- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Telekom mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
-
Mobilarena
Mozilla Firefox
Új hozzászólás Aktív témák
-
Daywalkerke
aktív tag
válasz
Cs1csó #57766 üzenetére
Kösz az információt, de biztosan nem vírus vagy hasonló, mert ahogy írtam a frissítés előtti (64-es) Firefox-nál nem volt ilyen.
Egyébként valószínű, hogy ez a Firefox-hoz tartozik és a Win10-eshez hasonló adatgyűjtés lehet a célja, mert nem minden Firefox indításnál van az ehhez az IP-hez kapcsolódás és ilyenkor amikor nincs akkor máshova sem kapcsolódik addig amíg nem írok be egy webcímet. -
balazs1956
senior tag
válasz
Cs1csó #57719 üzenetére
csicso82
Végül is az Avast csinálta !
Ennek a leírásnak megfelelően kikapcsoltam egy gombot , és azóta jó.
De felmerül a kérdés, hogy egyik pillanatról a másikra miért romlik el, és a kapcsoló kiixelésével, nem nő-e a sebezhetőségem?A megoldást egyébként az Avas support írta le...
-
Krystal_s
addikt
válasz
Cs1csó #57716 üzenetére
Azt már próbáltam és vga drivert is frissítettem, de
...
about:configban is nézelődtem pl webm tiltás...nincs rá hatással.
Amikor közvetlenül kiolvasom a forrás címét és azt bemásolom, akkor külön elindul a videó. Tehát nem a videó formátummal van a gond, hanem a webes felület, vagy alap storys lejátszó nem ok. -
-
lovi27
addikt
válasz
Cs1csó #57670 üzenetére
Köszi, de nálam tökéletesen működik a W10 kékfény szűrője. Mindig az időnek megfelelően KI-BE kapcsol. Ismerem a kedvenc appodat a W10 fórumból
Van egy portable FF is amit vészhelyzetben használok, elkülönített profile-lal. Ott nincs ilyen gond. Abban az S3 fordító is jól működik. "elvárható lenne a fejlesztőjétől, hogy módosítja úgy a kiegészítőjét hogy az a Mozilla-nak is megfeleljen" És ha érdekütközés van mögötte? Mert ha olyan veszélyes lenne a Mozilla már telekiabálta volna a világot és nem hallgatna.
-
ontheground
tag
válasz
Cs1csó #57646 üzenetére
Köszi a választ, és a segítő szándékot, nem a könyvjelzők manipulálása lenne a cél, lehet rosszul foglamaztam, hanem webböngészés közben linkek adott ablakban való megnyitása, pl. jobb gomb egy linkre egy adott témával kapcsolatban, pl. kiscicák, akkor azt egy adott ablakban tudjam megnyitni kiválaszthatóan, másik linket, ugyanabban a témában, ugyanabba az ablakba nyissak meg, másik témában pl. kiskutyák, meg egy harmadik ablakban(akár új, akár már meglevő ablak). Ugye az alap működés az, hogy vagy új lapon nyithatsz meg egy hivatkozást, vagy új ablakban, vagy sima bal gombbal ugyanabban. És minden egyes másik ablakra nyitott hivatkozással új ablakot nyit annak a hivatkozásnak, nem olyana za alp működés, hogy már egy meglévőbe új tab-ra megnyitná az adott hivatkozást. Az kéne, hogy bármelyik weboldalon bármelyik hivatkozásra jobb gombbal kattintva a jobbgombos menübe valami addon betegye a jelenleg nyitva levő ablakokat, és kiválasztható legyen, melyikbe nyisson új tabot az adott linknek. Ugye, az ablakok közt lehet húzogatni a tab-okat is, hogy rendezze az ember, de az meg körülményes. Tehát olyan tab manager kéne, ami tudja ezt akármelyik hivatkozásra/linkre kattintva a jobb gombos menüben.
-
Pierre75
senior tag
válasz
Cs1csó #57629 üzenetére
Lehetséges, hogy pontatlanul v. rosszul fogalmaztam, mutatom: mint említettem nálam maradt a 61.0.1.:
itt is fehér az aktív oldal, de a fejlécben ott az oldal neve, míg 63 után nekem az üres, csak az inaktív fejlécekben látszanak az oldalak nevei.
2. ha leütöm az I betűt, felkínálja az utoljára I betűs megnyitott lapot:
Ez 63 után nálam a FF már önkényesen kezeli és más sorrendben kínálja fel az oldalakat. Megszoktam, hogy a leütött betű után egy enter és az oldalon vagyok, most még bogarásszam ki a listából
Talán így már világosabb... -
lovi27
addikt
válasz
Cs1csó #57598 üzenetére
A PC-s része nem fizetős, az androidban meg akcióban ingyen lett enyém a fizetős rész is és mivel van saját felhőm ezért gondoltam használom is. A KeePass volt a jelölt amíg meg nem láttam, hogy ebből a fizetős rész is már az enyém.
Köszönöm nektek, akkor kicsit jobban megnézem ezeket is.
A Lastpass-t sokan dicsérik, de nincs szükségem előfizetésesre. -
Jazz
veterán
-
zoltanz
nagyúr
-
EmptyParadox
senior tag
válasz
Cs1csó #57534 üzenetére
Én ezt használom: Simple Translate. Hátha bejön neked is.
-
kranazoli
senior tag
válasz
Cs1csó #57392 üzenetére
Nekem egész oldalas soha nem kellett, de ezt próbáltad már?
Ezzel a kiegészítővel bármilyen szöveget le tudsz fordítani egy kattintással vagy egy gyorsbillentyűvel. Lefordíthatsz egy kijelölt szöveget, ekkor a fordítás az eredeti szöveg helyén fog megjelenni, vagy lefordíthatod az egész oldalt is.
De, nekem is lenne egy kérdésem hozzátok:
Biztosan sokan használjátok a "Enhancer for YouTube" add-on-t.
Mind ennek az add-onnak, mind a Fox-nak van olyan funkciója és léteznek még egyéb kiegek is, ha pl. egy háttérben szóló YT videót némítani akarok, szeretnék. Pl. automatikusan megállítja, ha háttérbe kerül, stb...Én egy olyan funkciót hiányolok és nem lelek ilyen kieget, hogy ne mute-olja a tab-ot, hanem pause. Ergó, stop-olja le a videót, majd klikk és play. Remélem érthető voltam.
-
Sam67
csendes tag
válasz
Cs1csó #57342 üzenetére
Köszönöm a segítséget.
Sejtettem, hogy nem fog menni, de mint tudjuk a "remény hal meg..."
Létezik a Classic Theme Restorer-nek valamilyen alternatívája, amely működik az újabb Firefox verziókkal is?
Nézegetem már egy jó ideje a kiegészítőket, de én nem találtam még csak hasonlót sem.A segítséget ezúton is köszönöm.
@Matthewus
Köszönöm a válaszod. -
Krystal_s
addikt
-
newmoonlight
senior tag
-
newmoonlight
senior tag
válasz
Cs1csó #57253 üzenetére
(A FF frissítés megvolt.)
A második módszert használtam már, de nincs eredménye.
Az első módszert nem merem használni, mert akkor valószínűleg eltűnik az a QD mappa (a könyvjelzőkből), ami azt a kb. 100 oldalt tartalmazza, amit a QD-ben beállítottam. (Kb. fél napig tartott, nem szeretném újrakezdeni.)
-
kranazoli
senior tag
válasz
Cs1csó #57218 üzenetére
"A McAfee helyett mehetne fel inkább az Avast Free vagy a Kaspersky Free"
A Kaspersky Free is "dobál" kis pop-up ablakokat, hogy láthatnak a NET-en, válts VPN-re, mit tudom én, miért válts magasabb és fizetős verzióra, stb...?!
Részben ezért már úgy vagyok, hogy hagyom "csak" a Defender-t, mert elég masszív fejlesztésen ment át az is, a Win10-el együtt. Mondhatni, arra épül a Win10.
-
vlevi
nagyúr
válasz
Cs1csó #57187 üzenetére
Ez ilyen. És ahogy nézem, nem a reklámok miatt (mert azt az ublock megfogja), hanem a főoldal betöltődésére kell ennyire várni.
Firefoxban néztem F12-vel a hálózati forgalmaz, 11170ms-ig vár, aztán 13ms alatt betöltődik.Ezután még 2x4 másodperc a stíluslapok betöltése, ezután már nagyjából benn van, de még további 20mp, mire "kész" az oldal. És 32megabájtnyi forgalom.
-
Jenne
őstag
válasz
Cs1csó #57182 üzenetére
Szia!
Köszi szépen a segítséget.
Átállítottam ezt a sync beállításokat olyan beállításokkal, mint a Tied. Most próbálgattam, elsőre jónak tűnik. Minden gmailes fiókba (6 fiókom van) szépen be tudtam lépni egymás után, többször is próbálva. Eddig előtte az volt amiket előbb írtam hibákat. -
kranazoli
senior tag
válasz
Cs1csó #57171 üzenetére
Nem tudom, számomra a Chrome mindig kívül esett az érdeklődési körömön. Nem tudom miért.
Lehet majd kipróbálom újra, bár számomra a Fox "tökéletes". A Quantum pedig jobb. Én így látom és érzem.Ha akkora problémák, akkor majd foltozzák Fox-ban is.
Nekem is van 2k fölötti könyvjelzőm. Ez a Checkmarks jó, hasznos. Értem az API limit(eket). Ez van.
És igazad van. 1x lefut és minden OK, ami ezt illeti.Szóval nálam marad az add-onok között. Jó cucc!
-
kranazoli
senior tag
válasz
Cs1csó #57167 üzenetére
Ez a Chekmark ill. favicon valóban érdekes egy téma.
Jó amiket írsz, a tipp is a használatához, bár törölni szerintem felesleges. Így legalább Sync újra telepíti, ill. pl notebook-ra is lefrissül. Elfér, enni nem kér.Ezt a részt nem tudom, hogyan is kellene értelmezni az add-on description lapjáról:
"WebExtensions cannot delete invalid favicons.
You have to manually delete all *.sqlite files in your profile folder first."1.) Törölni a profil mappából az összes *.sqlite fájlt? (nekem 69db ilyen fájl van)
2.) Tfh, kitörölőm, és akkor mi lesz, akkor miben más?Ez számomra pöttyet homályos.
De a favicon-ok lefrissítésére valóban jó, és nem értem, hogy ezt a Sync miért nem képes kezelni.
-
Krystal_s
addikt
válasz
Cs1csó #57144 üzenetére
Értem. Én nem szoktam szinkronizálni.
Sajnos nem egyszeri esetről van szó. Pár hete már volt ilyen gondom. Gondol egyet pár hetente és indítás után már csak földgömbök. Nálam jóval több könyvjelző van pár 100-nál. Szépen kategóriákba szedve. Az ikonokról a megszokott módon jól felismerem a mentett oldalakat. Így viszont eléggé átláthatatlan káosz az egész.
Egyszer próbáltam az általad is ajánlott kiegészítőt és nem volt szimpatikus. Attól féltem beletöröl.Elkezdte összevissza megnyitni az összes könyvjelzőt. Kb 2000 van. Nincs kedvem ilyenekkel foglalkozni x hetente.
Kilépésnél már szinte semmit sem szoktam törölni. Nem tudom mikor és mi töröl bele a favicons.sqlite-ba.Sokan panaszkodnak régóta. Ezt a fejlesztőknek kellene megoldaniuk.
-
karlkani
aktív tag
válasz
Cs1csó #57144 üzenetére
Gondolom azért, mert szinkronizáláskor nem hozza létre a favicons.sqlite-t, ez tartalmazza a faviconokat. Ha egy oldal frissíti az ikonját, a könyvjelzőnél a régi látszódik, hiába törlöd, mented el újra, akkor ez a kiegészítő se ér semmit. Ilyen esetben egyéb programokkal lehet szerkeszteni az ikonfájlt.
Más. Van valami kiegészítő arra, hogy egérgörgő kattintásra a bezárt lapokat visszahozzam?
-
-
válasz
Cs1csó #57121 üzenetére
Megoldottam azt hiszem
vagyis hát nem tökéletes.
A telepített angol szótár xpi fájlját megnyitottam (profil mappa/extensions), a benne lévő .dic fájl tartalmát a "persdict.dat" fájlba tettem (a profilmappában van), ugyanis ez utóbbi tartalmazza azokat a szavakat, amelyeket egyedileg adunk hozzá a szótárhoz a "Hozzáadás..." gombbal.
Annyi a megjegyzésem, hogy a .dic fájl formátuma nem jó alapból, mert a szavak végére / jellel valami jelölők vannak rakva (talán, hogy nagy kezdőbetűkkel se húzza alá, mert most nem mindegy neki, hogy Disk vagy disk, maradva a te példádnál), ezektől a végződésektől én Excel segítségével választottam el őket, és nélkülük másoltam be a 87 ezer szót a személyes szótárba. -
-
Avicularia
veterán
válasz
Cs1csó #57014 üzenetére
Ez miért sírás? Szerinted rendben van az, hogy óránként 2 gigát kiír? Vagy ez nem az a topik, ahova lehet írni a ff problémáival kapcsolatban?
Pont lesz@rom az ssd árát, 25K-ért vettem a 480-as nvme ssd-t 5 év garival, de nem ez a lényeg, hanem az, hogy szvsz ez nem normális, hogy ennyit ír úgy hogy az ember hozzá sem ér a géphez. -
Krystal_s
addikt
válasz
Cs1csó #56990 üzenetére
Nagyon nem mindegy. Az elv a lényeg, hogy ez nem normális, amit a Firefox művel egy ideje. Nem csak SSD-re, hanem HDD-re is rengeteget ír.
Köszönöm Avicularianak, hogy erre felhívta a figyelmet.
Tele van a net ilyen panaszokkal. Alig neteztem éjjel és nekem 2,7 GB.nál jár most. Semmi köze a kiegészítőkhöz.
csak pár oldal a sok közül:
-Bug 1419053
Firefox may write more bytes on disk compared to Chrome-Firefox writes megabytes of data per minute to disk, why?
-Is the firefox issue with writing too much data onto the SSD fixed?
-Firefox is eating your SSD – here is how to fix it
Állítólag a Session Restore feature okozza a gondot. 15 percenként készít mentéseket és ilyenkor mindent lement újra és újra, nem csak azt, ami megváltozott. Ezeket pedig a lemezre menti.
-
Avicularia
veterán
válasz
Cs1csó #57001 üzenetére
Ghostery úgy néz ki kivesz rendesen az adatforgalomból, de nem csak ő a bűnös, mert két és fél óra alatt 900 megát írt így a ff, ez még közel sincs a 2 giga/órához.
Ublock origin, Nominer és Youtube High Definitionnal nincs gond.
Van még hátra Disconnect és Cookie autodelete, illetve Noscript, de az ki volt kapcsolva eddig is. -
Kékes525
félisten
válasz
Cs1csó #56847 üzenetére
"említette ha jól emlékszem, hogy szerinte a Nano Defender egy kicsit lassította a böngészést ezért neki telepítve van de inaktív és csak akkor használja ha kell. Valahogy én is így vagyok vele de mivel NEM TALÁLTAM olyan oldalt ahol az UBO csődöt mond de a Nano Defender-rel felvértezett UBO nem ezért nem is használom."
Pontosan én is így csináltam. Nekem is lassított, és én is először kikapcsoltam, de mivel nem kellett bekapcsolnom, ezért töröltem.
-
ArthurShelby
addikt
válasz
Cs1csó #56841 üzenetére
Igazából csak érdekelne, hogy mi volt az indoka a kukázásnak.
Másrészt egyik gépemen most fent van (nano adblocker, nano defender, ublock origin), de nem tudom hogy tudom átvinni másikra is az első kettő kiegészítőt.A nano adblocker is az ubo gondolom ugyanaz, csak a előbbi out of the box működik együtt a nano defenderrel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
● Mozilla blog az ITcafé-n.
- Blogbejegyzés Hidegben sem fagy az új Firefox
- Blogbejegyzés Biztonságban ünnepel a Firefox
- Blogbejegyzés A Firefox követés elleni védelme és egyéb biztonsági szolgáltatásai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Háztartási gépek
- Villanyszerelés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Eredeti játékok OFF topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- MÁV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest