- Google Pixel topik
- Májusi bemutató, júliusi piacra kerülés, áremelés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
copass
veterán
válasz
nkmedve #33238 üzenetére
az ML főleg raw videó,timelapse-nél eléggé csúcsrajáratja a vázakat ezért melegedik mint a fene. igazából én is használom az ML sok éve, főleg a funkciók kiegészítésére.
1100d,5dm2 de semmi gond nem volt. jó egyszer egy bsod, de az is csak április 1-i tréfa volt a kóderektől!
a camerakft ugrik az ml-re (mire nem) azonnal rávágták hogy azéazé....egy ml csopiban volt egy muki felrakta az ml-t kíváncsiságból kipróbálta, félóra múlva legyalulta. évekig használta a gyári firmel, aztán bedöglött elvitte a hivatalos szervízbe hogy javítsák egyből rávágták hogy ml nyírt ki vmi panelt...mert a firmware módosítás nyomot hagy.
innentől kezdve kérdőjel, hogy akkor most a vázban vannak gyengébb alkatrészek, amik igaz átmennek a minőségellenőrzésen, de a hatérték szélén vannak és amint kap egy nem várt terhelést megnyekken. de ez csak az én agyamból gyött ki, lehet baromság! -
voriae
tag
válasz
nkmedve #32993 üzenetére
Ezt akár én is írhattam volna. Azzal a különbséggel, hogy én megszabadultam a 70-estől, kellett zsé obira
Annyival egészítenélek ki, hogy nekem a 6D-ből kicsit hiányzik az érintőkijelző, valahogy megszoktam a 70D-n és az Oly EM10-en ezt az úri huncutságot. A 70D-hez képest kicsit lassabb, de biztosabb gépnek érzem.
-
belovary
senior tag
válasz
nkmedve #32993 üzenetére
Akkor tulajdonképpen nem lecserélted a 70D-t, hanem másodváz lett belőle?
Gondolkoztam ezen én is, de hülyeségnek tűnt, főleg az obik miatt... Amúgy én még nem ugrottam bele semmibe szerencsére, mármint a vásárlásmánia megvan, de nem kapkodom el inkább. Néha rámjön, hogy váltok Nikon D750-re, vagy 610, vagy erre arra... aztán rájövök hogy azért ez csak technózás, egy 70D-vel is lehet dolgozni, főleg az elején, kezdőként, inkább üveg kell... na de ezt lehet ragozni...
Sajnos én nagyon szeretem a 70D-t, sokkal jobban bejön mondjuk a 6D-nél... -
duni84
aktív tag
válasz
nkmedve #32943 üzenetére
pont nekem is ez jutott eszembe, hogy teljesen felesleges megvenni a csúcsmodelleket, ha tényleg csak arra kell, hogy időnként a szobában ne kelljen párnákon és virágcserepeken egyensúlyozni a géppel.
lehet viszont 40e alatt is találni örök darabokat kínából (nem a 10 dollárosra gondolok): kiindulási alapnak pl itt van ez az oldal, ahol végignézheti mindenki, hogy mik az opciók 100-250$ között, kiszámolhatja, hogy a jövőben mekkora súlyú felszerelésre számít, ha azt a tömeget beszorozza kettővel és ahhoz a képzeletbeli számhoz keres max terhelhetőségű állványt és fejet, akkor nem igazán tud melléfogni, mert ebben a szegmensben annyira már nem lódítanak keleti barátaink. onnan pedig csak a pénztárcája és az ingerküszöbe dönti el, hogy szeretne-e szuperkönnyű szénszálasat, kell-e a "fejjel lefele rögzíthető" opció, csatokkal vagy tekerőkkel akarja-e megszorítani a teleszkópos lábakat, mekkora legyen max kihúzva és összenyomva, stb ...
nyilván nem innen kell venni, de kiindulási alapnak jó, ha látja az ember egy helyre összegyűjtve, hogy nagyjából mik a lehetőségek. felesleges elkölteni egy objektív árát olyan dologra, amit aztán 1-2 havonta vesz le az ember a polcról. a fotózásban úgyis mindig meglesz a helye az itt megspórolt forintoknak
pl én is innen vettem éppencsak 40e alatt az állványomat (már nem árulják pár éve), ami lejtős sziklás hegyoldalban nem dőlt el 40-50km/h szélben és a kampójára pakolt kövekkel teli zacskó segítségével és a masszív fejével még csak nem is remegett annyira, hogy a 120mp-es záridővel elmosódjon minden. a márkanevéről pedig nem egy dizájnos iroda jut eszembe, meg elismerő pillantások, hanem egy garázs valahol peking külterületén. szóval nem ördögtől való a keleti alternatíva, mert onnan is ki lehet fogni örök darabokat. de ez a téma szerintem alapvetően másik topikba való
szerk: látom, hogy ez eléggé TLDR lett
-
Big-Lacos
aktív tag
válasz
nkmedve #32943 üzenetére
Annyit azert hozzatennek, hogy nem feltetlenul sznobizmus. Elso a allvanyom nekem is valami olcso hama vagy ilyesmi volt, ami el is birta a gepet a kitobival.
Aztan amikor vettem egy masik obit, lestem, hogy nem lehetett annyira meghuzni az allvany fejet, hogy ne huzza elore a suly.
Szoval lehet hasznalni, csak ha az ember eler oda, hogy vesz egy jobb obit (meg ha kesobb is), ami lehetseges, hogy nehezebb lesz, akkor veheti hozza az uj allvanyt is. -
Csari93
aktív tag
válasz
nkmedve #31994 üzenetére
Lehet, hogy buta ötlet, de nem lehet, hogy ott jó a kép, ahol be van sötétedve? Legalábbis, ott szép fekete a háttér (eltekintve az alsó képen a zöld színbe átnyúlástól).
Én arra gondolok, hogy valahol minimális módon esetleg fölösleges fény juthat a házba, ami két perces radikálisan hosszú záridőnél már látszik az egész képen (kivétel az alján), átlagos használatnál pedig sosem látszódna.Bocs, ha nagy hülyeség.
-
role_of_72
tag
válasz
nkmedve #31994 üzenetére
Pár hónapja botlottam egy hasonló témájú (angol nyelvű) cikkbe valahol, de persze most nem találom...
Astro volt és ott is a kép alsó szélén volt sötétebb a kép, viszont jóval egyenletesebben.A legközelebbi amit találtam az ez (le kell görgetni a "TEST #3 — Mirror Box Shadowing" részig, ott nem is a kép, hanem a leírás ami közelíthet ehhez - a képek alján mondjuk egy nagyon kis takarás van ott is).
Szóval lehetséges hogy takarás, az meg hogy annyira nem egyenletes, talán egy kis illesztési/visszacsavarozási hiba lehet? De tényleg csak tippelek én is.
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Autós topik
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Google Pixel topik
- Hobby elektronika
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Óvodások homokozója
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Lenovo ThinkBook 14 G2 - 14"FHD IPS - i5-1135G7 - 12GB - 256GB SSD - Win11
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB CM CMP 510 Corsair 650W
- Beszámítás! Oculus Rift virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest