- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Milyen okostelefont vegyek?
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Google Pixel topik
- Magisk
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Loha
veterán
Egy régi monitornál nem.
Mondjuk az érdekes, hogy a fényerőt is feltolod és semmi. A kontraszt az okés. elöregedett a képcső, de általában az szokott lennni, hogy kontraszt 100%-on fényerő meg 0% a régi moncsiknál, mert ha a fényerőt feltolod picit akkor is már csak szürke a fekete.
100%-os fényerőn, használható képet ad a moncsi? És sötét? Érdekes, de szerintem túl sokat nem érdemes erről beszélni... -
macikos
addikt
Ezek az ún. monitorszűrők kb. annyit érnek mint az antisztatikus por védő sprayk, vagyis semmit. Én régen pár évig használtam, de aztán rájöttem, hogy tök felesleges. (Egy előnye van ezeknek a monitor szűrőknek, szarabb monitoroknál kontrasztosabb lesz tőle a kép, persze fel is kell húzni a fényerőt hogy lássál valamit)
-
tedi
csendes tag
226 -os hozzászólásnál bemásoltam, amit a netről szedtem le, hogy milyen felbontásokban és frissítésben dolgozik ez a monitor. Ott sincs 100Hz.
Ha a windowsban , a monitor beállításokban nincs kipipálva a '' monitor által meg nem jeleníthető üzemmódok elrejtése'' akkor olyan üzemmódot is ki lehet választani, ami a hardver károsodásához is vezethet.
Lehet, hogy a pasinak nem volt bepipálva és ezért tudott olyan módot választani, ami nem jó a a monitornak.
Nálam csak azt mutatja amit lehet választani. -
tedi
csendes tag
Közben írtam egy monitor szervíznek, és meg is kaptam a választ.
Képcső csere lenne! Bemásolom a szervíz válaszát, hátha másnak is jól jön.
Az Ön által leírtakra a következőket tudom reagálni (így látatlanban):
A színes olajszerű folt a monitoron, mely különböző szögből más-más színűnek látszik a képcsövön lévő tükröződés-mentesítő réteg mechanikai hibája (karca), mely semmilyen általunk ismert módon nem javítható, csak a képcső cseréjével.
A fekete pöttyökről nem tudok nyilatkozni látatlanban. Ha azokat körömmel a felületen érezni lehet, akkor kívül, ha nem, belül vannak (maszk hiba) és a képcsőcsere valószínűleg (de csak az) megoldaná.
Ami az összeugrálást illeti (ha jól értettem összeugrik a kép egy csíkban) szerintem nem a párásodás okozza, hiszen akkor nem egy időszakos, hanem egy állandó hibaként jelentkezne.
Ezt a képcsőcsere nem hinném, hogy orvosolni fogja, hacsak nem az eltérítő szerelvényben van a hiba.
Én szívem szerint azt tanácsolnám, vigye vissza a monitort és kérje vissza a pénzét.
Hát ennyi! És ezt is fogom tenni! Már hívtam is az eladót, a többit majd hétvégén meglátjuk. Akkor jön haza ...-nan.
Azt mondogatja, hogy ő egy jó monitort adott oda. Le akarja tagadni, hogy hibás volt! -
Loha
veterán
A lezdő hozzászólásomból tudok idézni a Hitachi saját fejlesztésű képcsövéről:
Elliptikus maszk
Hitachi fejlesztése, sajnos nem terjed el, ezért nincs sok gyakorlati tapasztalat, de papíron jól hangzik.
Én sem találkoztam még ilyennel, de elviekben elég jó.Összességében ezeknek az emlegetett 21''-os moncsiknak ha jót sikerül kifogni, verhetetlen képminősége van, még a TFT-kel szemben is.
-
Loha
veterán
Az is nagyon számít, hogy milyen éles a kép mennyire kell erőltetned a szemed, és szerintem ez számít a leginkább. A régi 15''osoknak szerinem nagyon homályos képe van már 1024*768-ban is. 19''-os mincsiknál pedig nagyon kevés van szerintem aminek megfelelő képe lenne 1600*1200-ban, már csak azért is mert túl kicsi hozzá a képátló.
Egy 21''-ossal nem kapnál nagyobb munkafelületet mint most, de kb. 17k ból meg lehetne oldani a cserét(aladod a 2 mostanit), és akkor egyől sokkal ergonomikusabb munkakörülményeid lennének. Vagy megtartod a 19''-os második moncsinak 1280*960-ban és veszel mellé egy 21''-ost, mondjuk ez már nagyobb kiadás.
És is próbálkoztam 2 moncsis felállással egy időben, de ha nem egyforma a 2 moncsi akkor szerintem nagyon zavaró a gyengébbik moncsi képe. Pl. a 21''-os moncsim mellett egy 15''-os képe olyan mintha egy homályos üvegű buborékba bámulnék
Ha 17''-os TFT a másik választott akkor ott meg már egyáltalán nem tűnik olyan élesnek a CRT képe, viszont a TFT-nek nagyon látszanak a színek terén a hátrányai. Viszont az tény, hogy 2 moncsi esetén nagyon jót tesz az, hogy forgatnod kell a fejed és több helyre fókuszálni, így sokkal késöbb fárad el az ember szeme. -
Loha
veterán
Nem tudom hogy bírja a szemed, ezeket a moncsikat nem szokás ilyen felbontásokban használni. Nekem 21''-on is sok az 1600*1200, bár azon már megértem ha vki használja.
Meg a 15''-oson az 1024*768 75Hz-en...
Ez szigorúan SZVSZ:
Ha fontos az egészséged és komolyan dolgozol a moncsikon, akkor gyorsan megszabadulsz tűlük. Vagy veszel 1-2 21''-os CRT-t, ha pedig nem férsz el akkor 2 17''-os TFT. Tudom most az fogod mondani, hogy neked semmi bajod tőle, lehet mert már megszoktad... Vannak olyan dohányosok is, akik 90 meg 100 évig élnek, amire nekem nem sok esélyem van, de azért próbálok minél többet tenni azért, hogy egészségesebb életet éljek... -
Loha
veterán
Igen ''bántják'' egymás, ha nem azonos frissítésen mennek. Ha azonos a frissítés akkor elvileg nem. Helyedben megszabadulnék 2 gyengus moncsidtól és vennék egy 21''-ost.
Vmi nem maró szerrel kell tisztítani. Vizes rongy, ha az nem elég, mosogatószer (Pur Universal), vagy vannak ilyen ablakmosó sprickelős izékMeg lehet kapni speciális monitortisztitó folyadékokat(alkoholos) azok is nagyon jók.
Amire vigyázni kell, hogy az erősen szennyeződött moncsit szárazon nem tisztítjuk, és senki ne várja meg hogy vastagon álljon rajta a por, mert a por karcolja fel a legkönnyebben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- OLED TV topic
- Építő/felújító topik
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- LEGO klub
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Donald Trump azt mondja, hogy megtalálta a TikTok vevőjét
- Fujifilm X
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- További aktív témák...
- SAMSUNG (LS32CG552EUXEN) 32" 165HZ GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (LS32DM700UUXEN) 4K SMART GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (LS34C500GAUXEN) 34 " GAMER WIDE MONITOR ! AKCIÓ
- LG UltraGear 27GR95QL-B LoL Edition OLED Monitor! 2560x1440 / 240Hz / 0.03 ms / G-Sync!
- Samsung hajlított 32 WQHD gamer monitor 144Hz, VA panel
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M2 Pro - M2 Pro 16GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged