- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
Új hozzászólás Aktív témák
-
brd
nagyúr
válasz
Gabi[mf] #1272 üzenetére
A C'n'Q miatt lehet, hogy nem volt stabil (amennyiben működött is, tehát visszavette a feszt/szorzót). Mert teszem azt, ha alapbeállítás szerint mondjuk 5-re veszi vissza a szorzót és 1.1V-ra a feszt, az 200-as ''FSB'' mellett 1GHz. Azonban, ha 250 az ''FSB'', akkor ez már 1.250GHz lesz, amely órajelen nem biztos, hogy 1.1V mellett működni fog. Egyébként a jobb alaplapokon pontosan ezért működik csak alapbeállításokkal a C'n'Q, ha a tudatlan júzer
okoskodni (tuningolni) akar, akkor is legyen egy többé-kevésbé működő gépe, ahelyett, ami mindig fagy, mert a C'n'Q ''kevés'' feszt ad a procinak.
RMClock: hasonló dolgot csinál, mint a C'n'Q, csak jóval részletesebb a beállítási lehetősége (mikor, milyen szorzót/feszt állítson be), ill. saját maga kezeli le a processzor eme módjának vezérlését (szabadon beállítható a processzor által ismert szorzók/feszek közül bármi), így független pl. az ''FSB''-től, vagy attól, hogy milyen beállítással indult a számítógép. -
brd
nagyúr
válasz
Gabi[mf] #1259 üzenetére
Az 1.B az egy BIOS verzió, az utolsó hivatalos. A ballistic az más, főleg a memóriaidőzítések tekintetében, egy módosított verzió, lásd itt a részletezést: [link]
...majd nemsokára nekiállok széthajtani a gépet mielőtt eladnám...
Szimpatikus hozzáállás, remélem nem szó szerint értetted.
[Szerkesztve] -
brd
nagyúr
válasz
Gabi[mf] #1211 üzenetére
Elküdtem az itteni címedre.
Eddig ez nyújtja a legjobb teljesítményt (RAM miatt), szerintem stabilitásban nem sok eltérés van a gyári, 1.B-stől, (a 183-as osztó ugyanúgy nem működik sajnos BIOS-ban beállítva, mint ahogyan eddig egyik, általam használt BIOS-nál sem, de ez legyen a legkevesebb, most úgy néz ki, nem is kell). -
brd
nagyúr
válasz
Gabi[mf] #1209 üzenetére
Az 1.DB Ballistix E. Mod by Sideeffect verziót, a fontos dolgok: RAM a procihoz közelebbi két slotban van most (dual), HT Link visszavéve 3x-ra (bár 4x-esen is megy, de minek gyilkoljam, teljesítményben semmi difi), a proci 1.4V-ot kap (egyelőre itt kitesztelem, hogy teljesen stabil-e, majd utána kap kevesebbet és ott is teszt), a ram 2.8V-ot (2.7V neki a def., 3 4 4 8 beállítással), így bírja a 2.5 3 4 6-ot, és a VGA tuningot megszüntettem egyelőre, mert 3D-ben pár perctől kb. 1 óráig terjedő időszakban hátast dobott a gép, ha nem így tettem, majd a proci+RAM után azt is megvizsgálom, hogy mit bír ebben az alaplapban+procival.
-
Száni
tag
válasz
Gabi[mf] #1203 üzenetére
No para!
Csak alámér. Tudod, ez MSI.Pár hsz-el feljebb brd is meg én is kitértünk erre. Ha húzod a procit, akkor emelj csak feszt. Próbálgasd hol stabil! Nálam, mint már írtam a 3000+-os 3*HT, 150MHz-re visszaosztott ramok (hogy 200-on ketyegjenek), 267 MHz-es ''FSB''-vel biosban 1.500V fesz-szel és +3,3%-os emeléssel stabil (ez így 2403MHz ~3800+). Tápot fölösleges cserélni, független a mért érték tőle. A lapon lévő fet-ek nem tudnak valszeg elég stabil bizsert adni a procinak.
Üdv G.
[Szerkesztve] -
Száni
tag
válasz
Gabi[mf] #1196 üzenetére
Hát ez van. Ugyebár a 2 zöld slot a dimm 1-3, míg a 2 lila a dimm 2-4. Szerintem elég egyértelműen lefirkantották a manualban, hogy ez a lap a dimm 1-2 v. dimm 3-4 slotban kezeli párban a ramokat. (már nincs jelentősége, de ha csak 1 ramot használsz, akkor azt mindig a zöldben.) Az MSI mindig szeretett különcködni, nehogy vmi is logikus legyen
Arra viszont én is kíváncsi lennék, h. Nálad a procitól távolabbi 2 slotban h. működik dualban. Az enyém egyszerűen csak kifagy v. újraindul. Maradt a procihoz közelebbi 2 slot, ott meg nekitámaszkodik a RAM a proc. hűtő bordáinak. Aktuális hangszer itt is a szopszofon.....
Üdv G. -
brd
nagyúr
válasz
Gabi[mf] #1192 üzenetére
Nem tudom, milyen összefoglalóra gondolsz...
BIOS-ból azt érdemes, ami nálad működik.Ha nem vágysz (de a postod szerint igen
) tuningra, akkor a gyári 1.B is jól lesz, ha igen, akkor az 1.D/1.DB/1.DC közül kell kitesztelgetni, hogy melyik a legjobb neked, ill. a gépednek/egyéb hardware-nek (pl. memória). Software-ből nagyjából leírtam, hogy mit nem érdemes, v. érdemes használni.
-
brd
nagyúr
válasz
Gabi[mf] #1190 üzenetére
A Core Centeren kívül (nem érdemes egyáltalán használni, az összes funkcióját ki lehet váltani másik programmal) nekem semmivel nem volt különösebb bajom, annyi még, hogy az nforce chipsethez az nvidia-tól érdemes letölteni a legfrissebb csomagot (én most az 5.11-est használom, lehet, hogy van már frissebb), ill. a realtek(c) LAN gagyihoz az saját driverét a realtek-től, (innen lehet az ac97-hez is, bár ami az nvidia csomagban van, az is jó, különösebb gondom azzal sem volt). Ja, fontos, hogy a hálózatkezelő csomagot ne telepítsd fel a chipset driverrel együtt, mert okozhat problémákat!
''FSB''230-ig probléma: HT-t visszavetted, memóriát visszaosztottad?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Beszámítás! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G5 32 144Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest