- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Apple Watch
- Netfone
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Magisk
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
bolcsodal
addikt
Eleinte én is ódzkodtam használt monitoroktól. De most szereztem egy használt IBM P275-öt, és egyet kell értsek a tapasztaltabb kollégákkal. Fényévekkel jobb mint a belépőszíntű új CRT-k. Gyakorlatilag az új CRT felhozatal kimerül néhány raktáron maradt LG F920B-ből, és a még gyártott 797DF/Mb 997DF/MB Sasmungokból. Ezek a monitorok viszont félelmetesen silány minőségűek sajnos. Hiába volt 3 év gari a Sasmungomon egy éves sincs és tönkrement.
Ha az ember kibékül vele hogy sérvet kap mire felcipeli a lakásba a cuccot, és hogy borzasztó méretes minden oldalról nézve, és rengeteg áramot eszik, akkor potom pénzért jut egy majdnem profi LCD-hez hasonló minőségű CRT monitorhoz, ami még náhány tulajdonságában felül is múlja a divatkijelzőket.
-
Assy77
csendes tag
Nincs mély nyomó mellette.
Szín tesztnél ha teli piros az egész képernyő akkor látszik.Zöldnél kéknél alig észrevehető.
Van Landing beállítási lehetőség.Sikerült eltüntetnem vele!Bár kellett vele játszanom kicsit.Merta jobbra az nem jobbra a beállításnál.
De megoldottam a kérdést.Már csak egy jó képességű kabel kellene.
Thx a helpet. -
DroneZ^
őstag
próbáljatok nekem valami 19 colos ujszerű állapotú kivül-belül CRT-t szerezni... tőletek vettem anno a p275-öt, mostviszont kellene 19 colos de sehol nincs. Miért ilyen nehéz behozni? Ugyanugy behozzátok mint a 21"-osokat. Samsung 959NF vagy Sony CPD-G400 vagy Vision Master Pro 454 19"-ost szerválni
-
Loha
veterán
Sztem ez a C520K a sima G520 extra kiadása, ezzel a beépített ACRS kalibrációs rendszerrel, de a lényeg(képcső) ugyan az.
Szóval én azt mondanám, hogy C220p a P275 Diamondtron képcsöves kiadása.
medvegy: Sztem menj el nézz meg egy P275-öt és egy C220p-t és amelyiknek jobban tetszik a képe azt vedd. C220p fiatalabb kora miatt talán jobb választás hosszú távra.
-
Loha
veterán
Az IBM C220p-ben Diamondtron NF képcső van, asszem ez volt a Mitsubishi válasza a Sony G520-ra, lényeges paramétereikben megegyeznek.
Nagyon nyálcsorgatóak ezek az "új" moncsik, mindig is egy fekete Trinitronra vágytam, akkor már csak a billentyűzetet kellene kicserélnem feketére, hogy teljes legyen az öszkép
-
bolcsodal
addikt
Ez figyel a 1100DF-ben: DynaFlat - Shadow Mask 21'' CRT
wiki:[link]
Szerintem az összes DynaFlat ilyen. Csak az MB/DF megnevezésben kölünböznek, ami a fényerőt határozza meg. MB: MagicBright, DF: DynaFlat (síma, alap fényerő)
És kivel szokás megnézetni egy ilyen csatlakozó forrasztásait?
És ez van a rácsmaszkosokban: [link]
[Szerkesztve] -
-Cain-
csendes tag
Szia,
azt lehet tudni hogy kb. hanyezer orat mentek az IBM-ek, vagy legalabb azt, hogy honnan hozzak oket? (Marmint ugy ertem, mire hasznaltak eddig es milyen intenzitassal) .... bar vegulis mindegy, ugyis megyek majd es megnezem/megveszemmindenesetre elegge ''raizgultam'' a muszaki parametereire
-
bolcsodal
addikt
A földelési hibát hogy lehet leellenőrizni? Az új kábellel jelentősen csökkent a mértéke, de még ott van ez a (szellemcsíkozódás). Mondjuk...azután jelentkezett először, hogy nagytakarítás végett (sűrített levegő, ecset) leválasztottam a PC-ről a Monitort...lehet a Vidkari oldalon rontottam el vmit?
-
joeid
tag
Nah most ezt jól bebuktam
A Samsung moncsi adatai kicsit mások 51cm , 28kg, 120W.
...és a videósávszél is inkább 240 mint 340.
Mondjuk a magyar oldalon az előbbi adatok vannak , de elég irreálisnak tűnik...
Tök jó megnéztem vagy 8 nyelvi változatot és még véletlenűl sincs két egyforma adat... -
tupacamaru
veterán
-
tupacamaru
veterán
Köszönöm a gyors válaszodat, akkor egyelőre így marad. Megvárom amíg elkészültök a bolttal. Igazság szerint az lenne a legjobb amit írtál is ha cserélnétek, mert 200 KM-re lakok és szivességből kérek meg valakit hogy vigye vissza. Egyébként a 108035-ös jobb a 108080-astól, azért drágább???
Ha nem gond akkor kérlek jelezz itt a fórumon vagy akár priviben ha megüthetnénk a cserét.
Addig használhatom így, vagy inkább pihenjen????
[Szerkesztve] -
ez_meg_emaz
őstag
7éves sony-ra nem esküszök meg de az 5éves dell szerintem még birni fogja több mint 1 évet. Persze véletlen is tönkremehet de hogy azért mert régi lenne azt nemhinném.
Szerintem marad a p992 mert azt idehozzák ingyen, nem kell pestre mennem érte, 19''-os amit akartam és trinitron.
Amugy tényleg van p275 is nálatok? Mert egy frissités akkor ráférne a honalpra. A sony 21'' amit néztem vmivel kisebb lenne
Nah de mind1. A lényeg hogy az egyszerűbb megoldás lesz. -
DroneZ^
őstag
sztem lenne kereslet 19 col-ra is, mivel a legtöbb játékos 19 colos crt-vel játszik, és sokan azt hiszik attol fognak jol jatszani... ( en most 17essel jatszok, de 1 hete 21 essel jatszottam, azelött 1 hettel 19-el
) de pl lejjebb is volt 1 érdeklödő 19 colosra... pcarena, marseus, avocomp, és makrotexben voltam, senki sem árul 19 colos crt-t.. aki rául, az lelakott, karcos, elhasznált, sötét képüt, vagy gömbit
LCD-vel meg nemlehet játszani, kipróbáltam a samsung 931c-t ami a WCG-n is kinntvan meg hipper szupper, 2ms meg minden, sztem CS-re nem elég,, és van ez a BW vagy micsoda, Xblack-el vagy mivel, amit sztem a sony talált ki, na annak a legszebb a képe amit valaha láttam... na de az se jo, mert ''laggol'' (2ms), amugy most olvastam, probálkoznak olyan vékony CRT-vel, mint az LCD, na majd azt is megnézem
[Szerkesztve] -
DroneZ^
őstag
makrotex.... tőletek vettem 1 samsung 1100DF-et és másnap meghalt, pedig sztem zsir volt, és gariba hoztam el 1 IBM 21 colos sony fd trinitron képcsöveset, ami viszont igy utolag jol bekonvergálva szép képet ad... és a fényereje már fegyver...
a probléma továbbra is fenn áll, a 19 colos moncsi... amugy dehogy nincs nagy különbség, nagyobbak a rácsmaszk rései, ezért a alacsonyabb felbontasban hasznalom, jobban idegesiti a szemet... amugy meg asse baj, csak én annyira 19 re szoktam, sosem fogom megszokni se a kisebbet se a nagyobbbat, illetve megszokom, de nem lesz tuti, mert jatekra hasznalom, elég keményen benne vok 1 jatekban, és a 19 colos moncsikat még épp h lehet közelröl nézni viszont a 21 már térkép... 17 meg kisdoboz, szoval 19 jöhet csak szóba....
-
Loha
veterán
Olvastam, hogy páran írták, hogy ellenállás mod után jó lett a fényerő, de a Color Return újra elszúrta, tehát biztos van vmi köze hozzá. Megfelelő kábellel meg szoftverrel hardveres módosítás nélkül is meg lehet oldani a fényerő problémát, a monitor ECS portján keresztül... Itt irogatnak róla bővebben: [link]
-
tomcsi23
veterán
No, pont ilyen, ahogy leírod. Szabályos, párhozamos, de nem teljesen vízszintes - olyan 5-7 fok lehet.
Mi ez az ellenállásos mód? Mit csinál? Tudok levenni fényerőt a moncsin is, de akkor nem látszik úgy a kép.
szal, megy tönkre a képcső. Bár, még most is jó a képe a többi ratyihoz képest. -
macikos
addikt
Nem tudom, az az igazság, hogy én még nem találkoztam ilyen problémával, pedig előfordult már olyan, hogy monitort megkináltam egy jó erős mágnessel
, de miután elvettem mellőle, ugyanolyan lett a kép.
Meg itt úgyis csak az elektronokat téríti el a mágnes, szóval utána azok ugyanúgy jó helyre mennek. Bár ki tudja, egy bika hangszórótól lehet, hogy tényleg felmágneseződik a képernyő. -
rii
nagyúr
chiao!
igen, Tőletek vettük
én voltam a 3 monitoros srác, még a 9.000 Ft-os időkből.
a Color Retunt próbáltam persze, 2 hete már egszer, akkor nemsok volt a javulás,de ma este megint megküldtem', és a brightness 0 helyett 25-ön állt szóval tudtam még belőle levenni (-:
A halovány monitorokat lehet amőgy ''ersőíteni'' még?
le kellene venni a hátulját, és egy potit feljebb tekerni?
a szoftware-s húzás elegendő számomra. Kiváncsi vagyok, hogy a vidcar tool-al meg bírom-e még cibálni...
a 3 monitorból egy olyan jó volt, oylan györnyörű telt színei voltak Color Return _nélkül_, hogy azt a stúdióvezetőenk adtam -
Dikk
tag
A válasz erre a kérdésre ''Bennem mindíg felvetődik ,hogy miért akar még mindíg valaki új CRT-t venni ?'' az hogy nincs közel 100 000 Ft-om egy LCD-re. Meg ha lenne se biztos hogy pont egy olyanra költeném, a mostani meg olyan homályos szélen hogy nem (alig) lehet kiolvasni a fájl szót a menü-be. Használtan meg nem akarok venni ha már van arra pénzem. De nem is ez lényeg. Köszi a tippet akkor a 797-es lesz.
-
Spirit
őstag
Köszönöm a trükköt, még sosem láttam olyat, hogy így el lenne állítva egy monitor a szervízmenüben.Tudtam róla,hogy létezik,de még sosem mertem benne turkálni. Annyira brutálisan megemeltem a fényerőt és kontrasztot, hogy VALÓBAN egy 300cd/m2-es tft max. fényerejét adja, és teljesn éles kép mellett..vajon mennyit csökkenthet az élettartamán?Mert most komolyan elgondolkoztam azon,hogy nem veszek wide-os tft-t. Ma néztem pár 1080p-s hd trailert, az államat a földön keresgéltem.
-
Spirit
őstag
Nem elég,hogy írtam privátot, úgy éreztem itt is meg kell köszönnöm a segítségedet,hogy nem siklottál el a dolog felett, és válaszoltál, egy szerelő srác máris neki akart ugrani.
A nagy, és magasságos joeid.....KÖSZÖNÖM
Mostmár még annyira sem zavar ez a 30e ft.Olyan kontrasztot, élességet és fényerőt hoztam ki belőle,hogy a mellé rakott 713N-es samsung tft szégyenkezhet, és ezt komolyan mondom. Csak ki ne dögöljön a trafó fél év alatt -
Spirit
őstag
Na most várj...ezt nekem mondod?Gondolod mi a baja, sikerült érthetően körülírnom?
Te most a rácsmaszkos 108080-as moncsiról beszélsz 20k-ért?ERgyébkpént sürgősen kellett a moncsi, azért ugrottam bele, ez volt a hirtelen elérhető egyetlen moncsi ebben a méretben, kategóriában.Az új tft-re meg nem volt jelenleg zsém...Menjünk privátba, dumcsizzuk meg, nem vagyok hülyegyerek, talán megpróbálnám...ha túl bonyolultnak érzem, akkor elviszem Hozzád, ha kell a hátamon is(az autó is most halt meg..természetesen 1 hónapon belül a tv, dvd-író, monitor, autó....jah, és most vettem egy rossz monitort)
Látom az oldalatokon a 10830-ast 21900-ért, ahhoz képest ez 30-ért kicsit drága, de még belefér szerintem.Abból is van egy itthon, az volt az enyém, apámnak meg meghalt a kis lg-je, odaadtam neki az enyémet, és vettem helyette ezt..Jó vétel volt?
[Szerkesztve]
SZERK: BOCS?most vettem észre,hogy rosszul írtam, ez egy 108080-as, NEEm 108030-as.Az a másik, már teljesen ki vagyok borulva.
[Szerkesztve] -
Mauzes
addikt
Kipróbáltam a módszert, de semmi pittyegés az alaplap részéről.
Én egyébként tök véletlenül húztam le a vinyót menet közben, de például olvastam itt az egyik fórumban, hogy néhány ember mindig is így csinálja, és semmi baja a gépnek, annyi, hogy néha lefagy, de általában nem. Nekem meg egyből meghal az alaplap?
És akkor most mi legyen? Vigyem el egy szervízbe bevizsgáltatni? Vagy vegyek egyből egy lapot? Az egy kicsit azért kockázatos... -
Mauzes
addikt
Igen, közben rájöttem, hogy a monitorom jó. És kipróbáltam a gépemet egy másik monitorral, és ott se jött be semmi a képernyőn.
Most az lehet, hogy a videókártyám elszállt? Amikor kihúzom a monitorkábelt a gépemből, akkor ugye kiírja, hogy nincs csatlakozás, ellenőrizze a kábelt, de ha visszadugom, akkor ez eltűnik. Tehát valamiféle jelet kap a videókártyából.
Másra nem nagyon tudok gondolni, mert még ha a windows be sem akarna bootolni a vinyóról, azért a bios-ig el tudnék jutni, vagy kiírja, hogy boot disk failure. Szóval fingom sincs. Vagy valami alaplapi probléma lenne? :S
Valamivel állandóan ver az isten, pár hete a 320 gigás vinyóm szállt el, most meg ez...
Mit tegyek? -
magi20
senior tag
és egy 959nf-en ami azért még mai napig jónak számít szerintem..szerinted ez a fólia így van rárakva?külön?
az nem lehet hogy tényleg esetleges karcok keletkeztek???
egy egyszerű ember mint én aki ilyeneket még soha nem szedett szét,mármint monitort.az képes ezt így leszedni jah meg a moncsit szétkapni? -
nah.. ez megfogott.. lehet nem véletlen vártam?!
(néztem anno a samsung 110pvagy mit,csak jó lett volna valami sik)
Szóval, erről a moncsiról valakinek valami gyakorlati tapasztalata véleménye. Természetesen akár tóletek is srácok(makrotex)!
Ez nem Trinitron, és hát mindenki azt isteniti.. viszont fiatalabb (2004es), mint a legtöbb trinitron, amik ált. 2002esek.
Szal egyenlőre dőlök ezen monitor felé.. vélemény? -
ddanger
aktív tag
Értem.
És nincs valami lehetőség arra, hogy ne 60 hz-en kelljen néznem a monitort.
Mások hogyan csinálják? Vagy mindenki, akinek ilyen kábele van alap beállításon használja?
Csak a hz-el kellene kezdeni valamit, de állítgathatom én akárhol control centerben, winben, aztán valami refresh progiban szr-ik rá. -
ATISoft
tag
Üdv!
Ma hoztam haza két másik vga kábelt, az egyik teljesen új volt, a másik pedig a céges monitorom kábele (ami jól működik)
Sajna a probléma még mindig megvan, semmi változást nem láttam...
Szóval a kábel hibát 3 próbálkozás után talán ki lehet zárni. (?)
Marad a VGA kártya és maga a monitor.
Vagy mi más lehet még?
Ha a monitorral van a gond, akkor ez javítható probléma? -
ATISoft
tag
Szereztem egy másik kábelt (ugyanilyen monitorét) de nem változott semmi. Arra kicsi az esély gondolom, hogy mindkét kábel rossz legyen. Maradt a vga kártya, és maga a monitor.
Vagy mi más lehet még? Ma megint rákérdeztem az illetőre aki korábban használta és azt mondja nem volt vele ilyen gond. Jól ismerem és tudom, hogy igazat mond, csak nem értem mi lett vele azalatt amig hozzám került...
Valami ötlet?
[Szerkesztve] -
Oliverda
titán
Hivatalos doksik alapján az IBM P275 19.8 inch látható képátlóval rendelkezik a DELL P1130 pedig 19.86 inch-el. 1cm durván 0.39 inch. Amatőr méréseim alapján a Dell valóban 50cm + pár miliméter látható átlóval rendelkezik. Akkor az IBM-é 51cm vagy még nagyobb?
Hát, én az IBM-et leginkább egy kockacukorhoz tudnám hasonlítani, persze akinek egyáltalán nem számít a külső, vagy netán pont ez tetszik, annak nyilván megfelel. Na meg persze olcsóbb is. Mondjuk én a DELL-re kaptam fél év garit, meg számlát, de máshol vettem. Az tény hogy elég dizájnos és esztétikus külsőt tervezett a Sony G520 köré Dell bácsi, az asztalom dísze lett, tekintélyt parancsoló jószág...hát még a súlya... -
bzoley
veterán
19'' IBM C190 (2003-2004-es gyártásúak) fekete, síkképcsöves ''B'' kategória
Ebből nem maradt még véletlenül?
Mert ha annyi, amennyi ki van írva, és nem ''tűnik'' túlzottan ''B'' kategóriásnak, lehet hogy holnap elnéznék felétek. Mit is jelent általában a ''B'' ezeknél? gondolom nem törött képernyőt -
bzoley
veterán
Meg lesz nézve, úgyis csak egy ugrás a Népszínházból, bár most kicsit lelomboztál
Meg voltam nyugodva, hogy hegyekben állnak a moncsik, és lesz még miből válogatni, mikor lóvéhoz jutok.
A P275 már erősen a lélektani határ fölött van nekem, főleg, hogy nem is lenne szükségem egy 17-es Philips-nél nagyobbra.
Majd meglátjuk, mi marad. Addig figyelem a ''b'' kategória alakulását
Köszi az infókat! -
bzoley
veterán
Szia!
Tudsz valami jót(esetleg rosszat) mondani az IBM C190-ről?
(minőség, színek, stb. pl. a 108080-hoz képest)
Elköszönt a monitorom, kéne egy másik, de nem biztos, szükségem van egy akkorára, mint a Belinea. Annak végigböngéaztem a topic-ját is, de az IBM-nek sehol nem találtam normális tesztet. Melyiket ajánlanád? -
elfelejtette
veterán
Hál' Istennek sikerült szerezni helyette egy használt (2002. 40. hét) Dell M782p tipusú moncsit 6 hónap garral. A hor. frekije 85kHz, ami elég 1024-ben a 100Hz-hez, de az az érdekes, hogy a neten a honlapján ezt nem írják, csak azt, hogy 'optimal resolution 1024x768@85Hz, highest resolution 1600x1200@65Hz'. Az Everest meg kiírja, hogy 1024-ben 105Hz-et tud! (Bár most is 85Hz-en megy, mert 100Hz-en nekem is homályos!)
A kábele meg olyan merev, hogy hozzá képest a másiké olyan, mint a frissen főtt spagetti! -
elfelejtette
veterán
Hali!
Nekem van (volt) egy (döglött) Sampo KM718 tipusú monitorom. A leírása szerint a hor. freq. 72kHz, bandwith 110MHz. A fentebb linkelt kalkulátor szerint 1024x768@85Hz-hez 68.x kHz és 100.x MHz kell. Nálam 75Hz-en ment, mivel ha feltoltam 85Hz-re, akkor szétcsúszott a képe, lelógott a monitorról. Ha visszatettem 75Hz-re, akkor visszaállt - egy ideig. Az új gépemmel is megpróbáltam, és akkor végleg úgy maradt! Utána egy hónappal pedig megdöglött! -
-Cain-
csendes tag
Koszi, a hivatalos oldalt en is megtalaltam
Amugy szerintem nem tamogat ddc-t, bar lehet hogy tenyleg csak a kabel miatt, majd szerzek kolcson egy ujabbat. Bar az elgondolkodtato, hogy abszolut semmilyen gyari driver nincs hozza, szerintem ebbol elegge valoszinusitheto hogy tenylegesen nincs ddc tamogatasa. Ja es igen, alapertelmezettkent ismeri fel alapbol a vindoz. En is ilyen 10-15 evesre saccoltam, csak gondoltam megkerdezem, hatha Te tudsz valami pontosabbat a datumot illetoen
-
-Cain-
csendes tag
-
-Cain-
csendes tag
Hali joeid
Azt nem tudnad megmondani, hogy az en monitorom mikori lehet? Nem talaltam gyartasi evet a burkolat alatt sem. EIZO T660i-T tipusu 20''-os cucc, 1400x1050ben hasznalom 75 Hzen (ez mar a csucs, 82 Khz horizontalis frekvencia miatt.. 1600x1200ban 60Hzet bir, de az kisuti a retinam).
Amugy egesz szep kepe van, jok a szinek (regivagasu hengerpalast trinitron).
Lattal mar ilyet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Futás, futópályák
- Steam topic
- Eredeti játékok OFF topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Ivqkzy-: 2. gépem
- EA Sports WRC '23
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- AKCIÓ! ASUS STRIX B650E-E R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Thermaltake Ceres 500 850W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest