- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Motorola G86 - majdnem Edge
- One mobilszolgáltatások
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gaben22
senior tag
válasz
helixP #44392 üzenetére
Meg ami még bazinagy csalódás lehet, ha fények szarok, telefon egyből átpattintja magát HDR-be, egy tükrös géppel még statikus témára se épp könnyű HDR képeket csinálni (főleg, ha ugye neked kell utólag összerakni a képeket), telefon meg megcsinálja, anélkül, hogy az ember tudná mi is történik a háttérben. Na ott nagyon nagy difi lehet a drága fényképező egyetlelen képe meg a telefon HDR+editált képe között.
-
updog
őstag
válasz
helixP #44134 üzenetére
Hispan kolléga nagyon jókat és szemléleteseket tud írni, a "Crop-faktor" bekezdéstől magyarázza a témát.
Szerintem abban megegyezhetünk, hogy nem véletlenül ácsingózik mindenki a full frame objektívekre akkor is, ha cropos váza van
Amúgy ebben a threadben off, de lazán kapcsolódik: mostanában jött szembe velem a Sigma 50-150 2.8 "története", állítólag azért holt hamvába mert nem tolták eléggé a marketinget, hogy lényegében ő a crop-ra tervezett 70-200, a fotósok meg továbbra is ragaszkodtak a FF 70-200-akhoz cropon is (ugye ~105-300 ekv.), mondván, milyen jó lesz majd ha egyszer FX-re váltok.
-
updog
őstag
válasz
helixP #44126 üzenetére
Elküldtem magamnak mailben és megnéztem
Nem látok ellentmondást, ha jól értem, csak annyit mond igazából, hogy a beeső fény egy részét elpocsékoljuk, ha FF obit használunk crop-on, ami tényszerűen persze igaz.
Amit mond (és te is írtál) hogy emiatt az értékelések a FF obit crop vázon rosszabbnak hozzák ki, nos, azoknak a hogyanjával és mikéntjével alapból nem vagyok tisztában, úgyhogy nem tudok hozzászólni
szerk: (#44128) Throme de ilyesmi lehet az ok
Azért én böcsülettel tűrném, ha a D7200-ra muszáj lenne felcsavarnom egy FX-re tervezett 70-200 2.8-at
-
Throme
veterán
válasz
helixP #44126 üzenetére
Én is csak a leírásodra tudok most hagyatkozni. Itt valahogy össze van mosva két dolog.
Az FF lencse mindig ugyanannyi fényt "enged be" FF és APS-c gépen, csak az utóbbinál kevesebb lesz belőle hasznosítva, ettől nem gondolnám, hogy gyengébb lenne, csak -ahogy írták előttem - a szélek nem lesznek a képen, amik FF-en igen.
A másik, hogy az FF szenzor pixelmérete nagyobb, ami több fotont tud fogadni, a fényérzékeny dióda több elektront "generál", több infód lesz és a jelet kevésbé kell erősíteni, ami a zajt okozza.
Aztán kijavítanak, ha nem jól gondolom.
Szóval - szvsz - ha egy FF obi jobban teljesít egy FF gépen, arról a nagyobb szenzor (meg az esetlegesen fejlettebb jelfeldolgozó proci, algoritmus stb) tehet. APS-C meg a lágyabb részek levágásra kerülnek, kisebb szenzor miatt...
-
updog
őstag
válasz
helixP #44123 üzenetére
Céges proxy nem enged youtube-ot, de már így leírva is kicsit sántít
FF objektív APS-C-n ugyanolyan minőségű képet fog adni, ugyanazt a képet vetíti szenzortól függetlenül. Sőt, cropon a széleket ugye levágjuk, tehát ha esetleg ott taknyolna FF-n, az a rész itt nem is lesz a képen
-
Viperator
őstag
válasz
helixP #43981 üzenetére
Én mindegyikre tettem UV vagy Protector szűrőt (persze nem az olcsóbbik fajtából), hogy ne kelljen "takarítani" a lencséről a piszkot (azaz nehogy megsérüljön a lencse bevonata), inkább a szűrő felületéről fogom letakarítani... És védi a szűrő a külső hatásoktól is a lencsét.
-
Throme
veterán
-
marcitp
őstag
-
-
gaben22
senior tag
válasz
helixP #43689 üzenetére
Csak érintőlegesen követem ezt a dolgot, de ha jól értem itt egy kirívóan jó áron volt meghirdetve egy termék, te pedig szóltál, hogy olcsó, nem hinném, hogy ezzel hibáztál volna. Pár hónapja jártam én is így, akkor maga eBay jelezte, hogy gyanús a helyzet, aztán jött a levél, hogy visszakapom a pénzt, mert állítólag feltörték az eladó accountját. Bármi is van a háttérben, ez vastagon protection alá tartozik, mindenki hamar vissza fogja kapni a pénzét.
-
chepavel
aktív tag
válasz
helixP #43689 üzenetére
Szerintem nem kell altalanositani, eladora valogatja, es, amugy is van eBay protection. En egy YN685-ot vettem tavasszal (mert van TTL) 26-ert. EU-n belulrol, nehany nap alatt itt volt, minden gond nelkul. Mas termekekkel nagyon ritkan elofordul hasonlo eset, de akkor kerdes nelkul visszakapod a lovet.
Csak tipp, hogy 100 visszajelzes alatt nem uti le az ember, es nem lesz sok meglepetes. -
azerazer
csendes tag
-
szacsa82
tag
válasz
helixP #43683 üzenetére
Ok, az 560 sem rossz 18e-ért. De tudtommal nincs benne TTL vagyis elvész egy csomó praktikus rendszerfunkció vele. Ez nálam megér +7 ezret, főleg, hogy ha utólag derül ki, hogy nagy a különbség, akkor már nem 7e-be kerül a csere. Plusz az 568 lényegesen erősebb is, azért javasoltam.
Egyébként amit belinkeltél az nem csak rádiós kioldó adapterrel működik? (Annyira nem értek ezekhez...)
-
rekid
addikt
-
rekid
addikt
-
Brumi
senior tag
válasz
helixP #43601 üzenetére
Nekem erről mindig az jut eszembe, hogy autóból az ember vesz-e egy fapados magasabb kategóriásat, vagy egy fullos kisebbet. Nekem nem lenne kérdés, csak a fullos kicsi jöhetne szóba (mondjuk a magyar néplélek más, itt menőbb egy lepukkant 3-as BMW, mint egy fullos Focus).
Én a D500-at 500k-ért vettem, egy D850 meg 1,2m lett volna, amihez ha megveszek egy sor obit, ami illik rá, az még 2,2 m lett volna, miközben a D300s-hez már volt pár lencsém. Persze a D500 is elboldogulna a milliós objektív-parkkal, de bőven megelégszik az olcsóbbakkal is. -
-
Brumi
senior tag
válasz
helixP #43589 üzenetére
Vagy az a lelkes hobbifotós, aki hajlandó költeni a hobbijára, de a teljes FF rendszer megvétele már túl nagy falat lenne.
Nekem D500-am van, előtte D300s volt (illetve az is megvan még), és teljesen elégedett vagyok vele. A feljebblépés már túl nagy falat lenne, mert egy jobb FF váz ennek a duplája, és arra már lényegesen komolyabb lencséket is kellene venni, ami rögtön milliós beruházás lenne. -
Throme
veterán
-
chepavel
aktív tag
válasz
helixP #42906 üzenetére
+1, van Bulb mod, a Bluetooth ellenere nem lehet vezerelni magat a kamerat, csak WiFin keresztul, de az D3400-ban nincsen. Bluetooth csak arra jo SnapBridge-el, hogy lementsd a - szigoruan JPG - kepeket, es szinkronizalja a helyadatokat telorol, illetve feltoltsd a kepeidet a Nikon tarhelyre.
-
balazsjo03
csendes tag
válasz
helixP #42683 üzenetére
Nem rég kezdtem egy D3200-zal,azt hittem egy fx se nagy ördöngősség….tévedtem,vagyis nekem 0-fotós előélettel halál!De nem adom fel vannak részeredmények,szabadban jó fényeknél már vannak számomra elfogadható képek.Megjegyzem nem vagyok és nem is leszek profi fotós,teljesen mással foglalkozom csak hobbi.
-
válasz
helixP #42623 üzenetére
Neked (vagy akárkinek itt) volt rossz tapasztalatod adapterezett microSD-vel...?
Tudtommal ez csak egy urban legend. Illetve nyilván, ha a monszun közepén cserélgetsz kártyákat, akkor a több kontakt miatt teoretikusan valamivel nagyobb a meghibásodás esélye... de a gyakorlatban simán jó (urambocsá', praktikusabb is) a microSD plusz adapter.
-
norb27
tag
válasz
helixP #42393 üzenetére
Szia!
Nekem van egy Yongnou 50mm-esem. D3400-al használom.
Családi fotózáshoz vettem kb22ezer forint volt az ebay-en és 5napon belül ideért.
A kit obival AF-P 18-55 összehasonlítva:
ami tetszik
-eszméletlen jó háttérelmosás és bokeh
-nagyon pici és könnyű
-olcsó
ami nem annyira
-lágyak az elkészült képek 1.8 és kb2.8-as rekesz között, felette már egész jó
-lassú és zajos, valamint sokszor pontatlan az autofókusz, ha kevés a fény 10 képből kb 4-5db lesz éles ott ahol szeretném
-lakásban sokszor "hosszú", a 35mm-es jobb lehet beltérbenLehet vele jó képeket csinálni, de inkább portrézásra, előre beállított képekre ajánlanám a fókusz lassúsága és pontatlansága okán. Gyerekek fotózására nekem nem vált be.
-
Sleek
senior tag
válasz
helixP #42091 üzenetére
Feltöltöttem az akksit teljesen. Betettem a gépbe.
Lőttem vele kb 150 képet. Majd pihent egy hetet.
Ekkor még tele akksit jelzett.
Márc 15.-én mentünk geoládázni, amikor elővettem még fullt mutatott.
Kb 50 képet lőttem vele azt le ment egyesre majd kikapcsolt.
+12+15 fokban használtam a gépet.
Tény a hátsó lcd n néztem az adatokat de a kukucskálóban fotóztam -
lakkusjj
aktív tag
válasz
helixP #41777 üzenetére
Szerintem spórolj még egy kicsit, Tamron 70-300 VC használtan 70e körül már kapható, Nikon af-s 70-300 Vr pedig 80-90e szintén használtan. Jelentősen jobban rajzolnak és stabis mindkettő.
Szerk: most jut eszembe, van Nikon 70-300 Af-p Vr Dx obi is, de ezt még nem láttam használtan.
-
helixP
nagyúr
válasz
helixP #41148 üzenetére
Sziasztok!
Az előző kérdésemre esetleg tudtok valami okosat mondani?
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Hardcore café
- Napelem
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- AliExpress tapasztalatok
- Motoros topic
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Big in Japan - japán játékokról, kötetlenül
- További aktív témák...
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- AKCIÓ! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730
- LG UltraGear Gaming Monitorok: KÉSZLETKISÖPRÉS -30%
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest