- Mobil flották
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Fotók, videók mobillal
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Netfone
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
bersekh #8856 üzenetére
2GB ramot kezel a chipkészlet.
Legalábbis a VIA adatlapja szerint. Lehet, h többet is, de 2GB-ot biztosan.Szerintem a meglevő mellé még egy 1gigást tegyél, (ha van rá keret), másfél giga ram azért már elég sokmindenre elég. Dual channel nincs a vezérlőben, úgyhogy felesleges két pontegyforma memóriát beszerezni.
Esetleg tegyél rá egy TinyXP oprendszert, az kevesebb erőforrást használ, ilyen régebbi gépekhez ideális. Esetleg TinyWin7-el is megpróbálkozhatsz, de az XP szerintem jobb erre.
A300- 21C:
Intel 965GM chipset, Socket P-s processzorok.
Ezek azok:
http://hu.wikipedia.org/wiki/Socket_P
De a chipkészlet csak 800MHz-es FSB-t támogat, tehát csak max. ekkora FSB-s processzorokat keress hozzá. Akár 8GB ramot is elvisz.
VGA MXM II-es, de ha jól tudom, hiába cseréljük ki, csak a tokozása szabványos, a Toshiba saját VGA-t használ, ami nem kompatibilis a normál MXM-es kártyákkal, tehát lényegében nem cserélhető. -
válasz
bersekh #8828 üzenetére
Pentium M processzorokat kezel.
Ezek azok:
wikipedia.org/wiki/List_of_Intel_Pentium_M#Dothan
A 0-ra végződőknek 533MHz az FSB, inkább ilyet keress hozzá. (760, 770, 780)
Az 5-re végződőknek csak 400Mhz az FSB.Viszont rákeresve többeknél hibásan ment a gép az új processzorral. Hát jobb ötletem nekem sincs, próbáld ki, hátha nálad nem lesz gond.
Sajnos ez egy ilyen VIA féle chipset, ez csak ennyit tud. -
válasz
bersekh #8521 üzenetére
Ez valami féle ultrabook szerűség?
A 997-es Pentium az sajnos BGA tokozású, nem cserélhető, rá van forrasztva az alaplapra.
Sajnálom, tudom, h elég erőtlen egy processzor, kár volt megvenni ezt a gépet, inkább egy olyat választottál volna, amiben vagy erősebb a processzor, vagy cserélhető.
Egyébként a chipset HM76, ez kezelné az összes 2nd., 3rd. gen. Core i processzort.
Ezek azok. A Sandy Bridge szekcióban megtalálod, nagyjából az erősorrend is ugyanaz, sajnos ezek csak ilyen kis belépő szintű processzorok.
Ha B-betűvel kezdődne, cserélhető lenne (B960, B970), de így sima számozásúként nem cserélhető.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M hibátlan működéssel
- Eladó Új Motorola G31 4/64GB szürke / 12 hónap jótállással!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TURBO RTX 3090 24GB GDDR6X videokártya garanciával hibátlan működéssel
- 126 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- Honor Magic7 Lite 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged