- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
joeid
tag
Én is így szoktam moncsit adni , hát honnét tudnám én azt hogy neked melyik kell ?
Kihozok egyet megnézed ,aztán ha mégsem tetszik akkor hozok másikat ha az sem akkor talán még1-et ,de azért én sem vagyok málhás ló
Azt hogy melyik milyen én is csak akkor tudom meg amikor megnézi valaki ,mert tesztelve jönnek így nagyrészükkel semmi baj nem is szokott lenni ,ha meg 1-2 mégis kibukik az pehh, de azt utána meg is csináljuk.Jellemzően színhiba , nagyobb konvergencia hiba vagy a talp alatti lemez benyomódása szokott lenni (főleg ha az okosak rosszúl ,talpra állítva pakolják fel a monitorokat a raklapra ,pedíg 1000x elmondtuk hogy ne rakják úgy...)
Az meg hogy annyira ne lenne fényerő hogy úgy meg kelljen húzni ,hogy ''világít'' a fekete már nem nagyon szokott lenni ,nincsenek olyan lelakott monitorok.1-2 moncsi fényerején kell egy picit állítani de csak annyit hogy 50% fényerőnél legyen jó a kép , így később lehet világosítani-sötétíteni ahogy a helyzet megkívánja. -
Rive
veterán
...a fényerő utánaigazítása nem trükközés csak beállítás...
Hümm.
Az bizony attól függ. Ha 'túlhúzod', mert a gyenge fénycső már csak így ad valamirevaló képet, de így meg már nem lehet teljesen lesötétíteni a monitort, és erről elfelejtesz szólni a vevőnek, az bizony már nagyon mocsok trükközés.
Szóval addig rendben van, amíg a lesötétített kép fekete, nem világít. De utána már nagyon nincs rendben.
[Szerkesztve] -
Loha
veterán
Én nem mondtam azt hogy ezzel átvernek, sztem ez végülis nem átverés... Vehetjük úgy is, hogy csak beállítják neked a moncsit, hogy neked jobb legyen
Sztem ezt minden bolt megcsinálja, ha a moncsinak alapból vmi ilyen gondja van. ez vmi olyasmi mint amikor 2 szinte egyfoma termék közül azt veszed meg aminek jobb a csomagolása.
Szóval a lényeg az akart lenni, hogy a fényerős és kontraszt beállításokból nem lehet semmilyen messzemenő következtetést levonni, mert tipusokon belül is más és más, vmint ha nem stimmel akkor a kereskedő is tudja korrigálni.
A ''sem'' sztem ara akart vonatkozni, hogy halottam már hasonló feltételezéseket, amik nem állták meg a helyüket, szóval te esetedben így utólag nem megfelelő szóválasztás volt
Én meg azt vettem észre, hogy téged elvből kiüt a ragya egy 21''-os lyukmaszkos monitortól amit alapvetően megértek csak szerintem nem ezen van a hangsúly használt moncsi vásárlásnál, mert egy résmaszkos monitornak is lehet vacak képe, meg egy lyukmaszkosnak is lehet szép képe és természetesen fordítva is lehet, mivel használt monitoroknál nem csak a specifikációk az érdekesek, sőt... Ebben azthiszem egyetértünk.
Ezzel egyetértek, egy 21''-os lyukmaszkos lehet jobb adott estben egy 21''-os trinitronnál, és az is igaz, hogy kicsit elfogult vagyok a trinitronok felé. Ennek főleg saját tapasztalat az oka, összességében én eddig azt tapasztaltam, hogy a trinitronos moncsik, között kevesebb a rossz képminőségű darab, mint a többi képcsőnél. Sztem ez azzal függ össze, hogy régen ezek a moncsik jelentették a csúcsot, és a SONY képcsöve volt a legmegbecsültebb, azért jó drágán is tudták eladni őket. Tehát nem kellett spórulni a SONY-nak a minőségellenőrzésen és az alkatrészek minőségén sem, mert nem volt igazán konkurenciája a csúcskategóriában. Ráadásul mivel saját fejlesztésű technológiája, ráadásul asszem a 60-as évek vége óta létezik a trinitron képcső, ezért nagymennyiségű tapasztalat is felhalmozódhatott a technológiával és a gyártással kapcsolatban is, persze ez igaz a lyukmaszkra is. -
Loha
veterán
Ez a fényerő dolog sem állja meg a helyét, mert ha trükkös a bolt, és a tipus is engedi akkor a hátlap levételével utána tudnak állítani. Egyébként nekem a DELL 15% fényerő, 65% kontraszt
Másrészről meg úgy vettem észre, hogy a nagyon régi moncsiknál 0% fényerőnél sem teljesen sötét a fekete, tehát ott az a gond, hogy nem lehet lejebb venni.
Harmadrészt meg a belineáknál meg samsungoknál ha új akkor is 80% körüli kontrasztnál van csak normális képe, de sokan láttam 90 vagy 100%-ra teszik új moncsinál is, tehát ezek sztem nem összehasonlítható értékek. Hasonló trinitronoknak mint az enyém, kb ugyanilyen beállításoknál van szép képe, végülis érthető, mert belülről ugyan az az összes...
[Szerkesztve] -
joeid
tag
Nah műkxik még a monitor ?
Nekünk is voltak 108030 -as Belineáink 1 db szált el belőle , igaz azt nem is tudtuk megjavítani , sorkimenős lett...
Amit írtál pulzálás az is nagyon sorkimenő gyanús...
Nekem csak azért nem tetszett annyira mert már 1280*1024 -nél is homályosabb volt mint a 108080.Nem azt mondom hogy ez a csúcs ,de ennyi pénzért ilyen monitor ?
Egyébként ha valakit érdekel lehet hogy lesznek 19'' síkképcsöves fekete IBM monitorjaink (azt hiszem C190 -es széria 2004-es gyártásúak).Holnap kiderűl milyen állapotban vannak , ha jók akkor szerintem már a héten kapható lesz... -
Draki
aktív tag
Új fejlemény: 2 nap használat után meghalt a monitor!
Így örüljön az ember...
Az elektronikája szálhatott el, mert a kép folyammatosan pulzált, nőt-csökkent a képméret ütemtelenül. Visszavittem szó nélkül cserélték egy másikra, most nyúzom. A kép minősége ennek is jó (érdekesség az előző made in China ez már made in Korea
) remélem nem akarja ez is megadni magát 2 nap múlva.
Akkor már erőteljesen kezdenék mérgesedni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG UltraWide 29WQ60A-B LED IPS Monitor! sRGB 99% / 5ms / 100Hz / FreeSync
- LG UltraWide 34WR50QC-B Monitor! VA 3440x1440 / 100Hz / FreeSync
- FÓLIÁS! LG 32MR50C-B ívelt VA Monitor! 100Hz / FreeSync / 5ms
- Fóliás LG 27" 27ML60SP-W IPS LED Monitor!
- Gamerek, tartalomgyártók FIGYELEM! DELL Alienware LCD monitor
- Apple iPhone 7 Plus 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor X7B szép állapotban 6/128GB fekete / 12 hónap jótállással!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Újszerű HP Pavilion 14-ec0004nh - 14"FHD IPS - Ryzen 5-5500U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest