- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Légies iPhone halvány színei
- Mobil flották
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- MuziX blog: Kipróbáltuk a GGMM multiroom rendszerét
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Prohardver app (nem hivatalos)
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Balinov
titán
válasz
aleister #28053 üzenetére
Hat en is. Eddig csak 2 igazi fotosalkalom volt probalgatni, egyik a sotartos esemeny, amint a kezdoben linkeltem is, a masik meg feldolgozandok kozott van (csak erjek vegre a nyaralasos G3-as kepeke vegere)
Apropo video: mar akartam hetek ota kerdezni, a keresztelos videos slideshow-t mivel csinaltad? Nem csak nekem, hanem ismerosoknek is tetszik
-
-
fireman123
őstag
válasz
aleister #28046 üzenetére
...sőt, az én D5300-amnál fullhd 50p legjobb tömörítésnél 10 perc, rosszabb tömörítéssel 20 perc, 25p-nél ugyanez 20 perc illetve 30 perc ....D3300-at nemtom, de gondolom hasonló lehet (ha tud 50p-t), ha nem tud akkor valszeg ott is 20 perc ill. 30 perc.
...és ha eléri a fájl méret a 4GB-ot, vagy ha nagyon felmelegszik akkor is leáll.....szóval ez fényképező és nem kamera
...de azért lehet vele szép videót készíteni, szigorúan manuál fókusszal
-
gerlaip
addikt
válasz
aleister #27634 üzenetére
Bocs, Aleister!
colonel993:
Inkább te szedd össze magad:"Ez a sátor nem áttetsző, hanem az oldalainál fóliázott... sőőőt kifejezetten vastag... nincs fény."
Egyik hozzászólásodban ezt írod, a másikban azt. Engem kifejezetten zavar ez a stílus és hozzáállás. Adjuk meg egymásnak a tiszteletet. Nem tudom ki vagy, honnan jöttél, de ahogy és amit írsz, az minden csak nem kulturált magatartás. Ha én azt is írom, hogy szólj, ha hülyeséget írok, nem mindegy milyen stílusban teszed. Nem csak nekem, hanem másoknak is elveszed a kedvét a fórumozástól.
-
törölt tag
válasz
aleister #27560 üzenetére
Nézegetem a cikket. De mi a vérét erőlteti sok fotós oldal is az inverz megjelenítést? Amikor nézném a képeket egy halom fehér csíkot látok, mert a szöveg beleégett a szemembe. Rendszeresen pihentetni kell a szemem, mire végig tudom olvasni. Rohadtul szemrontó, fotós oldaltól nem ezt várná az ember.
-
m3ss
veterán
válasz
aleister #27563 üzenetére
enyemen ha jol emlekszem szuromenetnel ki volt torve egy kis darab.
ez az 50-es teszt eleg jo lett, bar az 58 1.4g-t nagyon lehuzzak benne, lehet a field curvature miatt nem volt tul eles...50 1.8g mennyire jo mar allaround. foleg ha rekeszelni kell, kb a legjobb valasztasnak tunik. -
Rent
senior tag
válasz
aleister #27410 üzenetére
D600-hoz milyen 3rd markolatot ajánlanál? Látom Neked van tapasztalatod ezekben. Akksin azért nem fogok spórolni, abból a 2. akksi is inkább gyári lesz. Köszi!
Vaku témához visszatérve, talán az első dolog volt amit a d5200-hoz vettem. Nem spóroltam a vakun, összegyűjtöttem egy sb910-es árát (hónapokig nem volt vakum, de abból nem akartam 3rd-t), de több ismerős lebeszélt róla, illetve itt is sokan inkább az sb700-ast ajánlottátok, végül azt vettem meg 8x ezer körül (nem bántam meg, mert a különbözetet megtoldva majdnem kijön egy 35 1.8). Egy ismerős húzott egyszer, hogy "miért nem a 910-est vetted.. akkorát villant.. áá majd meglátod, hogy néha kevés lesz". Összehasonlítási alapom nincs, mert YN vakut nem használtam még, de biztos megírja itt olyan is a véleményét akinek volt lehetősége összehasonlítani őket.
-
válasz
aleister #27327 üzenetére
hát nekem jelenleg egy Sony HX100V gépem van és csapnivaló az AF rendszere, nincs manuálfocus, 1/2,3-os szenzor... lassú dög mire kiír egy képet 4-5 mp. A fogása jó, bár az is lehetne jobb. A vakuja meg szerintem túl erős, mikor szükségem van rá. egyszóval az ultrazoomon kívül nem tud sokkal többet mint egy mezei kompakt.
-
Telomanikus
senior tag
válasz
aleister #27312 üzenetére
A tami 24-70 fókuszát még a mostani/régi nikon is leveri. A VR-t nem annyira tartom fontosnak, de masszívabb lesz jóval az új nikkor és ez fontos nekem.
A 70-200 vr II-vel nagyon elégedett vagyok. Mielőtt vettem gondolkodtam, hogy a tamit vegyem, mert sok jót olvastam róla de végül inkább "biztosra" mentem.
Fixekben én pont a sigma art szériával szemezek inkább ár/érték miatt, na de az az új 24-70 mellett még később jön. -
törölt tag
válasz
aleister #27307 üzenetére
Kérdés mik a szempontok. Mert pl a Tamron 70-200 f2.8 legújabb verziója is úgy vignettál, mintha más dolga sem lenne.
Nem, fixekben a Zeiss a király. Csak győzze megfizetni az ember. Mondjuk még így is csak felébe/harmadába kerülnek, mint az egyébként csak középszerű Leica obik.
-
Real_Necro
veterán
válasz
aleister #27167 üzenetére
"Ha gondolod küldök privátban olyan képet, amin a szutyok AF rendszerű (egy keresztszenzoros) D5100-gyel, kb nulla fényben halálpontos a T17-50. És nem egyedi esetről van szó, hanem az egész esti mulatságról. Mivel sztriptízről van szó, ezt publikban inkább nem tenném."
Na arra a nulla fényes halálpontosságra kíváncsi lennék én is.
Persze csak a sztriptíz miatt. -
m3ss
veterán
válasz
aleister #27167 üzenetére
hat legalabb a canonos 1750 juzerek okulnak belole. biztos af assistal jobb...hogy eleg jo-e a tobbi obihoz kepest af teren, az a kerdes inkabb.
"Valamit félre értettél. Én nem hasonlítottam semmihez. Az átlagos fotós, átlagos elvárásai alapján írtam, amit írtam."
en tovabbgondoltam. tudat alatt hasonlithattadmert van 2 kamerad. ha van mellette egy fx hasonlo latoszoggel, es vmiert hasznalod ezt is sotetben mellette, akkor gondolom nem erzed rosszabbnak. vagy akkor meg nem volt 2 vaz?
ki fogom probalni vaku af segedfennyel is amugy, mert kivancsiva tettetek."Ha gondolod küldök privátban olyan képet, amin a szutyok AF rendszerű (egy keresztszenzoros) D5100-gyel, kb nulla fényben halálpontos a T17-50."
ne egy kepet kuldj, egymas utan sorrendben keszult 50-100 db nyerset, az relevans ilyen szempontbol. es legalabb a csajokbol is tobbet latok -
m3ss
veterán
válasz
aleister #27158 üzenetére
"Egyrészt ezek nagy részét nem is én írtam. "
komolyan? sztem ra fog jonni a masik ket ember, hogy attol h neked cimeztem az uzenetet, nekik is ment valasz. de nyugodtan javits bele ha ugy jobban tetszik."Az egyetlen mondatom meg arra utalt, hogy lehet, hogy azért huntol a Tamronod, mert kevés neki a váz AF assist light-ja. Nem volt benne semmi FX meg ilyenek, "
felfogtam. sajat cuccomon sincs af assist light. ahhoz hasonlitom. mint ahogy gondolom te a masik kameradhoz. csupan csodalkozok, hogy megfelelonek erzed fx utan af talalati ratat, pontossagot, sebesseget. af segedfeny ide v oda -
m3ss
veterán
válasz
aleister #27155 üzenetére
"Minden képem életlen 5,6 alatt. AF Fine tune kb -7-en van (minden obival itt jó a váz), de sosem ott éles ahol akarom, és ahol éles ott sem az a borotva ami "minnyá kivágja a monitort". "
kizart dolognak tartom, h minden obid -7-en legyen jo. minden obim mashova van kallibralva. pedig elvileg vazakhoz be is lottek oket...nem tesztelted le eleg precizen. ekkora dofhoz pedig precizen beallitott af kell, meg keves juzer error. ujrakomponalni pl nem mindig erdemes, foleg kozelrol.
es targytavteveszto objektiveket mindenkepp vegtelen korul kalibralnek."Szóval akár fogalmazhatnánk úgy is, hogy a vázad AF segédfénye gyenge.
"
ok, legyen. azert remelem elfer egy masik velemeny a forumban. azert csodalkozok h nem veszel eszre nagy kulonbseget fx + nikon obikhoz kepest. enyem utan akkora a kontraszt, hogy el is gondolkodtam...vagy soha nem akarok nikon fx-et, vagy neked mentek el otthonrol
pedig mindent lehet ram mondani, de h canon fanboj lennek...de most 1750 utan, meg a szarabb obijaimat is elkezdtem ertekelni"Amikor elkezdtem Focallal tesztelni a Tamit, annyira pontatlan értékeket adott, hogy eladását fontolgattam, aztán szabadban megfelelő fényben (Forceberg: mert én a fényerős obit ott is használom, nem csak szürkületben
), meg máris borotva volt, persze rekeszelve."
halal pontos. de hogy? 3x egymas utan nem tud ugyanoda fokuszalni fokuszteszten sem, jo fenyek kozott. hogy lehet halal pontos? talan ugy, hogy 25mm-en f4-en lodozol 3m targytavval, es van vagy 2 m dof..hiaba fokuszal 1m-rel hol elore, hol hatra meg fel sem fog tunni
ha a fokuszteszten ossze-vissza eredmenyeket dobal, akkor amugy is azt fog. csak tesztkorulmenyek meg a targytav miatt feltunik, ez a teszt lenyege. -
Tibiajax
nagyúr
válasz
aleister #27099 üzenetére
köszönöm, akkor eldöntöttem.
a g-s mellett szólt igazából tényleg mindent, kivéve egy talán pixinfos forum hsz, ahol valaki azt írta, mennyire visszasírja a régi d-set, az új g-s amit vett, rosszabb, nagy csalódás volt neki.. ez a bogár maradt meg csak a fülemben, ezért se bírtam eldönteni
-
Throme
veterán
válasz
aleister #27017 üzenetére
Hevedernél meg jobban fityeg a gép és a közelebbi kezeddel célszerű lefogni, vagy tompítani a mozgást.
Heveder használat során lettem arra figyelmes, hogy zoom obiknál a tubus szépen magától (ok gravitáció) kijön hurcolászás közepette... Emiatt vissza is álltam nyakpántra, így kevésbé lóg lefele az obi és kevésbé himbálózik, cserébe kényelmetlenebb...(#27020) Byk01: +1
-
Byk01
őstag
válasz
aleister #27017 üzenetére
Nekem a sima fizika mindig előre billenti a vázat, ha véletlenül a nyakamban van, így a kijelző nem ér hozzá semmihez. Ugyanis hiába van felül a csatlakozási pont, a gép súlypontja elöl van, és az a csatlakozási pont alá szeretne kerülni. Ezt meg csak úgy tudja megoldani, ha kicsit előre bukik a gép (minél nagyobb és nehezebb obi van rajta, annál előrébb)
Szerk: mondjuk baromi ritkán hordom nyakban a gépet, inkább rátekerem a pántot a kezemre, és fogom. Ha meg tudom, hogy nem fotózom tovább, akkor elteszem.
-
törölt tag
válasz
aleister #26943 üzenetére
Aleister, láttam ezt a MILC témát. Én mindkét tábort megértem, nálam is felmerült alternatívaként a tükrös és a MILC is, aztán végül ez utóbbi lett belőle (Sony A6000), elsősorban méretbeli megfontolásokból. Egy magamfajta amatőr felhasználó nem feltétlenül akar hátizsákos, 10+ kilós pakkot magával vinni. A vázam 16-50-es kitobival és három jó minőségű, fém tubusos fix-szel együtt kevesebb, mint 1 kiló.
Ugyanakkor bár ez talán a legjobb fogású MILC, soha nem lesz olyan jó, mint mondjuk egy más sokkal olcsóbb Nikon d5200. Arról meg végképp nem ábrándozhatok, hogy olcsóbb vegyek olyan tisztességes obikat, mint akár a 18-105, vagy a 18-140 (igaz, én alapvetően fixekben gondolkodom). Hasonló átfogással számomra csak 200 ezer forint körüli alternatívák vannak, a használt piac pedig elhanyagolható a Nikonéhoz mérten. Azt már le sem mertem írni, mennyibe kerül egy nagyobb kulcsszámú vaku, vagy egy 85mm-es fix...
-
gerlaip
addikt
válasz
aleister #26919 üzenetére
Akkor kérlek mesélj a te tapasztalataidról.
Csak azért mert közben találtam egy magyar tesztet a Tamronról, elég jókat ír, ezt is be lehetett volna linkelni.
Tényleg érdekelne, attól függetlenül, hogy saját véleményem nyilván lehet. -
gerlaip
addikt
válasz
aleister #26908 üzenetére
Használtam és használok Sigma optikákat - sajnos Tamronhoz nem volt még szerencsém - és úgy tapasztaltam, hogy a Nikon vázak a saját gyártású objektíveket jobban tudják kezelni. Helyesebb a fehéregyensúly a Nikon optikával, kevesebb utómunkára volt szükség, és kevesebb volt a kiégett kép.
Tudom, nem az optika hibája ha kiégett a kép, de Nikon objektívvel sokkal kevesebb ilyen képet készítettem, (sőt szinte semennyit sem).
Ezek alapján inkább Nikon objektívet használok, noha elfogadom, hogy lehet, hogy a Tamron pl. sokkal jobb a Nikonnál, de hogy tényleg így van-e, nem tudom megítélni. Azt viszont meg tudom ítélni, hogy sokkal több jól sikerült képet készítettem a 18-105-ös és a 16-85 Nikon objektíveimmel, mint a 17-70-es Sigmámmal. -
zool1
őstag
válasz
aleister #26880 üzenetére
Eddig ugy hasznaltam hogy csak a markolatban volt akksi rendesen mukodott. Azota rendeltem egy masik eredeti akksit mindketto teljesen feltoltve a d7000 ugy mutatja hogy le van merulve. Mind ket akksit hasznalva tehet egy a gepben a masik a markolatban latja a gep a betteryinfonal es ki is jelzi. Mind 2 akksi 0as. Az nem lehet hogy kotelezo lenni egy akksinak a gepben masiknak a markolatban. En eredetileg ugy akartam hasznalni a gepet hogy csak a markolatban van akksi. Es ha lemerul akkor csak tarto ki masik akksi be. Nem kell legot jatszani a d7000rel...
-
kellcucc
aktív tag
válasz
aleister #26768 üzenetére
Tök jó, hogy mindig én sz*p*m meg az dolgokat. Felraktam a dashboardot, elmentem venni otg-t, összedugom, bum, nem működik... Néztem videón, hogy "Search for USB camera" után már egyből jönnek be a dolgok, hát nálam nem reagál, rá tudok nyomni, érzékeli is, de nem találja a gépet, kábelek jól vannak összedugva. Tipp, hogy mi lehet a probléma? Rossz a zsír új otg kábel? A Nikonos kábel jó, mert már használtam.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest