- Milyen okostelefont vegyek?
- Hivatalosnak tűnő képeken a Galaxy S25 FE
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Az iPhone hajthatatlanságán gúnyolódik a Samsung
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Ring - gyűrű-kúra
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
steeel35 #9012 üzenetére
Szia!
Hát ez érdekes történet. :/
Mi a géped pontos chipkészlete?
Mert így visszaolvasva nem derült ki, amit belinkeltél CPU-Z képet, az is csak a processzort ismerteti, amit addig is tudtunk (B960).
A "mainboard" fülön lenne a chipset.Amit én találtam a gépről adatlapot, az HM65-ös chipkészletet írt, az meg a második generációs Core i családot kezeli.
Viszont maga az NP300e5x termékcsalád elég sok felszereltséggel készült.
Amikor először írtál, a manualt is megnéztem, abban is szerepeltek a Core i3/i5 processzorok.
Most megint megnéztem, és alatta látom, h a chipkészlet nem csak HM65, hanem lehet HM75 is (ez van azokban, amiket harmadik generációs Core i processzorokkal szereltek, amiket Tim kollega is talált a neten), illetve ott van a HM70 is, ami a Celeron/Pentium processzorok chipkészlete, ugyan itt csak a harmadik generációs Celeronok/Pentiumok vannak felsorolva, de visszafelé kompatibilis a második generációsokkal is (Celeron B8százasok/Pentium B9százasok).
Tartok tőle, h a gépedben nem HM65 van, hanem HM70.
Ezért nem visz Core i processzorokat.A másik lehetőség, h a chipset ugyan HM65-ös, de le van korlátozva a gép BIOS szinten, h ne kezeljen más processzort, csak a lokalizációs kódnak (t01hu) megfelelő Pentium B960-at.
Esetleg egy BIOS frissítést megtehetsz, (a frimware fülön van a link), persze nem tudom, most hányas BIOS van fent neked, ez valószínűleg az 1.0.0.2-es).
Még az is lehet, h HM65-ös, és a BIOS többféle CPU-mikrokóddal el van látva, de pont ezt az egyet (2330M) kihagyták (valami miatt), ilyenre is volt már példa itt a topicban.Ha nem kezeli a gép, és én adtam rossz tanácsot, és emiatt vettél rossz processzort, akkor átveszem tőled a processzort, átutalom az árát, te meg küldd el nekem.
Vagy eladod te magad, esetleg akitől vetted, visszaveszi?
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo Thinkpad 40A9 Dokkoló
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- HP 19.5V 3.34 A 65W center-pin, 7.4mm x 5mm
- Zbook/860/850/840/30 G10/G9/G8/G7/G6/G2/T14/14S/T590/T490/T580/T480/T570/T560/W541/Legion 5/X1yoga3
- Lenovo Thinkpad Universal és Hybrid USB-C dokkoló, töltővel + USB-C kábellel!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló rugged
- Silvercrest Rajztábla
- HP 15-dw0101nl - i5 8275U - 15,6" FHD - 8 GB DDR4 RAM - 512 GB NVMe SSD - billentyűzet hibás
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-8GEN I 8GB I 256GB I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest