- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Fotók, videók mobillal
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Larry303 #16440 üzenetére
En nem.
Jo a 600 csak minden fotozas elott-utan szenzort takaritani olyan pszichesen nyomaszto buli lehet, a 610 pedig dragabb (nem sokkal, mint a 6D, de dragabb).
A Nikon nagyon elkurta szvsz ezt a 600/610 mizeriat. Garba kellett volna intezni az osszes olajozast suru bocsanatkeresek kozepette es az immar jo 610-eket 600-kent az eredeti aron adni es kesz. Varial itt a semmivel, a penzt meg elkeri. Kb D4 vs D4s, na annak sincs semmi de semmi ertelme, egy D4x AA nelkuli 36MP dual Expeed-el, 8 fps-el, az idiota Sony kartyafoglalat nelkul (helyette CF), egy nagy iso-s osszevont pixeles szenzorkiolvasassal (kisebb megapixelen) bombakent robbant volna. Igy meg kb. elkullog az 1Dx arnyekaban.
-
m3ss
veterán
-
Kleroo
veterán
válasz
Larry303 #16375 üzenetére
Olyan régi Fénymásoló gondolom nem tud ilyen úri huncutságot
Én szinte sosem használom, de ilyesmi szituban, főleg anno amikor vmi sportot kattintgattam, alap volt, és nagyon örültem neki.Témához: szerintem is jó a stabi bármibe bármikor(fényerős fixekbe is tegyenek már stabit!!!
), de alapvetően esküvőn fő fotósként nekem se lenne "szabad erőforrásom" ezzel vacakolni. Örülnék h lik van a sejhajomon
Vagy rendezvényen. Egyszerűen nem életszerű gondolat váltogatni, bármennyire egyszerűen oldható meg. -
alba-regia
aktív tag
válasz
Larry303 #16180 üzenetére
Még mindig jobban hangzik a "porosodjon", mint a "gombásodjon" ott a többivel
Nem egy fényerőbajnok egyik sem, azt tudom. A stéges képed kifejezetten tetszik.
A tényállás az, hogy a filmes Nikon váz és a Nikkor obi annyiban lenne, amennyiért a Sigmát el tudnám adni. Így ezért tettem fel ezt a kérdést az összehasonlítást illetően.
-
csacsi77
senior tag
válasz
Larry303 #15949 üzenetére
Nagyon szimpi a 70D, csak ajánlani tudom mindenkinek. Jó masszív, a kijelzőjéért odavagyok, LV-ben a fókuszálás egy álom az STM obival, de az USM-mel is nagyon gyors, csak az nem arra lett tervezve, hogy folyamatosan állítgassa.
A képminőség remek, bár kevesenn zajt el tudnék viselni, de LR-rel azért kordában tartható. Kicsit lemértezve rendben van és RAW-ból csodákat lehet kihozni.
Csak az 50D pöckét hiányolom, bár a 7DMark II-ben biztos benne lesz.(#15948) Kleroo
Nem kell D4-nek lenni, szerintem pont egy Nikon D620-ba vagy Canon 6D Mark II-.be beleférne a kihajtható érintőképernyő. Ha már "belépő" FF-vázak.... -
Mercutio_
félisten
válasz
Larry303 #15576 üzenetére
Vett egy progit, igazolni kell valahogy, hogy érdemes volt rá pénzt költeni
IYF: Szomszédnak Škoda 120-asa volt, egyszer kölcsönadta, akkor vezettem először, tök szar volt, ráadásul amikor be kellett állni a garázsba lezúztam az oldalát, szóval tuti, hogy ha tehetem se veszek superb-et, mert az is biztos hasonló
Kutyus: fun célra pont jó a vazban lévő videó funkció és nem kell a tengerparton még egy cuccot cipelni, persze ehhez milc méretű váz kell
-
Freddy76
addikt
válasz
Larry303 #15077 üzenetére
Hát, én nem értek a halakhoz, de csillagfotósok (pl. madgie) elég sokat panaszkodnak arra, hogy normálisan "csillaghúzós" hosszúexpós képet azért szívás készíteni, mert vagy hideg van, és fázik a fotós, vagy meleg van, és emiatt melegedik a szenzor, és zajos lesz a kép.
-
Frigetrus
aktív tag
válasz
Larry303 #15044 üzenetére
Ezt nem vágom mire érted. Ha mindig nyitva lenne a rekesz, akkor értelem szerűen G-s obival mindig a legszűkebb dof-al, és a legnagyobb fényerővel lehetne mondjuk videózni, meg élőképpel kukucskálni. Mondjuk mivel a D90 egy butított élőképet kapott még annó, és ez egy szoftveres megkötés lenne.
Mondom, eddig azt hittem így van, láthatod, hogy a pixinfo is ezt írja, és használati útmutatóban sincs semmi róla.
Örülök neki, ha ez működik így, csak kíváncsi vagyok, másnak is megy-e így a D90. -
törölt tag
válasz
Larry303 #15003 üzenetére
Most nyilván a szint nem mindegy, persze. Ez igaz és amit írsz, az is. De technikailag meglőni egy tájképet nem nagy kunszt. Egy portrét nehezebb, egy fél vagy egészalakosat már annál inkább, hogyan hajtogasd a végtagjait, mi van a háttérben, bla bla bla.. makro is nehéz, csillagos ég is.. ehhez képest a napfényes tájképezés gyaloggalopp még a panorámával együtt is.
A szemlélet és látásmód egy más tészta, én most itt a technikára céloztam.. tájképet elkészíteni tökegyszerű és kezdőként is lehet nulla érzék esetén is bemákolni jókat. A cél nem ez, de most ha valaki egy DSLR-t fog, auto focus, napsütés, csak annyit kell tudnia, hogy kb. f/8-11 ízlés szerint és katt - nem lehet elrontani nagyon. Így értettem.
A gyönyörű képekhez kell raklap utómunka is azért.
A szemlélet érzék (tehetség) kérdése is és tanulható is. Tehát én technikailag gondoltam amit írtam. Még a látásmód előtt, nem utána.
Hugomat ha kieresztem Bora Bora-n a tengerpartra anyám Olympus xy UZ gépével, tuti hozna haza olyan képet, amire azt mondanám hogy "hűűű". A csillagos égről tuti nem, még akkor sem, ha a tankot viszi.
-
törölt tag
válasz
Larry303 #14954 üzenetére
Red Bull Air Race ?
Ha anno nem az EOS 450D van nálam, omg... mit meg nem adtam volna azokért a képekért a mostani cuccal..
Nem tudom. Hugom macskáját egyszer követtem vele, ő pl. elég mozgékony és ha a fejére állsz a fókusszal akkor utána séta közben csodásan lehet komponálni, aranymetszésbe tenni, előtte több teret hagysz, ilyenek. Megy jól.
De nyilván tévesztget, semmi sem tökéletes. Tudni kell, mikor lehet kb. jó. Télen erős a kontraszt világos és sötét között, sztem azért nézte ugyanannak a célpontnak a képbe bejövő embert és onnantól azt követte. (Mármint túl erős és a két embert azért nézte ugyanannak, a vakítóan fehér hóhoz képest). Csak gondolom..
-
törölt tag
válasz
Larry303 #14949 üzenetére
Ritkán használom, csak említettem. Amúgy tárgyat követni vadállat jó
csak hát a D800 nem egy sportgép, végülis jó, hogy a D4 fókuszát megkapta, csak minek.
Mondjuk oké, pontos meg nagy az AF mező..
AF-S-ben középponttal lövök, semmi extra. Olyan még nem volt, hogy egy nő 60km/órás sebességgel fusson felém, hogy leteperjen. Azt tuti AF-C-ben lőném.
@ Freddy: arcfelismerést tud a váz, szemfelismerést passz. Félalakosnál és távolabb oké, arcra lő. De közelinél passz. Ott már nagyon nem mindegy, orrnyereg, szem vagy homlok (bár a homlok még csak-csak)..
-
törölt tag
válasz
Larry303 #14916 üzenetére
Hát.. én már az ujjra is gondoltam. Mivel nem stabilizált üveg, az is lehet. Lenyomja az ember és moccan a váz. De az is, ha AF-S-ben szemre áll, majd átkomponál. Olyan kicsi a DOF, hogy máshova esik. Amúgy sztem látni kellene a képet, hogy lehessen erről nyilatkozni. A 105 VR-rel ilyen probléma nincs.
-
Larry303
addikt
válasz
Larry303 #14749 üzenetére
nos, a teljesség igénye nélkül csak úgy az utóbbi pár napból...
ordas CA persze könnyű korrigálni Lr ban, de most épp szemléltetném...
stop tábla buké f11en
egy távoli fokusz, kb 150mre lehetett, igaz ez már utómunkázva van cropolva is, de sztem élesség frankó, és kontrasztot sem vesztett
többi makro, ott is látszik azért az élesség is, illetve háttérmosás-buké -
törölt tag
válasz
Larry303 #14749 üzenetére
A bőrét olyanra sikerült kidolgoznom, mint hugom plakátján a csajszi. 100% nézetben "pórusos" de ha a böngésződ összerántja kisebbre, hogy elférjen az ablakban az egész kép, akkor porcelánosodik. Ez a jelenség meg normális, egybemossa őket és hát ez lesz. A bőrhibákat nyilván eltüntettem, korrigáltam, bla bla. Kleroo javaslatára nyomtatásba küldöm max felbontással a létező legnagyobba, amit a nyomda tud és .. hát meglátjuk. Lehet szar lesz. Lehet über. Nemtom.
Próba cseresznye.
-
törölt tag
válasz
Larry303 #14744 üzenetére
Peeersze, hozzad
Meg sztem a profi kollégák képeljenek a képelősben meg az 1px-en, a tech topic-ban pedig úgyis a technikára vagyunk (inkább) kíváncsiak, nem a tökéletes kompozícióra. Legalábbis részemről elfér. Nyomassad.
Hozok én is egy Tami 24-70-et
[link] Ennek ez a max, 5.6-on.
-
törölt tag
válasz
Larry303 #14739 üzenetére
Zajos mint állat és a bőr itt-ott még sávosan zajos is, olyan "pöttyös". Élesítés nem sok van rajta, én pont hiányolom azt róla. Kapott a kép sztem pár világosító effektet (a nagy fehér fény szerintem utómunkában renderelt dolog a natúr képre) és az hozta magával a zajpixeleket, de a bőrsimító progi textúrázása is lehet (ha használt egyáltalán, de szerintem igen, csak vissza van fogva, a szemcsék viszont nagyok, és ez lett). Ezek vegyes kombinációja is lehet. Lehet az is, hogy iso100-on lőtte, felhúzta az expót, az árnyékokat kicsit, stb.. és ennyit bírt a kép. Passz. De sztem inkább utómunka vitte el a bőrt. Nem tudjuk meg soha. (EXIF van amúgy benne).
Örülök, h a 105-ös micro-Nikkor bejön
Majd.. posztolgass ide-oda néha (offolósba akár.. képelőst nem szoktam nézni).
-
Byk01
őstag
-
gurabli
őstag
válasz
Larry303 #14469 üzenetére
Most úgy áll, hogy D40 kit lesz használtan, ha nem jön össze, akkor D3100 kit új, de nem szeretnék annyit kiadni érte, nekem tökéletes lenne a D40. Aztán arra kell még egy 50/1.8 G AF-S, ami nem olcsó mulatság (tudtok valahol jóárúsítva
és egy SB400 szintű vaku (ha van elfogadható, de olcsóbb megoldás, megírhatjátok).
-
aleister
veterán
válasz
Larry303 #14386 üzenetére
Jah.
Felesleges mezei userek a 4 slotos mbo is, de a 4 több mint a 2, ezért képes dupla annyit fizetni érte, csak azért, hogy végül ki se használja.
No meg a brutál i7 igp mellé...de hát az isiben mindenkinek haswell van.Szóval ha tükrös kell, akkor tükröst kell ajánlani, mert az már tuti, hogy azt fog venni, a kérdés már csak az, hogy milyet.
Akinek nem inge...
-
flash-
veterán
válasz
Larry303 #14324 üzenetére
Ha dxo ra hagyatkozunk valóban ezek a Milc 4:3 gépek isoban hozzák egy d3100 sőt egy d90 szintjét, sőt dinamikában még jobbak is. azért ha azt nézzük egy d5300 vagy d3300 nak van azért előnye még (pl low light iso-ban jó egy 30%)
tehát új belépőt megéri venni de a régieket (d3100,d3000 már nem) -
-
Freddy76
addikt
válasz
Larry303 #14312 üzenetére
Változó. Gyerekre a régebbi oly-k felejtősek, de az újabbak (om-d em-5, em-10, em-1, e-p5) teljesen jók. A panasonic már a g3 óta (jelenleg 45-50 a használtpiacon) teljesen okés af rendszert tud felmutatni (érdekelne, hogy Necro mit gondol erről). Nekem az om-d em-5-tel nem voltak gondjaim gyerekzsúron, tucatnyi rohangáló gyerekkel sem. De itt van pl. egy esküvőfotós, szintén em-5-tel. A fujik szintén lassúcskák rohangáló gyerekre, kivéve talán a legújabbakat (XE-1, XT-1), de a fujikat illetően vedd számításba, hogy én tévedek, kötözködök, amint MC Pite videói bizonyítják, a fujik baromi gyorsak. Más kérdés, hogy a fuji júzerek is egyetértenek abban, hogy messze nem az af a fujik erőssége, finoman szólva.
Amúgy a nikon milc-e éppen az af-ben remekel, bitang gyors, tényleg dslr szintű. Jó obikkal megtámogatva klassz rendszer, dofbuziknak nyílván nem ajánlott, de amúgy igen jó. Szerintem a nikon 1 méltatlanul van leírva, okés, hogy relatíve kicsi a szenzor, de amúgy nagyon klassz gépek. És ez a relatíve kicsi szenzor szerintem tudja azt zajban/dinamikában, ami már sokaknak elég lehet. Ott pedig pont az af nem fog hátráltatni semmit.
Szóval az vitathatatlan, hog a kontrasztalapú fókusz valamivel lassúbb, mint a fáziskülönbség-alapú. De tény az is, hogy a fejlődés itt óriási volt az elmúlt években, és a kontrasztalapú fókusz nem téveszt. Az is tény ugyanakkor, hogy a dslr-ek kontrasztalapú fókusza élőkép módban sokkal lassúbb, mint amit az újabb milcek tudnak (legalábbis amit én próbáltam). Nem tudom, van-e technikai oka annak, hogy az élőkép melletti af lassú.
Az pedig tényleg érdekelne, hogy nikon/canon mit gondol a milc piacról... Bár a canon itt érdekesebb dolgokat produkál, most éppen egy olyan kompaktot dob piacra, aminek a szenzora m4/3 méretű...
-
Gulyopapa
addikt
-
MC Pite
veterán
válasz
Larry303 #14299 üzenetére
Ezekkel egyetértek.
De aki ezt veszi az 50 1.4 ellenében, valószínű nyitva akarja főként használni, kis doffal; és hát azért... Na, rohadjon meg, de akkor inkább gyengébb bokeh és 50 1.4, de ne látszódjon már monitornyi méretben hogy tyű, hát a szeme nem mindig éles, pont amikor jól nézett/mosolygott végre... -
MC Pite
veterán
válasz
Larry303 #14253 üzenetére
Ja, a többit eladtam az üvegekkel, ezekről már rég meg is feledkeztem
. Ez nem sokszoros MC-os - bár még ellenfényben sem igen csillan be. Jah, egy új neoprén s-es szütyőm is akad ha kell, az 50es sztem belefér (a hatvanosom, aminek vettem, napellenzőstül csak pajszerral fér bele, így a saját szütyűjét használom inkább).
offoff: Amúgy odaát kiderült hogy piszkosul nagy híresség lettem
, nem mindenki feltételezi rólam, hogy jó videó manipulátor vagyok, mint ahogy boci
torzo, ha esetleg olvasod, ide (vagy lehet inkább máshová) dobhatnál egy linket/pár sort/képet ha csináltál a két géppel egy kis összehasonlítást esetleg, engem legalábbis érdekel.
-
Kleroo
veterán
válasz
Larry303 #14120 üzenetére
A maradék egy meg a tipikus "hifista" csakazéééris a Zeiss
(btw még sokkal jobban is néz ki a külseje mint az Otus)
És 1400 dodóért is budget lenne mellette. A 700 dollár mindblowing kategória lenneNagyon kíváncsi vagyok már az első normális tesztekre, hogy milyen bukéééja van.
-
Kleroo
veterán
válasz
Larry303 #14115 üzenetére
Hát, még az is necces kijelentés. Persze ez a pár kis kép inkább csak kedvcsináló, nincs értelme komoly konklúziót következtetni róla, de azért ha megnézed még1x, a Sigma kontrasztosabbnak tűnik. (fekete hasonló, viszont a zeiss inkább világosszürke, míg a Sigma egész erős, már már teljesen fehér..)
Valamint a Zeiss képén a "skála" jóval nagyobb, így csalóka. Érdemes azt nézni, hogy a legkisebb vonalak melyiken hogy mutatnak. A Zeissen már homályosak, míg a Sigmán még egész éles (+ némi CA),annak ellenére, hogy a Zeiss előnyben, hisz az egész nagyobb
De ez csak a jéghegy csúcsa. Az viszont látszik,hogy ez egy etalon jéghegy lesz
Ha 1000$ alá valahogy befér, akkor végre ez lehet az első igazán f@xa 50es 1.4es obi, ami elérhető árú. -
*Ropi*
félisten
-
qpakcovboy
őstag
válasz
Larry303 #14078 üzenetére
220 W-al pirítom az akváriumot, bár van amikor elkél a fény....
Itt vannak a képeim vegyesen... mind D3200-vel készült.
-
m3ss
veterán
válasz
Larry303 #14028 üzenetére
de soha nem fejti ki hogy milyen szitukra gondol. csak hajtogatja hogy szar a fokusza az mk2-nek...
milyen uveggel, milyen korulmenyek kozott? bekalibralt uvegrol van szo? tesztkorulmenyek kozott jo volt, de utana megis allandoan rontott?
lehet alapbol felrehordott a hasznalt uveggel..akkor meg nem kell csodalkozni hogy sok a rontott kep.
persze nem vitatom, o hasznalta...de a fel vilag ezzel a geppel fotozott jo sokaig, hogy lehet akkora hulladek?"Az AF-je -3 Fé-ig működik"
ez amugy mit jelent? nem ertem -
törölt tag
válasz
Larry303 #13832 üzenetére
Egyszer megnézném szívesen egy sörért vagy egyéb itókáért cserébe jelenlétedben a 105-ösödet.
Szeretnék párat kipróbálni, 3-4 darabot mindenképpen, mielőtt beleugrok. Azért, hogy belőjem a szórást: csak az Atok példánya annyira mocsok jó (és az átlag kevésbé), vagy a Tied is
-
Throme
veterán
válasz
Larry303 #13782 üzenetére
Jó olvasni tapasztalat alapján megírt hsz-t a 24 MP-es szenzorral szerelt aps-c vázról (illetve magáról a szenzorról), szemben a légből kapott, meggyőződés nélküli baromságáradat, amit egyesek megengedek maguknak.
Érdekes, aki használja nem panaszkodik....
Még Necro véleményére leszek kíváncsi. (ha volt már akkor bocs, annyira nem követem az eseményeket
)
-
Kleroo
veterán
válasz
Larry303 #13770 üzenetére
Yepp. 2.8tól nagyon jó, és jól bírja a rekszelést, nem romlik egyhamar.
Illetve még annyit érdemes tudni, hogy 2.2-től masszívan magához tér a gyengélkedő 1.8hoz képest.
(Hogy el vagyunk ma már kényeztetve... 4-5 éve még az 1.8D IQ-ja is nagyon nagyon jónak számított nyitva is) -
Gulyopapa
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC) (ELKELT)
- AKCIÓ! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Bomba ár! Dell Inspiron 5405 - Ryzen5 4500U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest