- Mobil flották
- iPhone topik
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- Telekom mobilszolgáltatások
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Google Pixel topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
Új hozzászólás Aktív témák
-
ati888
senior tag
hi.
a következő a problémám. egy 2 éves samsung 795MB tipusú monitorom bekapcsoláskor egy kattanással elromlott. annyira, hogy ha bekapcsolom a gombja világít de se kép se hang, még az osd menü sem látszik, viszont ha nyomogatom a magic bright gombot akkor a sötét képernyőn halványan látszik, hogy változtatom a fényerőt, de más semmi. mi lehet a baja?
ati. -
ati888
senior tag
hi.
érdekes kérdésem lenne, jó lenne ha tudna valaki segíteni. hogy lehet egy ócska 14-es monitort gyorsan elrontani, úgy, mintha meghalt volna magától (nem emeletről ledobni meg ilyesmi)lehetőleg szétszedés nélkül???
köszi. -
ati888
senior tag
fókuszt tudok állítani a monitor oldalán két potival (vízszintes meg függőleges gondolom) de azzal nem sikerült 100%-osan megoldani. Máshol nem lehet állítani, esetleg szervízben nem tudnak rajta segíteni?
-
ati888
senior tag
Van egy 21''-os Eizo monitorom aminek az egyik sarkában kicsit homályosabb a kép, mint középen. lehet ezt valahogy korrigálni?
-
ati888
senior tag
bazzeg, tudod mi volt a baja???
a monitor menüjében van egy fine contrast menüpont, ami 4 féle lehet. pontosan nem tudom még, hogy mit állítanak (majd utánanézek) de az 1-es és 2-es állásban csinálja a balhét, a 3-as és 4-es állásban egy csapásra megszűnt.
így már régen örültem -
ati888
senior tag
egy szervíz a következőket írta nekem:
''Minden monitorban van szabályzás, ha túl nagy kontraszt kerülne a képcsőre
akkor viszzavesz a képcső védelmében. (ABL szabályzás) Ez minden monitornál
megfigyelhető, van amelyiken kevésbé, van amelyiken jobban. Talán ennél a
monitornál ez jobban látható, vagy felerősödött. Ezen állítani sajnos nem
tudunk.''
szerinted van benne valami? -
ati888
senior tag
nem tükröződés, mert van mellette egy 17-es sony is és háttal vannak az ablaknak. amugy a sonynak a képe is jobb. nem ugrik össze a kép, a teszteken is szépen mutat csak ez a ''fényerőváltozás'' zavar, pedig alig észrevehető. lehet visszaviszem kicserélni.
a sony-k tényleg jobbak, mint az eizo-k? -
ati888
senior tag
még valami: szereztem egy 21-es eizo t965-ös monitort. nagy nehezen beállítottam frankón mindent, szép is lett a képe de van egy zavaró hibája. képnézegetés közben képváltásnál bejön a kép, majd egy fél másodperc múlva az egész kép alig észrevehetően kicsit kivilágosodik vagy sötétedik. de máskor is észrevehető, pl. ha a böngészőben egy sötét hátterű oldal van megnyitva és lenyitom a kedvenceket (ami egy nagy felületű fehér ablak ugye) akkor a sötét háttér egy árnyalatnyival megváltozik, ha bezárom a kedvenceket (vagy akármilyen nagy világos ablakot) visszaáll. éppen csak hogy észrevehető, de engem zavar. valaki tud segíteni?
ati. -
ati888
senior tag
hi
mondja már meg valaki, hogy valóban jobb képet ad egy monitor RGB kábellel? Mekkora a különbség a hagyományos és az RGB között, mert nem tudom kipróbálni és elég drága a kábel.
ati. -
ati888
senior tag
én most tetettem félre egy eizo t965-ös 21-es monitort. szerdán lesz az asztalomon, nagyon remélem, hogy jól választottam, mert ennél nem negyon találni jobbat. csak kicsit félek, mert használt, bár már régebben volt használt eizom az is überelt akkoriban mindent. a trinitron két csíkja abszolut nem zavaro, most is egy sonym van csak 17-es. trinitronnál nincs jobb!!!
ati. -
ati888
senior tag
sziasztok!
nagyon gongolkodom most, hogy lecserélem a 17-es Sony monitoromat valami nagyobb, használt CRT-re. Először 19-esben gondolkodtam de miután végignéztem majdnem minden ilyesmivel foglalkozó témát úgy döntöttem, hogy inkább egy 21-est veszek. Ami biztos, hogy nekem csak Trinitron képcsöves kell, elsősorban Sony G520 vagy Eizo T965, ezeket lehet kapni 30-35 ezerért 2002. körülieket. esetleg még más trinitron jöhet szóba (Dell, HP).
A hozzáértők véleményét szeretném megkérdezni mielőtt vásárolok, hogy jól döntöttem-e? A két csík a képernyőn egyáltalán nem zavar, most is trinitronom van és kevés jobbat láttam. Tft vagy LCD monitoron még nem gondolkozok, mert ilyen méretben bazi drágák meg amit eddig én láttam, hát nem igazán nyerte el a tetszésemet.
köszi.
ati.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Phanteks NV5 MK2 White (PH-NV523TG DMW02)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 2700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged