Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Thunderzolee

veterán

válasz Tim82 #8705 üzenetére

RM mobil one 945

Az RM egy angol cég, akik RM néven hoznak forgalomba diákok számára termékeket. Az Asus EEE PC-it pl. RM néven kapták meg a diákok.
    Ez amúgy ilyen ütésálló laptop, elég egyedi :D nem tudom ez is az Asustól származik-e, ennyire nem ismerem a céget.

Én is furcsállom a Pata merevlemezt, de az tény, h ilyen kis méretű merevlemezek még többnyire IDE felületűek voltak, amikor a Sata elterjedt, akkor már többnyire azért nagyobb kapacitásúakkal szerelték a laptopokat.
    Az is tény, h a 945-ös chipkészlet már bőven a Sata éra alatt jelent meg. (Nekem pl. a Centrinos Pentium M-hez a 915-ös chipsethez is Sata volt.)
    Google többnyire IDE-t ír, de találtam SATA feliratot is.. :/ (gondolom téves)
    Biztos jó okuk volt rá, h Pata merevlemezt tegyenek bele - talán valahol megmaradt pártízezer kis kapacitású Pata HDD, és ide jó áron el tudták passzolni. A 945-ös chipset mellett ICH7-es déli híd van, az még tartalmaz ATA csatolót is a Sata mellett, a 8-astól vették ki az ATA támogatást teljesen (965-ös chipsetektől felfelé).

Pl. ha Orbánék azt a 4milliárdot odaadnák az Asusnak, h tervezzenek mondjuk narancssárga notikat (golflabdamintával, h hasonlítson a narancsra) egyedi felszereltséggel, és aztán FN megnevezéssel (FN, mint FideszNoti) idehaza ezt osztogatnák az arra rá(nem)szorulóknak, akkor az ugyan ilyen termék lenne.

Új hozzászólás Aktív témák