- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
DonMaster #8810 üzenetére
A DDR3, és a DDR3L között az a különbség, h az L jelzésű az alacsonyabb feszültséggel működik (1.35Volt), míg a normál DDR3-as ramok azok 1.5Volttal mennek.
Ugye ez is az energiatakarékosságról szól, hosszabb az akkumulátor üzemidő, ha kevesebbet használ belőle a memória.A géped chipsete vinné a DDR3L-t is, de a Lenovo oldalán nem írják, h L-es ramokat is lehetne bele tenni.
Zsír. Közben letöltöttem a manualt is, abban meg kifejezetten csak DDR3L ramokról van szó, mármint, h azt kell belerakni.
Egyébként nem véletlenül kértelek már, h tedd fel a CPU-Z programot, az SPD fülön pedig nézd meg, a mostani benne levő modul az konkrétan milyen.
Ha már most is DDR3L van benne, akkor ilyet kell mellé tenned.Aztán a másik, amit kérdeztél, az a dual és a single üzemmód.
Ezek a chipsetek akkor is dualban kezelik a ramokat, ha nem egyforma méretűek. Pl: ha a 4gigás mellé 2, vagy akár 8gigás modult teszel, akkor is dual channelben fognak futni. (Igen, a 12GB is dualban fog menni.)
Elég ritka, h egy chipset ne egye meg a különböző ramokat, régebben még gyakori volt, de nem hiszem, h emiatt aggódnod kellene.Ha nem L jelzésű kell hozzá, akkor ennél olcsóbbat nem fogsz találni:
hardverapro.hu/apro/szuper_aron_kingmax_8gb_ddr3_1600_sodimm_ram -
válasz
DonMaster #8807 üzenetére
Két memóriafoglalata van a gépnek.
SO-DIMM DDR3-1600MHz-es modulokat támogat.Most mennyi van benne?
Ha még 8GB-ot szeretnél, akkor gondolom az egyik foglalat üres.Lényegtelen, h milyen márkát keresel hozzá, amelyik árban megfelel olyat válassz. Esetleg CPU-Z-vel az SPD fülön meg tudod nézni, h a benne levő milyen márka, és kereshetsz hozzá ugyanolyat, de a dual channel akkor is menni fog, ha nem pont olyat veszel hozzá.
-
Balázs1986
őstag
válasz
DonMaster #7658 üzenetére
Nem én akarok szerezni
Zsoca929 a srác neve egyébként, ahogyan Dell XPS is linkelte. Anno én is tőle vettem 9600m GT-t. Megbízható srác.
Arra kell csak figyelni, hogy a gép ne legyen BIOS korlátos adott VGA típusokra, mert akkor lehet, hogy nem fog menni. De mint mondtam, rendes srác, szerintem enged próbát. -
válasz
DonMaster #7548 üzenetére
Mindegyiknek egyforma hőtermelése, hűtéssel nem lesz gond.
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_AMD_Fusion_microprocessors#ComalHűtést amúgy se tudsz cserélni a notiban.
Ha eddig ment a dual VGA, akkor ez után is menni fog.
Hacsak a HP nem korlátozta le BIOS mikrokód szinten a processzor támogatást akkor menni fog benne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bestbuy játékok
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- LEGO klub
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Tőzsde és gazdaság
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Azonnali notebookos kérdések órája
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 256GB/ 86% Akkuval / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest