Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Arenastag #8868 üzenetére
Igen, de ahogy írtad is, ott másik laptopról volt szó.
Ha a noti gyártója a BIOS CPU mikrokódjai közé nem tette bele a négymagos processzorok mikrokódjait, akkor sajnos nem lehet vele mit csinálni.
Asztali gépeknél ugye a későbbi BIOS frissítések gyakran tartalmaznak további processzor-mikrokódokat, amik pl. az után jelentek meg, miután az alaplapot a gyártó kiadta, így fogadni tudnak későbbi megjelenésű processzorokat is.
Laptopoknál más a helyzet, itt is vannak BIOS frissítések, de ezek inkább kisebb bugokat orvosolnak, ritka, h update cpu microcodes szerepeljen a BIOS txt-jében.
Ezeket a notikat nem arra tervezték, h fejlesztgessék a felhasználók, eleve tiszta szerencse, h egyáltalán lehet őket csereberélgetni a processzorokat.Ha neten Googlezol, akkor ne csak chipseteket, meg processzorkódszámokat hasonlíts össze, mindig konkrét gépet nézz, (Asus K52JB).
Én nem kerestem rá a gépedre konkrétan, csak gondoltam, h nem fogja vinni. -
válasz
Arenastag #8865 üzenetére
Inkább az volt a baj, h a gép az Arrandale processzorokat kezeli, az i7-8százasok meg már Clarksfieldhez tartoznak.
De amúgy is annak a processzornak 45W-os a TDP-je, ami benne volt, az meg csak 35W-os. A gép hűtését ehhez tervezték, ne rakj bele nagyobbat, mert nem fogja tudni lehűteni.Az első generációs Core i-s processzorok ezek, innét válogass:
http://itcafe.hu/tema/notebook_laptop_alkatreszek_csereje_processzor_ram_hdd/hsz_6897-6897.html
Az i7-esek közül csak a 620M, 640M jöhet szóba.Volt ott egy generációváltás, az Intel Tic-Toc-ja, gyártástechnológiailag a Clarksfield fejlettebb, de nem kezeli a gépek nagy része. Ráadásul az i7-esek sem 4 magosak, tehát nem is biztos, h megéri belerakni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EAFC 25
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- LG C3: egy középkategóriás OLED tévé tesztje
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Path of Exile (ARPG)
- Okos Otthon / Smart Home
- Melyik tápegységet vegyem?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Seasonic 520W
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest