- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Yettel topik
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
-
Mobilarena
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bercsi
aktív tag
válasz
Fandango #27608 üzenetére
Bevallom, régen Pentaxom volt. Most is van nálam egy régebbi (K100D) váz, igazából nincs vele baj, de.
Lassúnak érzem az autófókuszt, néha téved is, sokáig tart amíg ráfókuszál a témára. Nem lenne hátrány ha gyorsabb lenne. Néztem Pentaxból a K500 és K30-at is.
Canon és Nikon a gyorsabb autófókusz miatt tettszik, képminőségbe gondolom az obik beleszólnak.
Szóval 3 gyártó verseng most nálam, nincs semmi eldöntve :-) -
matyi012345
őstag
válasz
Fandango #27250 üzenetére
Ezt a gépet olyan szinten túlárazták, semmilyen következtetést nem lehet levonni belőle. D5100 80k, 18-105 45k MAX. amennyit ér. De amúgy felesleges D5100, ott a 3100, 50K-ért vettem nemrégen egy vázat, 3200-6400 iso-n használható képe van, ha nem megrendelésre megy. 50+40=90-ért lehet D3100+18-105 kitet fogni, de max 100 apróságokkal együtt és arra amit írt, több mint elég.
-
-
bbkmachine
aktív tag
válasz
Fandango #27085 üzenetére
Mi nem volt világos abban, amit írtam? "meg nem erősített hírek". Ez még véletlenül sem tény és nem is kezeltem annak. Próbáld meg értelmezni a leírt szöveget, mielőtt hörögsz!
Egyébként mi olyan témát sikerült találni visszamenőleg, ami nem illik ebbe a topicba? Nem az időjárásról beszélgetünk, de még csak nem is a konkurens gyártók gépeiről. Canon DSLR topicban, Canon DSLR-ekről volt szó végig. Akit ez zavar, lapozzon!
-
_seth_
veterán
válasz
Fandango #26585 üzenetére
Ezt én is nézegettem korábban, használ itt ilyet valaki APS-C vázon (pl 60D-n?), fókuszálási probléma előfordul vele?
Képminősége egyértelműen jobb mint a korábban említett 55-250 IS II obinak, ráadásul még fényerősebb is kicsivel
(f5.0 vs 5.6 200 mm-en, stb).
Googlet rászabadítva felmerül itt ott, hogy 70-200 tartományban remek de felette már erőteljesen gyengül a képminőség
Stabiról elismerően nyilatkoznak.
-
belovary
senior tag
válasz
Fandango #25025 üzenetére
Igen, úgy érzem az lenne az első amit be kéne szereznem, viszont fényerősebb obi sem lenne rossz, na meg a 135mm is sokszor lehetne több.
Nehéz ügy, bár nem egyszerre akarok beszerezni mindent. Azért is akarom kiokoskodni most, hogy valamennyire meg tudjam tervezni...
-
Big-Lacos
aktív tag
válasz
Fandango #24852 üzenetére
Az nekem is tetszik, de mondjuk azert jobban feltenem, mint egy 7D-t peldaul. Ha most kezdenek bevasarolni, akkor biztos, hogy komoly eselyes lenne az X-T1 is.
(#24856) Alx.Mercer: 60D-m van, ha valaminek szidtak sokat a szenzorat, akkor annak igen (de azert nem olyan rossz az mint ahogy mondjak)
Ebben tenyleg a fokuszrendszer lenne foleg ami vonzo nekem (+par mas folog).
(#24857) taranis: Mondjuk ha valakinek vannak jobb ef-s obijai, akkor azert atgondolando, hogy eladja e, mert venni akar egy 6D-t.
-
csacsi77
senior tag
válasz
Fandango #24848 üzenetére
Amíg nem jött ki a 70D addig nagyon izgultam érte. Most már nem annyira.
Számomra a 70D kihajtható, érintőkijelzője, ergonómiája, tudása bőven elég. Az egyetlen ami zavar az a magasabb ISO-n kijövő zaj. Erre viszont csak az FF hozná a megoldást. Egyébként meg kb. a 70D szenzora van benne.
Ahogy a Pixinfon néztem a 7DMII képeket kicsit megijedtem. Jól láttam, hogy ezek 1600-as ISO-n készültek? Mert ha igen, akkor elég gyengének tartom őket. Olyan zaj van a tűzijátékos képeken, hogy csak pislogtam. Vagy a borostás faszi képén is.
Mit szóltok hozzá? -
Big-Lacos
aktív tag
-
fairi
őstag
válasz
Fandango #24291 üzenetére
Élénk a fantázia.
New sensor technology (multi layer)+12fps shooting (or faster)+Dual Pixel AF
Ez a 3 egymást kizárja. Mégis ha ezt meg tudnék csinálni akkor lepetézek. Elképesztő mennyiségű adatot kell feldolgozni,ne tudom van-e olyan DIGIC-je a canonnak ami képes lenne erre.Ami valószínű 24 MP-s dual-Pixel normál Bayer szenor. Képminőség kb mint a 70D. dual-pixel kicsit fejlesztve, talán 10 fps megoldható még. Ám ez is futurisztikus sebesség.
Ám ne legyen igazan és legyen tényleg valami valódi áttörés.
-
matyi012345
őstag
válasz
Fandango #20496 üzenetére
Csak azt nem értem, hogy ennek az egész hercehurcának mi értelme van. Semmi szükség nincsen Canon 7DII-re, főleg ezekkel a specekkel. Nem hiszem el azt, hogy ahova egy 7D vagy egy 70D nem elég, oda ez elég lesz. Lehet hogy a kattogtatóknak meg a vérpistikéknek erre áll a farkuk, aki fotózásra használja a fényképezőgépet azt nem etetik meg ezzel.
-
csacsi77
senior tag
válasz
Fandango #20065 üzenetére
Emlékszem tavaly pont ugyanígy vártam a 7D MII-t.... Ahogy nézem még pár hónapot várhatok.
Remélem a Dual Pixel AF vonal megy tovább, szerintem nagyon jó technológia. Ha a 7DMII is megkapná, akkor nagyon ütős lenne. Gondolom az AA-szűrőt is kihagyják belőle, az most úgyis divat és biztos 24 vagy több MP lesz, mert az jól mutat majd az "I'am Canon" kampányban... -
csacsi77
senior tag
válasz
Fandango #20060 üzenetére
Most beindulhat a találgatás, hogy milyen lehet az a gép, ami a 100D alatt van?
Mondjuk nem lesz érintőkijelző vagy kisebb lesz a felbontás a az LCD-nek? Nagyon mást nem lehet csökkenteni benne. Kisebb felbontású szenzort a marketing miatt nem lehet berakni. Rosszabb videó sem lehet, mert milyen lenne már a visszalépés? A kereső sem lehet kisebb és sötétebb, akárcsak a váz mérete, mert az már elég kicsi.
Akkor miben lesz "below"??? -
*Ropi*
félisten
válasz
Fandango #19050 üzenetére
Persze, a bázistávolságot hitelesíteni kell tesztelés előtt.
-
Damage
senior tag
válasz
Fandango #18815 üzenetére
Nem tudom, de nagy valószínűséggel belépő szintű gép. Lehet látni, hogy rendezői jobb oldalon van a tárcsa (xxD xD gépeken ott van a státuszkijelző és bal oldalon van a módválasztó).
18819: majdnem biztos vagyok benne, hogy nem az lesz! Jól látható a lepel formájából, hogy kezdő váz (nézd meg, hogy hol dudorodik a módválasztó tárcsa).
-
Elektrosokk
veterán
válasz
Fandango #18722 üzenetére
persze van.
Mess: Hát Én csak azért léptem át mert hónmapok óta vártam egy d3x-re, de olyan árak vannak hogy a hajam égnek áll. Szóval anyagi megfontolásból döntöttem. Teljesen spontán egy hét alatt végbent, rendezvényre barátom hozta az 5d-t, kipróbáltam, aztán puff. A jpg-je nem olyan jó szerintem mint a nikonnak, és a tele, bár csak a 70-200 f4-et próbáltam jobban, nekem lágy volt. fixet vettem hármat egyenlőre. a raw nagyon jó, és már egyre jobban tetszik a canon jellegzetes piros és kék színe. Fogás és kezelhetőség nikon után elkeserítő. de mondom a kép nagyon oké, nekem megfelel. Feltettem a micro nikkorom átalakítóval, olyan képe volt hogy el sem hittem.
szóval komfort oda, viszont képminőség baba, meg hamar merül a cucc.
-
Agostino
addikt
válasz
Fandango #17856 üzenetére
hű, ez jóság!
also: first world problems
összegyűlt végre egy komolyabb pénzmagom és jól kellene elköltenem. házaltam már ezzel a kérdéssel: van most egy 18-55em és egy 55-250-es obim. imádom őket, de talán most tudok komolyabbra váltani, variálni. lehetőségek amelyeken töprengek:
marad a 18-55 és veszek mellé egy 70-200 F4L-t amiben nincsen IS
eladom mindkettőt és egy 18-135 STM helyettük. itt kicsit aggódom, hogy ugrik az amatőr természetfotós lehetőségem
marad a 18-55 és megvárom a 55-250 stm-et, lásd örömöm fent. viszont kérdés milyen áron érkezik és lehet-e vetélytársa az IS tudatával a 70-200nak? -
válasz
Fandango #17825 üzenetére
Sziasztok!
Elgondolkodtam, hogy lecserélem szeretett Canon 350D készülékemet. Semmi bajom vele, az én amatőr, családi fotós igényeimet tökéletesen kielégíti. De sajnos halódik a Sony videókamerám, amit viszont muszájból váltani kell valamire. Ezért jutott eszembe egy újabb, már HD-videó rögzítésére is alkalmas, kihajtható LCD-s fényképezőgép. Eddig is Canon-om volt mindig, maradnék annál, de teljesen kiestem az utóbbi években a fényképezőgépek piacának, fejlődésének követéséből.
Milyen vázat tudnátok ajánlani ami tükörreflexes, beépített vakus, kihajtható LCD-s, HD-videó rögzítésre is képes, de azért természetesen legalább 350D fotós-minőséggel bír?
Összeget azért nem írok, mert tudok rugalmas lenni, az adott típusok alapján mérlegelem, hogy az abban lévő extra tudás nekem megér-e X különbözetet. (Annyit írok, azért az alsó-alsóközép kategóriában gondolkodom, nem üzletszerű, hanem szülinapinyaralásicsaládifotóvideó-felhasználásról van szó alapvetően, de azért szeretem abban is az aránylag jobb minőségű végeredményt.)És még egy kérdésem lenne. Azt tudom, hogy elég jó képminőségben rögzítenek HD videót az alap DSLR-ek is (legalábbis biztos szebb, mint a jelenlegi SD miniDV videókamerám), de nem igazán van infóm, hogy hangot milyen minőségben vesznek fel! Szóval erősen ajánlott külső mikrofon (amit nem nagyon szeretnék, mert macera és költség), vagy azért megfelel egy pár éves videókamera beépített hangjának?
Köszönöm!
-
cattus
addikt
-
-
bck.ek
tag
válasz
Fandango #17472 üzenetére
Értem :/ akkor még várat magára,
Esetleg még egy kérdés ha megengeditekleszedtem egy csomó picture style-t (.pf2) de ~150 darabot lusta vagyok végig próbálni esetleg van valakinek olyan ami bevált? szeretnék egyet amin tényleg nagyon szép teli színek vannak , egyet ami kissé nosztalgikusabb , meg egy fogalmam sincs
ha esetleg valakinek vannak tapasztalatai azt megköszönném ha megosztaná velem
-
csacsi77
senior tag
válasz
Fandango #17037 üzenetére
A 18-200-as tényleg nem ajánlott kategória. Ellenben a 18-135-ös ahhoz képest a csúcs. Kellemes átfogású, a képe is egész jó és a fényerő sem olyan rossz, hiszem ugyanaz, mint a kitobinál. Nagyon jó a stabija és ha nem akarod állandóan cserélgetni, akkor ez a tökéletes megoldás.
Összehasonlítottam itt a 24-105-el és arra jutottam, hogy bár mindenhol rosszabb a képe, nem annyival rosszabb, mint amennyivel az drágább. Nyilván itt az STM-es obit néztem, ami nekem is van.
Az STM-esnek még az az előnye, hogy jobb építési minőségű és a léptetőmotornak köszönhetően teljesen hangtalan a fókusz. Mint mondtam én is ezt használom és tökéletesen elégedett vagyok vele. Gyakorlatilag rá is lehetne hegeszteni a vázra, annyira nincs igényem másra. Néha elgondolkodom egy nagylátón, de azt meg meg tudom oldani, ha nagyon kell két kép összerakásával. Talán egyszer egy 70-200-as lesz még, de azt is csak azért mert kell, nem pedig mert szükségem van rá... -
k1csi
senior tag
válasz
Fandango #17023 üzenetére
Ennek a kérdésnek mi értelme van (azonkívül, hogy felpörgeti a hsz-okat)?
Ha pénz nem számít miért kellene csak Canonban gondolkodni? Jópár szempontból a Canon nem a legjobb rendszer ma.Ha a pénz tényleg nem számít akkor 2-3 rendszer, pl. Canonból teljes L-es fix sor + fix fényerős zoomok (200-400 beleértve), hasonlóan mFT-ből fix sor + fix fényerős zoomok + Nikonok stb + 1-2 Leica, hogy sznob helyeken is meg lehessen jelenni stb.
-
-
Fandango
veterán
-
*Ropi*
félisten
válasz
Fandango #16668 üzenetére
Én büszkén vállalom, hogy kreatívan fénymásolok (Lásd a weboldalamon a "rólam" c. fejezet első sorait: már évek óta ez a dumám.).
-
Kvazár
őstag
válasz
Fandango #16562 üzenetére
Én sem vagyok egy régi motoros a témában, de valahogy az 5100 az eléggé gyengusznak tűnik...
Viszont a keretemből egy ilyen kifutná: Nikon D5100 18-55 + 55-300 VR KitSorry az off-ért:
Canon-nál, tudom mi az is, stm, usm jelölés és értem is a szinteket közöttük.
Nikon-nál is van ilyen éles eltérés az obik között? Mert jellemzően, csak azt láttam, hogy vr, vagy nem vr!És af időt tekintve egy nikon obi af ideje, hogy viszonyul egy canon stm-es obi af idejéhez?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest