- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Fold3 5G - foldi evolúció
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Íme az új Android Auto!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Mozilla Firefox
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pano
addikt
Sziasztok!
Van arra valami megoldás, hogy a füleken ne tűnjön el az X, hogy a fül aktiválása nélkül be lehessen azokat zárni? Elég hamar átfedésbe kerülnek, nem kell sok lap hozzá.
Windowson ez megoldható egy középső egérgombbal, de macOS alatt nem ismerek ilyen lehetőséget.Körülbelül 36-ot?!
-
Pano
addikt
Sziasztok!
Részben az esélytelenek nyugalmával, de "azért egy próbát megér" alapon szeretném ide is leírni, hogy milyen problémra keresem a megoldást. Eddig teljesen sikertelenül. Azt is érzem, hogy nincs megoldás user oldalról.
A problémám az, hogy a Firefox alatt a 4K videók picit akadnak. Olyan, mint ha rendszeresen el-eldobálna pár frame-et, de technikailag meg nem. Chrome és crhomium alapú böngészők alatt meg jóval simábbak az adott videók (bármelyik 4K).
A vicces az egészben, hogy macOS alatt meg nem csinálja, csak PC.PC: i5-12400, 32GB RAM, RTX 3060Ti
Próbáltam már:
- Új profilt létrehozni és abban megnézni
- Minden kiegészítő/szinkronizálás leoffolása.
- Antivirus uninstall
- VGA driverek egész sora végig próbálva
- Játszadoztam paraméterekkel, amit csak javasoltak vagy magamtól találtam kulcsszavak szerint (video, media, acceleration, angle, VP9 stb).
- Firefoxra beállítottam a nagy teljesítmény használatát VGA ügyileg.
- Függőleges szinkronizálás kikapcsolása.
- Most felraktam a windows 11-et. Frissítettem, firefox volt az első manuálisan telepített program, úgy néztem meg és ugyan az.Hardveres gyorsítás kikapcsolása nem opció, mert amiket használok webappokat a mindennapokban, anélkül katasztrofális módon működnek.
Tényleg nem tudom mi a fene lehet. Főleg, hogy ha macbookomat rákötöm a monitorra azon meg kifogástalan módon megy a 4K monitoron a 4K tartalom a firefoxból.
A geforce előtt egy rx6700 volt, de az még rosszabb volt.[ Szerkesztve ]
Körülbelül 36-ot?!
-
Pano
addikt
Megtaláltam a megoldást, ha más is belefutna itt hagyom az utókornak.
A probléma régóta fennálló driver gond a pirosaknál. Most jelenleg a Variable Refresh Rate (VRR) támogató monitoroknál (freesync, gsync, adaptive sync) fordul elő ha be van kapcsolva a hardveres gyorsítás. De más esetben is érdemes megpróbálni az alábbiakat:
A catalyst-ban a játékok alá fel kell venni a böngészőket (Firefox, Chrome stb), majd a grafikai beállításokban kikapcsolni a Vsync-et és a Freesync-et az alkalmazás használata közben.
Chrome-ot használóknak még érdemes a chrome://flags alatt a "Choose ANGLE graphics backend"-et dx9-re állítani.Körülbelül 36-ot?!
-
Pano
addikt
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni.
Próbálgatom a Firefoxot mert kicsit elegem lett a Chrome - pontosabban a chromium motor- hülyeségeiből.
Alábbi hardverkörnyezet:
Radeon RX 6700 XT
4K monitorEddig minden tök jó. Lenne...
A problémám az, hogy a youtube és egyébb videók (de főleg a youtube) nem különösebben futnak szépen. Főleg a 4K.
Olyan, mint ha alacsony fps számmal játszaná le. Átváltva chrome-ra érezhetően simább a videólejátszás.
Ha kikapcsolom a hardveres gyorsítást jobb lesz, de akkor meg minden más lesz sokkal szarabb.Van esetleg valami confog ötlet?
[ Szerkesztve ]
Körülbelül 36-ot?!
-
Pano
addikt
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni.
Szeretnék Firefoxot használni, de valamiért a font renderingje valami borzalmas. Nem elég élesek a betűk, olyan, mint ha "sorjásak" lennének . A fontok szélei nem elég finomak.
Ami az összefoglalóban van, az nem erre vonatkozik, meg eléggé elavult történet.
Weboldal függő, van ahol kevésbé, van ahol jobban kiütközik (utóbbi a több). Hardveres gyorsítást nem szívesen kapcsolom ki sok okból, de úgy még rosszabb.
Rendszer: Windows 10 Pro 64 bit, hardver specifikációm az adatlapomon.
Köszi a segítséget!(az a baj, hogy a képkonvertálás miatt nehéz szemléltetni Talán itt dropboxban jobb )
pl.:
Firefoxban:
Chrome-ban:
Firefox
Chrome
[ Szerkesztve ]
Körülbelül 36-ot?!
-
Pano
addikt
Sziasztok!
Nem tudom, hogy más is találkozott-e hasonlóval.
Eddig Chrome-ot használtam, gondoltam teszek egy kísérletet Firefox-szal. Minden aránylag oké, kivéve a Yotube videóknál, ahol minden egyes videó esetében tapasztalhatók mikro megakadások a videó folytonosságában, amolyan frame droppok ami nagyon zavaró. Ugyan azt a videót nézve chrome-ban semmi gond.
Próbáltam már hardveres gyorsítás kikapcsolását is, eltávolítottam minden kiegészítőt, de semmi változás.Körülbelül 36-ot?!
-
Pano
addikt
Sziasztok!
Lehetséges az valamiért, hogy a 64 bites firefox lassabbnak érződik, mint a 32 bites?
Kiegészítő csak 1 van, ublock oirigin.Körülbelül 36-ot?!
-
Pano
addikt
netpeti98
Normi™Köszönöm!
Körülbelül 36-ot?!
-
Pano
addikt
Sziasztok!
Mennyire érdemes még az E10-et bekapcsolni jelenlegi 32 bites firefox-nál?
(i5-6200U proci, 8 giga ram).Körülbelül 36-ot?!
-
Pano
addikt
Sziasztok!
Szeretném tőletek megérdeklődni, hogy a Firefox for Android tartalmaz adatforgalom csökkentőt (mint pl a chrome vagy az opera), vagy esetleg van jól bevált kiegészítő erre acélra?
Körülbelül 36-ot?!
-
Pano
addikt
válasz Mr.Mercury #25161 üzenetére
Sajnos az FF ilyen Lassú a GUI és darabos, nem csak neked. Már a négyes verzió óta várom ebben a javulást, de még csak rá se néznek.
Ideiglenes megoldást és némi felüdülést jelenthet az animáció kikapcsolása:
címsorba: about:config
Keresd meg: browser.tabs.animate, állítsd az értéket false-ra.Ennek ellenére néha így is tapasztalni fogsz pár pillanatos megrekedést tabok váltása között egy idő után.
[ Szerkesztve ]
Körülbelül 36-ot?!
-
Pano
addikt
Mindkettőtöknek köszönöm szépen a választ!
Körülbelül 36-ot?!
-
Pano
addikt
Értem, köszönöm.
Igazából nincsen nagy igényem, csak olyan reklám blokkoló és esetleg "teljesítmény és biztonságjavító" kiegészítők érdekelnének, amik tuti nem okoznak gondot a firefox teljesítményében.
Valamint hallottam, hogy valami megmagyarázhatatlan okból akadhat probléma abból, ha a Chrome a beépített flash-e mellé még felmegy a firefoxhoz illő adobe flash. Ennek van alapja?
Olyan jelenségbe botlok folyton, hogy ha egy honlapon be van ágyazva egy youtube videó (facebook, vagy valamilyen oldal), akkor néha pár video meg-meg akad egy pillanatra lejátszás közben (ha átváltok youtube megtekintésre nincs gond). Firefoxban és a flashban a hardveres gyorsítás ki van kapcsolva, de bekapcsolva is csinálja.
Igazából egy integrált vidi karit használok legújabb driverrel, mert a másik tönkrement (Ati HD4250), de nem szabadna gondot okoznia ennek lévén, hogy más böngészőben jó.Dluinet: Köszi!
[ Szerkesztve ]
Körülbelül 36-ot?!
-
Pano
addikt
Sziasztok!
Szeretnélek titeket megkérdeni, hogy manapság mik az ajánlott kiterjesztések Firefoxhoz, amik abszolút nem okoznak gondot a program működésére és teljesítményére vonatkozóan (leakelés stb), de érdemes őket feltenni (windows alatt)?
Szerk: jah igen, másnál is akad olyan, hogy ha 3-4 fül, vagy több van megnyitva akkor a fülek váltása között néha 1-2 pillanatra elgondolkozik a firefox, mielőtt behozná az aktivált fül tartalmát?
[ Szerkesztve ]
Körülbelül 36-ot?!
-
Pano
addikt
Köszönöm a válaszokat! Szomorú vagyok Akkor nem marad más választás, mint várni, hátha csoda történik. Majd egy 3-4 verzió után újra szerencsét próbálok.
Körülbelül 36-ot?!
-
Pano
addikt
Sziasztok!
Előre is elnézést kérek, de most már muszáj ilyen sok idő után kisírnom a lelkem és belekiáltanom a világba . Előre leszögezem, nem kívánok senkit megsérteni.
Mi folyik "gyöngyösön" (mozilla townba)?!
Lassan 1 éve átváltottam Chrome-ra, mert nem bírtam használni az "új és modern" firefoxot, sok volt vele a gond. Ez fájó pont, mert ugye szeretem a google böngészőjét is, de mégse az igazi és hiányzik a tűzróka.
Vártam, vártam, hogy majd ráncba szedik a firefoxot, időnként próbát tettem vele, de mindig kiábrándulás volt. Aztán mondtam, hogy jó, akkor majd legközelebb, reménykedve, hogy újra tudom használni.
Ugyan maga a böngészés gyorsult, de a program működése egyre csak lomhább és lomhább lett hosszabb távú használatkor (a gyorsabb indulást leszámítva). Nekem legalábbis.
A fülek akadoznak, ha fülek között váltok van, hogy egy pillanatra megakad a tudomány, tehát az egész működés darabos (amíg 1-2 fül van nyitva nem annyira gond). A fülek animációjának letiltása némileg segített a helyzeten. Próbálkoztam már úgy is, hogy antivirus nélkül, hátha az fogja meg néha, de semmi. Volt, hogy újra telepítettem a rendszert és frissre tettem fel, semmi. Így ütközés kizárva.
Aztán gondoltam, hogy egyedül a vidi karim nem mai darab -radeon x1950XT-, hát ha az okozza a gondot. Kikapcsoltam a hardveres gyorsítást, nem vettem észre különbséget (az simítást leszámítva). Aztán van egy sokkal újabb integrált vidi kari alaplapon, megpróbálkoztam elkeseredésemben már azzal is (holott tudni illik az integráltak nem messiások, de hátha). Aztán igyekeztem vga drivereket próbálgatni. Ismét zsákutca.
Kiegészítőből csak az adblockot használom, mást nem.
Nehogy már egy 4 magos proci, 4 Giga ram épphogy elegendő legyen egy böngészőnek, na ne. Főleg úgy, hogy minden más programom úgy száguld, mint az álom és nuku teljesítmény gondom semmivel.
Mint láthatjátok, elsősorban magamnál kerestem a hibákat, de most jött el a a 11-es verzióval az, hogy feladom. Nekem már semmi ötletem, sejtelmem sincs!
A 3.6 remekül működik, csak neki már gondjai akadnak a honlapokkal. Tehát, melyik ujjam harapjam meg? Vagy a böngészés gyors és a program lomha, darabos, vagy a program gyors de a böngészés nem stimmel
Van esetleg valami tippetek, amivel nem próbálkoztam eddig? About:configba valami beállítás, ilyesmik?Pano
[ Szerkesztve ]
Körülbelül 36-ot?!
-
Pano
addikt
Hali!
Bocsi, hogy offolok, de végül is Mozilla termékről kérdeznék és nem tudom hol tudnának segíteni
Azt akarom megkérdezni, hátha valaki tudja, hogy a Thunderbirdbe hol kell beállítani azt, hogy az új üzenet szerkesztését (tehát levél írást) ne ablakba, hanem ugyanúgy fülön nyissa meg, mint a leveleket?
Válaszokat előre is köszi!
Pano
Körülbelül 36-ot?!
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
● Mozilla blog az ITcafé-n.
- Blogbejegyzés Hidegben sem fagy az új Firefox
- Blogbejegyzés Biztonságban ünnepel a Firefox
- Blogbejegyzés A Firefox követés elleni védelme és egyéb biztonsági szolgáltatásai
- Windows 10
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- iPhone topik
- SSD kibeszélő
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Apple asztali gépek
- Azonnali notebookos kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- GTA VI
- További aktív témák...
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Microsoft Office Home & Business 2024 PC/Mac EP2-06638
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- AKCIÓ! Microsoft szoftverek, vírusírtó szoftverek, egyéb szoftverek széles választéka!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest