- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Iomega
addikt
-
Mercutio_
félisten
válasz
Nixon18 #15229 üzenetére
Nem biztos, hogy sokkal okosabb leszel, de itt egy lista amiben a D és G és szerepel, itt pedig kicsit bővebben is leírják.
-
válasz
Nixon18 #15227 üzenetére
Az 1.4-es vagy az 1.8-as variánsok között?
Amúgy a fő különbség az, hogy a D-s variánsban nincs auto fókusz motor, igy pl. D3xxx/d5xxx-al nem használható (ott a vázban nincs sajat motor), valamint a D-s variánsoknak van manuális blende gyűrüje, a G-snek már nincs.
Képminőséget tekintve mind a kettő szuper.
-
törölt tag
válasz
Nixon18 #15227 üzenetére
Szia, szerintem megkérdezheted.
@ aleister: szerintem sem rajzolja ki a 800-at már. De közel jár nagyon. Ha ügyesen szűr az ember zajt, f/5.6-on oda lehet neki kicsit erősebben húzni az élesítést PS-ben, pixelszinten, 36MP-n hagyva a képet és van az a radius és élesítésmennyiség kombináció, amivel kihozható olyanra, mintha valami nagyon durva üveg lőtte volna. De kell kis játék hozzá.. nem bírja kirajzolni a szenzort szerintem sem. A 105-ös makró közelebb van, ott egy default élesítés (vagy minimálisan több) pont annyira elég, hogy a D800 AA szűrőjét legyőzze és máris pixelszint minden, "ropog" a kép
Legalábbis ezt tapasztaltam. (Persze ő is rekeszelve, nem tágon). 70-200 2.8 rekeszelve szintén. Meg talán az 50 1.8-ommal néztem anno hasonlót, azok is borotvák rekeszelve. Többit nem néztem. (Ja és a 14-es Samyang is kirajzolja, élesítve, rekeszelve. De élesíteni a raw miatt amúgyis kell és az AA szűrő miatt is).
Ezt csak azért jegyzem meg, mert nyomtatni fogok egy stúdiós képet jó nagyba (poszter méret) és 1:1-ben hagyom a képet, de a Tamival lőve még tökéletes fókusz és f/5.6 ellenére is láttam, hogy.. ide még lehet beleférne egy kis karc. Ez egyúttal viszont azt is jelenti, hogy bitang jó üveg a Tami sztem így, hogy stabis és annyi, amennyi.
-
JohnyBlue
addikt
válasz
Nixon18 #13863 üzenetére
Sima egésznapos városnézős mindenképet megnézegtős muti meg mmégegyszer üzemmódban egész nap elmegy szinte semmi live viewel. Vagy ha képre bontjuk le 800 at simán tud.
Rendezvényen köbö minden ötödik kép után visszanézegetős durván 1300 képnél villogott az aksi visszajelző. De utána még egy százast beledobtam
Balettvizsgán sorozatmódban nem tudtam ledögleszteni. klikkek száma 1500+
Szóval jó az akksija
Jelzem ezek full LV nélküli adatok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Hardcore café
- Goddess of Victory: Nikke
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gyúrósok ide!
- E-roller topik
- Motoros topic
- ROG Strix G16 notebook: tökéletes harmónia
- Az új Battlefield bemutatkozása közelebb lehet mint hinnénk
- HDD probléma (nem adatmentés)
- További aktív témák...
- Csere is érdekel! Canon C100 super 35mm cinema kamera +Canon EF-S 18-135 obi +Power Zoom adapter
- Edelkrone Slider PLUS PRO Long eladó !
- Eladó egy DZOFILM Pictor Zoom objektív szett: 20 55mm T2.8 és 50 125mm T2.8
- Canon EOS 250D kiegészítőkkel, táskával (CSAK 200 expoval !!! )
- Nikon Z50 II kit DX 16-50 f/3.5-6.3 VR, & (DX 50-250 f/4.5-6.3 VR)
- Macbook White 13" unibody
- AKCIÓ! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- iKing.Hu - OnePlus 13 - Black Eclipse - Használt, karcmentes
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest