- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Yettel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
Új hozzászólás Aktív témák
-
macikos
addikt
Beszabályozza a kontraszt, fényerő, gamma, stb. értékeket.
Tehát ez nem egyenlő a beállítással, főleg a színek beállításával, azt neked kell majd megcsinálnod, mindössze annyit csinál, hogy mivel öregszik a képcső, meg ha más gépre lett kötve a monitor, akkor kicsit megváltoznak az alapértelmezett értékek.
-
bolcsodal
addikt
Túl nagy a kontraszt. A Dynaflat képcsőnek ez a rákfenéje, és főleg a képernyő bal felső sarkában. A fehér betűk, fekete alapon hogy néznek ki ugyanebben a képernyőrészben? Mondjuk a Desktop Icon aláírások...
Egyébként csak enyhíteni lehet a problémán. A DynaFlat ennyit tud. Nézzetek meg például egy teljesen fekete háttérképet mennyire foltos?
-
bolcsodal
addikt
Az sosem árt, ha tudsz drivert hozzá. Az ICM-ek inkább color presetek. Tegyél fel megfelelő drivert a device manager-en keresztül, és kalibráljátok be a színeket is. Monitor Calibration Wizard segítségével.
És próbáljatok játszani a kontraszt/fényerővel is. Nekem a Samsung 997MB-n kifejezetten elmosódottak voltak a betűk egy bizonyos (60-70) kontrasztérték és 10-es fényerő felett.
Mennyi a RAMDAC-ja a vidkariknak?
-
rii
nagyúr
de amikor voltam kipróbálni boltba, 4et vettünk semmi ilyesmi hibát nem ltátam rajta ... :-/
itt meg vagy 2-3 gépen is ua.
meg se merem már kérdezni emiatt, hogy eseteg a vidcar RAMDACja nem lehet kevés? De ha egy másik 21"-ost elvitt .... vagy az előző monitor ICMje nem lehet hogy bekavar?keresek ehez is valami ICM-et vagy valami driver-t :-/
-
Mr-Pamacs
senior tag
-
tomcsi23
veterán
Szia Kutyuli!
Ezzel már találkoztunk többen is, nálam már régen csinálta. Általában a hideg helyiségben kezdte, amikor még hideg volt a készülék, de másnál csinálta bemelegedve is. Igaz, most nem kéne fáznia, hacsak nem megy rá a klíma ezerrel.
A képcsövet nem vágja arcodba, itt teljesen megszűnt (kop-kop). Egyelőre az ok ismeretlen - lehet ez por, kosz is simán.
Legjobb az lenne, a folyamatosan visszanagyulódva maradna. -
joeid
tag
Az attól függ.
Ha a monitor nem Sony képcsöves akkor általában lehet feljebb venni a fényerőt (bár még így sem minden márkánál).
Ha Sony képcsöves (vagy megvannak az OSD menüben a megfelelő beállítások , esetleg tudod hogy lehet előcsalni a szervíz menüt) akkor a színekkel kell játszani (egyformán feljebb venni őket).
Olyan moncsiknál amikben nincs belül fényerő poti csak az utóbbi módszer használható , szervízelni nem lehet őket (legjobb tudomásom szerint). -
joeid
tag
Color return volt már ? (egyébként tőlünk van ? mert ha igen és garis hozd és megcsináljuk ,de akár ki is cserélhetjük ).
Nem tudom hogy hogy van a szervíz menüje ,de esetleg ha a color return nem jön be és nem akarod cügölni ,akkor bemész a színekbe ,Expert módra váltasz és kicsit mindegyik színből visszább veszel (egyformán).Ennél jobbat én sem tudok jelenleg .Mi csinálunk egy Color Return-t ha az nem veszi vissza akkor szétszed és néhány ellenállással meg lehet oldani .
Egyébként ez nem tipikus ''hiba'' ,attól van hogy van benne egy változtatható értékü ellenállás (monitorszervízben nem én vagyok a szaki ,de megpróbálom leírni) , aminek az értéke aszerint változik ahogy az alkatrészek öregednek vagy csak változik az értékük az idő múlásával (nem részletezem ,mert úgyis csak belegabalyodnák).
Amikor már kevés ez az ellenállás hogy kompenzálja ezt akkor jön az hogy túl nagy lesz a fényereje (nem tudom miért volt ez a mániája a Sony-nak , hogy lehagyta a fényerő szabályzó potit...).Nah ilyenkor kell egy kicsit ''kisegíteni''. -
Loha
veterán
Ahogy macikos is mondta, a szellemkép szinte minden estben a rosszminőségű kábel számlájára írható. Marseusból kinézem, hogy vmi gagyi utángyártott kábellel adják el a monsikat. A kábelről könnyen megállípítható, hogy gagyi-e. Ha vékony könnyen hajló kábel, a végein vasmagok nélkül, akkor az szinte biztos, hogy gagyi.
Így néz ki kb. egy jó kábel:
[Szerkesztve] -
-Cain-
csendes tag
Hali!
Nem arra gondolsz, hogy a vidkartya driver tartalmaz ilyen szoftveres brightness/contrast, meg gamma beallitasi lehetosegeket? Mert ha igen, szerintem azt felejtsd el, komolytalan. De nemhiszem hogy barmilyen szoftveres megoldas letezik erre a problemara, ami tenylegesen segitene.. ezeket maximum finomhangolasra lehet hasznalni, de leginkabb arra se.
Szerintem. -
Loha
veterán
Van pár matrox kártyám: Matrox Millenium I, II, G450, meg volt nálam még jópár Matrox.
A moncsim meg belülről ugyan olyan amilyenekhez a kártyát keresed, és én semmilyen különbséget nem láttam 2D-ben a Matroxok javára. Senki nem mondja meg sztem hogy a G450 vagy a 6600GT van a gépemben a 2D-s kép alapján.
Igazi nagy eltérések amikor a Matrox leganda kialakult a Matrox Millenium I, II idejében voltak, mert ezek a kártyák ég és földek S3-akhoz képest. A Millenium II 4MB rammal, pl. tökéletes képet tudott '96-ban pl. 1152*864*32bit 100Hz-en. Aztán a legenda még folytatódott a G400 vs. TNT2 vidadalban, aztán a GF3-tól kezdve sztem nem megkülönböztethető egy nv és egy matrox képe 2D-ben.
Ahol még a Matroxnak van előnye, az a TV kimenet sztem, abban verhetetlenek.
[Szerkesztve] -
Loha
veterán
Sztem ne vegyél matroxot, mert drágák, és 2D-ben már a többi gyártó és rég behozta a lemaradását. G400-at vagy G450-et lehet viszonlag olcsón találni de csak AGP-ben, szóval ha mégis jó az AGP akkor esetleg még e kettő közül venném vmelyiket.
G400 tól G550-ig sztem semmi érdemleges különbség nincs a Matrox kártyák között.
PCI-E-ben sztem atit vagy nvidiát vegyél, én személy szerint egy márkás 6600-at vennék, ASUS-nak és Gigabyte-nak vannak passzív kártyái is. -
Loha
veterán
Tegyél be teljesen fekete képet, pl. egy monitortesztelő progival lehet. Legyen teljes sötétség a szobában. Mozgasd rajta az egeret ami ugye fehéren világít, mint egy kis lámpa
Ott jobban fog látszani, hogy a egérmutató fénye verődik vissza, de csak ha oldalról nézed a képernyő szélein.
-
Loha
veterán
Kezdem sejteni
És szerintem tudod mi az?
Egyszerű tükröződés a monitor üvegén, a tools paletta erős fénye tükröződik kicsit a monitor üvegén, de ugye ez belülről tükröződik, nem kívülről. Szóval egy teljesen természetes dologról van szó szerintem. Ezt bizonyítja az is hogy középen nem látszik, mert középen nem pont merőlegesen nézel át az üvegen, és így nem látszik.
Sajnos a vastag üveg velejárója ez. Csökkentsd a fényerőt, kapcsolj lámpát a szobában, vagy ne használj fekete háttér elött, kisebb fehér ablakokat -
joeid
tag
Miért jó a Trinitron képcső ?
- csökkentett kép remegés
- csökkentett kép oszcilláció
- magasabb kontraszt
- nagyobb felbontásoknál kevésbé homályosodik
stb.
Itt a teljes technikai leírás ,persze angolul :
http://www.sony.com.sg/asianit/support/monitor/mfdtttour.html
Ha lesz időm megcsinálom magyarul is ...
[Szerkesztve] -
Loha
veterán
Szerintem TV-re és moncsira sem igaz ez a féléves dolog. Régi CRT-ket használtam már egy éves pihenő után is... Sőt egy régi 89-es Targa moncsi soksokéves pihenő után lett újra használva. Van egy Samu TV-nk is amit évente 1-2 hetet megy, aztán csak pihen...
Szóval a legenda cáfolva -
tedi
csendes tag
Köszi, gondoltam, hogy én voltam a hülye, mert nem tájékozódtam előre arról, hogy hogyan érdemes használtat venni. Én is útólag gondolkodtam el a dolgokon.
Egyébként a teszvesz aukción vettem meg és nem láttam előre a készüléket.
E-mailben kérdeztem meg az eladót, hogy milyen állapotban van, azt mondta, hogy:
''A monitornak semmi baja, jó állapotban van.''
Sajnos elhittem. Ráadásul nem is ő adta át, hanem az anyukája, aki annyit sem ért hozzá, mint én! Tuti , hogy legközelebb gondosabb leszek.Tanultam a saját káromból.
Had kérdezzem, meg, te monitor szervizes vagy?
A tünetek alapján szerinted képcsöves a készülék? -
tedi
csendes tag
Köszi a gyors választ!
Múlt hét kedden vettem, magánszemélytől.
Mikor felhívtam és mondtam neki, hogy mi a plobléma, akkor azt kérdezte,(állította) hogy biztos amikor hazavittük rögtön beüzemeltük és nem vártunk vele 3-4 óra hosszat.
Ezért biztos bepárásodott és ez okozza a hibát.
Azt mondja, hogy 2-3 napig pihentessem a monitort, hátha kiszárad.(Állítólag ilyen már előfordult!)
Ha nem akkor ''segít'' abban , hogy olcsóbban(3-4000ft-ért) kicseréljék a képcsövet!
5 percre lakik tőlünk az illető, eddig nem ismertem. Kocsival vittük haza, napsütéses időben, fényes nappal a monitort, kb. fél-háromnegyed óra múlva kötöttem be.
Tényleg lehetséges, hogy ez okozta ezeket a hibákat?
Én valahogy nem hiszem el, de most már mit csinálhatok?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Filmvilág
- BGA-zók, ReWork-ösök szakmai topic-ja
- Táp ventilátor csere
- Autóhifi
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- PlayStation 5
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- SAMSUNG (LS32B800PXUXEN) 32" 4K GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- Samsung Odyssey OLED G8! 32"/4k/240hz/0,03ms/10BIT/Freesync-G-sync/HDMI 2.1/Smart Monitor
- Philips 32E1N1800LA/00 4K monitor
- Samsung 32" M8 4k Smart Monitor!32"/4k/VA/Smart Remote/DEX /Airplay/Type-C/Slimfit Kamera/Beszámítás
- SAMSUNG (LS34C500GAUXEN) 34 " GAMER WIDE MONITOR ! AKCIÓ
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest