- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- eSIM, a kártyamentes szabadság
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Magisk
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Arenastag
csendes tag
válasz
Thunderzolee #8872 üzenetére
Köszönöm szépen a választ!
A gyártó honlapján vannak BIOS frissítések, viszont nincs melléjük semmiféle leírás vagy txt. Van pl.:
BIOS 206
Update CPU
File Size 1,26 MBytesupdateés:
Description BIOS 208
Firmware change
File Size 1,26 MBytesupdateA második a későbbi, ez van a gépemen (én telepítettem). A kérdésem, hogy a későbbi 208-as frissítés tartalmazza azokat a módosításokat, amelyek a 206-osban vannak? A nevéből lehet arra következtetni, hogy esetleg microcódok vannak benne.
Van rá mód, hogy a cpu microkódját kiolvassam, és azt, hogy a BIOS mit támogat? Egyértelműbb lenne a helyzet.Erre a típusra sajnos nem találtam cpu-upgrade-el kapcsolatos infókat
-
Arenastag
csendes tag
válasz
Thunderzolee #8867 üzenetére
Olvastam fórumokat, teszteket, ahol ugyanerről ugyanerre cseréltek, és egyrészt működött, másrészt a hűtéssel sem volt gond, mert az i5 2 szegmensben, ez i7 egy darab jóval nagyobb felületen érintkezik a hőcsővel.
Például Szipoly kolléga is hasonló cipőben járt, le is írta, hogy meg van vele elégedve:Nekem tegnap jött meg az I7-820qm, I5-420m-et vált le. Csak 1-2 mérésre volt időm, de azok alapján +76,2% teljesítmény
és még az 1066-os ram van benne.
Persze ő nem ASUS-ban, hanem Sonyban cserélt, lehet az ASUSnak van valami a lapjában, ami nem engedi.
-
Arenastag
csendes tag
Sziasztok!
Van egy ASUS K52JB típusú laptopom, I5-430M processzorral:
Gép: http://www.lapspecs.com/detail/asus+k52jb
Proci: http://www.cpu-world.com/CPUs/Core_i5/Intel-Core%20i5%20Mobile%20I5-430M%20CP80617004161AD.html
Chipset: Intel Ibex Peak-M HM55, Intel Ironlake-M
Szerettem volna processzort cserélni benne, ezért elmentem kipróbálni egy i7-820qm-et. Beszerelés után a patop nem indult, fel sem villant. Természetesen utána visszatettem a régit, és azzal jó.
Van valakinek tanácsa, mi lehet a probléma?1 tipp: Az i5 rendelkezik iGPU-val, az i7-nem. Az alaplapon lévő Ati HD5145 csak a 3D-nél kell, a 2D-ért a processzorban lévő a felelős, ezért nem indult a gép.
-
Arenastag
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- World of Tanks - MMO
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen légkondit a lakásba?
- Formula-1
- Autós topik
- Milyen monitort vegyek?
- Tőzsde és gazdaság
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Google Pixel topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac Pro (2017) 5K - Xeon W-2140B 64GB DDR4 RAM 1TB SSD Radeon PRO Vega 56 8GB
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Eladó ÚJ BONTATLAN Honor Magic6 Lite 8/256GB fekete / 12 hónap jótállással!
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged