Új hozzászólás Aktív témák
-
Speed®
titán
válasz
FehérHolló #1965 üzenetére
Ha nem elem (esélyes), akkor egy BIOSfrissítést megpróbálnék a helyében.
gaben870123
Kb. mindent kéne cserélned, felmerül a kérdés, miért ragaszkodnál a laphoz? -
Speed®
titán
A probléma az, hogy nem egyforma a 4 modul teljesen, mint írtad, DIMM1-3 és DIMM2-4 jelenleg ami egyforma. A DIMM2 és a DIMM3 modult cseréld meg, hogy csatornánként egyforma modulok legyenek, így már menni fog a Dual Channel.
Ellenben a tuning nem fog menni 4 modullal, és ez nem a lap hibája. Lévén az A64 procikban van memóriavezérlő, nem a lapokban. Ennek a vezérlőnek pedig az a gyengéje, hogy 4 egyoldalas modult DDR400on, 4db kétoldalast DDR333mon Command Rate:2Tben tud kezelni.
Ha kétoldalas moduljaid vannak, azt lehet trükközni, hogy beállítasz 240es FSBt és a memóosztót beállítod 333ra. Ezáltal a procid 11x240=2640en, a memóid pedig kerek 400on fognak menni. Persze a Command Rate továbbra is 2Tben kell legyen. Ha rendesen akarsz tuningolni, vegyél simán 2x1GB memót. Mondjuk ott meg az a szívás, hogy a sima 400asok ocsóér nem annyira tuningosak, mint 512esek közt a Geilek amikkel rendelkezel.. -
Speed®
titán
Igen, de lehetőleg egyformának kell lennie.
Ha nem Venice magos procit hajtasz benne (vagy esetleg X2őt vagy SDt, miért nem töltöd ki az adatlapod??), akkor ráadásul visszaáll 333MHzre a memóórajel.
A Venice magos A64ek képesek 4 egyforma modult 400on kezelni, igaz csak 2Tben. Inkább cseréld 2x1GBra, megkönnyíted az életed -
Speed®
titán
Hát minden attól függ hogy jelenleg milyen procid van. Ha van egy átlag 3200+ Velencéd 2500on járatva,akkor sztem bátran keress bele egy 6800GT kaliberű karit AGPben,mert bőven elég bármire ha van legalább 1G RAMod is.
A fél éve 45az nagyon durva én ~4 hónapja vettem 15
ért,téged jól átb*sztak.
Bár az is igaz,hogy használtan vettem,de a legmagasabb ár amit láttam eddig rá,ujonnan 29k volt. Véleményem szerint ha nem akarsz bukni egy hatalmasat anyagilag a lap miatt,nyugodtan tartsd meg és fejleszd,aztán később amikor beérik a mostanság megjelenő cuccok áradata,még mindig ráérsz váltani. /AM2,DX10es VGAk,Vista,stb../
Bár az is igaz,hogy ha a Neo2őt eladod,akkor max +5kért tudsz szerezni másik lapot és akkor sokkal bővebb körben válogathatsz a vidkarik közül,teszemazt egy 76GT elég jó választás mostanában /ok,a 79GT is csak azt fizesse meg a hóhér/
Tehát ez a cserebere az érzésedre van bízva.nF4 és PCIeXre váltással könnyebb bővíthetőséget de hangosabb/melegedősebb alaplapot kapsz,nálam nagy előnynek számít ha egy lap passzívan is halál nyugodtan használható,ez volt a legfőbb visszatartóerő mikor váltani kényszerültem a VGA miatt.
''Meg is van, 20E HUF ez a lap, épp lehet kapni is.'' Erre csak azt mondanám,hogy nézz körül rendesen,20kért már ABIT KN8 Ultra,23ért K8N SLI van,ez is alternatívát képezhet /főleg az SLI,a heatpipe miatt/ -
Speed®
titán
Én személyszerint Neo4 f re váltottam a Neo2 Platunumról és hát nem mondhatok semmi rosszat rá,hacsaknem a tipikus nF4 hibát,a chipsethűtést nem említem.
Nem hangos,de jobban tetszett a Neo2 passzívan a ZM47es bordával.
Tuningban ugyanolyan jó,sztem a DFI után a legjobb A64 lapokat tuningban az MSI szolgáltatja. -
Speed®
titán
Ati RuLEz!i!i!
Nálam az a helyzet,hogy ha minden összejön,bezúzatom jó áron most a 9800amat és hozzámkerül egy MSI /<-a név kötelez/ X800SE-TD256.Ezzel elvegetálok egy ideig 500/1000-en(ennyin megy) és ha eljő a bukás napja,addigra lesz kess PCIeX lap+VGA duóra.
Tehát ja,maradok aki vagyok,Ati fanság alászolgájja -
Speed®
titán
válasz
kavicssli #1235 üzenetére
Aludni
Hát azt már most nem,mindjárt indulok a RAMokért
/elvileg
/
Veled miaNem válaszoltál püre.
Amúgy ja,jó a lap,meg szerencsére a prockód se rossz,jelenleg 2400on alapfeszenüzemel 1400re leszabályzott ventivel. Ha nem karattyolna a vinyó,meg nem látnám hogy világít a kecó,azt hinném ki van kapcsolva
Na jómunkát_
[Szerkesztve] -
Speed®
titán
Miket talál az ember ha mindenféle felesleges User Guideokat böngész..
ciki,ennyit a SATA vincsikre Win98 témáról.Marad a 20as WD&W98,az XP meg majd megy a SATA RAIDre,had virgonckodjon ott magában.
[Szerkesztve] -
Speed®
titán
'napot
Ti4200n is van HDR,csak nem driverből lehet bekapcsolni,hanem álcázták a funkciót azzal,kogy a monitorra helyeztek egy gombot amit ''fényerőnek'' neveztek el.És képzeld,az implementáció olyan jól sikerült hogy 0% teljesítményeséssel is teljesen reálisan tudja az embert elvakítani.
Nemtom,szokásos módon a piszkos anyagiak fognak dönteni,ha nagyon nem találok értelmes karit amikor lesz rá pénzem,dobok egy lap+vga elad kombót,majd az érte kapott xpkből felfejlesztem a skótság értékemet és kutatok valami ''ocsó de jó'' PCIeX lapot,abba meg egy 7600GTt,aztán csokolom,finom volt a kokuszgolyo
Win98 téma meg tényleg semmi erőlködést nem fog kicsikarni belőlem,mert Worms Armageddon miatt kell,semmi extra.
A memókról majd tolok infót hogysmint de egyenlőre még beszerzés alatt állnak,holmi Samsung 400@433 w.3-3-3-8-1T szingölcsenöl eredményt meg minek?
/ olv.3312 ír.3310 más.3291 kés.46.4 <-állat a késleltetés,ezzel 1. a listán/
Na most az egyszer lefekszem ''korán'' ,nem kéne hótkómásan megjelenni suliban reggel.by_
[Szerkesztve] -
Speed®
titán
Jó reggelt
1. Szerintem meg ja..ugye az XP telelpítésnél kéri a külön SATA/RAID drivert és a laphoz olyan van,csak nemtom hogy 98 vajon hogyis mintis.(de nem csinálok belőle nagy ügyet,legfeljebb feltolom a 98at a kis 20GBos WD vincsimre)
2.Tom hogy hogysmint vannak a gyáriak,csak mondtam hogy mi kéne.
3. A RAMok tök egyformák /egyoldalasak meg minden/ csak ugye az egyik 2003 végi,a másik 2005 elején gyártott,emiatt az újabbnak gyárilag szorosabbak az időzítései.Tehát ebben nem egyformák.De tök8,már nem létfontosságú,ma este ledumáltam egy Kingmax 2x256 HC duót,addig jók lesznek míg meg nem szedem magam lével a 2x512re.
4. Tök hűvös,szerencsére.
6. Nekem is bejön az X800XT,megrögzött Ati fan vok,de ha van jobb,azért nem csinálok hülyeséget.Az SM3.0 nem döntő az X800vs.6800 vitában,mert a 6800GT se képes normális/játszható frameratet produkálni HDR-el,tehát pusztán teszemazt egy FarCry meg pár olyan játék kedvéért ahol a SM3 miatt gyorsabb lenne nem biztos hogy megérné eretnek módon nV karit vennemVagyis 7800GSt igen,csak ugye pééz beszél.
8. Nem akarom természetesen legyilkolni és csak annyi feszt fogok neki adni amivel elérek egy CPU-Z screenshotot,PI1/2M értéket meg egy Everest Report a memek sebességével.
Amin használni akarom az 2500MHz a RAMokkal szinkronban 2.5-3-3-7-1Tn,majd meglátom mennek-e így az AData500asok.
[Szerkesztve] -
Speed®
titán
8) 7800GS OK hogy happy meg minden csak,ugye egy X800-6800 kategória VGA használtam itt szállongál 50 alatt PHn míg a 7800GS bőven e fellett.
Én személyszerint a 60FPS szépen vs. 120FPS kevésbé témában sose tudtam dönteni,mert ugye rengeteg olyan játékkal játszom aminél számít a minél több FPS /FPS-ekoD,CS,Q3 TPSek: TR Legend,PoP3 Otós gamák:NFSek -jó ha pörög rendesen-/ viszont sok olyannal is ahol meg tök elég a 35is /RTS system: C&C:Generals,AoE3,BftME/.
Szóval sebesség is kell meg szépség is.Ez a kettő meg sehogy se jön össze 50k alatt 8)
A péénz meg nálam /meg gondolom másnál sem/ nem dől ki a szekrényből,tehát 5x átgondolom hogy mire költök,és akkor se újat veszek,hanem eladom a régit és keresek használtat..mert erre futja.8(
Sajnos anyagi okokból lecsúsztam már itt a PHn egy Galaxy 6800GTről,azután döntöttem úgy hogy benevezek a Barton helyett az A64 konfigba,így most megint böjtölök vagy 2 hónapot mire esélyes lesz a vidkarivásár. /ha addig 50 alá mennek a 7800GS-ek,esetleg.../ -
Speed®
titán
Jéé,még én is fennvok ám
1.Ezt a Win98 témát bepróbálom,de egy bibi már tuti van.Nagyon hamarosan elpasszolom a 250es Samu vincsimet és egy 2x80GB SATA RAID0 lesz helyette.Na ahhoz mit fog szólni a Win98SE ha én egy RAID tömbre akarom feltolni?
2. Jelenleg ugye 240-en a memek 200-on,tehát a 333-as beállítás 6:5.
Nekem 5:4 kellene (250/200 ugye),nemtom ez MSIéknél milyen elnevezést kapna.
3. Vágom hogy gyökér a memkezelés,de akárhogy variálom,az említett eseten kívül sehogysem jön be a DC.Most a két procihoz közelebbiben vannak és ott mennek szépen,de no DC.gyökség..
4. Mit pasztázzak újra?Már rajta van a Zalmi borda és azt szépen bepasztáztam.A hőmérséklete meg kézre langyosnak sem nevezhető,elég tisztességes huzat van a házban a 4x12cm ventinek köszönhetően,erre azért figyeltem.
5. NF7-nél később kiderült hogy az alkalmazni kívánt Maxtor vincsi nem volt hajlandó rendszerlemezként funkcionálni,csak adattárolóként működött /később az eladás után gondolkodtam hogy talán PowerMax progival meg lehetett volna gyógyítani,de mind1 már.
6. Igazából X800XT és 6800GT között vacillálok,bár ha a szivemre akarok hallgatni,akkor X800XT.Nemtom eldönteni mi ér többet. X800 nyers teljesítménye vagy 6800GT SM3.0 képessége.
7. Nem használok Core Centert,meg ugy általában semmi ilyesmit,CBI-t is egyszer indítottam el,aztán csalódtam is mert egy AMDs progi rosszul jelezte a VCoret,az nekem nem kóser.Maradok hazai pályán,Everest RuLeZ.Na meg a sok virtuális pénisz növelő benchmárk,SuperPI1.5XS,3DMarkok,AquaMark meg ilyenek is eléggé hidegenhagynak,csak szócsaták kedvéért szoktam villantani ha muszáj
8.<-Ez új!
Mit gondolsz,mennyire biztonságos ha elszáll az agyam és veszek egy Coolink U8-120 fagyasztót a procinak,majd fellövöm /legalábbis szeretném/ 3Ghzre 1.7V-al?
Nem így akarom üzemelni természetesen,csak hajt a kiváncsiság hogy bírja-e.
Ezen kívül halál csendes üzemmódban szeretném használni 2500on 1.45V-al,arra meg tudom hogy bőven OK a Coolink.
[Szerkesztve] -
Speed®
titán
Hali mindenkinek,új tulaj vagyok még és van egy-két problémám/kérdésem:
1. MSI oldalán /[link]/ azt írják a lap nem támogatott Win98-ME alatt,ezt úgy értelmezzem hogy nem is lehet vele Win98-at tolni vagy úgy hogy a laphoz készült driverek/progik nem készültek ilyen verzióbanTehát ha szükségem van bizonyos Worms Armageddon
miatt Win98ra,akkor feltehetem és tudom használni korlátozásmentesen,avagy az alaplap nem fog kultúráltan működni
/értsd nem tudja majd a win98 az ide vezérlőt kezelni,meg ilyesmi /integrált hang és Lan nem játszik majd be,erre külön célhardver megvan és Win98 alá is driver hozzájuk,meg ugye vidkarihoz is van minden/
2. 1.B BIOSom van és nagyon zavar hogy nem tudom normálisan 400ra leosztani a RAMjaimat ha a procit 10x250-en használom.Egyenlőre 2x256MB Sasmu400 antituning memó van a lapban és instabil a rendszer ha a /12 osztóval 416on járnak.
Így kénytelen vagyok a procit 3800+ ként 10x240-en tolni,pedig még a 2600 is stabilan megy neki 1.5V-on./lett próbálva komolyabb RAMmal,onnan tudom/
Van olyan BIOS amiben normálisabb osztók is vannak,vagy ez Neo2 sajátosság
Úgy egyébként OKs ez a BIOS,csak ez zavar. /Bár úgy néz ki egy 7n belül szerzek egy HC500as duót,és akkor már nem lesz probléma,csak b*ssza a csőrömet/
3. A másik ami bosszantó hogy nem lehet DCre bírni ezekkel a memekkel,pedig tök egyforma mind a kettő szervezésileg,csak az egyiknek gyárilag 2.5-3-3-8,a másiknak 2.5-4-4-8 az időzítése/ Az NF7-emben mentek duálban,ebben semmilyen felállásban nem hajlandóak menni /bár egyszer a hátsó két slotba helyezve windózboot erejéig hajlandó volt dualban menni,de belefagyott memhibára hivatkozva./
4. Amennyiben jól szellőző házban van a cucc,bízhatok benne hogy bőven elég a Zalman féle chipsetborda tuning mellett isMert 40 fok felett még nem jelezte az Everest,de tiszta sor,hogy jópár értékben alulmér a lap /procim 35 felett még nem volt szerinte,pedig HT-101 Jr. van rajta./
5. Szeretnék SATA RAID0 rendszert kialakítani,kérdésem pedig az,hogy erre tudok WinXPt telepíteniMert egy NF7-S esetén nem sikerült SATAra telepítenem /a SATA lemez OKs volt,csak egyszerűen filemásolás utáni restart után nem látta a létrehozott partíciót és kezdte előlről/
6. szerintem uccsó: Úgy általában,mi a véleményetek,ebben a lapban egy 2500-2800Mhz körül hajszolt Venice 1GB DC RAMmal milyen vidkarit képes kompromisszummentesen kihajtani
Mert van egy öregecske 9800Prom és hát sajnos néhány dologhoz már kevéske. Szal szerintetek X850XT,6800Ultra /amelyik lesz/ még okos dolog ha vásárlásra adom a fejem
7.Ez csak azért mert heten vannak a gonoszok is
Nektek is barmult már az MSI Core Center
Egyszer azt írta a 2500ra tolt procimnál hogy 5000MHz
Én hüje nem nyomtam printscreent,azóta meg nem volt ilyenHa valakinek van hasonló bugos képe,dobhatna párat vidulni.
Na köszke előre is az írtózatos infómennyiséget,további kellemes PH!zást,én most hanyattesek az ágyamba,jóccakát
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- One mobilszolgáltatások
- LEGO klub
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Sorozatok
- Mobil flották
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 77G3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! ÚJ 27% 3 év AMD RX 7900 XT / 7900 XTX készletről KAMATMENTESEN!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged