Új hozzászólás Aktív témák
-
joeid
tag
válasz
DrGonzo22 #1231 üzenetére
Szia !
Nos a rossz hír : időközben úgytűnik megijjedtek tőlünk és minden árlistáról ahol egyátalán volt ilyen Viewsonic moncsi gyorsan eltűnt...
Olvasgattam itt hogy egy közös ''kirándulás'' alkalmával vásárolnátok külföldön ilyen moncsikat.
Nos mivel mi elég gyakran hozunk be árut az egész EU-ból megtudnánk szerintem oldani - persze csak ha lenne elég nagy kereslet , előleg stb. - hogy az egyik bejövő kamionra feldobjanak pár moncsit.
Így biztos jobb áron lenne itt és külföldön azért be is lehet szerezni...
Persze ez csak akkor működhet ha van pár ember akinek kell és hajlandó előleget letenni , hogy nehogy poénból hozzuk be őket... -
rii
nagyúr
válasz
DrGonzo22 #1242 üzenetére
olcsó levű hústól azért tartózkodj!
én azért nem veszek ujjonnak készül műszaki cikket, mert a 80-as években, (Hi-Fi) vagy a porfi eszközöknél (CRT) még szintén meglévő elv, miszerint ''vegyél minőséget, és használd életed végéig'' a ''vegyél silányat olcsón, és 2 év mulva vegyél ujjat'' ''politikára'' cserélődött fel.
És TFT-ból, ami minőségi, az biztos nem egy 50.000Ft-os 19''-os nál kezdődik.
Ezt csak úgy megemlítettem ....
Ha én TFT-t vennék, egy 90.000 Ft-os használt 19-essel kezdenék el kacérkodni. Nem az ár dominál, de lehet, jelez valamit.
Mondjuk én még soha nem gondolkodtam TFT vásárlásán. Úgyhogy csöndben maradok e téren -
macikos
addikt
válasz
DrGonzo22 #1221 üzenetére
real-x kolléga hírdetett meg egy HP P1230-ast nemrég, de csak most ugrott be, (aztán utána is néztem), hogy az 2005 februári !!!
Amúgy ezt a raktár dolgot tényleg komolyan mondtam, mert nem ritka, hogy valamilyen cucc véletlenül elkeveredik a raktárban és utána senki nem keresi. -
macikos
addikt
válasz
DrGonzo22 #1209 üzenetére
A legfiatalabb Trinitron talán a Dell- ,HP P1230.
De ha azt nézzük, akkor a Diamondtron is majdnem ott van, mint a Trinitron és akkor képbe jön a 22''-os NEC FE2111 amelyet lehet újonnan is venni! [link]
Itt a CRT-k eltűnéséről van szó: [link]
Itt pedig LCD vs. CRT (nem túl friss tesz, de azért a különbségeket jól prezentálja): [link]
Ha van hasonló tesztről vagy friss CRT cikkről tudomásotok, akkor azt belinkelhetnétek.
[Szerkesztve] -
Sawa_1
csendes tag
válasz
DrGonzo22 #1065 üzenetére
Természetesen nem mondom, hogy mindegyik szar, csak a legtöbb, lehet, hogy kifogtál egy jót. De az írásod alapján ez az első 21-es monitorod, nekem meg már volt egy pár. Mindig 2 monitort használok, így az úja(ka)t össze tudom hasonlítani a régivel, ha csak 1 monitorod van, akkor egy csomó mindent nem látsz meg.
-
Loha
veterán
válasz
DrGonzo22 #768 üzenetére
Flatront én sem láttam 19'' fölött, sztem sincs. Lyukmaszkosból, és rácsmaszkosból vannak 21-22''-os béldányok, vmint a SONY-nak van az FW900-asa ami 24''-os de az 16:10-hez arányú képcsővel rendelkezik. Diamondtronok általában 22''-osak, a Trinitronok, meg 21'', de valójában általában 0,5cm eltérés ha van.
Látható képméret:
Belinea (22'') 108080 508mm
SONY (21'') G520 504,5mm -
S.Sanya
tag
válasz
DrGonzo22 #759 üzenetére
Hi!
Te a ''moire''-nek nevezett jelenséget látod a képernyőn. Ez az eltérítési frekvenciáktól (hor./vert.), a képcső típusától, az elektronika minőségétől, és a föld (és egyéb) mágneses sugárzásától is függ. Bla, bla bla... Pontosan én sem tudom..., de a monitorok menüjében általában van ilyen nevű menüpont is, ahol ezt tudod megszüntetni, ill. ált.-ban csak csökkenteni.
''Mono feketében nincs ilyen jelenség.'' - ez tipikusan az az eset, amikor ki van kapcsolva a monitor és ugye akkor nem találkozol ezzel a jelenséggel
Komolyra fordítva: feketét ugy állítják elő, hogy ott nem kapcsolják be egyik elektron ágyút sem. Tehát nincs is mit látni... -
hunbalu
csendes tag
válasz
DrGonzo22 #757 üzenetére
Érdekes, amit írsz: ''öregedő'' CRT. Én egy EIZO FlexScan F563-T-t használok már 3 és fél éve. Kb 4 évesen vettem
, tehát már vagy 8 éves lassan. Semmi hibája. Pedig az első 4 évében némethonban valami szerksztő cég használta állandóan. Nálam is elég sokat megy, és egyáltalán nem mondható öregnek a képe, még mindig sokszor meglepődöm, hogy milyen szép. 1024*768-ban 100 Hz-en hajtom.
Más: Szerintem a sík képcső nem olyan jó, mint a domború. Nem olyan élethű a képe, hanem valahogy homorúnak látja az emberi szem. A domború sokkal jobban visszaadja az eredeti vonalakat. A profik ezért is használnak a szerkesztés még mindig domború búrájú EIZO-t, amit (hogyha megnéztek) aranyárban árulnak. Ez biztos nem véletlenül vagy megszokásból van. Ez a tapasztalat. A domború élethűbb képet ad és nagyobb frissítést bír, mint a sík, ezért nem rotja/fárasztja annyira a szemet.
Szerintem, ha teheted, domború EIZO-t vegyél ezután is. -
DrGonzo22
őstag
válasz
DrGonzo22 #757 üzenetére
Megnéztem, és nem csak szürkénél produkákja ezt, hanem minden színnél. Az adott szín, és egy jóval világosabb árnyalata váltja egymást sávokban, kagyló formában a sarkoktól a közepe felé 7-8 cm mélységben. Egyébként az egyes színek közöt nagy az eltérés, van ami csak 2-3 centi mély, van ami közel 10 is. Mono feketében nincs ilyen jelenség.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 4K 3840x2160 - 138Hz & 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged