- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
TurboK0
tag
válasz
HUN_Sector #62298 üzenetére
Egyet értek, szerintem sincs nagy gond a hűtéssel. Habár én eleve nagyobb légnyomású ventivel használom. Annyi nagy bibi van csak hogy ATX táp rengeteg helyet elfoglal és blokkolja a légáramlást, illetve ha a táp venti nem pörög akkora táp váza felmelegszik és befűti a gépház belsejét. De ez a zsúfoltsággal jön magától. Ha csak pár centivel nagyobb lenne a kaszni minden irányban, akkor ez sokkal kevésbé lenne gond, másrészt kábeleknek is temérdek helye lenne, harmadrészt kényelmesen belemenne 2 venti minden oldalán, és ugyanúgy kompakt apró lenne a kaszni. No mindegy, cserébe legalább olcsó.
Kicsit tovább piszkáltam a C6 gépet. Korábban tettem rézbordát az alaplap VRM-re (https://merlinhardver.hu/termek-reszletek/alphacool-gpu-ram-copper-heatsinks-10x10mm-10-db-17426-37988). Közben eszembe jutott, hogy mivel már nincs ott a nagy batár vasdarab gyári VRM hűtő, ezért a CPU bordát (IS-55) esetleg meg lehetne fordítani, mert már semmi sincs az útjában.
Így a venti széle nem a RAM fölött van hanem a VRM-ek, pontosabban a choke-ok fölött (ezt hogy hívják magyarul?), de a lényeg hogy a VRM-et sokkal jobban éri a levegő.Az eredmény az lett hogy a proci pár fokkal melegebb, de cserébe mindig éri levegő az alaplap forróbb komponenseit. Így a gépházból nem forróság ömlik hanem hideg levegő. A célt elértük, nem fogja nyáron fűteni a szobát a gép. (a Denon AVR viszont igen, lehet legközelebb abba szerelek ventit).
Közben rendeltem egy 160W paneltápot, találtam postával 7200ft-ért, Inter-Tech verzió. Gondoltam hogy van egy laptop tápom ami 90W-t tud max, az 5600G meg kb. ~96W-ot eszik a falból IntelBurnTest alatt (turbo órajel nélkül! turbo órajellel viszont 120W-ot mértem). Tehát a laptop töltő elvileg elég neki. Csak sajnos a laptop töltő 18.5V a paneltáp meg 12V... ennyit erről az ötletről... majd később kerítünk neki valamit ami meghajtja.
-
phulee
tag
válasz
HUN_Sector #62298 üzenetére
Ezt én is érzem, hogy simán áramlik benne a levegő. Amúgy csak arra utaltam, hogy az említett átalakítással a levegő minden külön rásegítés nélkül is inkább a könnyebb ellenállás, azaz a hátra a nagyobb lyukak felé fog utat találni kifelé. Ez lenne a cél. De ezt majd a fizika vagy megerősíti vagy cáfolja.
-
phulee
tag
válasz
HUN_Sector #62232 üzenetére
Szerintem ez viszonylag könnyen orvosolható. Sőt, mintha vki meg is lépte volna. Vágatott egy üveglapot és kész
-
phulee
tag
válasz
HUN_Sector #62229 üzenetére
Sőt, nem csak takarókeret van, hanem át is dolgozták és befér egy venti is:
-
válasz
HUN_Sector #62218 üzenetére
Aprón van most egy garis Corsair SF600 Gold...
-
Crabface
senior tag
válasz
HUN_Sector #62209 üzenetére
Hangos a lian li ventije. És nagyon agresszívan pörög fel. Inkább bármi más.
Olyan, hogy overkill táp nincs. Nálam a hasonló konfigot 600 platinum hajcsa
Apropó. Valakinek nem lapul a szekrény mélyén egy k39v2 vagy sktc a07?
-
TurboK0
tag
válasz
Lian Li sfx tápra a Techpowerup teszten azt írták hogy a ventije nagyon hangos, és minimális terhelésen is bekapcsol (!). Anandtech szerint nagyon hangos, és ráadásul nem is hűt rendesen (60 fokos levegőt fúj ki). Redditen egykét ember azt említette hogy magától felpörög a venti 0 terhelés alatt. Szerintem ha csendre vágysz akkor nem jó választás.
Úgy találtam hogy zaj szempontjából a jobbik típusok: Seasonic Focus SGX, Fractal Design ION SFX Gold, Be Quiet SFX-L Power, SilverStone SX, de ezek sajnos mind elég drágák. Úgy látom hogy 2 eres Globe venti van mindben, ezen felül a venti profil az amiben különböznek márka és teljesítménytől függően.
A szent grál a Corsair SF Platinum, ami nemcsak sokkal nyugodtabb venti profilt használ, de 4 eres, PWM szabályzós ventivel van felszerelve! Ráadásként ez az egyik leghatékonyabb modell AC->DC átalakítás szempontjából. De már nem kapható!!! Miért???
Aprón néha látni Corsair SF Gold-ot, ezt jobb kerülni, 2 eres ipari venti van benne ami csúcsjáraton 3900rpm-en süvít.(más kérdés hogy ki lehet cserélni egy sokkal csendesebb megoldásra, de akkor szét kell szerelni, +új venti ára, +nincs hozzá atx keret... úgy már +15e minimum...).
Ha végtelen pénzem lenne, vagy a Seasonicot venném (majdnem olyan hatékony mint a Corsair SF Platinum, 150w alatt állítólag be sem kapcsol a venti, persze lehet úgy meg csak melegítené a kasznit), vagy vadásznék egy használt Corsair platinumot. Mindkettőhöz jön gyárilag sfx-atx átalakító egyébként, sok más típushoz nem, tehát a más "olcsóbb" típus valójában lehet hogy +10e az átalakító miatt.
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
Személyes tapasztalat nincs, de úgy rémlik a ventije hangos (anno volt jó áron aprón és utána olvastam). Persze kérdés 200W terhelés mellett ez igaz-e.
-
phulee
tag
válasz
Testközelből nem ismerem, de hátha segít. Aris tesztelte és a 2022-es ajánlott SFX listában benne volt, illetve a PSU Tier listában B kategóriába sorolták, a csifivel együtt.
Ezek szerint azért a Chieftec hangra mégsem annyira vészes. Ez jó hír. Próbáltam lőni egy használt Corsair SF600 Platinum-ot német aprón, jó az ára is. De a tápos topikba lebeszéltek róla, mert sajna nincs számlája és így ugrott a gari. Amiket ajánlottak, azotk meg nem halkabbak jelentősen a tesztek szerint, mint a Chieftek...így marad.
Jól néz ki a cucc!
-
TurboK0
tag
válasz
HUN_Sector #62194 üzenetére
Úgy érted ATX->TFX átalakítóval?
Én gondoltam rá mert a Be Quiet-nek van egy 300W Gold tápja ami jó hatásfokon tolna VGA nélküli gépeket. Végül azért vetettem el, mert mélyebb mint egy atx táp, jobban rálógna a cpu hűtőre, és így a kábel vezetés is még nehezebb lenne mivel a kábelek nagyon közel lennének az előlapi ventihez.
Úgy lenne esetleg értelme, hogy az előlapi venti felfogatásra szereled fel, de ahhoz trükközni kellene (nem mértem le, de lehet hogy a TFX táp olyan "magas" lenne, hogy a kaszni elején lévő legalsó csavar tartó sín nincs elég alacsony helyen).
-
sb
veterán
válasz
HUN_Sector #62189 üzenetére
Érdekes kialakítás, de nem rossz! Az N3 még jobb, full magas dvga is befér.
Mondjuk nekem nem kell ennyi HDD, az mITX korlát meg lapból sajnos hátrány (AM5-re váltanék ha fogok...) nekem de még így is egész korrekt megoldás.@AxBattler
Köszi, ez se szokványos... itt meg a táptól idegenkedek. Bár rég volt, de TFX-ben se találkoztam még halk, idle-ben kb. hangtalan táppal.Lehet, hogy túl extra az igényem. Most egy CM Silencio 352 a nagygép (5600G, 1x3.5", ATX táp, semmi más.
) és Sharkoon CA-M a szerver: 4650G, 3x3.5", paneltáp.
- Dvga nélkül a CA-M-be is összevonhatnám a két gépet paneltáppal és megvagyok.
- Dvga-ból is beférne 250-ig, ami nekem elég ha mégis szükség lesz rá. A gond, hogy ott a tápot is cserélni kell ATX-re, úgy már elég zsúfolt lesz. De végül is elférne... HDD-k nélkül, csak a nagy gép leskálázására, átköltözve abba. Maradna mellé a szerver külön.
- Vagy ennek a helyére jönne egy a CM352-nél kicsit kisebb ház és minden elférne: kisebb mATX deszka, ATX táp, 250 dvga és a 3x3.5". Bónuszként ha a toronyhűtő lehetőség is megmarad az se rossz.Az mATX miatt valami klasszikusabb felépítés lehet jó, ilyesmiket is látok még ami jó lenne: Z20, D30. De ezek már csak kicsit kisebbek mint a CM352... nyilván ha be kéne férnie mindennek, nagy csoda nincs. A HDD-ket kéne átgondolni, 1x3.5"-ig viszont szinte bármilyen kisebb ház elég lenne, lásd CA-M vagy C6 verziók (már ha ott a táptól elfér az mATX valahogy).
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
HUN_Sector #62172 üzenetére
Ahogy én látom, ezek már inkább köthetők a pultra tehető bemutatóállványokhoz, mint a tesztállomásokhoz.
-
mpierre
veterán
válasz
HUN_Sector #62157 üzenetére
-
válasz
HUN_Sector #62157 üzenetére
Testvére: [link] 2 db 140-es ventit bevesz előre.
-
válasz
HUN_Sector #62099 üzenetére
Önmagában a Kolink Coretól is elég, nem kell egyedi kábelszett hozzá.
-
mpierre
veterán
válasz
HUN_Sector #62102 üzenetére
Aham. Nos egy csomó modu szett kapható különböző tápokhoz (modmymods, cablemods, corsair, stb) azok pontosan azt tudják mint pl tx sorozatú tápokhoz adott harisnyázatlan gyáriak. De az "utángyártottak" mindig adott szériához, sőt akár évjárathoz kötöttek.
De mondjuk már a TX-hez adott vagy gyártott kábelszett nem biztos, hogy jó a HX-hez. A csatik szabványosak, de lehet benne pár apróság. (Pl.: Nincs mind a 24 pin a táp oldalon bekötve, mert azt Y-nal oldja meg a gyártó az egyik tápjánál. A másik tápjánál, mert más volt az OEM meg be van kötve minden oldalon mind a 24 pin. A táp oldali csati - tudtommal - nem feltétlen szabványhoz kötött. Pl.: BQ tápok teljesen mást használnak, mint a Corsair.) stb, stb, stb.
-
mpierre
veterán
válasz
Ez inkább tápos topiknak való kérdésnek tűnik, ott nagyobb valószínűséggel kapnál választ... nem csak tippelést.
-
Crabface
senior tag
válasz
Szerintem a Kolink Core tapokhoz valo...
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
HUN_Sector #62084 üzenetére
Szerszám ikon (new felirat van nálad rajta) => pair controls and speeds automatically
Régen manuálisan kellett. -
phulee
tag
válasz
HUN_Sector #62063 üzenetére
Az a helyzet, hogy az általam hivatkozott írás szerzője azt írta, hogy készített egy beszámolót a saját konfigjáról, de végül nem tette közzé. Azon okból, mert ez a ház nem kezdőknek való és nem akarta ezért népszerűsíteni.
Szóval gratula, mert ezek szerint sikerült jól összeraknod a hűtést!
Én meg egyszerűen bátor voltam vagy hü..lye, ezt majd az idő eldönti.
-
válasz
HUN_Sector #62046 üzenetére
Köszi a beszámolót, lehet X47 lesz nekem is a következő!
-
HookR
addikt
válasz
HUN_Sector #61913 üzenetére
Az világos, csak én első ránézésre hőlégfúvóval felvihető 3M fóliára tippeltem, nem vízben oldódóra.
-
PROTRON
addikt
válasz
HUN_Sector #61905 üzenetére
Pedig itteni totyiklakó is csinált full fábol házat, meg villamos területen dolgozó emberként tisztában vagyok a kockázatokkal...ennyi erővel csak műanyag házakat szabadna árulni, hiszen a fémekkel rövidzárlatot csinálhatsz...nyilván ironizálok, csak szerettem volna érzékeltetni.
Ezzel együtt oké, igazad lehet hogy nem tényleges fa fedlap, munkahelyre kéne monitor hátuljára, mert főnök fabu.i, aztán az AIO PCjét kéne lecserélni...a fa dizájn már elegendő.
Amit most a másik PC-hez szereztem, az a gépház pont alacsonyabb és kevésbé perforált az ideálisnál: [link] lcpower-1510mi -
TurboK0
tag
válasz
HUN_Sector #61890 üzenetére
Nem mind olyan, az ID Cooling pl. épp hogy nem nikkelezett, lásd a képeket picit fentebb. De nem is kell annak lennie, mert büdzsé kategóriás. Nálam az IS-55 modelljük van, aminek a talpa ugyanolyan mint a fenti képeken, így a folyékonyfém ugrott, pedig épp volt is a polcon (anno 3570k-t deliddeltem, ott rengeteget segített).
Helyette szóba jöhetne a grafén termál lap (Thermal Grizzly Kryosheet), de most akkor vegyek a 14 ezres bordára egy 10 ezres termál lapot? Na, ne.
-
TurboK0
tag
válasz
HUN_Sector #61865 üzenetére
3400G->5600G esetén az alaplap/memória ugyanaz maradt, illetve a korai Zen procik kiforratlanok voltak, az 5600-al értek el oda hogy már nem volt gyenge pontja. 5600G->8600G esetén sokkal kisebb az előrelépés de cserébe kell új alaplap + memória. Szerintem túl sokba kerül és túl keveset ad cserébe. Ha korábbi platformról váltanál akkor érné meg jobban.
A Strix Point érdekesebb lesz. Zen5, RDNA3+ és 16 CU (8600G-ben asszem 12 CU RDNA3 van).
A Strix Halo még érdekesebb (40 CU RDNA3+), de az valószínű hogy csak laptopba kerül majd. Ez ha nincs limitálva a memória sávszélességben akkor x700/x070 szintig kiütne minden VGAt. De ezeknek még kell egy év. Addigra talán lesz AM5 alaplapokból is jobb választék. -
Pista0001
addikt
válasz
HUN_Sector #61817 üzenetére
Ahogy a többiek írták, szerintem is a venti profil túl agresszív. Két gépemben van AXP90, egy 36-os meg egy 47-es, mindkettő a sima szürke változat. A 36-os Chieftec IX-ben van 5600G-n, a 47-es Lian li PC-Q07-ben Xeon L3426-on, az előbbi Asrock, az utóbbi DFI lappal. A Ryzen gyakorlatilag csak Windows 11 vagy Manjaro desktop, net és film felhasználásra van, gyakorlatilag hangtalan, mióta belőttem a ventiprofilt, a másikat is variáltam kicsit, de ott nem volt rá igazából szükség, a vga hűtése elb*szott darab, az úgyis k*rva hangos...
-
Crabface
senior tag
válasz
Gagyi alaplapi szabalyozas. Allits be Fancontrol-al egy egyedi gorbet. Nalam a Gigabyte bios mar 40 fokos cpunal 80%-on tekeri a cpu ventit teljesen indokolatlanul.
-
válasz
Pontosan milyen procin van és milyen házban? VGA van a gépben?
-
phulee
tag
válasz
HUN_Sector #61815 üzenetére
Kösz, amit én nézek azon ez van elvileg: TL-E12B EXTREM.
-
válasz
HUN_Sector #61815 üzenetére
Mit tapasztaltál? Ez nekem értékes infó lenne.
-
phulee
tag
válasz
HUN_Sector #61801 üzenetére
Mindenképpen várjuk az infót! Melyik Thermalright ventijével nem vagy megelégedve? Az SI-100 Black-et tervezem rendelni, arról eddig jókat olvastam.
Német Amazonról most volt ingyenes szállítási lehetőség, itthon nem találok.
-
mpierre
veterán
válasz
HUN_Sector #61797 üzenetére
Karaj! Mondjuk a táptesztet gyanítom, hogy nem zárt házban végzik... Ez valahogy mindig kimarad, mint infó.
-
phulee
tag
válasz
HUN_Sector #61793 üzenetére
Igen, erről már fentebb beszélgettünk. Rowon még írta is erre (#61745), hogy a teszt alapján meglepően jónak tűnik a táp. Ezért is tettem ide ezt a másik tesztet, ahol még részletesebben megvizsgálták.
-
válasz
HUN_Sector #61707 üzenetére
4060 már határeset, ott a teljes kártya belenyal a 120W-ba, ehhez jönnek az egyebek, az a Flex táp meg max. 216W-ot tud leadni a 12V-os ágon. Persze alulfeszelni VGA-t is lehet, pl. simán 90W alá vihető az RTX3050 8GB, vagy egy RX6600 8GB.
Mondjuk egyéb oldalak tesztjeiben én nem láttam ennyire jónak az A380-ad, de nekem is szimpatikus... legalább PCI-E 3.0-as, 6GB VRAM-al, és Adaptive Sync-et tud!
Persze lehet hogy azóta javítottak a szoftveres oldalon.#61715 Rowon
Eztne. Minden a belsőtől függ, pl. BFX-450BS már DC-DC belsőt kapott, igaz nem a legminőségibb gyártótól, de attól még bőven vállalható.
Mindezt 20k HUF alatt, közel a 400HUF-os júróhoz.#61725 HUN_Sector
Pontosan. -
Grave_444
nagyúr
válasz
HUN_Sector #61670 üzenetére
Én még nem hallottam olyan ventilátort, amire azt mondom 1000rpm felett, hogy halk.
Noctua NF-A15 PWM sem, konkrétan most úgy állítottam be, hogy terhelve sem megy 40% fölé, ami talán 7-800rpm. Hangra azonos a Silent Wings 4-el azonos fordulaton. -
phulee
tag
válasz
HUN_Sector #61658 üzenetére
Pont nekem találták ki, legalább a sok irodai munka után kiélhetem magam, persze csak rögtön a ház körüli munkák után.
Sokat segítettél, azt hiszem ez a jó irány. Ha meg nagyon nem jönne végül be, akkor berendelek egy Z20-at. Tetszik az indusztriális megjelenése.
Kösz ismét a tippeket!
-
phulee
tag
válasz
HUN_Sector #61654 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm. Amit láttam és olvastam róla, nekem is nagyon tetszik. Remélem a hűtését is meg tudom oldani és nagyon baráti az ára is.
Ezen videó alapján (kb 42. mp-nél) egy mATX lap mellett befért elölre egy HDD simán, szóval akkor egy venti el kell férjen ott.
Még egy kösz!
-
phulee
tag
válasz
HUN_Sector #61629 üzenetére
Másik topikban láttam, hogy Jonsbo C6 házad van/volt. Erősen gondolkodom, hogy egy ilyenbe költöznék be a mikroATX konfiggal. Mi a tapasztalat róla, érdemes ilyenben gondolkodni, tetszik a mérete és a letisztultsága is, még árban is teljesen rendben van.
SFX tápot tettél bele vagy maradt ATX?Előre is kösz!
(Remélem tekintettel a ház bőven ITX méretére nem téma idegen a hozzászólás
)
-
rxmiss
tag
válasz
HUN_Sector #61645 üzenetére
erdekes, en sem tudom hogy kene keresni a webshopokban, pedig nekem is ilyen antennaim vannak
amazon-on siman 'dual-band antenna' keresesre sok olyat (is) kidob. egy talp, egy madzag ket csatlakozoval es egy v ket antennanak latszo targy. mondjuk lehet h amik fizikailag egyetlen antennanak latszanak kivulrol, attol meg belul szet vannak valasztva... -
phulee
tag
válasz
HUN_Sector #61637 üzenetére
Bocs, félreérthetően írtam. Arra értettem, hogy itt szoktatok ajánlani fórum társat, aki készít egyedi kábeleket. Erre gondoltam...
-
phulee
tag
válasz
HUN_Sector #61629 üzenetére
Köszi, akkor lehet egy kábelszett a megoldás. Még úgy is jó árban!
-
phulee
tag
válasz
HUN_Sector #61608 üzenetére
Köszönöm az infót, én sem aggódom emiatt olyan nagyon. Jelenleg egy RTX2060-al kell megbírkóznia, ami szerintem lazán menni fog. Egyhamar nem tervezek másik kártyát, elég most a gépet is áttolni.
Olvastam, hogy végül CHIEFTEC CSN-550C 550W Gold tápot vettél. Mi a tapasztalat róla? Olyan horror árak vannak, hogy tanácstalan vagyok, de ha ez jó, akkor árban tényleg ott van.
Előre is kösz! -
flashpointer
őstag
válasz
HUN_Sector #61608 üzenetére
van olyan lap/kartya kombo ami nem bootol be pcie 3-an csak ha elotte kulon be nem allitottak ami meg csak pcie4 -en megy ugye.
-
phulee
tag
válasz
HUN_Sector #61591 üzenetére
Köszönöm, néztem már videókat és tényleg nagyon prémium. Írtam a hirdetőnek, majd esetleg beszámolok a végeredményről.
Még egyszer köszi a tanácsot!
-
phulee
tag
válasz
HUN_Sector #61588 üzenetére
Hálás köszönet, megint tanultam valamit. Szóval, ha az alsó kategória 20e az aprón, míg a non plus ultra 40e, akkor nem kérdés, hogy az utóbbi a megfelelő választás. Jól érzem?
-
phulee
tag
válasz
HUN_Sector #61586 üzenetére
Ez nyilvánvaló, de nincs tapasztalatom ipx méretben. Itt is többen írták, hogy ennek a hűtése nem oké. Árban pont ennyi a Jonsbo A4 is, ami szintén mutatós.
A Dancase nekem nem mond semmit, ebben alulművelt vagyok
Az ára pont a duplája a másik kettőnek, de ha annyival jobb, akkor hosszútávon nyilván megéri. Ezért érdekelnek a tapasztalatok.
-
Dapro
senior tag
válasz
HUN_Sector #61573 üzenetére
én egy formd t1 v1.1-et is látok ám hardveraprón
-
rxmiss
tag
válasz
HUN_Sector #61551 üzenetére
akkor a csatlakozo muanyag reszet
-
Pista0001
addikt
válasz
HUN_Sector #61555 üzenetére
Hát, a Be Quiet ponf fordítva van, a venti(k) felpörögnek, de a gép nem indul.
A Seasonicot nem tudom, az másnál ment tönkre, de van egy másik Seasonic nálam az alsó szomszédtól, annak a primer körén van baj, mert egyből lecsapja a kismegszakítót.
Azt az alaplap is megsínylette kicsit, de bios drissítéssel menthető volt.
-
viperabácsi
addikt
válasz
A cél szentesíti az eszközt !
AxBattler : meg lehet úgy csinálni , hogy észre sem lehet venni.
Más : Ti is bele futtok mostanában ha-n olyan hirdetőkbe aki válaszra sem méltatja a privátot , közben másnak jegeli a terméket ?
-
válasz
az eretnekség lenne
csalás
Nem, szimplán barkács. -
viperabácsi
addikt
válasz
HUN_Sector #61549 üzenetére
A helyedben én meg reszelném a fém beépítő keretet a kék vonalnál.
-
viperabácsi
addikt
válasz
HUN_Sector #61545 üzenetére
Nekem a te tápod elődje ( be quiet sfx power 350 ) , fél év alatt elhalálozott egy Ryzen 5 2600 és eegy Sapphire rx 580-8gb rársaságában !
Volt a lapban egy nvme ssd + satán egy 500 gb hdd.
Én nem kísérleteznék.
Szerintem mínimum egy Corsair sf450 kell oda. ( aprón van is egy platinum ) -
PROTRON
addikt
válasz
Hát én nem bíznék abban hogy a 4060 csak 115W-ot, valamint azt se hiszem el hogy terheléses teszt alatt megelégszik 128W-al az I7-11700.
Nekem i5-10600K van, overclock nélkül is kiszalad a 125W-ból GPUz tesztet alatt és jön a throttling, mert a mini hűtő nem bírja.Szóval beleszámítva hogy azért összesen limitálva van a 12V-os ágak összesített leadható max teljesítménye, én csak is letekrve használnám...
5-10% órajel csökkentést szerintem még nem veszel észre sem a VGA-n, sem az alul feszelt procin, ellenben úgy már lehet beleférsz a keretbe... -
rxmiss
tag
válasz
elmeletileg jonak kene lennie csucsrajaratva is az adatlap alapjan, ket 12V-os aga van, ezek egyenkent 14 ill 16A-t tudnak (168W es 192W), osszesen limitalva max 264-re.
+12V1 (A)14
+12V2 (A)16Max. combined power 12V (W)264
-
sb
veterán
válasz
HUN_Sector #61541 üzenetére
Nálam az említett gép HTPC/NAS célokra volt: a cpu 35W körüli, de az idő nagy részében 5-10W körül elpöfögött, 3-4db 3.5"-os HDD viszont bent volt a házban direkt hűtés nélkül.
Ennélfogva tök más jellegű az építés, víz szóba se jött, sőt, a cpu venti+házventik köré volt építve, hogy mozgassák át a levegőt. Vízhűtésnek ebben haszna sem lett volna csak hátránya. A táp is panel volt, tehát az sem szellőztetett, a többi meg sima fizika, a letekert ventiknek nagyon kicsi a légszállítása és itt a ház negyede egy zárt rekesz azoktól távol. Ennyi volt a gond. Azóta ugyanilyen, de kéményes házban van, azon szépen átmegy, nincs bent rekedt meleg.Most a C6-ot, Z20-at, DeskMeet-et, stb... teljesen más célra néztem, eleve kicsit nagyobb méret, 65(88)W AM5 APU-hoz és opcionálisan ha szükséges akkor később dgpu-hoz. Itt a víz is szóba jön, kritikus a proci is, házventik más elrendezésben, normál táp is be lenne fogva. Ha lesz, dpgu lehetőleg minél inkább szeparáltan és kicsit nagyobb házban, azért nézem ezeket. Az már a teljesen halk géphez ami elvárásom szokott lenni már elég sok, alapvetően az APU dvga nélkül az elsődleges cél, az viszont simán megoldható ezekben a házakban. (Odafigyelve a kis-közepes 75-130W közötti dgpu is.)
-
sb
veterán
válasz
HUN_Sector #61520 üzenetére
Nekem is volt benne 65W-os, de aztán jóval lejjebb mentem. De mint írtam nekem bemelegedésről volt szó, nem a cpu terhelt hőfok volt a gond. Az idle 10W-on elketyegő cpu-n meg a HDD-ken is látszott ahogy bekapcsolástól melegebb lett 1, 2, majd 3 óra múlva ahogy gyűlt a meleg.
Ez nálam valószínűleg a leszabályzott 4-500rpm ventiken múlt, azok oldallal (aljában) és hátul nem érték el légmozgásban a ház zárt részét. Mondjuk ez tervezési gond is, mert hiába van nagyobb légmozgás, ha van kisebb ellenállású szívó rész máshol.
A C6-ot épp most néztem és arra is húztam a szám pont, mert a full lyukas ház is lehet hasonló: beteszel egy ventit és nem húzza át a házon a levegőt mert 2cm-re tőle is be tudja húzni. De abban azért jobban meg lehet oldani, főleg mivel elég sok venti hely van benne és kb. minden oldalon. Ezt tuti át lehet így szellőztetni.
Bár inkább a jobban zártakat preferálom de méretre, kialakításra ettől függetlenül most meg is tetszett.
szerk: És közben rátaláltam a topicban a Z20-ra is. Áhh... rossz irányba haladok...@AxBattler
Kb. mintha nem az EU lennénk.
Minisforum.de ugyanez. -
válasz
HUN_Sector #61522 üzenetére
Menjenek már a p......ba. Egy holland webáruházból tápot akartam rendelni, mert az adott típust egész Európában csak a hollandok árulják... Azt írták, hogy csak akkor szállítanak, ha német vagy osztrák számlázási címem van, egyébként nem.
-
válasz
HUN_Sector #61522 üzenetére
Kb. mintha nem az EU lennénk.
-
sb
veterán
válasz
HUN_Sector #61477 üzenetére
Ezzel az a gond, hogy nem mozog belül a házban a levegő, nincs átáramoltatva a teljes házon. Konkrétan az első-felső részében reked meg a meleg. Legalábbis nekem így nézett ki, pedig nálam az oldallap alul perforált volt és oda, valamint hátra a táp helyére is került 1-1 venti. Viszont leszabályozva annyira kis légmozgást generáltak, hogy így az említett részen bent maradt a meleg levegő.
Nekem 35W-os proci volt hasonló házban 3-4 HDD-vel. Terheléstől függetlenül szépen időarányosan melegedett be.
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
HUN_Sector #61508 üzenetére
Két dolog:
1, nem találom a forrásban (és a forrás forrásában sem) a 40 darab RDNA 3+ magra utaló szöveget (persze lehet csak jobb szemüveg kellene);
2, "első sorban hordozható gépekben, handheld PC-kben és laptopokban villanhatnak majd, de több fejlesztés átkerülhet majd az asztali vonalra"...a 8700G-vel is nagyon sokat vártak, nagyon jó lenne, de szerintem ez nem mostanában jut majd el asztalra.#61510 sb:
Anno Intelnek volt edram tokban, chip mellett, anno az is szépen hozott a konyhára. X3D jobb teljesítmény, csak hőtermelés szempontból rosszabb. Kíváncsi lennék mi lenne ha külön raknának az apu chipletek mellé egy két szintes ram chipet, valami cache-nek.(Valszeg baromi drága lenne...)
Amúgy ja, nagyon jó lenne mini-ITX (meg kisebb, pl. miniSTX) méretekbe ilyesmit rakni.
-
sb
veterán
válasz
Volt már leakben korábban is, de jó, hogy egyre kevésbé kacsa jellegű.
Az lesz érdekes, hogy mi lesz a cache-el vagy vmi ráintegrált rammal. -
BiP
nagyúr
válasz
Durván hangzik.
-
válasz
HUN_Sector #61484 üzenetére
Na ez egy nagyon szép ház.
Ha építenék egy új ITX configot AiO-val, akkor valszeg ilyenbe menne.
-
hszilard666
veterán
válasz
HUN_Sector #61486 üzenetére
Kiváló! Köszönöm a hasznos gondolatot, így fogok eljárni!
-
hoffman_
nagyúr
válasz
HUN_Sector #61415 üzenetére
igazad van, csak az volt meg a fejemben, hogy nagyjából hasolnót mennek, a TDP-t nem néztem össze. ettől függetlenül én megnézném a polcon kívül is, hogy mennyit számít, érdekes adat lehet.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
HUN_Sector #61412 üzenetére
hogy jönnek ki ezek a számok? nekem kisebb a ház ugye, de az 5700X egy L12+A12x15 mellett játék 70-73°C, szintetikusban sem láttam 80°C felett. a 4070S meg játék alatt 69-72°C, egyedül egy A9x14 húz ki a kárty végénél felfelé. ott nálad valami nem kerek. egy dolgot tudok elképzelni, ami el is vihet ennyit: bezárod a házat egy dobozba. a szekrény visszadob mindent és a felmelegedett levegővel nem fog tudni hűteni.
ui.: a hibajelenség nekem kontaktnak tűnik. egy teljes újraépítés - amihez gondolom nincs kedved - megoldhatja.
-
Pista0001
addikt
válasz
HUN_Sector #61409 üzenetére
#61410: Ez ilyen, lehet nézegetni képeket, méricskélni mindent, de becsúszhatnak hibák. Ezek ellenére se térnék vissza nagyobb méretre, 2009. óta csak ITX alaplapot vettem, hozzájuk csak ITX házat.
-
Pista0001
addikt
válasz
HUN_Sector #61405 üzenetére
Dremellel vágj bele, hogy lapos csavarhúzóval ki tudd tekerni.
Vigneau: francia Amazonon találtam 63€29-ért AXP-200 Muscle-t
-
Hanok
senior tag
válasz
HUN_Sector #61397 üzenetére
Én azt hittem már rég munkálkodsz a költözésen, érdekelnek majd a részletek
#61395Vigneau: Nem vallana az tuti
Valahol már a táp közelsége kontra produktív volt nálam ezen majd érdemes elgondolkodni, azért is írtam hogy ha nagyon közel van az sem a legjobb. Ha úgy alakul majd dobok egy pm.-et és eldöntöd.
-
Pista0001
addikt
válasz
HUN_Sector #61370 üzenetére
Perifériakábeleket kevertem eddig, jó tudni, hogy kevernek.
-
Vigneau
félisten
válasz
HUN_Sector #61348 üzenetére
Igen, egyedül a két SSD elhelyezésén agyaltam sokat, de volt is rá időm. Most pedig a CPU és a tápegység venti irányán fogok még tesztelni. Jelenleg mindkettő pull módban van.
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
HUN_Sector #61343 üzenetére
Köszi, a tépőzáras kábelharisnyát nem ismertem.
Majd valahogy lesz, van itthon rendes MDPC-X kábelharisnyám, csak sajnos fehér.Zsugorcsőből meg csak ilyen rövidebb készletek. Majd egyszer szeretném szépen megcsinálni.
#61342 hoffman_: Utóbbi egy évben ez az Oculink nevű csatlakoztatás az újdonság amit találtam. PCIe 4.0 x4 - már egész jó; jobb mint a TB. És ha jól értem már van x8 is, bár azzal még nem láttam egpu dock-ot. Amit nem találok, egy normális PCIe kártya ami tudja a 4.0-ás verziót (hátlap felé). Sima M.2 helyére rakható átalakító van több is alin.
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
HUN_Sector #61330 üzenetére
Nekem Densium APU-t hozott a postás.
Ugyanitt enyhén moddolt 1st gen InWin Chopin hamarosan eladó...
(Ezt mod nyugodtan törölje ha szabálytalan.)
-
válasz
HUN_Sector #61330 üzenetére
Ráadásul egy LEGO Icons dobozra került... valakinek tutijó játszós szobája van!
Vicc nélkül: kérjük a beszámolót és képeket! -
Vigneau
félisten
válasz
HUN_Sector #61311 üzenetére
Jó sokba kerül, mire ideér a boltba...
-
Hanok
senior tag
válasz
HUN_Sector #61303 üzenetére
Sokáig szemeztem ennek a másik testvérével: [G200] de aztán győzött a C24, 2 literrel karcsúbb és ugyanaz a kialakítás. Egyébként én végül csak azért nem mertem ilyen szendvicsházba belevágni a közel keletről mert ki tudja honnan érkezik bele a riser kábel..
Tűzvédelmi szempontból aggályosnak tartottam..
Majd azért ha megjön egy részletes beszámolónak nagyon örülnék.. -
Pista0001
addikt
válasz
HUN_Sector #61300 üzenetére
A másodiknál össze vanak keverve a fotók. A külső képek szerint az alaplapba megy a vga, és a táp elöl lehet, mert van hozzá ac toldó kábel, a belső képen meg szendvics ház van, amiben alul van a táp, mint az első linken a másik házban. Mielőtt rendelsz, ezt nyomozd ki, vagy kérdezd meg az eladótól.
-
HookR
addikt
válasz
HUN_Sector #61291 üzenetére
Az 1U (1 unit) az szerverekbe, míg a flex ATX jellemzően OEM és DIY piacra szánt formátum. Nagy a kavarás a megnevezésüknél, netszerte teljesen összemosott a kettő, mert fizikai méretben hasonlóak:
- Flex ATX: 40,5 x 81,5 x 150 mm
- 1U: 40(,5) x 100 x 150+ mm (pl. a ~250 mm körüli egy jellemző méret)
Leginkább a szélességük árulkodó, de a rögzítőfuratok elhelyezkedésében is eltérnek. -
Pista0001
addikt
válasz
Igen, az 1U a flex ATX szerintem is. Az 1U magas szerver házakba legalábbis többnyire az kell. Alin és ebay-en flex ATX tápokat szoktak 1U-nak nevezni.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Nem, az 1U. Un. "Blade" szerverbe való, 1 egység magas, ha ez segít.
-
flashpointer
őstag
válasz
HUN_Sector #61271 üzenetére
koszi, egy csomo uj otletem lett, asszem epitek valami ujat, mar ugyis vagy fel eve keszlett az elozo azota unalom van
-
Hanok
senior tag
válasz
HUN_Sector #61278 üzenetére
Európában miért nem kapni ezt a vackot???! :'(
Sajnos addig nézelődtem én is ameddig tőlük rendeltem végül
Nem ezt hanem a C25-öt ami nincs is a palettán, egy hetet csak arra vártam hogy beszerezzék, de szerencsére már úton van.. Ha nincs más megoldás akkor nincs más megoldás..
Kíváncsi leszek mennyibe áll majd meg...szerintem a vámot most nem fogom megúszni..
-
olle
senior tag
válasz
HUN_Sector #61273 üzenetére
Pedig voltak az intel alatt is jó próbálkozások:
Kár hogy nem nagyon jutott el a köztudatba. -
zed1983
őstag
válasz
HUN_Sector #61261 üzenetére
milyen színű?
-
válasz
HUN_Sector #61261 üzenetére
Akkor reális a 20k, én venném annyiért, ha kellene. De nem kell.
-
válasz
HUN_Sector #61253 üzenetére
A rácsos, fém oldallapok is megvannak hozzá? Doboz, tartozékok?
-
Hanok
senior tag
válasz
HUN_Sector #61257 üzenetére
jaaa...Bocsánat
Egyébként abszolút nem, viszont ennyiért meg lehet megtartanám.
-
Hanok
senior tag
válasz
HUN_Sector #61255 üzenetére
Gondolom te is tornáznál vele most hogy kifutott..
Vagy nem erre utalt az első kérdés?
-
Hanok
senior tag
válasz
HUN_Sector #61253 üzenetére
Szerintem ennél többet nem nagyon.. [link] Amíg van nekik..
-
Vigneau
félisten
válasz
HUN_Sector #61183 üzenetére
Olvastam az alsó ventiről szóló véleményed, mint ahogy minden mást is, amit tapasztaltál. Egy próbát megér. Nálam elég hideg a padló, hátha lehet belőle profitálni.
Természetesen két 2.5"-s SSD-ről van szó, szépen mellényomtam a telefonon.
Régen használtam Pattex szalag ragasztót is, van azonban szerelőkeretem is. Meglátjuk, mire jutok. Ami még mozgatja a fantáziám, az a két 12cm-es venti lehetősége előre.
-
Vigneau
félisten
válasz
HUN_Sector #60799 üzenetére
Rajtad felbuzdulva holnap én is próbálok majd valamit alkotni.
Egyelőre a CPU hűtés egy fekete stock gyári hűtés lesz, amit az i3-10105F-hez kapott az Asszony, az IS-50X V3 még várat picit magára.
A másik gondom majd az lesz, hogy hova rakom a C6-ban a 2db 3.5"-s SSD-t, ha előre is teszek ventit. No, majd valahogy csak kiadja magát.
-
Mclovin
senior tag
válasz
HUN_Sector #61114 üzenetére
NR200(p) esetén mindenképpen a mesh oldallapban gondolkodom, riser nélkül. Valószínűleg lesz majd a CPU upgrade hamarosan, jól jönne egy torony (r5 5600 -> r5 5700x3d vagy 5800x3d)
ha valakinek van eladó, jöhet a PM. Ahogy néztem sajnos retired lett és sehol sem kapható.
-
válasz
HUN_Sector #61106 üzenetére
... és gondolom egy 8700G is ott pörög.
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
HUN_Sector #61090 üzenetére
5600G/5700G tud 80W körül/fölött kajálni stabil hűtés mellett. (Teszt programok mellett. Élesben nem láttam még annyit enni, mondjuk akkor nem is annyira szoktam nézni.
)
Egy 65W Ryzen procinak általában 88W PPT értéke van, addig tud boost-olni. BIOS-ban le tudod fogni. Ha nem terheled agyon és minőségi az a 120W, akkor valszeg elég lesz neki. -
Pista0001
addikt
válasz
HUN_Sector #61090 üzenetére
E hét végére várható az alaplap és az apu, mérek majd konnektoros mérővel, ha szeretnéd. Nem tudom, a mai prociknál hogy van ez a tdp keret, milyen körülmények közt meddig engedi a 65 watt fölé. Nálam Mini-Box féle Pico psu 160XT lesz sima kíbai 120 wattos kockával.
-
Pista0001
addikt
válasz
HUN_Sector #61079 üzenetére
15-ös gyárilag...
Bármilyen kicsi légmozgás számít szerintem. Sok alkatrésznél nincs mérés, ezeknél lehet, hogy pont ez segít határértéken innen tartani a hőmérsékletet, vagy évekkel meghosszabbítani az élettartamukat. Top flow hűtéses cserélhető proci esetén talán kevésbé van jelentősége, mint passzív hűtéses bga esetén, utóbbihoz szerintem kötelező a 2 kis venti.
-
Pista0001
addikt
válasz
HUN_Sector #61072 üzenetére
Úgy fogom, most épp az a kérdés, hogy a 47 mm-es hűtő befér-e.
Szerk.: ja, mértem tegnap, az alaplap távtartójától 52 mm, úgyhogy szinte biztos, hogy nem fér bele
tippm86: köszi. Szemre se nagyon akad plussz 1 centi felette?
eastsider: ilyen hűtési megoldást én is használtam.
Az MK-35 előlapját nem cseréled át a teli változatra? Értem én, hogy nem látja kutya se, de na!
Bármilyen 5010-es (50 mm széles, 10 mm vastag) venti jó, ha ebay-re, alira beírod a keresőbe, tuti lesz ajánlat. Noiseblockert ajánlottak korábban, azt is tett bele a fórumtárs, de abból 5-6 forint a 2 darab.
-
Hanok
senior tag
válasz
HUN_Sector #61018 üzenetére
Nagyon jól néz ki!
-
HookR
addikt
válasz
HUN_Sector #61018 üzenetére
Egyből le is darálja a popcorn-t... ügyes.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
- Gamepad
- Apple MacBook
- Milyen program, ami...?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó ÚJ BONTATLAN Honor Magic6 Lite 8/256GB fekete / 12 hónap jótállással!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor 9X Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest