- A kompaktok között a Honor8 Mini lehet a király
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Google Pixel topik
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
csacsi77
senior tag
Köszönöm! Pont ilyen életszagú leírást vártam. Az számít nekem igazán, hogy egy magamfajta hobbifotós hogy viszonyul ezekhez az új gépekhez.
A videó alatti AF akkor tényleg gyors? Pontos is? Mennyi idő telik el, amíg a közeli gyerekről váltasz a távoli feleségre például? Mennyire tudja kiváltani a videókamerát? Szerinted hobbi videós szinten már alternatíva? Sajnos a 60D még nem az. Persze a képminőség remek, de nekem hiányzik a pontos és hagtalan AF. Ha a 70D-ben is 100D/700D hibrid AF-je lenne és te azt mondanád, hogy oké az AF, akkor nagyon várnám már a keddi bejelentést (amúgy is...).
-
csacsi77
senior tag
-
csacsi77
senior tag
Erre a háromra igaz lehet, hogy ugyanaz a szenzor, de a 650-700-100D-ben már hibrid AF-es szenzor van. Az érzékelő területén helyeztek el fázisérzékelős fókuszpontokat, amik így élőkép alatt is működnek. A 100-700D újdonsága, hogy ezek a pontok nagyobb területet fednek le. Nyilván a 650D tapasztalatai alapján továbbfejlesztették a pontosságot és a gyorsaságot. A 650D-t próbálva nekem már megfelelt ahhoz a pár családi videóhoz, amit én csinálnék vele. Csak a vázat érzem kicsinek, azért nincs még ilyen gépem. Ezért várom a 70D-t, mert végre egy méltó vázat fogok kapni a számomra megfelelő szenzor köré.
Nyilván a fent leírtak csak STM-es obival igazak. A sima 18-135 csak szenvedett a 650D-n és még egy USM-es obi is lassú volt. Az STM, az igazi! Már csak az kéne, hogy végre fényerősebb obik jöjjenek ki. Egy f/2,8-4-es jól esne.... -
.DLL
veterán
-
k1csi
senior tag
A Nikon D5100 + 18-105 messze a legjobb ár/érték arányt képviseli ma (meg egy jó ideje).
Hasonló váz canonban a 600D viszont azért a pénzért amit irtál max. a 18-55 IS-es kitobit kapod ami azért nem a 18-105 na.
A 18-135 STM (és csak az STM) jobb, de jóval többért.Azaz ha valaki ma nem ragaszkodik a Magic Lanternhez (ami 650D-hez nincs is még), akkor lényegében a pénzedért többet kapsz a Nikonnal (szenzorban, obiban).
Persze ez nem azt jelenti, hogy a Canonnal nem lehetne jó fotókat csinálni. Lehet, sőt ez elsősorban nem is a vázon múlik hanem pl. az obin (egy jó obi nagyon nem olcsó), külső vakun stb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP notebook topic
- A kompaktok között a Honor8 Mini lehet a király
- Filmvilág
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Projektor topic
- Reklámblokkolók topikja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- További aktív témák...
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B660M i7 13700 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Thermaltake Core X5 GB 850W
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest