Hirdetés
- Érintésnélküli fizetési megoldások - PayPass via NFC
- Külföldi SIM-ek itthon
- Lehetnek még fordulatok Honor 400 ügyben
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Milyen okostelefont vegyek?
- Garmin Forerunner 165 - alapozó edzés
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Apple Watch Series 10 - évfordulós kiadás
-
Mobilarena
Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Yepp - korlátlan belföldi net kötöttségek nélkül
Yettel Full - kombináld rugalmasan a kedvezményekért
Új hozzászólás Aktív témák
-
burgatshow
veterán
válasz
aprokaroka87 #102005 üzenetére
Aha, köszi, akkor lehet azzal van összefüggésben... Köszi!
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
burgatshow #102004 üzenetére
-
burgatshow
veterán
Van most valami kiesés féleség Budapest EGIS felé? Konkrétan az összes Yetteles készüléken a mobilnet nyögdécsel/nem megy...
-
-
csaszi75
senior tag
válasz
Martin2876 #101993 üzenetére
Amit már más is írt itt, tiltsd le a WIFI-t ezen a ZTE routeren és kábelen tegyél mögé egy erősebb WIFI-t szóró eszközt. Nem kell a bridge mód..
https://www.bestmarkt.hu/zte-t3000-dual-band-gigabit-router-p826363
S akkor csakis ez a fent szórja a WIFI-t..
Vagy kompletten csere erre a kettőre: (Mesh képesek)
https://www.bestmarkt.hu/alkatreszek-periferiak/halozati-eszkoz-c17/router-c68/zte -
4Grider
nagyúr
válasz
Én ezzel vagyok a legjobban megelégedve, pedig 3 különböző típust használok (Huawei és D-Link 5G routerem van még).
-
Diák66
őstag
válasz
Komi28 #101995 üzenetére
Régen létezett úgynevezett minibázis, ma már nem nagyon használja senki. Telefonáláshoz nem tudsz antennát venni, max routerhez. De annak kell, hogy legyen külső antenna csatlakozója és beruházni antennákra is nagy körültekintést igényel. Aktív antenna nem engedélyezett idehaza (frekvencia használathoz kötött, csak telkók birtokolhatják frekvenciahasználati díj megfizetése mellett behatárolt időszakban), tehát marad a passzív antenna. Ehhez körbe kell mérned egyszerű telefonnal a kültéri lefedettséget, jelszinteket. Utána az ismert (mért, meghatározott) és helyben elérhető frekvencia és kültéri jelszint alapján kell antennát választanod. Szóval nem olyan egyszerű, mint szélessávú TV antennát feltenni és a jobbik torony felé fordítani.
-
Komi28
senior tag
Sziasztok!
Meglehet valahol nézni, hogy az antennák hatótávja meddíg ér(nem a lefedettségi térkép kell) ill. milyen erős jel fogható az adott helyen?
Az a gondom, hogy nagyon gyenge a jel valószínüleg és néha nem is hallják amit mondok mert szakadozik. Mobilinternet alig használható sajnos.
Esetleg van valami jel erősítő ami egy 15-20 m-es körben felerősítu a jelet? -
donjohnson
addikt
válasz
van benne bridge mód?
ha igen, köss mögé egy saját wifi routert LAN kábelen és probléma megoldva.
Milyen routert? topik -
Martin2876
csendes tag
Üdv, otthoni internethez lehet másik routert kérni? ZTE MC801A típust kaptam, de a wifi nagyon gyenge és a telefont folyamatosan ledobja, a letöltési sebesség is nagyon ingadozó. Ajánlott típus van esetleg ha magam vásárolnék hozzá?
-
törölt tag
Sziasztok!
Ha szeptember 22-én pénteken online megrendelem az iPhone 15 Prót körülbelül mikor szállítják?
-
bopeti98
őstag
Az mitől függ, hogy a szülinapi ajándékként adott 1 nap korlátlan mobilnetet melyik számra aktiválják?
Több előfizetés is van a nevemen és az egyik számra adtak a szülinapom miatt 1 nap korlátlan mobilnetet, de nem arra amit én használok -
Landsmann
addikt
válasz
donjohnson #101988 üzenetére
De, akkor nullázódik. Azért kérdeztem, mert ugye ellentétes információt ad. Ha automatikus feltöltés van, akkor miért nem nullázódik magától.
-
Landsmann
addikt
Ezt most hogy értelmezzem? Engefélyezve van az élő adatfeltöltés. Írja is, hogy mikor volt az utolsó adat feltöltés. Lentebb meg írja a feltöltendő pontok számát. Ez a suám néha csökken pár pontal, .majd lassan emelkefik. Ha ránxomok a feltöltésre, akkor mindet feltölti. De ha mégsem tölti fel automatikusan, .akkor mi az az utolsó feltöltés időpontja?
-
azbest
félisten
válasz
MDanny #101945 üzenetére
cellmapperből én nem tudtam sokat kihámozni. A NetMonster appban láttam hogy milyen sávokat használ éppen egyszerre speedtest közben és a samu telefonon van link a készülék saját cellainfó képernyőjére.
Az unknown lte-k lehet a telekom vagy más szolgáltatók. Most kivettem próbaképp a voda simet és több unknown van mint előtte. Tippre csak amihez van kártya, azoknál írja ki a cellmapper. Mondjuk nekem unknown nr sa-t nem is mutat.
A samsung a52s 5g készülékemben a voda feltöltőkártyás simmel összeakad a yetteles kártyám forgalma, ha a vodát engedem 2-3G -nél magasabbra váltani 5ödike délután óta. De az egy másik probléma lehet. Amit múltkor beszélgettünk, ott arra tippelek, hogy a csomagommal valsz kamu alacsony sebesség értéket hirdet magáról a yettel 5g nálam, hogy ne arra lépjen fel a készülék, hanem a nagyobbat hirdető 4g-kre.
Nálam itt kb minden elképzelhető mód elérhető pedig. 700-900-1800-2100-2600 -at is láttam a telefonon és nemrég még 5G is ment, a címre otthonnet pro is köthető. A telefon lehet nem jelenik meg minden lehetőség.
-
Akelaus
senior tag
válasz
4Grider #101981 üzenetére
Nem nem az. Az épület több pontján is tapasztaltam, tapasztaltuk.
A második emeleten a sarokban lévő irodákban és a folyosón van stabilan 4G a Szentmihályi út felőli oldalon.
Földszint, Szentmihályi út felőli oldalon az ügyfélszolgálat sarka ahol 2-es térerő, onnan elindulva a bejárat felé az aulában mobilnet off, tovább a folyosón a kormányhivatal felé hullámzó. Pincében net nincs, térerő sem mindig. Ellenben a Telekomnak van, és stabil 4G.
C épületet nem jártuk be.Vodafone egy kicsivel jobb, azzal más szív szintén ott.
De! Mivel én látok némi javulást (4G többször megjelent), így adok neki esélyt hogy a végén az egész épületben jó lesz, és nem olyan sebességet mérek -mérünk.
-
donjohnson
addikt
válasz
kilcsifalo #101982 üzenetére
a tv akadozásra az a megoldás, hogy LAN kábellel kell csatlakoztatni a routerhez a tv box-ot, mert úgy stabilabb. nem áll meg ha rossz a wifi.
ilyen strong 4g routered van? [link]
de hiszen ez CAT 4-es lte. rosszabb mint amit a yettel ad.
milyet kaptál eredetileg?
ha csak a wifi lassú akkor tiltsd le a yettel-es routerben a wifi modult és köss mögé egy saját wifi routert, de azt a strong lte routert nem ajánlom, mert annak meg az lte része lassú. -
pjen
félisten
válasz
kilcsifalo #101982 üzenetére
Lehet a gyári router jobb lenne. Én azt raktam és meglepően jó.
-
kilcsifalo
csendes tag
Sziasztok!
Olyan helyre költöztünk, ahol vezetékes internet nem elérhető ezért yettel otthon net + tv szolgáltatásra fizettem elő, viszont rettentően lassú a net, főleg, ha több eszköz is csatlakozik a wifire. A tv szintén nem stabil, gyakran akad leromlik a minőség stb.. A gyári roter helyett egy Strong 4G routert használok.
Van esetleg valamilyen opció (pl. külső 4G antenna vagy bármi) a szolgáltatás minőségének javítására?Köszönöm a válaszokat!
-
viktorhu
veterán
válasz
aprokaroka87 #101864 üzenetére
Nyilván mindkettő valós érték, más szerverre adott esetben más sebességgel tudsz kapcsolódni. A valóság mindkettő esetében valamivel több lehet, mert a böngésző elég sokat le tud venni (a script meg a grafika futtatása).
-
Akelaus
senior tag
válasz
Viktor0610 #101976 üzenetére
Nem tudom mennyien lógnak errefelé a Yettel hálózatán az emberek, de a bekarikázott részt egyik környékén lévő antenna sem fedi le, a Cellmapper szerint.
Nézegettem az app-ban a többi antennát, azok ennyire sem fedik le az adott környéket.
-
válasz
aprokaroka87 #101959 üzenetére
Tekintettel arra, hogy csak általánosan említi a négy nagy szolgáltatót, így nem tudni, hogy melyik csatlakozott utoljára, ami miatt megvalósult az, hogy „mostanra” már mind csatlakozott.
Lehet akár Yettel is, vagy bármely másik a maradék három közül, de ez egy ilyen visszafogott mértékű információt kínáló hírből nem derülhet ki.
-
aprokaroka87
nagyúr
Azért néha vannak érdekes dolgok adott egy kistelepülés az egyik végében 10-20 mbit/sec ( Telekom b20 ), onnan kb 1.5 km meg B1/B3/B8/B28, Yettel saját fejlesztés.
Ott meg 200 mbit/sec.kérdés a Telekom b20 ilyenkor mennyire kavarhat be?
Mert ott mindig arra megy fel. -
válasz
Akelaus #101967 üzenetére
Nem mondom, hogy tuti, lesz gyorsítás (mert nem látok rá a hálózatfejlesztéssel kapcsolatos folyamatokra), de azt hallottam már többször is, hogy ha lezajlik a komplett hálózat modernizációja, akkor további javulás várható, mert akkor történik meg az összehangolás. Kb. 3/4-énél járnak.
Plusz, ha mindenki a Yettel hálózatán lóg felétek, akkor nincs az a sávszélesség, amit a userek ne tudnának elhasználni. -
aprokaroka87
nagyúr
válasz
Csaba197412 #101973 üzenetére
-
donjohnson
addikt
válasz
Csaba197412 #101970 üzenetére
ha már voltak egyszer akkor nem hiszem, hogy visszamennek idén is.
azt nem írja sajnos, hogy hol lesz 4g-ből 5g. valahol csak a 4g-t "turbósítják". -
Csaba197412
kezdő
válasz
aprokaroka87 #101971 üzenetére
Csemő, Pest megye.
-
Akelaus
senior tag
válasz
aprokaroka87 #101969 üzenetére
Legutóbb csütörtök délután fejezték be. Antenna áthelyezések történtek. Vagyis nekem ezt mondták. Annyi változott , hogy néha van 4G és nem H-t mutat a telefon. Előtte szeptember 1-re mondták, hogy aznap nézzem.
Sajnos ezen a helyen másnak is tré a Yettel hálózata. Cellmapper-t nézve olyan mint a Bermuda háromszög.
Telekom oké, Voda egy fokkal jobb itt mint a Yettel. -
aprokaroka87
nagyúr
válasz
Csaba197412 #101970 üzenetére
melyik település?
-
Csaba197412
kezdő
válasz
donjohnson #101968 üzenetére
Köszi! Ezt én is figyelem folyamatosan, nálunk tavaly januárban megtörtént a modernizáció. De azt honnan tudhatom, hogy éppen 4g illetve 5g fejlesztés zajlik az adott településen?
-
donjohnson
addikt
válasz
Csaba197412 #101962 üzenetére
itt tudod követni, hogy éppen hol dolgoznak 4g-n, vagy 5g-n: [link]
-
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #101965 üzenetére
Nem gondolnám, hogy olyan lefedettség lesz 5G-vel, mint a 4G-vel van. DE, ez csak az én véleményem!
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
Csaba197412 #101962 üzenetére
Szerintem nem cél az ország nagy részét 5Gvel lefedni, egyik szolgáltatónál se. A nagyobb forgalmú, sűrűn lakott területek lefedése a cél.
-
Csaba197412
kezdő
Sziasztok! Valahol mostanában kapcsolt be 5G szolgáltatást a Yettel? Sajnos a térképek nem igazán frissülnek. Ha így haladnak 2050-re talán sikerül az ország 50%-át lefedni.
-
aprokaroka87
nagyúr
Jól értem hogy eddig mondjuk a Yettel nem volt elérhető?
-
4Grider
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #101953 üzenetére
Pont az a probléma, hogy hiányoznak a szolgáltató és helyszín azonosítók, ezek hiányában pedig nem lehet szolgáltatóhoz kötni ezeket a sávokat.
-
Sword
őstag
válasz
#73820095 #101948 üzenetére
30-60-90-et írtak, hogy azon kell rajta lennie.
30-60-at feltettem, semmi válasz nem jött. Utána mondtam, hogy nem fogok többet keresgélni, anonimizálni, nekem nem ér meg ennyit az egész.
Rugózz rajta ameddig akarsz. Eddig megszólításokra válaszoltam a témában, mostmár azt is meguntam. Ennél többet ér az időmGondolj amit akarsz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Legion Pro 7 16IRX9H INTEL I9-14900HX RTX 4080 bolti ára 1.35 mill ft
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest