Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Thunderzolee

veterán

válasz BéHGT #8798 üzenetére

Felesleges neked az i5-ös.
    Ha még esetleg játszanál a géppel (mert olyan videokártya van mellé párosítva), akkor esetleg, de ilyen netezős gépbe, meg filmet nézni, zenét hallgatni, office, skype, ezekhez teljesen felesleges.
    Ha jobban megnézed az i3-as, és az i5-ös specifikációit, akkor az órajelben térnek csak el, mivel az i5 sem négy magos.

"Azt írták, ég és föld lenne a különbség sim dual core és az i3-asnál is. De az i5-ös azért jobb."

Ezt esetleg valami teszttel is alátámasztanák? Mármint az "ég és föld"-et. Gondolom azért írta az eladó, mert szeretné eladni a portékáját neked, mint hozzá nem értőnek. ;]
    Addig igaza van, h a Celeron B8százasokhoz, és a Pentium B9százasokhoz képest az i5-ös "ég és föld", de azokhoz képest az i3 is "ég és föld", viszont az i3 az i5-höz képest már egyáltalán nem "ég és föld".
    Az i3, és az i5 között nem sok különbség van.
    Esetleg az általa használt i5-ös gépben gyorsabb merevlemez, vagy SSD volt, mint az általa használt i3-asban, és ezt aztán (tévesen) az i5 többlet tudásának tudta be.

Ha el akarsz verni egy rakat pénzt, akkor i5-ös processzor helyett inkább vegyél a gépbe egy SSD-t, (esetleg egy 7200RPM-es merevlemezt); az majd valóban "ég és föld" lesz. :K

Ez az írás ugyan asztali processzorokról szól, de jól szemlélteti a különbséget az i3, és az i5 közt.

Amikor Pentium B9százas processzort kerestél, írtam, h inkább ne, mert az is lassú.
    Azért írtam, mert úgy érzem, értek hozzá, sok-sok notira rakok fel oprendszert, (főleg így Karácsony tájékán), és tudom, h nagyjából mennyi különbség van egy Celeron B8százas, egy Pentium B9százas, és az i3/i5között.

De ha mégis i5 mellett döntenél:
    http://hardverapro.hu/apro/intel_core_i5-2450m_processor_3m_cache_up_to_310_ghz
    Akkor se 25ezer..
    :D

Új hozzászólás Aktív témák