- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Milyen okostelefont vegyek?
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Google Pixel topik
- Magisk
- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Raveman
tag
Szerintem ez tenyleg megszokas dolga, a szem mihez szokott hozza.
Foleg videoval dolgozok, grafika elenyeszo. Adobe Premiereben kenytelen vagyok 1600x1200on dolgozni, alacsonyabban nemtudom kinyitni egy kepre a szukseges munkafeluletet.
Ezt lehetne vitatni sokaig, mert mindenki mas kepatlora eskuszik. Kinek mi valt be legjobban azt hasznalja szerintem.
Van aki ruhelli az 5.1es hangot es a stereora eskuszik.
Van aki nembirja feldolgozni a 16:9-es kepatlot es a 4:3 rabja lesz.
Van aki szerint a Divix sokkal jobb mint a DVD.
Van aki szerint az mp3 sokkal szebben szol mint egy DTS audio hanganyag.
Van aki nemkoveti a papirformat. -
Raveman
tag
Nem pszichikai a dolog! A 100Hz mindenkeppen kellemes a szemnek. Az felett pedig mar felesleges nyomi, mar ugysem erzekeli 100nal sem a szem a kepfrissitest.
Igy osztanam be:
Jatek: 100Hz 1280x1024 mivel sok sok orat lesed a dolgokat.
Munka: 85Hz 1600x1200 mivel gyakorian irogatunk kozben papirra(jegyzetelunk),igy gyakorian megpihen a szem. A nagy felbontas pedig a munkefelulet celjabol ajanlott.
Olvasgatas: 100Hz 1280x1024 Csokkentett fenyero, -
Loha
veterán
Estleg akkor lenne értelme lecserélni, ha 1600*1200-ban használnád, mert ott tud a P275 100Hz-et is, más eltérés nem nagyon van. Szóval amíg jó a P260-as addig nem érdemes csereléni sztem. G500-as képcső ami a P260-ban is van, sztem az egyik legmegbízhatóbb és legtartósabb, én sem cseréltem P275-re a DELL-emet pedig ugyan az mint a képcső van benne mint a P260-ban.
-
Steelheart
senior tag
1024×768-nál lejjebb nem adok felbontásban
És az nálam 72 Hz. Most képzeld el, hogy van alapból a 72 Hz, és még ráadást nincs benne egy szín, a piros, ami miatt még rosszabb... Ráadásul ez már olyan régi, hogy kitudja, 72-e a 72.
Ha leveném 800×600-ba, ami a köv fokozat lefele, akkor az eléggé érdekes lenne... Régen, még Win 98 alat úgy toltam, mert a moncsim nem bírt nagyobbat... Másfél centi vastag tálca, éktelenül szögletes pixelhalmazok meg miegymás...
Nemtom, mikor lesz új monitor, mert anyám most eléggé ideges az anyagi helyzetünk miatt, és egyik dührohamakor, mikor a gépet szapulta hogy már többszázezer Ft-ot költött belé (én speciel örülök, hogy nem 100Knál kevesebbet érő gépet vettünk anno) - persze miattam -, akkor a feszült helyzet mérséklése érdekében mondtam, hogy a monitort azért még kibírom, ha már eddig kibírtam, nem kell most újat venni...
[Szerkesztve] -
Steelheart
senior tag
Hát meg lehet, hogy a 72 HZ-től, aminél ez nem bar többet
Ja, és az is rendesen kikészíti a szemet, hogy nincs most piros színem. + ha nem vagyok suliban, főleg télen minden létező szabadidőmet gépnél töltöm, van olyan, hogy reggel fölkelek gépezni 6-7 körül, és este észreveszem, hogy hoppáré, léteznek emberi szükségleteim is...
-
Steelheart
senior tag
Suliban van 17''-os, majdnem annyit vagyok kényszerű nyomni azt is, mint az itthonit. Szal elvileg már hozzá kellett volna szoknom, de hát nem megy, talán majd ha itthon is az lesz. De majd csak megbékélek vele, az még nem olyan óriási, Oszttársamnál viszont van 19''os, és az nekem már óriás, tapasztaltam. Ilyen távból még a 15''osnál is sajnos néha meg kell mozdítanom a szemem, ami igen fájdalmas művelet - szentég, akkor 21''osnál már forgatnom kéne a nyakam
Na jó, viccet félretéve tényleg azzal lenne bajom leginkább, hogy ennél a képpontsűrűségnél (azaz a 15'' 1024×768) ritkább felbontás engem már szabályosan zavar. Még így is látom a pixelhatárokat, pl ha nincs antialiasing akkor már így is zavar, nemhogy úgy... Sztem a 17''ost irodai munka közben simán 1280×1024ben fogom használni, az felel meg ennek a felbontásnak.
De a pénztárcámból úgyis csak vmi olcsóbb 17esre futja, ami valszeg még 4-5 évig minimum kihúzza (vagyis amíg tönkre nem megy, remélem tovább is), szal nincs értelme ezen filóznom -
Loha
veterán
IBM P260-at vettél? P275-re sztem nem érdemes cserélni. Ennél érdemben ütősebb a SONY FW900 ami szélesvásznú 24''-os, vagy a F520 ami SZVSZ a legjobb 21''-os. De egyiket sem könyű beszerezni, és ha mégis sikerül, jóval drágábban és rosszabb feltételekkel adják mint ezeket pl ezeket az IBM P275ket.
Ha nagy asztalod van vegyél mellé még 1db-ot
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch 2
- OLED TV topic
- Autós topik
- Xbox Series X|S
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- Milyen autót vegyek?
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Epson Expression 12000 XL Nagyformátumú A3 szkenner
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged