- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- iPhone topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Az Euronics is elkezd használt mobilokkal foglalkozni
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
-
Mobilarena
Mozilla Firefox
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cs1csó
titán
válasz
xabolcs #56842 üzenetére
Értem azért van ez a topik is hogy bedobod azt a kieget aminek te nem találtál alternatívát és remélhetőleg valaki tud ajánlani másikat. Amúgy azt továbbra is tartom ha egy kiegészítő fejlesztője nem tudja/akarja megcsinálni a legfrissebb HIVATALOS build-hez a kiegészítőjét akkor azt a kiegészítőt kukázni kell. Ebben az esetben, hogy gondoltad? Ha soha többé nem fejleszti azt a kiegészítőt akkor 5 év múlva már egy 5 éves böngésző build-et fogsz használni?
Anno a windows 7-nél megkedveltem az asztali minialkalmazásokat - widget-eket - majd a windows 8-nál kukázták biztonsági okok miatt a windows 10-ben sem volt Végül találtam a Rainmeter nevű kiegészítőt ami kiderült sokkal jobb mint a widget megoldások és azót azt használom.
Jelenleg az Ublock Origin a kedvenc kiegészítőm egy multifunkciós csoda: reklámokat, kártékony oldalakat blokkol, scripteket is tud blokkolni egyszerű és nagyszerű DE ha a fejlesztője valamilyen oknál fogva többet nem fejlesztené akkor tetszik vagy sem előbb utóbb váltanék róla ennyi.
Imádtam az utorrentet de ahogy elkezdték teledobálni reklámokkal ami egy része még a haladó beállítások true- false megoldással sem volt kikapcsolható meg jöttek a riogatások hogy bányászik meg bloatware-t telepít stb. könnyes búcsút vettem és váltottam Qbittorrentre most semmi pénzért nem mennék már vissza.
Vagy vegyük a KMPlayer-t amit a fejlesztője eladott jó pénzért és egy reklámoktól hemzsegő fertő lett arról is sokan váltottak VLC media player-re azóta a a KMPlayer EREDETI fejlesztője belevágott egy új projektbe - most már gondolom a KMPlayer eladásából befolyt pénzből jól eléldegél - és megcsinálta a POTPlayer-t tehát aki KMPlayer függő volt az válthat erre.
Ugyanez történt a WINAMP-al is csak ott kicsit macerásabb a fő fejlesztő a számára nem tetsző irány miatt kiszállt és létrehozta a FOOBAR2000 akinek volt esze az át is ment a Winamp-ról ami végül kukázva is lett.
-
DS39
nagyúr
válasz
xabolcs #27350 üzenetére
köszönöm, már én is gondolkoztam az ESR-en, ha már le akarok ragadni egy verziónál, és ezt biztonságilag frissítgetik, viszont ha jól emlékszem pont a 11-essel jött az az igen hasznos feature hogy addont is lehet sync-elni, emellett jó pár webfejlesztő eszköz került bele, ami nekem hasznos, az ESR meg csak 10-es. (ezért maradtam a 13-asnál, de valamelyik nap kipróbálom az ESR-t, mit is tud az pontosan)
egyébként ezekbe a Firefoxokba van vmi időzítő?
amíg a 13-as up-to-date volt, nekem sokakkal ellentétben gyors volt, azóta hogy a 14-es a friss, a 13-asom mintha lomhább lenne (tabok kezelése akadozó, weboldalakra is hangyányit többet kell várni).
-
WonderCSabo
félisten
válasz
xabolcs #27350 üzenetére
Elolvastam a véleményt, és a follow-upot is. A véleménye az az igazság, hogy a rapid release kezdeti státuszát tükrözik. Azóta elég sok mindne változott - és ezt egyébként egy mondatban le is írja mindkét blogposzt végén.
Egyébként jól tudom, hogy Te kieg fejlesztő vagy? Nem egy kiegfejlesztőről halottam, hogy abbahagyta a fejlesztést, mert túl gyorsan változik/stb. az Addon API. Neked mi erről a véleményed?
-
Steelmanus
addikt
válasz
xabolcs #23503 üzenetére
Koszonom a tippet, en azt latom hogy eleg nehez lenne megszabadulni ezektol a gomboktol, feladtam. Hitelen mergemben kerdeztem hogy van-e ra valakinek ra tippje, mert volt olyan oldal ahol beuszo ablakban jott elo, es amikor egy linkre akartam klikkelni, pont a Facebook gomb csuszott a kurzor ala.
-
WonderCSabo
félisten
válasz
xabolcs #19299 üzenetére
Picit utánaolvastam, és nem kellett volna tegnap kijönnie! A dátumok nem a megjelenés dátumai, hanem az összefésülések dátumai, tehát amiikor az Aurora channel összes cuccát belefésülik Bétába, és lezárják a kódot. Ezek után még tesztelni kell, hogy megfelelő-e a béta build, és csak ezután jön ki. [link]
-
xabolcs
őstag
válasz
xabolcs #19297 üzenetére
tenyleg benne van a 2011-05-17-es auora build-ben, de ettol sokkal fontosabb, hogy a mostanaban napra kerulo 5.0beta-ban is benne lesz!
-
WonderCSabo
félisten
válasz
xabolcs #19105 üzenetére
Elnéztem a dolgot - nem kell már patchelni, a Nightly buildben már benne van a funkció, és jobban, mint az addonban.
Viszont aki úgy érzi, nem elég gyors az indulás vele, vagy nem gyorsabb, esetleg lassabb, az tegye a következőt:
1. Nyissuk meg a X:\Windows\Prefetch mappát (rendszergazdai jogosultság kell)
2. Keressük meg azokat a fájlokat, melyekben a "FIREFOX.EXE" név megtalálható és töröljük ki őket.
3. Indítsuk újra a gépet.Ezután elvileg gyorsabban kell indulnia a Nightly buildnek. Azért van ez, mert Taras gyorsítását a Windows Prefetch (ami szintén gyorsítást szolgálná) sajnos szabotálja.
-
BullZeye
veterán
válasz
xabolcs #18967 üzenetére
Tudni tudja, de eléggé bugos, és idegesítő tud lenni FireFox4-ben Menu Editor.
Nem átalakítja a dolgokat, hanem on-the-fly rendezi, így minden indítás után, mindenféle (kép, link, szöveg, kijelölt szöveg..stb..stb) megjelenik a teljes menu, aztán eltűnnek a dolgok...ez persze egy fél másodperc alatt lezajlik, de azért eléggé rontja az összhatást, én egy ideje le is tiltottam emiatt. -
Steelmanus
addikt
válasz
xabolcs #16789 üzenetére
Koszonom hogy utanna neztel, amit tettem, leszedtem a 20-i Minefield-et, es a Javat, majd ujra telepitettem mint a Oracle-Sun.Java-1.6.24-et es a 21-i Minefield Nighly-Hu-t tiszta telepitessel, es csupan a restartless_restart-4.2-t tettem fel. Most siman feltelepult, de sajnos a gombkombinacio igy sem mukodik meg mindig ezt a karaktert irja be pl ide is §§
Arra gondolok hogy nem-e az kavar be hogy magyar MUI-val hasznalom az op.rendszert, raadasul Hungary 101 Key van beallitva. -
Steelmanus
addikt
válasz
xabolcs #16775 üzenetére
Probaltam feltelepiteni de csak akkor telepult ha minden Kiegeszitot letiltottam, am ha megnyomom a CTRL+Alt+R-t akkor ilyen karaktert ir be a Cimmezobe §§§
Vagyis nem indul ujra, ha a Fajl menubol inditom akkor jo.
W 7 64
Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:2.0b12pre) Gecko/20110220 Firefox/4.0b12pre
Magyar. -
Siriusb
veterán
válasz
xabolcs #16628 üzenetére
Érdekes, amióta írtál, nehezebb előcsalni, de azért sikerült
Szóval egy alt+d, ctrl+c után az egérmutatónál megjelenik egy context menu: Open with firefox, Send URL stb opciókkal.
Amivel ki tudod próbálni: nyiss meg egy új fülben egy honlapot, majd azon belül navigálj át az egyik oldalra és utána nyomj ctrl c, alt+d billentyűket.
Mozilla/5.0 (X11; Linux x86_64; rv:2.0b12pre) Gecko/20110213 Firefox/4.0b12pre ID:20110213030344
Ugyan az a verziónk van. -
mr_ricsi
veterán
válasz
xabolcs #16594 üzenetére
Inteles a laptop, tehát az NVidiás dolog nem működik.
"legfeljebb csak asztal meretu lehet a firefox ablakod"
Ha például erre rázoomolsz (Ctrl++) 5x-10x, akkor alul is megjelenik a gördítősáv, vagyis az ablakméret nagyobb lesz az asztalod méreténél. (Csak éppen az eredeti felbontás van felnagyítva, ezért nem jó nekem.) -
WonderCSabo
félisten
válasz
xabolcs #16349 üzenetére
Jaja, pl. első hsz -> Hogyan éleszthetjük fel a kiegészítőinket?
És egy leírás a Compatibility Reporterről: első hsz -> Addon Compatibility Reporter - jelentsük, ha a kieg nem megy!
-
WonderCSabo
félisten
-
WonderCSabo
félisten
-
Donvit078
tag
válasz
xabolcs #15412 üzenetére
Igazából nem buheráltam semmit a telepítettnél, réges-régen évekkel ezelőtt volt fent és akkor nem volt ez a probléma vele, az oprendszer nem tudom milyen befolyással lehet rá vista x86 alatt használom minden frissítés telepítve semmi registery buhera nem volt tehát passz de most jó.
Csabóó most neked mi bajod hogy olvashatatlan ha kicsit bonyolultabb a szöveg akkor már nehéz felfogni mi?
de csak viccelek veled ám,
köszönöm a segítő hozzáoszlásokat
-
Donvit078
tag
válasz
xabolcs #15408 üzenetére
Köszi a tippet igen saját gép és 1 fiók van rajta a sajátom és csak a tűzróka nem jegyezte meg, de egyébként ez a hordozható firefox ez meg jegyzi és nem állítja vissza a gyári dolgokat mint a telepített verzió ez úgy működik ahogy kell nem tudom a gyári letöltött és telepítette miért nem teszi meg ugyan ezt...
...tehát csabóbááá nem user error van hanem valami elkefélés -
Siriusb
veterán
válasz
xabolcs #15131 üzenetére
Hello, megint én, újabb kérdéssel: szükségem lenne egy olyan function-re, amit mind a te overlay.js-edben szereplő innerInit-ben, mind később a kiegészítő futása során szeretnék meghívni.Konkrétan erre gondolok:
function createMenuItem(aLabel) {
const XUL_NS = "http://www.mozilla.org/keymaster/gatekeeper/there.is.only.xul";
var item = document.createElementNS(XUL_NS, "menuitem"); // create a new XUL menuitem
item.setAttribute("label", aLabel);
return item;
} -
Siriusb
veterán
válasz
xabolcs #15148 üzenetére
A stringbundle-t azt megtaláltam, csak azt hittem, a scriptben definiált cuccok is itt lesznek, de nyilvánvalóan csak a xul-ból veszi az adatokat, és a js csak akkor töltődik be, ha ténylegesen végrehajtásra kerül. És ez nem is a DOM Insp. feladata...
A debuggerhez én is visszakapcsoltam namorokára, van most vagy 4 ff profilom
Kettő a 3-ashoz, kettő a 4-eshez, hogy legyen mit elszúrni
Mondjuk mostanság nem nagyon indítom a Namorokát, csak azért vant fent, ha kellene valamilyen kiegészítő, ami nem kompatibilis a minefielddel.
-
Siriusb
veterán
válasz
xabolcs #15138 üzenetére
Jó vicc.
Ez a kiegészítő készítősdi csak egy mellékvágány jelen pillanatban, nem szándékoztam belefolyni, csak a szükség visz rá (vagy a kényelem inkább)Buta kérdések:
1) A DOM inspector-ban nem kellene feltünni valahol a stringteszzt-nek? Vagy valaminek? A hivatkozásokat megtaláltam, melyek a kiegészítőm fájlaira utalnak (script, css), de semmi mást.2) Jvascript debuggerben miért nem találom a kiegészítőm scriptjét? Más kiegészítők fájljai ott vannak.
-
-
WonderCSabo
félisten
válasz
xabolcs #15005 üzenetére
jol sejtettem, hogy (legujabb driverrel) a feketelistanak (mostani allapotaban) koze nincs a gma3100-hoz
Aha:
static const PRUint32 deviceFamilyIntelGMAX3000[] = {
...
458 0x29B2, /* IntelQ35_1 */
459 0x29B3, /* IntelQ35_2 */
...Lehet, h. pont ezért van tiltva. Bár furcsának tartom, h. egy ilyen viszonylag új kari nem támogatja ezt a textúra méretet.
-
WonderCSabo
félisten
válasz
xabolcs #14979 üzenetére
Nem hiszem, h. fog tudni. Blacklisten van.
-
WonderCSabo
félisten
válasz
xabolcs #14439 üzenetére
nem is tudtam, h. feléledt, köszi!
F34R: Össze-vissza beszélsz, és lövésed sincs az egészről. Sajnálom.
sosem volt gyorsabb és nem is lessz
Sosem volt. Aha. Nem is lesz -> lásd az előző tesztemet.
3 dolgot említek benne olyan összeföggésben van hogy még egy html5 szabványra fel nem készített böngésző is alázza még most is a többit.
LOL. A sebességnek nem sok köze van a HTML5 szabványhoz.
A weboldalak nagy százalékban még mindig javascriptek,php,és html-k.
1. a PHP rohadtul nem számít a böngésző szempontjából, mert a szerver oldalon fut le.
2. A CSS lemaradt?
3. És a rengeteg Flash, stb. plugin tartalom? (igen, ez is tökmindegy böngésző szempontból)Presto motor is gyorsabb ez tény
Ezt a "tényt" honnan vetted? Mert egyrészt nem igaz, másrészt így beböfögve nem fogja senki elhinni. Egyébként a layout engine sebessége nem sokat számít - az 5 nagy böngésző layoutja kb. egyforma gyors, és olyan kicsi idő amíg azok dolgoznak az oldalakon, h. iszonyat kicsi időbeli különbségek vannak.
Lefuttatál egy V8 tesztet. Ügyes vagy.
1. Amint írtam, a V8 teszt nem releváns, a V8 engine játszótere, nem véletlenül ver szarrá mindenkit benne (igen a Carakant is)
2. Nem végrehajtási időt, hanem pontokat raktál bele, ami még hamisabb képet mutat.
Addig meg ne nagyon firtassuk melyik a jobb , mert nem tudod mivel alátámasztani
Előbb támasztottam alá a SS tesztttel, amiben konkrét idő értékeke vannak, nem vmi kamu pontok.
Komplex teszt? Csak nem a Peacekeeperre gondolsz, ami teljesen hamis képet mutat, a HW ACCot figyelembe se veszi, és csal is a Chrome javára. Pont az Opera ellen...
És még mindig: nem a JS sebessége határozza meg egy böngésző minőségét, rengeteg más tényező van. Ha látnád, h. milyen kis időt vesz igénybe a JS kódok lefuttatása egy átlagos oldalon, magad is rájönnél erre.
-
Steelmanus
addikt
válasz
xabolcs #14209 üzenetére
Sziasztok!
Te melyik Minefield-et hasznalod, mert a 04.-en kiadott nem jegyzi meg a jelszavakat, legalabbis nalam, a 05.-en kiadott pedig ha a Sugot hivom meg akkor XLS hibat dob es igy a frissitest sem lehet elerni. Ha pegig leteszem a Talcara es onnan hivom a Privat bongeszest nem indul el a bongeszo, csak magan a bongeszon belul lehet Privat-ot inditani.
En mostanaban innen szedem le vagyis a magyar, Hu valtozatot. -
xabolcs
őstag
válasz
xabolcs #14111 üzenetére
megneztem xp alatt mit csinal a legujabb (20100929) nightly minefield az intel GMA3100-as kartyammal.
semmit.
amugy meg nem tudom mi van abban az intel-es tiltolistas bug-ban, de nagyon kivancsi vagyok, hogy mi tortenik, ha egyszer nagyobb is lesz a blokkolt verzional a driver verziom, nem csak kisebb egyenlo, egyenlo es nagyobb egyenlo.
akit erdekel az about:support-om: itt talalja.igyjartam. majd maskor.
-
WonderCSabo
félisten
válasz
xabolcs #14101 üzenetére
GPU Accelerated Windows 0/1
Innen.
Tegnapi hírek:
Megkérkezett a két JS patch, ami a V8 teszten a Safari sebessége elé teszi az Fx-et (meg persze az egész JS teljesítményét megdobja)
Compartmental GC
JM: Make FrameState work for large, linear scriptsA D3D9-et hamarosan lecserélik D3D10-re. Persze csak dx10-es karival fog menni.
-
WonderCSabo
félisten
válasz
xabolcs #14099 üzenetére
Totál fresh profile-al sem megy? Sztem egyszerűen a VGAd van blokkolva, ahogy előre gondoltam. A d2d nem szokott szórakozni, ha mennie kell akkor megy. Látom, h. a layerst is kikapcsoltad, direkt?
Léci ne rakj be a topikokba olyan dolgokat, amik így megnyújtják. Az ilyeneket rakd be a próba topikba, és linkeld be ide.
-
WonderCSabo
félisten
válasz
xabolcs #14085 üzenetére
Ha jól értelmezem,a devideid miatt le vagy tiltva. De sztem próbáld meg egy ne portable appsos builddel.
Nem patchset, changeset.
Igen, már 15-e óta bennvan.
Egyébként az abput:supportban nem látom a megváltoztatott kulcsokat! szóval tutira megváltoztattad az első hsz szerint?
-
WonderCSabo
félisten
válasz
xabolcs #14082 üzenetére
Nem sikerült bekapcsolni? Beállítottad a változókat, amiket írtam. Latest-trunk? Újraindítottad az Fx-et? about:support mint mond?
Egyébként sajnos csomó inteles karira ki van kapcsolva a D2D, lehet ez a gubanc. A legfrisebb intel driver van fenn?
-
WonderCSabo
félisten
válasz
xabolcs #13872 üzenetére
Na akkor tegyük tisztába a dolgokat.
A nightly azt jelenti, h. nem stabil verzió, csak teszt. Akár még a bétát is érthetjük nightlynak.
A trunk az a Fx fő ága, ide mergelik be a legújabb fejlesztéseket.
A trunkból ~ óránként fordítanak egyet: hourly build. Minden nap végén az uccsó hourlyt kinevezik az aznapi buildnek.
-
WonderCSabo
félisten
válasz
xabolcs #13870 üzenetére
Az hourly buildeket nem lehet frissíteni, sajna, mindig letöltöm a 10 megásokat (korlátlan netem van). Viszont a trunk build naponta frissül automatikusan.
A Flash-es szaggatás:
nekem eddig rengeteg Flash videó egyszerűen szaggatott. Mármint olyan 15 FPS-el ment, vagy még kevesebbel. Most már jó, folyamatos a lejátszás.
-
WonderCSabo
félisten
válasz
xabolcs #13824 üzenetére
a kepernyokepbol ne hagyd ki az egerkurzort, mert anelkul annyira nem elvezheto, mint vele!
A Windows nem menti az egérkurzort én meg lusta vagyok belerakni.
Kipróbáltam a latest beta GM-et. A szkriptek managelése az Addons Managerbe lesz beépítve úgy tűnik, csak még nem megy. Amúgy a felrakott szkriptek működnek. Vagy te is ezt mondtad?
BullZeye: Én nem tudok, ezért nem válaszoltam.
-
Antibazsi
aktív tag
válasz
xabolcs #13817 üzenetére
Mindent kipipálok belépésnél, közte van ez is :"A kompatibilis beléptetést használom"
Erre gondoltál? Vagy van ilyen funkció FF-on belül is?
De amúgy rohadt mókás mert megpróbáltam a PH-s oldalról kijelentkezni, a "Nem lépek ki más gépekről / böngészőből" négyzetet nem pipálom ki majd "OK". "sikeres kilépés, rögtön továbbítunk..." bejön a fórum főoldala és tényleg kiléptetett. Ezután átmegyek a mobilarénára, onnan a fórumba, belépek és ugyanúgy nem történik meg a belépés, ezután visszamegyek ph-ra és ott meg bent vagyok.WonderCSabo: Köszi!
Ez megoldotta a gondot!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
● Mozilla blog az ITcafé-n.
- Blogbejegyzés Hidegben sem fagy az új Firefox
- Blogbejegyzés Biztonságban ünnepel a Firefox
- Blogbejegyzés A Firefox követés elleni védelme és egyéb biztonsági szolgáltatásai
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 5550 üzleti -Intel Ultra 7 165U16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged