Új hozzászólás Aktív témák
-
tomcsi23
veterán
Üdv!
Mostanában bekapcs után párat villan a moncsi (P275), ilyenkor teljesen kék a villanás, de aztán rendbe jön a kép. Melegen nem csinálja egyáltalán. Hol-mi lesz tropa?
Jó lenne, ha még egy kicsit kihúzná. -
tomcsi23
veterán
válasz
Kolondrum #3396 üzenetére
Na most azt leszámítva, hogy manuálisan kell beállítani az aktuális felbontáshoz a képfrissítést, más negatívum nem igazán van. Ha a moncsi nem tudja megjeleníteni, egyszerűen jelzi, hogy túl sok neki. A jobb (vastagabb?) kábelt használd, és kész. Bár szerintem a kettő kép között nem igazán veszel észre különbséget.
-
tomcsi23
veterán
válasz
bolcsodal #3068 üzenetére
Annyira nem vastag, 8 mm kb. de nagyon jó minőségű, külön-külön is árnyékolt.
Az expertes állítást követően még egy picivel jobb lett, kevésbé zöld, a konvergencia is javult. Most 90 helyett kb 93-94%-os lett az előző helyen.
Esetleg megpróbálhatod ezen beállításokban finomítani. Milyen mértékű a hiba? Pl. olvashatatlan a szöveg? -
tomcsi23
veterán
válasz
bolcsodal #3065 üzenetére
Bizony, egyforma típusú a moncsink.
A színhőmérséklet értékek lehetnek teljesen különbözőek, hisz a moncsik is különbözőek, tehát az nagyon relatív. Most levettem 9300K-re, így picivel jobbnak érzem. Az biztos, hogy lehet megint a beállításokkal szórakozni, de most arra nem nagyon van időm, és a returnnal eszméletlen lett alapban is.
Ha ezt is odaraknánk a Samu mellé, lehet, hogy zöld lenne, mint a fene.A konvergencia egész elfogadható, de kompromisszumok nélkül nincs CRT sem. A bal felső sarokban van egy kis homály, de így a többi részen teljesen jó. Ha %-ban nézzük, akkor a legjobb helyen van kb 99%, kicsit mellette, ill. a széleken 95%, a bal felső részen meg olyan 90%-os lehet. Azt megfigyeltem, hogy a konvergenciába a színbeállítás, moire, a landing, de még a geometria is bele tud szólni. Nem beszélve a vízszintes konvergencia alsó-felső állításáról. Ha egyiken állítasz, a másiknál mászik el..
Szerencsére nálam ez nem változott különösebben az elmúlt időben, most nem nagyon lenne időm vele szórakozni.Innen van a KCE-VGA típusú kábelből 3 méter jó csatlakozókra szerelve, meg vagyok vele elégedve.
-
tomcsi23
veterán
válasz
bolcsodal #3063 üzenetére
Noja, eleinte azt hittem, hogy ez a moncsi is elindult az elhasználódás lejtőjén, ami persze igaz, csak a mértéke nem olyan nagy, mint a hsz-ekből gondoltam.
Még nézegetek gépeket, meg a nokia-t is, hogy beállítsam, de nem tapasztalom zöldesnek. Szépen lehet variálni a menüben, de most a variable color mode-ban megy, 9600K-n. Experten tudsz az arányokon is állítani, csak macerás egy kicsit.
-
tomcsi23
veterán
No, azért vettem tegnap egy 10 Megás, 1 Wattosat, meg egy 8 MOhmosat is, hogy majd...
De: az előbb kíváncsiságból nyomtam egy color returnot - hát vazze, olyan képe lett, hogy leestem a székről.
Élénkek lettek a színek, eltűntek a párhuzamos csíkok, javult a konvergencia, VAN fekete - egyszóval szuper!
Már azt hittem, hogy külső beavatkozás szükséges, de nem - ezt azért nem gondoltam volna.Color return powa!
-
tomcsi23
veterán
válasz
bolcsodal #2741 üzenetére
Így igaz, volt már nálam is, de érdekes módon nálam sem csinálta már jó ideje.
Azt viszont nem részletezem, hogy egy csendes helyen, koncentrálva a moncsira mekkorát ugrottam, amikor először csinálta (asszem az egér is kirepült a kezemből).A pók meg csak ne szórakozzon a nagyfesszel, mert "igencsak" megjárja.
-
tomcsi23
veterán
Igy van. Igaz, hogy amiket bolcsodal leírt, szinte mind be lehet állítani, tehát az is lehet, hogy csak el van állítva, ill. menüből korrigálható a probléma. Erre lehet jó egy beállítás gyári alapra visszaállítás, ami még abszolút nem jelenti a feltétlen tökéletességet, de talán jobb, mint egy elrontott beállítás.
Ami még eszembe jutott, hogy ha lehet, akkor több moncsi képét hasonlítsd össze. A durva eltérés látszik egyből. -
tomcsi23
veterán
válasz
Mozso26 #2228 üzenetére
Lehet, hogy más-más felbontásban mennek a gamék? Próbáld meg minden használt felbontáshoz hozzáállítani a frissítési frekit manuálisan.
Loha: nekem még hátra van ez a mód, de megejtem, tuti. Ezt leszámítva, tényleg impozáns az a P1130, bár itt se nagyon lenne már hely neki.
macikos: bajba lennél Te is, ha egy szállítmány GDM-F520 vagy FW900-as érkezne a bótba -
tomcsi23
veterán
válasz
SS-Wittmann #2171 üzenetére
Oké, de akkor ne úgy kérdezd, hogy megéri-e, mert a 21-es ajánlathoz képest nem éri meg.
Válasz gombot is használhatod ám. -
tomcsi23
veterán
válasz
SS-Wittmann #2167 üzenetére
Szia!
Ez jóval jobban megérné [link] -
tomcsi23
veterán
Szia Kutyuli!
Ezzel már találkoztunk többen is, nálam már régen csinálta. Általában a hideg helyiségben kezdte, amikor még hideg volt a készülék, de másnál csinálta bemelegedve is. Igaz, most nem kéne fáznia, hacsak nem megy rá a klíma ezerrel.
A képcsövet nem vágja arcodba, itt teljesen megszűnt (kop-kop). Egyelőre az ok ismeretlen - lehet ez por, kosz is simán.
Legjobb az lenne, a folyamatosan visszanagyulódva maradna. -
tomcsi23
veterán
válasz
tomcsi23 #2058 üzenetére
Bakker, áttettem színbeállításra, zöldből visszavettem, teljesen eltűnt.
Az már csak hab a tortán, hogy ezzel javult a konvergencia is. Fain éles lett a szöveg szinte az egész képernyőn.
Fene ez a sok finomhangolás, el lehet vele tolni (is) rendesen - még jó, hogy nem néztem utód után.
[Szerkesztve] -
tomcsi23
veterán
No, pont ilyen, ahogy leírod. Szabályos, párhozamos, de nem teljesen vízszintes - olyan 5-7 fok lehet.
Mi ez az ellenállásos mód? Mit csinál? Tudok levenni fényerőt a moncsin is, de akkor nem látszik úgy a kép.
szal, megy tönkre a képcső. Bár, még most is jó a képe a többi ratyihoz képest. -
tomcsi23
veterán
Ehe, ennek megvan a maga története.
IBM azóta szolgálatban van, napi 14-16 órát megy. Contr/Bright 85/7-nél még egész jó képet ad. Legutóbb felfigyeltem az átlós csíkokra - sötét képen vehető észre, vékony vonalak olyan 5-10 fokban, 2-3 centinként (1280*960*100-nál). Emmi?
mod: más felbontásnál is megvan, csak kisebbnél ritkább. Megnéztem, a Hz befolyásolja.
[Szerkesztve] -
tomcsi23
veterán
Amindenit, p260 11.900 Huf
-
tomcsi23
veterán
Akkor egy másik megvilágítás: én az összes géphez tartozó cuccot egy kapcsolhatós elosztóba dugtam (najó, csak a tápkábeleiket
). Maga a gép, monitor, hangszóró, modem, switch. Gépnél be lehet állítani, hogy elinduljon, ha tápot kap és így minden egy kapcsolásra indul (ezen felül nincsenek használva a készülékek saját kapcsolóik -> kímélő üzemmód + a praktikum).
-
tomcsi23
veterán
Üdv,
azt vettem észre, hogy kezd homályosodni a kép a monitor széleinél. Mondjuk úgy, hogy igazán már csak a közepénél éles. Megy tönkre a képcső? -
tomcsi23
veterán
válasz
Oliverda #1177 üzenetére
Nézegettem, a vibrálást a fókuszált hely környékén lehet leginkább észrevenni. Ahova pont nézek, ott nem nagyon látom a vibrát, csak a környezetében.
Ez a 100Hz ezen a felbontáson még nem vészes, és az élesség is bőven elfogadható, az élettartam egyenletéből az X-et még nem ismerem. -
tomcsi23
veterán
válasz
raskolnikoff #967 üzenetére
''Ezen a honalpon: [link] található egy frekvencia kalkulátor, aminek segítségével kiszámolhatjuk, hogy az adot felbontáshoz és frissítéshez, hány kHz-es monitor szükséges.
Használat: beírjuk a kivánt felbontást és frissítést, majd a Calculate gombra kattintva, a Horizontal Scanning Frequency Required (With Estimated Retrace) mezőben megkapjuk kHz-ben, a szükséges vízszintes frekvenciát.''
A monitor nagyfesz részére vonatkozik - képelőállítás. -
tomcsi23
veterán
válasz
Csipike13 #873 üzenetére
Szia,
Alapjába véve árnyékolás problémára tippelek. Összekötő kábel vagy esetleg a moncsin belül valahol. Utóbbira azért, mert nekem is van egy kis hasonló jelenség, de hiába néztem meg több kábellel is, nem sokat változott. Viszont, nem állandó, van, amikor megszűnik. -
tomcsi23
veterán
Akkor nem voltál elég figyelmes.
Többen leírtuk (a belinkelt résznél is), hogy - mivel használtak a moncsik - az adott példányok döntik el, melyiket érdemesebb választani. Bármelyik jó, profi moncsi - lenne, de mivel nem ismert előéletük és akár nagyon is le lehetnek használva, csak kipróbálás után lehet rájuk bármit is mondani. Enélkül csak lutri, akármelyiket is választod. -
tomcsi23
veterán
Mi az elég sok idő? Nekem kb 1 hét kellett, mire rendesen beállítottam. Mindig találtam valamit, amin még lehetett finomítani. Nokia progival lőtted be?
Egy kicsi ''hiba'' mindig lesz, sajna, tökéletes képű szinte nincs is, sem geometriailag sem konvergenciailag. Ha ez egy határon túl van, az már lehet hiba, ezt okozhatja a kora is. -
tomcsi23
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DOOM - The Dark Ages
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Házimozi haladó szinten
- Kompakt vízhűtés
- CPU léghűtés kibeszélő
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Projektor topic
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Milyen notebookot vegyek?
- További aktív témák...
- LG Ultragear 27GN60R-B (Garanciás)
- FÓLIÁS! LG UltraWide 35WN75C-B Ívelt Monitor! 3440x1440 VA / 100Hz / 5ms / FreeSync
- 2 év garancia 32" Samsung Odyssey G6 G65B QHD 2K 240Hz VA QLED Smart Gaming Monitor - LS32BG650EUXE
- LG UltraWide 29WQ60A-B LED IPS Monitor! sRGB 99% / 5ms / 100Hz / FreeSync
- Samsung Full HD LED Monitor
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged