- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
-
Mobilarena
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vegyszer
addikt
válasz
zafiridas #42247 üzenetére
Egyszer volt egy 200mm átmérőjű 1200mm fókuszú tükrös távcsövem. Aki megvette, pont repülőt fotózni vitte el. Nála már magasabban repkednek, és nem jár ki. Ahhoz a hosszú fókusz volt a lényeg, és az, hogy abban a magasságban kvázi nem kellett élességet állítania, mert már bőven a végtelenben volt a távolság. Ott neki APS-C méretben egy kockába alulról elfért egy A380, kényelmesen. Az elején sok képet küldött...
-
csacsi77
senior tag
válasz
zafiridas #42244 üzenetére
Nem pontosan értem, hogy mit szeretnél kompenzálni az APS-C és az FF között a telekoverterrel.
De a többi hozzászólásból kb. összeraktam, hogy neked nagytele kell. Arra az újabb telekonverterek szerintem jók. Azt tudd, hogy a fényerő ezekkel csökken. De ha repülőket fotózol nappal, akkor a fényerőcsökkenés nem számít annyira. -
vegyszer
addikt
válasz
zafiridas #42245 üzenetére
Másfél éve én kölcsön kaptam az M50-em mellé egy 150-600 sigmát, és egy hozzá való kétszerezőt. azóta is azt bánom, hogy "csak" a holdsarlót lövöldöztem vele...
Nem látszott a képeken, hogy gagyi lenne az a nyújtó.Milyen helyen fotóod őket egyébiránt?
Te is hozzám hasonlóan Ferihegy közelében laksz? -
duni84
aktív tag
válasz
zafiridas #42240 üzenetére
boltban tuti nem lehet végigpróbálgatni, bíznod kell az online elérhető összehasonlító tesztekben
én őszintén nem bántam meg a canon gyárit, mert 2-3 évente jönne jól egy nagytele, de csak azért fenntartani egyet a gépparkban felesleges lenne, ahogy magammal cipelni szintén. azóta meg már a 24MP jóval nagyobb felbontások is elérhetőek, így hosszabb távon egyszerűbb "kivágni" főleg a hobbistáknak, akik nem bálnát fotóznak az antarktisz körül főállásban
én személy szerint a canon III-as szériát ajánlanám simán csak kompatibilitási szempontból is (sigma nem vette meg a licenszet, hanem visszafejtette. nyilván ezek öreg darabok utód nélkül, így tesznek rájuk nagy ívben canonéknál, de mi van, ha mégsem?) -
duni84
aktív tag
válasz
zafiridas #42237 üzenetére
én időnként a canon "III"-as verzióból használom a 2x extendert a 70-200-hoz (mert kényelmes vagyok és nem ez a fő profil). belenagyítva sem venni észre minőségbeli romlást. a korábbi canon verzióknál olvastam, hogy ront, azért is vettem pár éve egy ilyet. az AF sem lesz érezhetően lassabb. korábbi szériás 70-200 obikkal lehet, hogy más a helyzet, de azoknál alapból is volt némi minőségbeli ugrás mondjuk az első generáció után
-
PuMbA
titán
válasz
zafiridas #41961 üzenetére
Itt a legfontosabb, hogy APS-C-n hogy teljesít a kiszemelt objektíved, szóval mindenképp olyan teszteket nézz
FF-en jobban viselkednek az obik, hiszen ott jóval nagyobb területre esik kevesebb pixel, tehát az objektív felbontóképessége sokkal kevésbé számít. Ezért nem svájci bicska az APS-C szenzor, mert FF-re egy rosszabb objektívvel is jobb végeredményt tudsz kapni. Lehet, hogy egy FF váz drágább, de az is előfordulhat, hogy az olcsóbb obikon visszajöhet a pénz az APS-C-vel szemben.
-
KTTech
veterán
válasz
zafiridas #41956 üzenetére
Ha már mindenáron Sigma, akkor én az 50-500-asra adnám a szavazatom... az sokkal jobb cucc.
Mivel a záridő kritikus pont, így a lehető legfényerősebb objektívet kell választani, emiatt (is) jobb a Canon 100-400. A képminőségétől nem kell félni, nem mai darab, de nem rossz. Ellenfényben azért nem erőltetném a dolgot(hiszen a hátsó lencsetagon nincs tükröződésgátlás, a szenzor pedig tökéletesen tükröz, szemben a filmmel, amire tervezve lett még annak idején).
-
válasz
zafiridas #41949 üzenetére
Vegyél egy olcsó (de jó) Canon 55-250 obit és menjél közelebb a repülőkhöz
Hiába veszel nagyon drága, harapós élességű obit, télen ködös a környék, nyáron remeg a levegő a kifutópálya felett, szóval minél messzebb vagy, annál rosszabb képeket fogsz lőni a levegő zavarossága miatt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Renault, Dacia topik
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: OAK Mozart Wavetable
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hardcore café
- Filmvilág
- nVidia tulajok OFF topikja
- Honor 200 Pro - mobilportré
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- OpenWRT topic
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- 24" Eizo FlexScan EV2146W, 1920X1200 szép, hibátlan nélkül
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest