- Yettel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- A Nothing Headphone (1) is a dizájnról szól
- Magisk
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- iPhone topik
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Pörzsimester
tag
Ez mind stimmel. Ez egy Compaq P710 moncsi Mitsubishi elektronikával, képcsővel. tulajdonképpen egy az egyben Mitsu Diamond Pro 710-es.
A gondom az, hogy egyikhez se találok service manualt, vagy kapcsolási rajzot. Pirosas a képe, és nem a kábel miatt, mert hiába állítom be a videokártyán a színegyensúlyt, videónál és 3d-s alkalmazásoknál ugyanolyan pirosas. Azért kérdeztem hogy így ismeri-e valaki...
Ha feltekerem a nagyfesztrafón a fényerőt, akkor az egész képcső bepirosodik.. szerintem videoerősítő lesz, vagy képcső.
Gondoltam megnézem még a rejtett menüjét is, de nem tudom elérni. Lehet nincs is benne.
Írtam már a nagy monitor hiba topikba de ott még nem kaptam választ... -
elfelejtette
veterán
Fejlemény:
Úgy néz ki, hogy monitor hiba, mivel elvittük bratyómhoz, és rákötöttük a gépére, és ott is villog, ill. megnéztük az ő monitorát az én gépemmel, és hibátlan. Tehát biztosan nem a gépem, és nem az elektromos hálózat a ludas. Tehát a monitor megy vissza gariba (ill. cserébe, mert még nem telt el 3 munkanap a vásárlás óta).
Köszönöm a segítséget! -
elfelejtette
veterán
Ha nem jelölöm be az elrejtést, akkor beadja a 100-120-140-170 Hz-es frissítéseket is. Ezekből a 100 Hz müxik, e fölött + kiírja, h 'out of range'. Ha tehát feltétlenül 100 Hz-et akarok, akkor így be tudom állítani. Amúgy + ott a standard 85 Hz.
Villanáskor nincs kattanás. Integrált videokarit használok, eddig nem volt vele gondom. -
joeid
tag
Attól függ mi számít átverésnek
De nem hiszem hogy jellemző lenne -legalábbis nálunk- szerintem elég rossz üzleti stratégia.
Inkább az igazat , mint hogy később meg az terjedjen hogy ''itt nem vásárolj mert átvernek''.
Magánszemélynél persze ez nem biztos hogy így van ,hiszen semmilyen kötelezettsége nincsen , a legtöbbször papír sincs csak max szóbeli megeggyezés ,aztán ha gáz van próbálj kezdeni vele valamit... -
WN31RD
addikt
Köszönöm a segítséget neked is. Egyelőre még várom a további véleményeket, de eddig úgy tűnik, egy passzív hűtéses MSI 7600GS lesz a nyerő, ezt jó áron be tudom szerezni egy közeli boltban, és saját magam számára ennél drágább kártya, ha az csupán 3D teljesítményben nyújt többet, pazarlás lenne.
Az MSI minőség szempontjából szerinted rendben van? -
Draki
aktív tag
Ha trükkös a bolt és mindenképpen át akarnak verni akkor jó esély van, hogy sikerülni is fog nekik...
Egy bibi van ezzel, hogy hosszútávon ez nem kifizetődő üzletpolitika és ez nem csak a moncsikra igaz.
Persze ettől függetlenül az élet minden területén vannak fafejek akik próbálkoznak ilyesmivel.
Pl. tényleg nem tudom leellenőrizni, hogy mit hogyan állítgattak a burkolat alatt.Ez mondjuk annyira nem is trükközés... végül is ha jó képe van a monitornak akkor mindegy. Senki sem mondja hogy 10 évig fogja tudni használni az ember, még egy új moncsinál sem.
Ja egyébként a sem szócskát nem értettem a hsz-edben, de mindegy.
Én meg azt vettem észre, hogy téged elvből kiüt a ragyaegy 21''-os lyukmaszkos monitortól amit alapvetően megértek csak szerintem nem ezen van a hangsúly használt moncsi vásárlásnál, mert egy résmaszkos monitornak is lehet vacak képe, meg egy lyukmaszkosnak is lehet szép képe és természetesen fordítva is lehet, mivel használt monitoroknál nem csak a specifikációk az érdekesek, sőt... Ebben azthiszem egyetértünk.
-
DrGonzo22
őstag
Köszi a választ, amúgy ez a sony óriás nemrég még félmillió forint volt
most mennyibe kerül használtan? Meg egyáltalán szerinted érdemes ezt választani? Gondolom nem túl sok készült belőle, ezért ritka, és amelyik hibátlan az még az eredeti tulajdonosoknál lehet... De lehet h tévedek
-
DrGonzo22
őstag
FW900-ast lehet szerinted kapni használtan? Amúgy hol érdemes ilyen monitorokat venni- persze használtakra gondoltam? Voltam egy boltban a Lehel téri piacon, de ott mindegyik üvegrésze szét volt karcolva sajnos. (Ugye mind a Diamond-, mind a Trinitron rácsmaszkos, és van benne 2 vékony szál?)
Lyukmaszkosból az ál-sík mennyire sík?
[Szerkesztve] -
joeid
tag
Ez így majdnem igaz .
Pl. a P260 - P275 teljesen Sony belülről (elektronika-képcső) és még persze jópár monitor.
De ugyebár a Mitsubishi is gyárt(ott) trinitront , de pl. a Hitachi is
A Hitachi trinitronjai is nagyon jók , bár nem tudom hogy egy az egyben a Sony technológiáját használják vagy sajátot mint a Mitsu.
Én egyébkéntúgy tapasztalom hogy a trinitronoknál 2 fő meghibásodás van : sorvég tranzisztor (gyakoribb) és sorkimenő (sokkal ritkább).
Ez gyanítom azért is van mivel általában nagyobb teljesítményüek és jobban hajtják őket.
Egyéb más meghibásodások nagyon ritkán fordúlnak elő velük és azért ez azt is jelzi hogy nem csak maga a képminőségük hanem a ''technikájuk'' is sokkal jobb minőség... -
ati888
senior tag
nem tükröződés, mert van mellette egy 17-es sony is és háttal vannak az ablaknak. amugy a sonynak a képe is jobb. nem ugrik össze a kép, a teszteken is szépen mutat csak ez a ''fényerőváltozás'' zavar, pedig alig észrevehető. lehet visszaviszem kicserélni.
a sony-k tényleg jobbak, mint az eizo-k? -
Raveman
tag
Egyszer mar valahol lattam ezeket az aranyokat, de mint mar nagyon sok minden, nalam nem ugy mukodik mint a nagykonyvben.
Nekem kimondottan zavaro a 800x600-1024x768-1280x1024-1600x1200-on kivuli felbontasok. Kiserleteztem mar igyis ugyis vele, mert hogy irtak, rajzoltak, szugeraltak meg mit tom en. Nekem nemjon be, es bizgereli a szememet az ezen felbontason kivuli felbontas.
Kinek hogyan, en csak elmondtam,leirtam hogy hogyan stimm apszolut egy magamhoz viszonyitva 19'' kepernyon.
Szoval statisztikailag biztosan igy van ahogy azt irtad, de nalam egyaltalan nem smakk.
Sokmindennel igy vagyok, talan bennem a hiba, es egy kicsit kulonc vagyok sok dologban, de ezert vagyok egyedi es potolhatatlan
[Szerkesztve] -
joeid
tag
Azért azt a 100 Hz -et annyira én nem hírdetem ,mert az nagyon a sorvég vége és ha tartósan 1600/1200 100Hz -en megy nem igazán tesz jót neki...Inkább azt mondanám ,mivel tud ennyit 85 Hz -el nem terheli a moncsit az ember , így hosszabb lesz az élettartama.
A Belinea-nál is mindíg azt kérdezik hogy lehet beállítani 95 Hz ,én meg kérdem minek az ? -
ati888
senior tag
én most tetettem félre egy eizo t965-ös 21-es monitort. szerdán lesz az asztalomon, nagyon remélem, hogy jól választottam, mert ennél nem negyon találni jobbat. csak kicsit félek, mert használt, bár már régebben volt használt eizom az is überelt akkoriban mindent. a trinitron két csíkja abszolut nem zavaro, most is egy sonym van csak 17-es. trinitronnál nincs jobb!!!
ati. -
IceBlade
csendes tag
Hát ahogy itt olvasom a fórumot elég meggyőző ez az IBM P275. Lehet hogy venni kéne egyet? Loha, nagyon zavaró az a 2 csík a monitoron? Ja és még annyit hogy síkképcsöves? Ha minden jó és találok feketét akkor lehet hogy veszek egyet május körül, de ha fehér az se baj, úgysem a szín számít, hanem a teljesítmény!
-
-
Loha
veterán
Sok sok évvel ezelött... én csináltam ilyet egy ősöreg moncsinál, bemelegedés után szép volt a képe, de utána túlmelegedett, és újra szarok lettek a szinek meg a geometria.
A monitor burkolatán kívülről, a tetejére felszereltem 2db 8cm-es ventit, amik 5 volton szinte hangtalanul tették a dolgukat. Bemelegedés után beindítottam őket, és utána nem engedték túlmelegedni, sőt volt, hogy túlságosan visszahűtötték, olyankor kicsit kikapcs -
joeid
tag
Lehet éppenséggel képcső hiba is (legalábbis ha jól értelmeztem hogy ''kondenzcsíkot'' húz az egér meg az ikonok stb.) pl. az Eizo moncsiknál elég gyakori volt , dá más moncsiknál is láttam már.
Nem sokat lehet vele kezdeni , esetleg tényleg megnézni - ahogy Loha mondta - másik kábellel (persze csak akkor ha nem beépített az adatkábel, mert ha beépített elméletileg 99% hogy attól nem csinálhat ilyet).
A szétesett egérmutatóra nekem sincs jobb ötletem , esetleg ha színek szétesnek akkor lehet ilyen bár akkor inkább olyan mintha több lenne egymás mellett , meg ilyen durva konvergencia hibával én még nem találkoztam -
joeid
tag
Mármint elromlás ügyileg kérded ?
Mert arra azt tudom mondani , hogy kb 4-500 db 17'' Belineánk volt eddíg és ügyféltől kb 10 db jött vissza ,ebből 2-3 nem volt javítható (megette a sorvégtranyókat ,de hogy miért,nem tudtunk rájönni).
Tényleg DynaFlat szép képe van. Normális képe (mármint megfelelő kontraszt-fényerő ) kb kontraszt 76% fényerő 30-40% beállításnál van ,tehát van benne tartalék ill. valszeg nem mentek napi 24 órában...
Én azért szeretem mert nem olyan nehéz mint a 21-22''és általában bekapcsolom és jó nem kell rajta konvergenciát-fókuszt-színt állítgatni.
-
h0geza
csendes tag
Sziasztok!
Loha írta:
... az IBM P275, ami szintén ugyan az mint a SONY G520 belülről és...
Konkrétabban melyik G520? :
- CPD-G520 21CR1
- CPD-G520K L45E CR1
- CPD-G520P CR1
- CPD520GS
- GDM-C520 C520K 21CR1 CW100
esetleg
- GDM-F520 21CR1 L33D
- GDM-F520 CR1
- CPD-520GS Revised
- CPD-520GST_N3
- CPD-G520 CHASSIS CR1
- CPD520GST -
tomcsi23
veterán
Persze, van itt mindenféle kábel.
Érdekes módon nincs semmiféle frissítési probléma a DDC-s infókat mellőzően sem. Még az egyik gép frissen telepített szűz xp-je is szabad kezet ad mind felbontásban, mind frissítésben (persze, a lehetséges határértékeken belül).Alapértelmezett monitorként vigyorog rá az oprendszer, de semmi egyéb.
-
penene
őstag
Áh, akkor hagyjuk
Jah 260as. 21 colosból nem kell több, max. 24 es kellett volna...
A képe jó, bár tudod annó vissza kellett volna vinni,mert kicsit tompább a cucc, de aszolút nem izgat már, így is van elég színe...
Nagy asztalom van hosszában, széltében viszont eléggé gáz a hely.. TFTvel spórolnék fél métert széltében (nem is az asztalon van a moncsi, hanem az asztal mögé felállítottam egy állványra, az asztalon csak kb. 5 centi van a talpából.
Akkor marad ez.
Ha lesz majd OLED vagy mi, akkor majd veszek, addig jó ez, ha nem megy tönkre (ha tönkremegy, majd akkor lehet gondolkodni).
kéne vennem egy vastagabb kábelt is (ilyen TFTkhez adott vékony kábel van még mindig, azóta nem vettem hozzá vastagabbat), de nagyon nem is izgat..
Szal jó vétel volt...
Kiv. vok, hogy élvezhető lesz-e rajta a Televíziózás... -
joeid
tag
Hát mi már próbáltuk leszedni ezt a réteget ami a fólián van , ahol kicsit meg van koptatva ott jön is de ahol nem onnan le nem szedi semmi.
Próbálkoztunk mindennel , még savval is de nem jött le, persze lehet hogy monitorja válogatja (ezek konkrétan Samsung 700ift-k voltak).
Egyébként tényleg nem szabana lejönni neki , pl. az IBM, Bellinea moncsikat én nap mint nap alcoholos ablaktisztítóval ,meg cimkeoldóval tisztítom és még egynek sem lett baja pedíg mindegyik ilyen fóliázott.A normál CRT-el (nem flat) nincs ilyen gond , mert azoknál közvetlenül az üvegre égetik ezt a réteget és ha csak nem szándékosan csinálod nem lehet megkoptatni .
Egyébként ezen a fólián én úgy tudom , hogy csak a tükröződés csökkentő réteg van , így annak elvesztése nem okoz nagy problémát ,csak a fentebb leírt ''világosodást''. -
oxox
addikt
thx a gyors választ.
jaja használtak...közben kiderült, hogy viewsonic nincs már, csak gs790 20eFt-ért...
erről mi a véleményed?
Nem főként filmnézésre kell, inkább game, főként a game!
viszont a 19''-nál húztam meg a felső határt...az egyik haverom már vett a makrotex-nél egy belinát (majd megvizslatom nála tűzedesebben)...de a 21'' már dim-ben túl nagy...(lehet nem jelentősebben nagyobb a 19-nél.....de a 19'' inkább a szimpatikus)
A sony-ról mi a véleményed...jó vétel ennyiért, vagy ez nem egy ''hűűű ki ne hagyam'' lehetőség?
köszönöm
oxox -
-FreaK-
veterán
A gyártási ideje 2002 9. hét,én is használtam vettem
Beremegés nincsen mióta jóval kevesebbet van járatva.Korábban délelőttől késő estig ment folyamatosan most már csak hétvégén fordul elő ilyen de nem mindíg.Az ilyen fényerőcsökkentéssel lehet valamit kezdeni? Monitorszervízben pl fel tudják újjítani a képcsövet? Bár a közelben csak ilyen kis szerelők vannak csak szal nemsok esélyt látok az ilyesmire főleg hogyha lehetséges is akkor biztos nagyon drága. -
tedi
csendes tag
-
tedi
csendes tag
Köszi Loha!
Hogy ez nem jutott eszembe!!! Pedig fenn van a gépemen a progi.
Feltettük a barátnőmére is és kiderült, hogy 1997.41. hét a gyártási ideje.
Gyorsan vissza is vitte, mert egy hét cseregarancia volt rá, és hozott helyette egy 2003.márciusit.
Szerintetek ez milyen? Proview FX 996N/998N.
Úgy nézem, hogy mintha rácsos lenne? Ha közelről nézem, mintha kockás lenne egy kicsit a kép, de nem zavaró. Ennek milyen a képcsöve szerinted? -
CastorTroy
csendes tag
Végül is a probléma megoldódott, az XP újratelepítése segített, most már tudom használni az OSD-t. És a Samsung hibabejelentő oldalára írt kérdésemre is 3 órán belül válaszoltak. Azt írták, hogy a 797MB monitorhoz nem a 2.5-ös Magictune program a legújabb (amit mellékeltek cd-n), hanem a 3.6-os. Most már ezt is tudom, kár, hogy nem tudtam még az XP újratelepítése előtt
-
tomcsi23
veterán
Oks, én is így gondoltam, hogy olyan 1-2 órára nem különösebben érdemes, de éjszakára már hadd pihizzenek a kondik is.
Én alapban kiszedem az ilyen standby-okat. A múltkor elfelejtettem friss vindóz után, azt kétszer reset lett, amikor a prime közben feketére kapcsolt a képernyő - azt hittem, kifagyott.A fogyasztás különösebben nem hat meg, legyen kép, ha szükség lehet rá, azt kész (majd jelzem, ha a desktopom kezd beleégni
). Amúgy meg áramtalanítok, vagy ha marad a gép (pl. éjszakára), akkor a moncsit kinyomom - evidens.
-
tomcsi23
veterán
Uh, nincs is szebb annál, mint amikor a szebbnél szebb álomból egy bejelentkező sablon vindóz szignál ébreszt.
És kb mennyi az az időarány, amikor érdemesebb bekapcsolva tartani, mint ki-bekapcsolni?
A kapcsolós elosztó nagyon faintos dolog. Nálam egy kapcs és indul minden, gép, monitor, hang, másrészről meg tiszta nyugodt vagyok, hogy otthagyva teljesen le van választva a hálózatról. Nem a monitor/gép/táp/hang drága kapcsolói húzzák át a szikrát. -
Debilon
addikt
a kábel (gondolom) adatkábelre gondolsz...
nem nyúltam hozzá..
tegnapelőtt jöttem haza, és húgom azzal fogadott, hogy elfehérdett néha a kép, meg szellemképes a dolog..most is lehet frankón látni..
ennek a monitornak, ha jól láttam fix adatkábele van...de majd megpróbálom megmozgatni..
igen, tudom, hogy semmi keresnivalója nincs itt már régen, mert régi..én 98 szeptember óta használom..de $ nagy úrmajd most 13. haviból kiokoskodok valamit..
egy új 796 vagy 797MB, vagy egy
MAG 796PF2 [link]
kb erre lesz keret..
vagy egy használt 21''-os pl...makrotex-ből nézegettem..ezért kérdeztem az optimális felbontást -
lúúúzer
tag
Köszi még bogarászom...
Csak a vizualizáció 2048*1536ban annyira durván néz ki... Még mindig a fülemben van a cimbik állának csattanása a kövezeten.
Általában (99%) 1280*1024/100Hz megy.Remélem sokáig birja majd.
Ja, viszont úgy érzem, mintha ez összefüggne azzal a jelenséggel(a 0,1sec-es képelmenés), hogy már kb fél órája nem változott a kijelző legalább 90%.
Nem valami hardveres képernyővédő mechanizmus akar lenni? Mintha 1 miliméterrel arrébb is rakná a képet... Ezek csak szép álmok? -
rlazol
veterán
abban teljesen igazad van, hogy a 15''-s így nem jó. Főleg, hogy mellette a 19''-snek káprázatosan szép képe és színei vannak. Hitachi képcső, mint a minap megtudtam, ez nem tudom jó vagy rossz, de a magam részéről teljesen elégedett vagyok vele. Persze lehet, hogy azért, mert még nem láttam jobbat.
Őszintén érdekelne a véleményed erről a képről, hogy mennyire olyan jó, mint ahogy én hiszem...
A 15''-s hozzá képest tényleg homályos, és nem jók a színei. Ezért lesz lecserélve, mihelyt megjön a szervízből a 17''-s Flat Proview.Egyébként sokáig azt hittem, neki is milyen szép képe van, aztán bejött mellé a MACOM és azóta nem vagyunk annyira jóban. Csak nem bírtam elvinni a 17-est szervízbe.
A dual nekem kell. Fantasztikus úgy dolgozni, hogy a nagy mocsin van a kezelőfelület (vágópad, effektlista, filelista, history stb.) a kicsin meg 100%-s méretben látom a képet. Photoshopban meg Quarkban is nagyon jó, hogy a nagy teljes felületén látom a képet mert az összes kezelőablak a kicsin van. Talán pont azért tűröm jobban, mert a két moncsin teljesen más élet van. Most pl a nagyon megy a ProHardver a kicsin meg az MSN és Skype.
Annyira függő vagyok, hogy ma már egyszerűen nem bírok nem Dual gépen tartósan dolgozni, mert kicsi a munkafelület...
Ezt a 21+19-es dolgot végiggondolom, főleg anyagilag gond. De rengeteget ülök a moncsi előtt, féltem a szemem... -
4d
aktív tag
Loha! Segítséget szeretnék kérni: vettem egy G520 moncsit tök jó állapotban van, de mégsem tudom rendesen beállítani. Valami lehet a konvergenciával vagy az élességgel, mert valamiért zavaró a szememnek.
Tök furcsa mert nem tudom hogy mi lehet pontosan a baj, mintha egy pici szellemkép is lenne, de erre nem mernék megesküdni. Fáj is a fejem tőle. Mit javasolsz ha valahogy bejutok a szervíz menübe,ott lenne rá valami megoldás? Vagy egyből vigyem szervízbe? Tudnál ajánlani valakit?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Yettel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- BestBuy topik
- Diablo IV
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 14 5G
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Windows! Logitech Mx Keys Magyar!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest