- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- iPhone topik
- Magisk
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
-
Mobilarena
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Soká
senior tag
válasz
barrasz #33570 üzenetére
Újonnan ennyiért szerintem nem nagyon találsz, legfeljebb valamilyen akció formájában... De nincs sok választás, megvenni a legolcsóbb belépőt kitobikkal. Hogy melyiket, ebben felelősséggel nem tudnék nyilatkozni.
Meg ilyen topikban nem is szívesen, mert aki ezt a topikot olvassa, az elsősorban (és érthető módon) technika-orientált. Ami abban nyilvánul meg, hogy az adott kütyüben nem azt látja meg, hogy mire képes, hanem azt, hogy mire nem. Én meg úgy gondolom, hogy a fényképezés egy örök műfaj. Ha Robert Capanak lett volna egy EOS 1200D-je, ő lett volna a legboldogabb ember. (Persze, az igazsághoz tartozik, hogy ma már nem tudna olyan könnyen labdába rúgni a legjobb felszereléssel sem, mint régen...)Ha nem újban gondolkodsz, akkor is félő, hogy érdemben jobb rajzú objektívet, nem tudsz belepréselni ebbe a költségvetésbe. De nem ismerem a használtpiacot, no meg félek is tőle.
sajnálom, én max. abban tudok segíteni, hogy azt lássa meg fotótémaként a feleséged, ami nem igényel szélsőséges tudást a géptől. Hál' Istennek a nők szerencsésebbek, mert inkább fotóznak lélekből és nem tekintik a dolgot technikai sportágnak, mint a férfiak.
-
matyi012345
őstag
-
Fotonhámozó
senior tag
válasz
barrasz #33139 üzenetére
Rádiós programozható távirányítót javasolnék, tavasszal vettem egy ilyet, meglepően jól működik. Persze médincsájná, úgyhogy kicsit forrasztgatni kellett (előtte ütögetni
), mert a távirányítóban az érintkezéssel gondok adódtak. Viszont elég messziről is működik. A vezetéke a vevőegységből átdugható a távirányítóba, így hagyományos vezetékes programozható kioldóként is használható, ha arra van szükséged. Vezetékesként a kioldógombja működik akkor is, ha az elemek lemerültek. Csak egyre kell figyelni, hogyha portrémarkolattal együtt használod, akkor a markolaton az infrás kioldási lehetőség legyen kikapcsolva, mert az blokkolja a működését.
-
-
_seth_
veterán
-
Ablakos
őstag
válasz
barrasz #31499 üzenetére
Itt kell elindulni. Nekem lassan hozzák a visszajáró pénzt.
-
csacsi77
senior tag
válasz
barrasz #16919 üzenetére
A Media Markt-ban most fényképezőgép csereakció van. Bármilyen - akár működésképtelen - vázat beviszel és 10 eFt-ként kapsz egy ezres engedményt. Az 1100D-t így 86 eFt-ért veheted meg, igaz csak az elég gyenge 18-55 mm DC-obival. Kezdésnek az sem rossz ilyen áron, de ha jobbat akarsz, akkor a 18-55 mm IS II-es obival veszed, aztán uccu neki. Kb. 100 eFtból van egy remek kezdő géped és azzal tényleg az alapokat elsajátítod. Aztán lehet obikat, vakut, miegymást venni, ha már lesz rá igényed.
A másik út tényleg a 30-40-50D vonala. Én azt választanám. Azok jó masszív gépek, öröm velük a fotózás és a 8-10-15 MP bőven elég mindenre, amit egy egyszerű földi halandó kíván. -
copass
veterán
válasz
barrasz #16913 üzenetére
kompakt után elég sok idő elfog telni mire eléred a korlátait.
az 1100D elég univerzális váz, nagyon sok mindent meglehet tanulni és kipróbálni vele.
a fogásán lehet javítani egy portrémarkolattal ami ~10k, van rá Magic Lantern (450-re nincs), mivel olcsón megveszed, marad pénzed obikra, AF, M42-es vonal,stbstb. -
Zozzer888
addikt
válasz
barrasz #16916 üzenetére
Ha jól tudom ilyen 50körül mennek a 450esek, esetleg még érdemes ránézni a 30D-re is.
(Nekem 1000D-m van, és kb most (1év - 16ezer expo) után kezdem érezni a hátrányait,de megtanulni az alapokat tökéletes és igazából ár/érték arányban jók ezek a gépek.Sőt nagyon sok mindenre megtanít,hogy hozd ki helyzetekből a maximumot.Persze...rosszabb a fogásuk mint egy 50Dnek ,a kereső is sötétebb...Amúgy ezért mondtam a 30D-t ,mert az is ügyes kis váz, viszont nagy (akkora mint a "mai" XXD-k (ha jársz MMban fogdoss meg egy 60D-t, na kb akkora)) sorozatból is erős (6,5kép/sec)), viszont nincs LiveView, "csak" 8,5mpixel (azért szerintem az elég, legalábbis én a 10-zel elvagyok), magasabb ISO-t bír... -
Zozzer888
addikt
válasz
barrasz #16913 üzenetére
Persze, simán el lehet kezdeni tanulni egy olcsó vázzal, igy legalább fogod tudni hogy mit vársz el egy váztól mielőtt fórumos tanácsok miatt kiadsz X százezret
+ úgyis az obi sokkal többet számít mint a váz. Googlizz rá Farkas Balazs madár fotósra... Egy 1000Dvel tolja (amit itt a PH fórumokon szemétnek titulálnak kb) + egy használtan 110ezres telével
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- E-roller topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti (GB206)
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Mini-ITX
- EAFC 25
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Milyen videókártyát?
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest