-
Mobilarena
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
*Ropi*
félisten
válasz
liszi70 #27689 üzenetére
"Ennyire nem számít a forgalmi érték szempontjából, hogy eredeti, vagy után-gyártott? "
Az egyszeri vevő csak annyit lát, hogy a neten 2000 Ft-ért kap garanciálisat, amivel ha bármi baj van visszaviszi és cserélik neki. A fényképezőgép váz értékét figyelembe véve a hozzá való akkura sem akarnak sokat költeni az emberek szvsz.
"Kapacitást, állapotot lehet mérni, vagy kimutatni valahogy?"
A Lítium alapú akkuk el tudnak fáradni az állásban (ráadásul egy 350D akkuról joggal feltételezhető ugye, hogy sokat állt: ezért is vesznek inkább újat egy bizonytalan használt helyett), az alulmerülés pedig kifejezetten káros nekik: 2-3x túlmerülnek és vége a dalnak. Speciális karbantartó készülékkel lehet mérni a kapacitásukat (pl. komolyabb RC töltővel, amiket a modellezők az akkupakkok regenerálására használnak).
-
_seth_
veterán
válasz
liszi70 #27689 üzenetére
Használt akkumulátornak nincs nagy piaca. Bár linkelted, hogy 20e újonnan de tudni kell, hogy 20e forintért lehet venni 350D-t akkuval és kitobival kompletten. Innen kezdve lehet sejteni mennyit ér az akku. Kb 5e forintnál a tulajok meghúzzák a lélektani határt és eszükbe jut, hogy a gépüket 10 éve vették tehát ha valahol felbukkan egy használt akku akkor az is hasonló korú lehet vagy akár fiatalabb is de mindenképp régebbi darab. Olyanuk van így vesznek utángyártottat újonnan garival.
Szerintem
-
_seth_
veterán
válasz
liszi70 #18377 üzenetére
Nekem volt IS és most ISII-re cseréltem, igazság szerint csak azért cseréltem mert annyiért mennek itthon a használt IS verziók mint amennyiért angliából rendeltem egy új ISII-est.
Óriási különbség nincs de,
-A zoom és fókusz is finombannam működik, minőségibb hatást kelt.
-Az AF halkabb és talán minimálisan gyorsabb is.
-Kézből fotózva jobb egy kevéssel mint az előd, hosszabb záridőket is lehet kézből tartani de itt sem kell csodát várni.Innen rendeltem, azt hiszem nekem még 102.9 font+posta volt mindenesetre amennyiért itthon az IS változatok mennek használtan annyiért innen tudsz rendelni újat
-
Tin
veterán
válasz
liszi70 #17956 üzenetére
sokan vannak (vagyunk), akik hasonló dilemmában vannak, mint te. én nem a fotózásból élek, és nem viszem magammal a gépet, ha leugrom a közértbe, hátha jön egy jó téma. de szeretek fotózgatni, és szeretem/kihasználom a dslr adta előnyöket, bár nincs obiparkom sem, csak egy néhány.
még 3-4 éve volt nagy dilemmám, hogy videókamera vagy dslr, esetleg egy olcsóbb dslr és egy közepes kamera, és hosszú morfondírozás után az 550D mellett döntöttem.
minden attól függ, mi a cél. ha az elsődleges cél a fotózás, és mellesleg jól jön, ha néha videózol, szerintem a dslr jó választás, a 70D meg főleg, hiszen annak van rendes autófókusza. ha a családi események megörökítése a cél, akkor szerintem is jobb a kamera, nincs vele probléma, bárkinek odaaadhatod, és azt veszi fel amit kell.
én az 550D és a (rövid) 700D után most a 70D-re tervezek váltani, a tesztek alapján, és a dslr-es igényeim alapján az az, ami teljesen lefedné az igényeimet.
-
Zozzer888
addikt
válasz
liszi70 #17904 üzenetére
Az az oldal se szeretetből marad fent. Vaterán legalább biztonságban van a vevő, én aprodos/PHs/jó fogásos bizniszt csak személyesen intéztek, vaterán utalok előre, posta, aztán mész. Na meg ott nem 6%al adnak többet a cuccért...
(Láttam már ott S2980-ás Fujit elkelni 35ezerért , alig használtan , mikor az új ára 29,990 volt
( még az osan/tesco/cora-ban is
)
-
Morgal
aktív tag
-
Zozzer888
addikt
válasz
liszi70 #17898 üzenetére
Igen , akörül. 50ért már 1000D+kitobi/450D(itt már necces hozzá a kitobi ennyiért)/30D közül válogathat az ember.A kit obi értéke 5-6ezer ft (18-55 DC II-ről beszélünk most). Mondjuk a markolat + ,de itt is az a kérdés, hogy ki fizeti meg. Azért mondtam a vaterát, mert ott nagyobb eséllyel veszik meg drágábban.
-
Zozzer888
addikt
válasz
liszi70 #17896 üzenetére
Vagy még van két lehetőség:
Mivel a 350D-k kitobival 35körül mennek a piacon, ezért vagy azt mondod hogy:
1)Nem érdekel, nem tudom mennyi expo van benne, eladó, viszik viszik nem nem (vaterán elviszik így is úgyis, talán még drágábban is)
2)Hozzáadod a kiolvasás díját az árhoz, és kiolvastatod a camera kftnél (2500ft) -
*Ropi*
félisten
válasz
liszi70 #17894 üzenetére
A Canon SDK támogatja azt is, ha jól tévedek. Nekem 6+ éve volt utoljára a kezemben 350D (amikor eladtam az enyémet): nem sok mindenre emlékszem már vele kapcsolatban, de akkor még CHDK sem létezett...Viszont ott a figyelmeztetés az oldal alján, hogy
"Read the entire development thread before you try this. More than one user has had problems which they were not able to to recover. It is your responsibility to understand the risks before you proceed. "
Szóval ne ugorj neki röptében mert lehet téglázod a telefont és akkor lesz egy fényképezőgépnek látszó, 40.000 Ft-ot érő papírnehezéked.
Ha nagyon nem megy, akkor egy fotós találkozón megkérsz valakit aki ért hozzá és felteszi laptopról...
-
*Ropi*
félisten
válasz
liszi70 #17891 üzenetére
Az előző (#17892) *Ropi* valójában neked szól!
-
C^^
őstag
válasz
liszi70 #17889 üzenetére
Végülis egy fedora-val működésre bírtam, felismeri, kezelni tudom a gépet (pl. exponálni tudok vele) de nem tudja kiolvasni az expószámot. Ha jól sejtem, akkor a 350D-ből sem fogja tudni.
Látom, az "irányjelzősön" megy az észosztás.
-
.DLL
veterán
válasz
liszi70 #17853 üzenetére
Mindenképpen próbáld ki egy boltban is az említett készülékeket, nézd meg a gyorsaságukat, a használhatóságukat, fogását, stb.
Évekkel ezelőtt csináltunk barátaimmal egy kisfilmet, két kamerával az egyik egy HDD-s normál felbontású Sony kamkorder volt, a másik egy Panasonic FZ kompakt, szintén SD felbontású videóval. Mégis a fényképezőnek a színei, a kontrasztja, a részletessége, bőven túlszárnyalta a kamkordert (annak viszont a hangja volt jobb: 44kHz stereo) tehát biztos, lehetsz benne, hogy a miniDV kamerád képminőségénél ma már bármivel jobbat tudsz elérni, még egy kompakttal is. A lényeg a körítésben van: zoom, hang, stabilizátor, fogás, persze azért a képét sem árt letesztelni.
-
k1csi
senior tag
válasz
liszi70 #17842 üzenetére
Minőségre már a kompaktok is elég korrekt HD videót tudnak, ha van elég fény (vagy fényerős obija van mint az LX7-nek), sokkal több részlet a drágább cuccban sem lesz.
De pl. az ergonómia gyengesége rontja a stabi hatékonyságát. A kontraszt AF keresgélni fog. Kisebb szenzor esetén talán kevésbé látványosan. Nagy szenzor, fényerős obi estén talán látványosabban.
Videóhoz erősen ajánlott a stabis obi (hacsak nem fogadod el a remegést vagy nem annyira jó a szenzorstabi). Neked meg ha jól értem nincs.
Az obi hangja inkább fényerősebb fixek és DC motoros kitobik esetén gond, ha nem akarsz külső mikrofont.Keress boltot ahol ki lehet próbálni akár a Canont, akár a Panát. Indexen is vannak használt Pana G3, GH2 vázak (ezekben van EVF) stabis kitobival szintén jó lehet arra amit keresel. Nem totál félre megy a fókusz, hanem egy kicsit leng a tényleges érték körül. A kontraszt AF ilyen. A gép LCD-jén nem biztos, hogy meglátod a hibákat.
-
Tin
veterán
válasz
liszi70 #17842 üzenetére
tök más a kettő...
a DSLR videó nem olyan, mint a kezedbe fogott videokamera automata módban, hogy csak rátartod a célra és zoomolsz, a többit a gép csinálja. egy DSLR-ből mérföldekkel jobb minőségű videó jön ki, játszhatsz a mélységélességgel, sokkal művészibb videókat tudsz csinálni.
a fókuszálás zaja sem vészes, hiszen csak addig van hangja, amíg fókuszál, ez pedig kb akkor van, amikor a kamerát új célpontra állítod, vagy sok a gyorsan mozgó célpont. de ott a manuál fókusz is, nem bonyolult, és legalább olyan jó. ez ráadásul a 70D-nél nincs is, mert menni fog az automatikus fókusz is vele.
neked kell eldöntened a szempontokat. a 700D-t egy 18-55 STM kittel az 50/1.4 obival szerintem nyerő kombináció, a 350D-t meg simán el tudod adni a sima 18-55 obival.
ráadásul ha még ma rendeled, a 220volt-nál 208e-ből 21e-t visszakapsz vásárlási utalványon, annyiért meg ez nagyon jó áron van. és ahhoz képest nem olyan rossz ám annak a fókusza sem.
-
copass
veterán
válasz
liszi70 #17842 üzenetére
a DSLR fényképezőgépeket inkább a komolyabb videózásra találták ki.
magic lantern, manuál fókusz, külső mikrofon, analóg objektív, rig, stb.
ettől függetlenül lehet házi videózni is vele, csak szokni kell a kézi fókuszt.
otthoni videózásra elég bridge is, full hd, szteró hang, stabi, autó fókusz és egyéb kényelmi funkciók. -
k1csi
senior tag
válasz
liszi70 #17839 üzenetére
http://consumer.usa.canon.com/cusa/consumer/products/cameras/standard_display/daf_compatible
A kontraszt AF a működési elvéből következően mindig egy kicsit túl megy, majd visszamegy azaz keresgél. Ez persze meglátszik a felvételen. Az változó, hogy kinek mi az elfogadható. A Canon minden évben javított ezen. A hibrid AF első körben a pixel közzé tett fázis pontokat használja, majd a keresgélős kontraszttal pontosít. Azaz kevesebb a keresgélés (kb. mint a Pana GH2-m amit 2010-ben jelentettek be).
Most megcsinálták a 70D-vel a teljes szenzor fázis AF-et. Azaz ha eltalálja nincs keresgélés. Jelenleg csak ebben a vázban van, de várható, hogy kb. jövőre minden belépő/tükör nélküli új Canonban ez lesz.Viszont mindig ott van, hogy a gép nem fogja tudni, hogy pl. a sok gyerek közzül kire kell fókuszálni, nem fog tudni szándékosan átélezni máshova stb.
Ha zajos az obi akkor meg a beépített mikrofonnal meg nagyon jól hallatszik is a keresgélés. Az STM obi előnye többek között, hogy nem zajos. A fázis AF megint kevésbé zajos, annyira mint amikor fotónál egyből ráfókuszál.
Ami még fontos, hogy videó alatt nincs kereső a felcsapott tükör miatt. Azaz vagy előretartott vázzal + obival kell videózni (ami még stabis obival sem biztos, hogy menni fog) ill. ha sok fény van nem fogod látni a kijelzőt. Másik opcó, hogy veszel egy az LCD-re feltehető cuccot (LCDVF) amibe kell nézni a videó alatt.
Ergonómiában persze még mindig gyenge a dolog. Jöhet a válltámasz stb. Ha nincs stabis obid akkor ennek ellenére még mindig remeghet az egész.Nem tudom kezded-e már érezni, hogy ez nem eseményvideózásra lett kitalálva még kiegészítőkkel sem, persze kérdés neked mennyi pénzért mi elfogadható.
A Canon pixel binning (összevonás) helyett sorokat dob el videónál. Kevés fényben fényerőtlen obival iszonyat színzajos lehet az egész + rengetek nem kívánt mellékhatása van akárcsak a CMOS lassú szenzorkiolvasásának. Persze megint változó kinek mi az elfogadható. Profik, fényerős obikkal/kiegészítőkkel esetleg több kameraállást használva ill. jól megvágva nagyon jó eredményt tudnak kihozni.
Egyébként netről leszedtem néhány 70D RAW fájlt. Canon DPP 3.13.20.0-al ami szintén letölthető meg lehet nézni a képeket. Mintha kevesebb színzaj lenne az elődökhöz képest, de olyan mosott az egész mintha RAW színzajszűrés lenne ráhúzva.
Raw fájlok pl.:
http://www.dpreview.com/previews/canon-eos-70d/10
DPP:
http://consumer.usa.canon.com/cusa/consumer/products/cameras/slr_cameras/eos_70dEgyébként nemcsak a Canon csinálta meg a fázis AF-et, hanem az Olympus is:
http://mlzphoto.blog.hu/2013/08/18/maris_megtekintheto_egy_bemutato_video_az_olympus_om-d_e-m1-rol
Azaz kb. jövőre ez lesz a sláger.Viszont mint többször is írtam azt nem tudhatjuk neked mi elfogadható és mennyiért. Meg kell nézni, ki kell próbálni.
Én spéci az EVF-es (kiv. sportfotózás), szenzorstabis (kiv. nagytele) fázis AF-es (kiv. profi "filmezés") cuccokban látom a jövőt. Vsz. néhány év és minden adott lesz hozzá. -
kp78
addikt
-
JackFeryll
őstag
válasz
liszi70 #17830 üzenetére
Nem ismerem a 70D-t, de ha olyasmi az AF videó közben mint a 650D-nek volt akkor az komolytalan. Jó lassú és össze-vissza huntol (möge,elé,mögé,elé,mögé,elé fókuszál és jó esetben itt megtalálja) Aki minimálisan is komolyan veszi a videózást az follow focus-t használ. Az 5D Mk III egy picit komolyabb videós váz még sincs benne AF videó közben.
-
k1csi
senior tag
válasz
liszi70 #17826 üzenetére
Bármi xxxD ami tud videót, de normális követő AF videóban 70D alatt nincs.
Egyébként jobb kompaktok pl. Panasonic LX7 már bőven ilyen célra használható videót tudnak (nemrég e-bay-ről EU-ból kb. 105k-ért lehetett kifogni).
Nem kell lebecsülni a nagy szenzoros/fényerős obis kompaktokat. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- PlayStation Plus Premium előfizetések
- Bomba ár! Dell Latitude E5450 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14"FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest