Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • duni84

    aktív tag

    válasz rgabor66 #42336 üzenetére

    rövid verzió: a mattüveg/tükör szokott elpiszkolódni, emiatt van az, hogy a keresőben fókuszálva félremegy, a szenzoron (live mode) pedig betalál.

    tldr verzió: érdemes megnézni (első körben akár klasszikus "szemrevételezéssel"), hogy van-e piszok a tükrön és/vagy a mattüvegen, aztán simán objektív nélkül picit "megrázva" megnézned, hogy mozog-e a tükör (ki van-e lazulva. 6D-nél úgy emlékszem nem volt jellemző). ezeket otthon is tudod tisztítani, de ha budapesti vagy, akkor olcsóbb besétálni a szervízbe.

    konzisztensen front vagy back fókuszosak a képek vagy teljesen random? (pl 10 képpel letesztelve). otthoni tesznek a gyufásdoboz tesztet szokás javasolni :) közelebb visz a megoldáshoz. HA konzisztensen front vagy back fókuszos, akkor ha jól emlékszem a 6D-ben volt AF microadjust opció, azzal el tudsz játszani addig, amíg elfogadható lesz neked a siker-ráta :)

    b terv: camera kft, ahol kb 10 perc alatt megmondják, hogy "csak piszkos, megtisztítottuk, mostantól jó lesz" vagy bármi kilazult/cserélni kell.

    [ Szerkesztve ]

    #metszéspontok

Új hozzászólás Aktív témák