Új hozzászólás Aktív témák
-
Loha
veterán
Flatron LG-ken meg a NEC moncsikon kívül nem hiszem, hogy más tipusban is előfordulna, szóval szerintem kicsi a valószínüsége. Ha rácsmaszk akkor ott kell lennie 2 merevítőszálnak, ha nincs, akkor biztos, hogy nem az. Flatron esélye pedig nagyon kicsi szerintem. Tesztprogram nem kell hozzá, pontosabban nem segít. A lyukmaszk és rácsmaszk között ha közel hajolsz akkor elvileg lehet látni a különbséget, a rácsmaszk TFT szerű négyzetes képpontokból áll, a lyukmaszk meg kerek. Flatron elvileg közelebb áll a rácsmaszkhoz...
-
Loha
veterán
-
Loha
veterán
A sorkimenő trafó kimegy, akkor a moncsinak annyi
A tiednek rengeteg baja lehet sajnos...
Más:
Szerintem ezek jó példák arra, hogy használt CRT-t érdemesebb inkább boltból venni, mert van rá gari, a bolt nem fog valószínüleg eltünni, és egy rendes boltnak nem célja átverni a vevőt. Normál esetben a használt cuccok boltból viszont drágábbak szoktak lenni mint ha magánembertől vesszük, de a CRT-t általában kivételek, mert ezek a moncsik más csatornákon kerülnek beszerzésre, tehát nem magánemberektől vásárolják fel, hanem jóval olcsóbban szerzik be őket, így még nagyobb haszonnal is olcsóbbak tudnak lenni mint a magánemberek. Szóval olcsón, garival megbízható helyről.... szerintem ennél több nem kell...
[Szerkesztve] -
Loha
veterán
Asszem volt ilyen monitorom, nem egy rossz darab, de nagyon elavult technológiát alkalmaz, viszont elég tartós és megbízható.
Ha jól emlékszem az adatai megegyeznek a Belinea 106095-ével.
[link]
Lehet akár 2002-es gyártású is, szerintem a monitor hátulján vagy vhol rajta van hogy mikori. Everest vagy AIDA32 is kilvassa a gyártási dátumot.
1024*768 85 vagy 100Hz-et ajánlok attól függően, hogy 100Hzen mennyivel lesz homályosabb a kép 85Hz-hez képest. 115Hz az a max amit a moncsi bír ebben a felbontásban.
[Szerkesztve] -
macikos
addikt
Hát igen, úgy néz ki hogy átverték. De ha megfelel neki és működik, akkor... na akartam valami vígasztalót mondani de nem tudok. Gondolom vissza nem tudja vinni. 1998 környéki vagy előtti monitorokban csak nagyon nagyot és nagyon márkásat szabad venni. Eizo F78 meg a többi, de azokra sem bíznék semmit, sorkimenő bármikor meghalhat.
-
Senki_Alfonz
tag
Némely monitornak az OSD menüje is elárulja a gyártás időpontját, hogy ez is olyan-e, arról fogalmam sincs, az én Sony monitoromon pl. a menü gombot kell 3 mp-ig nyomni, hogy elárulja, de természetesen ez mindegyik márkánál eltérő, vagy nincs is ilyen funkció.
Manual hiányában azért érdemes mindenesetre végigbogarászni. -
tedi
csendes tag
MCM 1702 color monitor
Preset operating modes
The monitor is preset to the following modes at the factory:
Line frequency Refresh rate Resolution
31.4 kHz 70 Hz 720 x 400
31.4 kHz 60 Hz 640 x 480
37.5 kHz 75 Hz 640 x 480
46.9 kHz 75 Hz 800 x 600
60.3 kHz 90 Hz 800 x 600
60.0 kHz 75 Hz 1024 x 768
72.5 kHz 90 Hz 1024 x 768
80.0 kHz 75 Hz 1280 x 1024
For ergonomic reasons we recommend a refresh rate of at least 75 Hz.
The display position and size have been set to optimum values at the i factory for the operating modes listed above. Depending on the video
controller used, it may be necessary to change and store these settings. If
you need to do so, refer to the section entitled ''Operation of the monitor''
below.
Na végre! Sikerült beillesztenem. -
joeid
tag
Szervízes az nem vagyok , legalábbis monitor szervízes (arra ot a szaki
,de amit leírtál az alapján nem képcső hiba (ezt a 3-4000 Ft-ot nem tudom honnan vette az illető ,de egy 17'' monitornál nem érdemes képcsövet cserélni ,mert többe kerűne a szervíz+alkatrész mint a monitor .Másrészt csak ugyanolyan képcsövet lehet belerakni ,olyat meg csak egy másik ugyanilyen monitorból lehet szerezni és ha minden stimm akkor sem biztos hogy a másik képcsővel jó lenne a monitor ).
A sípoló hangot egy hibás tekercs okozza , ilyen több helyen is van a monitorban ,a legrosszabb ha a sorkimenő tekercse sípol ,mert azt szinte lehetetlen megcsinálni (mivel az egész egybe van öntve ). Más esetben csak meg kell keresni a kellemetlenkedő tekercset és kicserélni , egy ilyen szervíz 6-7000 Ft-ba kerül. -
rlazol
veterán
nézd meg még ezt a topicot: [link]
amúgy én már jártam úgy (igaz, minusz 10 fokban, egy órás BKV után) hogy a monitort hazaérés után rögvest bekapcsoltam és erre meghalt. Nem tudom pontosan mi történt, valami oxidálódást meg kicsapódást emlegetett a szervízes (8 éve volt), de szerencsére nekem úgy is gariban javította (az azóta már megszűnt H.F.H. ), hogy ez szerintük az én hibám volt. -
rii
nagyúr
nem vagyok szervízes
szerintem sajnos a javítás nem is éri meg
a marseust ([link]) nézd talán még meg, ha továbbra is gondolkodsz monitorban, illetve próbáld meg visszakérni a pénzt egy határozott fellépésű férfi segítségével.
itt egy jó kis monitor: [link]
12000 ft
amikor én vettem tőlük a lentebb írt 21-eseket, és a 3 hónap lejárta előtt vittem vissza az egyiket színhiba miatt, szó nélkül, bekapcsolán nélkül cseréltk is azonnal -
Loha
veterán
-
rii
nagyúr
Sajnos nem tudtad, hogy ilynekor a vétel előtt jelezni kell a személynek, hogy 2-3 hét garanciát vállaljon rá!
Majd talán megkapod a leírtak alapján a pontos diagnózist, amiből kiderülhet, hogy az a hiba méég 30 perces kocsikázás után, azonnali bekapcsolásból sem eredhet.
[1.] 5 perc alatt a szobahőmérséklettől nem tud annyira lehűlni, hogy egy azonnali bekapcsolás ilyen tüneteket prdukáljon. Szerintem ha pára lecsapódik, akkor az zárlatot okoz, nem pedig elváltozást
[2.] amint írtad is, minimum 30 percig a szobahőmérsékleten állt a monitor.
[3.]
''..............Én valahogy nem hiszem el, de most már mit csinálhatok?..............''
az avatarod alapján minden bizonnyal hölgy vagy,és csak van kéz alatt egy határozott fellépésű inforamtika iráynában kicsit is hozzártétő személy, akinek majd a többiek által felvázolt diagnózist megmutatod, és akkor majd Ő megkéri a volt eladót, hogy a korrektség jegyében adja vissza a monitor ellenértékét.
ui.: én is vittem már régi 17''-os monitort kocsival, az út hosszabb volt, kb 10-15-20-30 perc is talán, attól függően, hogy milyan hamar tudtam a célhelyre bejutni, és akkor nagyon kihölt a monitor, és tornatermben is kellett beüzelmelni, de 1 óra után ment simán
Meg szerintem ilyenkor nem is párás a lelvegő, mi csapódott volna le?
Várd még meg a tisztánlátás érdekében mit mondanak mások! -
rii
nagyúr
Gondolom használtan vetted!
[1.]Mert ha új, akkor semmi gond, garancia, és kész!
[2.]Ha boltban vetted használtan: 3 hónap garancia van rá
[3.]Ha magánszemélytől vetted: hívd fel, mondd meg neki, hogy a monitor milyen jelenségeket produkál. Kérdezd meg, hogy ez várható volt -e, hogy a monitor el fog romalni. Lehet, rossz volt már nála is, de egy hónapot pihent a jószág, azért csak most jön elő.
Ha rendes az emberünk, gerinces, akkor vissza fogja venni.
Mennyi ideje vetted, és hol?
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
- Konteó topic
- EAFC 25
- Apróbb óra érkezik a OnePlustól
- Hardcore café
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- Eredeti játékok OFF topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Telekom mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- SAMSUNG (LS32DM700UUXEN) 4K SMART GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- Új Bontatlan Apple Studio Display 27 5K Retina Thunderbolt Azonnal Átvehető Deák Térnél.
- Samsung hajlított 32 WQHD gamer monitor 144Hz, VA panel
- Samsung SD590C 27" Full Hd monitor
- LG UltraGear 27GR95QL-B LoL Edition OLED Monitor! 2560x1440 / 240Hz / 0.03 ms / G-Sync!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest