- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Mobil flották
- Android szakmai topik
- Netfone
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kornl23
tag
Köszi szépen az ajánlásokat!
Sajna a 2. modulban bordás memória van, szétkaptam a gépet és lemértem 55 mm
. Úgyhogy a nagyobb tornyos hűtőket elfelejthetem, mivel cserélni nem szeretném. A noctua 1 ventivel elférne rajta, de az is csak szívó üzemmódba, nem szeretném, hogy ellentétes irányba dolgozzon a ház szellőztetéssel.
Szerintem a TX3 lesz a befutó, nem kell kompromisszumokat kötnöm.Még egy jó szellőző házat is kell szereznem hozzá, de ezt nagyon megnehezíti a 240 mm hosszú vga
-
HookR
addikt
Még nem volt időm elolvasni, de itt a leírás az AMD Powertune-ról.
============================================
Cryorig XT140 - [link]
- 140 x 140 x 13 mm============================================
Silverstone Raven Z (RVZ01) review - pcper.com
(#19227) Pista0001: E Zalman FX100-ról készült [kép] alapján olyan ~63mm a hűtő széle a processzor közepétől. Egy bő centivel kevesebbnek kellene lennie, hogy elférjen az ASRock B75M-ITX-en.
-
törölt tag
Ha érdekel van egy DA-1-es Dell (150W/12v) tápom és egy 160XT-m is. Nem akarnám éppen eladni, de egy jó darabig nem fogom használni az biztos, mert más project fut.
Csak azért vettem meg őket, mert nagyon jó árban voltak--->válság vanHa már "nagyon-nagyon" akkor biosban szépen vissza lehet venni az órajeleket/feszültségeket némi tesztelés után. Akár alul is lehet feszelni a GPU-t, úgy hogy a fogyasztása jelentősen, de a teljesítménye nem csökken túlságosan.
Bocs, megelőztél.
"Kis koromban" ezzel szórakoztam, unalmas volt a színes-fakocka
-
HookR
addikt
Azt hiszem, itt a megoldás. Idézet a korabeli Anandtech cikkből:
"As for the cards themselves, AMD will be releasing two Cape Verde cards: the Radeon HD 7750, and the Radeon HD 7770 GHz Edition. The 7770 will be a fully enabled Cape Verde with all 10 CUs (640 SPs) enabled, running at 1GHz for the core clock and 4.5GHz for the memory clock, with a PowerTune limit of 100W and an AMD defined typical board power of 80W. The 7750 meanwhile has 2 disabled CUs, giving it 512 SPs and 32 texture units, while the ROP count is unchanged at 16. The core clock will be 800MHz while the memory clock is the same as the 7770 at 4.5GHz, with a PowerTune limit of 75W and a typical board power of 55W. Both cards have a sub-10W idle TDP, while long-idle is sub-3W."
-
törölt tag
Ha tudod pontosan hogy mekkora átlag terhelést fog jelenteni a konfigod "játék közben"(mondjuk megmérted)
Akkor azt a szintet folyamatban tudnia kell a tápnak(értsd 40C°-os kánikulában 24/7-re)
és azt is számold bele hogy idővel öregszenek az alkatrészek így ehhez egy biztonsági 20%-ot hozzá illik adni.Az ezt a szintet meghaladó terhelést pedig a táp tömegéből adódó hőkapaciás fogja felemészteni, addig amíg amíg le nem kapcsol a hővédelem (ha van).
Valós, folyamatos, 120W-ot leadni képes táppal nagyon kényelmesen lehet hajtani.
(#19204) storm4 által javasolt tápot kipróbálhatod, ha elég, de nagyon melegszik, akkor segítek feltúrbózni a hűtését, ha hajlandó vagy beáldozni a garanciáját.
OFF-ra:
Ez sem olyan egyszerű: ventilátor induló feszültsége múlik azon hogy új/bejáratott, milyen viszkozitású benne a kenőanyag(csapágy hőmérsékletétől)
Biztonságos induló feszültséget ezért bő 1-2Val nagydobra szokták megadni a gyártó.
Szóval ha most találsz egy ventit ami elindul 3,5V-nál, az nem jelenti hogy egy év múlva, 15C°-os szobában megtenné ugyan ezt.Ha nagyon biztosra akarnak menni akkor bekapcsoláskor 1-2 sec erejéig megkapja a 12V-ot a venti. és utána áll csak be a -mondjuk- 4V-os biztonságos járási feszültségre.
Ha minimális terhelés mellett 1-2 perc után elindul 100- ból 100x akkor semmi gond nem lesz.
Ha mondjuk teljes terheléssel indítanád el, akkor elég gyorsan felmelegedne a szekunder egyenirányító rész, és a venti is megindulna 5-10 sec-en belül, mindenféle probléma nélkül.Ez: M1202512M A 2,95V-ról elindul.
Valami csodás kínai tápból lett bontva, és elég hideg van még a műhelyben.
-
HookR
addikt
Két adalék a gondolatmenethez:
Sokáig úgy tudtam, az 512 SP-t tartalmazó HD7750 TDP-je 55W, mivel ennyit írtak Wikipedián a nagy AMD GPU-s táblázatban és tesztekben is ez az adat szerepelt. Akkor kezdett gyanússá válni a dolog, amikor megjelent a 384 SP-vel rendelkező R7 250, aminél meg 65W TDP volt feltüntetve. A turpisság ott van, hogy az 55W a DDR3 memóriával felvértezett HD7750-re vonatkozik, a GDDR5-ösre pedig 75W, legalábbis időközben már ennyi szerepel a kijavított táblázatban itt is és itt is. Hogy pontosan mennyit fogyaszt a gyakorlatban maxmimum - pl. tekintettel az adott kártya órajeleire - azt nem tudom, de valószínűleg a 75W-hoz van közelebb, mintsem az 55W-hoz.
Időközben Picur10 is elkészítette magának az egyedi adapterkábeles PicoPSU + Dell DA-2 kombót (ahol az alaplapi P4-es csati, s így maga a processzor, közvetlen a DA-2 adapterről van táplálva, kikerülve a PicoPSU jelentette szűk keresztmetszetet), ám nála elsőre az sem működött. Kiderült, hogy a DA-2 áram alá helyezésekor nem lehet földelve a Remote érintkező, mert ilyenkor az adapter rögtön lekapcsol. Nem értek a tápegységek mélylélektanához, de ha jól sejtem a feszültség kezdeti stabilizálódásához, illetve a (túl?)feszültségvédelemhez lehet köze (majd a hozzáértőbbek kijavítanak).
Már nem emlékszem pontosan, hogy milyen variációkat próbáltam, de esélyes, hogy amikor az LR1106 után a PicoPSU+DA-2-vel raktam össze a gépet, én már eleve a kapcsolóval, vagy legalábbis a remote érintkező utólagos összeérintésével kezdtem, így bennem fel sem merült, hogy esetleg csupán ez lehetett a probléma.
Lényeg, hogy megérne egy próbát az LR1106 + DA-2 kombót ennek fényében működésre bírni.(#19186) st6969: Hogy nálad is ez okozza-e a gondot, nem tudom, de ilyet az is tud produkálni, ha az alvó állapotbeli, adott ágra vonatkozó terhelés alacsonyabb a tápegységnél meghatározott minimumnál, így lényegében ilyenkor is beindul a táp védelme, ezért kell áramtalanítanod, mielőtt újra működésre tudnád bírni. Persze elmondásod alapján régebben nem tapasztaltál effélét, mindenesetre érdemes ennek fényében végiggondolni a dolgokat...
-
Pista0001
addikt
A "nagy" gépem (P55, i5-760, GSkill ram, úgy tűnik utóbbi a ludas) produkált némi anomáliát 24-én (karácsonyi ajándéknak azért jobbat vártam), ezért az egész háttértár rendszer (Samu 830, 2×250 GB Samu HDD@RAID0) költözött a "kis" (Z77, G540, CSX ram) gépbe. Értelemszerűen a tárolók tartalma nem változott, a Win és az alkalmazások indulása is érezhetően gyorsabb (minden ilyesmi az SSD-n van). Mivel más tényező nem valószínű, csak a SATA3 miatt lehet gyorsabb.
-
Pista0001
addikt
Szólj, ha találsz, nekem is kéne egy
A múlt héten kezdett körvonalazódni az elképzelésem a gépeimmel kapcsolatban, de még nem kezdtem ennek az alkatrésznek utánajárni. Azon már filóztam, hogy hogyan készíteném el, de valami gyári, normális darabot megvenni csak egyszerűbb lenne. Ha más nem, szétvágok egy tápot, bár erre való épp nincs itthon.
-
Pista0001
addikt
Annak idején a "nagy" paneltáppal kapcsolatban megkereste őket valaki, de lepattintották. Rétegigénnyel nem hajlandók foglalkozni.
A Realan kínálatából nekem is tetszene egy ház, de
sajnosnem Magyarországon élek, és mostanában nem megyek látogatóba sem, így a közös rendelés sajnos kiesik. Árul nálunk egy amúgy sem olcsó bolt néhány Streacomot, de olyan áron, mintha az alunál nemesebb anyagból volna. -
storm4
aktív tag
Sziasztok!
Az adapter-nél még sosem láttam ilyen komolyabb házikót.
Ha kell, rajtam nem múlik a beszerzés.
A gondot valóban a magas szállítási költség jelenti.
Ősszel a két E-D5-höz $70.65 volt a szállítás, egyéb költség nem volt.
Kértem ajánlatot két E-M3-ra ott $96.45 lenne a szállítási költség. -
törölt tag
Szerintem ez nagyobb teljesítményű CPU-knál probléma, ahol a munka miatt folyamatosan 50% fölött van a cpu használat. De aki ilyenre épít itx konfigot az gondoskodik megfelelő szellőzésről, és nem egy 5L-es dobozba fogja beszuszakolni
Egy celeron/pentum cpu-nál mivel kicsi a hőteljesítmény, és általában a kihasználtság is 50% alatt marad("átlagfelhasználás" hogy utálom ezt a szót!). Így a megnövekedett hőellenállás egyáltalán nem jelent drámai maghőmérséklet növekedést.
OFF/OFF: Egy alulfeszlett és tuningolt E8400-at 3,6@1V cseréltem le egy alulfeszelt és tuningolt Q9650-re 3,8@1,1V úgy hogy vízhűtés volt rajtuk és sosem láttam 32-36C°-nál nagyobb értéket soha!
Majd a 2500K Idle 36-38C°-al indított és LOAD 76-78C°-ig ment fel, úgy hogy a vizesblokk kerek 20C°-os volt.
Én is becsapva éreztem magam akkor. De azóta kiderült hogy a használhatóságot nem befolyásolja, csak sokkal körültekintőbben kell eljárni ha tuningol az ember.Nekem Nem jelentett problémát elé menni ezeknek a dolgoknak, majd talán most
átértékelem->FT03mini+I5-3570+GTX780 -
Mercutio_
félisten
Igen, singleslotos, Sapphire 11202-10-20G igazság szerint nem játszottam és amennyi melóm van pár hónapig nem is fogok szerintem, de megvállni egy ilyentől.....
dobj 1 privit hátha meggyőzöl
-
szabi__memo
nagyúr
Majd nezd meg mennyit eszik ugy a kabini... Foleg terheles nelkul
Rendszer ertekek, kb azonos periferiakkal.
OCZ Vector 256GB SSD
Windows 8 64-bit
DDR3 RAM, dell, acer, kabini: 4GB, a tobbi 8GB -
Pista0001
addikt
Ez van az MX-31-ben? A kártyahely foglalt? Ha nem, alap dVGA-t neki, 'oszt jó'van. Attól a plussz 5-10 wattól nem fog meginogni a költségvetés
Nekem HD4350 (Asus, passzív hűtéssel, bár az az MX-31-ben nem férne el) van a G540 mellett (az más téma hogy alapvetően azért, mert IGP-vel b@**ik működni a Giga lapban), és tökéletesen elégedett vagyok vele.
-
kisza25
félisten
de írta, hogy lesz, és miért ne lenne érdekes nekem egy hd7870 OC van egy mini-ITX konfigban
-
Geller72
veterán
A táp nem szívja a cpu venti elől a légáramot, mert meg van fordítva és a tetején van a venti. Ebben a házban is van - ahogy írtam is - a cpu mellett a házon egy 8 cm-es venti, ami fújja a blokkra a levegőt, csak sajnos a bordák merőlegesek (mert mint szintén említettem, máshogy nem lehet rakni a blokkot) és nem párhuzamosak, így komolyabb hűtési hatása nincs. Van arra nézve valami infó, hogy a tápot hogyan lehetne igényesebben bevarázsolni a hdd slotok helyére úgy, hogy azért egy db 3.5"-os hdd is megmaradjon?
-
orbano
félisten
Köszi! Közben találtam egy ilyet:
Itt a teljes cikk. elvileg EU-ban az V-ös kategóriát kérik számon jelenleg. Ez ahogy számoltam kb. 16 wattól van 80% felett és 1 wattnál 62%, a ketőt között egy lassított logaritmikus emelkedéssel.
Tudtok mondani linket, ahol ilyen tápokat kapni itthon?
Köszi
ja és a teljes cikk, ha érdekel valakit: [link]
-
TomiLi
addikt
Nekem is csak fejben vannak meg inkább az átalakítások, nem kézben!
Ahogy Pista0001 oldotta meg a gépét, úgy nem lehetne Nálad is hasonlóan? Biztos segítene a hőfokokon, és nem engedné annyira megrekedni a meleget....
Lányom gépe tulajdonképpen hasonló problémával "küzd" (igazából eddig meg sem néztem, hogy milyenek a hőfokok - de most már kíváncsi vagyok)
Egy PC-Q07-es házról van szó, ami ugye nagyon hasonló a Cooltekhez.
Ebben van egy ATX táp, meg mögötte a lap egy alacsony Freezer LP11-gyel....
Eddig nem volt gond a géppel szerencsére, nem is melegszik be (érzésre) -
TomiLi
addikt
Persze! Én is óvatos vagyok az agyon zsugorított házakkal kapcsolatban, főleg a hűtést illetően.
Én mrbig25 mestert hoztam fel példának, hogy neki aztán édes mindegy, hogy milyen a ház hűtése, úgy is olyat csinál belőle, amivel aztán több lesz mint jó.Ha egy rendszer passzív közeli, akkor ott a háznál az lenne a lényeg, hogy felfelé ki tudjon szállni a levegő - szerintem.
Csak hát az már fúrás/faragás, és sokszor képek alapján én is kitaláloik minden féle moddingot, csak aztán amikor itt van a kezemben az éppen kiválasztott ház, egyszerűen nincs szívem bele vágni... stb.
Meg én nem vagyok olyan ügyes, így ezért is hátrálok sokszor vissza.Arról meg nem is beszélve, hogy a cooltek kockája úgy néz ki jól ahogy van!
-
HookR
addikt
PicoPSU-160-XT (12V/8A). Ilyen van Pista0001-nek és nekem is.
És egyúttal megragadom az alkalmat, hogy tiszta vizet öntsek a pohárba. A PicoPSU valójában nem a tápegység formátuma, így nem gyűjtőnév, hanem egész konkrétan a mini-box.com által (tervezett? és) forgalmazott kis méretű DC-DC tápok márkaneve. Ezt érdemes kihangsúlyozni most, hogy annyi olcsó(bb) kínai klón igyekszik követni a bevált receptet. Tehát amikor PicoPSU-ról beszélünk, akkor a már bizonyított, net szerte bevált mini-box.com-osról DC tápokról van szó, nem pedig akármelyik ebay-es klónról. Just my two cents...
-
matta2003
tag
-
Ispy
nagyúr
Tudom, és ebben egyet is értünk. Én csak egy reagálásra reagáltam.
Egyébként meg nem akartam én rugózni ezen az ár témán, csak azt gondolom jó hogyha le van írva mindenféle szempontból a dolog, mert ha valaki most akar összerakni mitx-es kofigot nem árt ha tudja, hogy bizony lehetnek nem várt költségei a dolognak.
-
saturn27
tag
Az az igazság, hogy nem tudtam, hogy mennyi a VGA fogyasztása, de akkor ezek szerint annyi, mint a referenciának? Vagy csak engem tévesztett meg az OC a kártya nevében (MSI N660 TF 2GD5/OC) és ezért becsültem kicsit fölé? No mindegy...
Tehát szerinted a Silverstone SG05-ös 300W-os tápja - ami 80+ bronz - elegendő lehet az általam tervezett konfighoz?
- asrock b85m-itx
- intel i5 4570 (84W TDP) vagy esetleg a 4570S (65W TDP) -> ezek egy árban vannak kb
- 2x4 gb corsair xms3 2000mhz (ez adott)
- samsung 840 120 gb SSD
- samsung 1 terrás vinyó (később ez WD red 2-3 terrás lesz)
- MSI N660 TF 2GD5/OC (a ref kártya 140W-os, ez nem tudom)
- proci hűtő + 1-2 ventiEzt tudja a táp:
[link] -
Ant@
senior tag
Nálam egy G530-at hűt a Noctua. A proci volt 10k a hűtő 12k.
Első hallásra elég vadul hangzik ez tény, de nyilván nekem se ez volt alaphelyzetben az elképzelésem. Nagyjából 20 órát töltöttem különböző hűtők specifikációinak és tesztjeinek olvasgatásával. Amik végül fennmaradtak a rostán pont azok amiket HookeR is ajánl:
Alphenföhn Silvretta - nem kapni itthon
Thermalright AXP-200 - egy ligával feljebb játszik, >15k és necces ,hogy befér-e
Thermaltake Slim X3 - halkabb de teljesítményben nem sokkal van előbbre mint a gyári
Arctic Alpine 11 - ez 7 cm magas, szintén a vagy befér vagy nem kategóriaEsetleg néz körül az Arctic cuccai között, azok elég jó árban vannak. Pl ez
-
Ispy
nagyúr
Igen, mert ha nem film nézésre akarod használni csak, akkor kénytelen vagy venni LP cuccokat, meg plusz hűtést is. Szerintem általános PC használatra drágább egy mITX-es gép, vagy inkább úgy fogalmaznék, hogy tudásban ugyanazt a gépet nem itx-es konfigban gazdaságosabban ki lehet hozni. Ez persze nem azt jelenit, hogy minden itx-es gép drága, alap konfig (net+film) ki jöhet olcsón is. Szerintem azért az, hogy egy PC-vel szeretnék játszani egy WOT-ot közepes grafikán, nem számít extrának, ehhez képest az ár meg magasabb, mint normál méreteknél és ennek szerintem egyértelműen a méret az oka. Csak azért érzem ezt fontosnak leírni, mert én is azt hittem, hogy persze összerakom ugyanazt a konfigot mitx-be, mint egy normál gépbe, aztán ez korántsem olyan egyszerű (és árban is drágább).
-
Ispy
nagyúr
A normál konfig sem kerül semmivel sem többe, hiszen pont ugyanazt bele tudok rakni, mint az mITX-ba (oda is vehetsz használt cuccot). Viszont az mITX-be sokszor kell plusz hűtés, low profile-os cuccok, szóval igenis drágább lehet ugyanabban a teljesítményben. Szóval még mindig tartom, hogy az mITX drágább, de ha gyengébb teljesítményű, akkor sem olcsóbb.
-
UBO
csendes tag
Hi!
Esetleg tudnál vmi linket dobni hol találtad ezeket ennyiért!? Ugyan ezt a lapot szeretném csak G1610es procival. B75M-ITX (16k), G2020 (11k), én a lapot legkedvezőbb áron 20k-ért a procit 14,5k-ért találtam. Plusz nekem 2x4gb [Kingston DDR3-RAM 8GB PC3-12800 HyperX Kit (KHX1600C9D3B1K2/8GX)] 18k esetleg ezt láttad valahol olcsóbban?
Házat meg egy gyönyörűséget barkácsolokvan egy régi házam és hozzá minden ami kell h egy szép kicsi pofásat összedobjak belőle
(szeretem a homemade dolgokat)
-
Ant@
senior tag
Ebben a lapos kategóriában nem fogsz ezeknél jobbat találni. Minimum a Thermaltake Slim X3 árát ki kell fizetned ha kell hűtő. Ilyen Spire meg Xilence 2000 Ft-os csodákkal nem érdemes kísérletezni. Én elég sokat rugoztam ezen a témán annó végül megvettem a Noctuát. Nem volt olcsó, de nem is indokolatlanül ilyen drága. 37 mm magas tokkal vonóval, nem lóg rá se a ram-ra se pci expressre. 9cm-es venti 6 év garanciával egy rakat kiegészítő extrával. Azonos fordulaton sokkal halkabb a gyári megoldásnál és 6-7 fokkal hűvösebb.
-
Patice
nagyúr
Kevésbé vibrálnak, mert a RED-ekben (elméletileg) két ponton rögzített a vinyó tányérok tengelye, mérsékeltebb fogyasztásúak a Green-eknél is. Nem parkoltatják a fejet, ahogy a zöldeknél + az egész sorozatot a folyamatos működésre tervezték.
Csendes hűvös vinyók, ennek megfelelő teljesítménnyel. Persze nem olyan gyorsak, mint a 7200-asok, de nem sokkal maradnak le.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Nekem az 5 év garancia is már eléggé kézzel fogható. Szerintem kérdezz rá a HDD-s topicban.
-
Ispy
nagyúr
Én is most a hűtéssel szórakozok, én most egy Noctua NH-L9-et raktam az i3-ra, terhelés alatt 55 fok körül tartja (netezés, film nézés alatt 40-45 fok) a procit, nagyon halk, csak nekem meg beszorul a levegő a házba, ezért ha fent van a ház burkolata, akkor felmegy 65-67 fokra is.
-
Pista0001
addikt
A 3 db 3,5-es vinyót szerintem ne erőltesd a Modecom paneltáppal. Azok 3-an 60 watt körül is tudnak kajálni, ennek ismeretlen része (de valószínűleg a java) 12 V-on kell neki. A paneltápokra nem jellemző hogy 12 V-on 50 wattnál többet tudnának, sajnos a Modecomról nincs konkrét információm. De! Egy barátom Feel 302-ben használta a 45 W TDP-s AMD konfigját Minix alaplapban, 1 db 3,5-es vinyóval. Kb 1 évig, aztán meghalt a táp. Nálad csak 1 ION (aztán Kabini) van tervben, de hidd el a fogyasztás különbözetet lefedi a db vinyó.
-
Mercutio_
félisten
Jaja, ráadásul ION-nal az atom már émlékeim szerint lényegesen többet eszik mint az E-350.
ST05: Én a helyedben a Brazos Klubban érdeklődnék mi lehet a hiba oka,(rémlik valami Flash verzió tiltása, régebbi telepítése) valamint első körben DirectX -et frissítenék és mpc-hc legújabb verziót raknék fel, ha még nem történt meg.
-
MontyCrew
senior tag
Nekem anno egy SG05 volt és az elején a gyári ventit kicserélve magas légszállításúra, csak úgy kinyomta a meleg levegőt a hépház seggén, viszontn ekem az útban nem volt HDD rekesz, mert csak egy ssd volt benn a gépház aljában így a levegő akadálytalanul végig tudott suhogni a gépen. Szvsz egy venti elöl 1 hátul olyan kereszthuzatot csinál, ami a meleget kiviszi a gépházból és én arra a következtetésre jutottam, hogy kis házat sokkal egyszerűbb kiszellőztetni mint nagyot.
-
SQX_Barto
addikt
Nem egy csendbajnok az biztos.
Bár hiába tetszik nagyon a 7990 nekem, egyrészt túlzás, főleg "sima" full HD-s játékhoz egy monitoron, másrészt rohadt drága, harmadrészt meg ez csakis nyitott házzal érdemes, mert megsütne mindent...
Referencia hűtös 7970 sok hőt nem hagy a házban elvileg, CPU-t meg a kompakt víz lehűti, alaplap dolgait ebben a házban (és pl a PC-Q08-ban is) a táp lehűti. Nem csendes, biztos "meleg" is játék közben, de valamit valamiért. Nekem nagyon tetszik a kis gép koncepció teljesítménnyel párosítva.#F34R: CPU-hoz mindenképp víz kell, mert low profile hűtőkben nagyon nem hiszek, főleg nem egy 3550/3570k kaliberü proci esetében, VGA-hoz, főleg komoly high-end VGA-hoz meg nincs hely elég radiátornak vízhűtéshez, kivéve talán a Prodigy-ben.
-
Mercutio_
félisten
1 db ram, 1 ssd, 1db 3,5"-os vinyó, lap + proci-t elviszi a Feel 202/302 a 95W-os tápjával. Egy filmezés erejéig egy 150W-os táppal szerelt házban az itt leírtakat mértem.
viperabácsi: Hogy-hogy miért?
Mert épp nem volt kéznél üres HDD és nem volt kedvem nekiállni W7-et telepíteni, ez a penről futó XBMC meg kéznél volt és 3 kattintás volt beállítania kimenetet, nyelvet, ilyesmit.
-
robim
tag
Ez engem is érdekelne, főleg táp méretezés miatt. A HTPC topic-ban is érdeklődtem már a témában...
-
Pista0001
addikt
Jaa....
Szerintem túl nagy hűtő nem létezik. A mérettel általában kevesebb zajt lehet nyerni. Ennek a konfignak továbbra is az MX-31-et vagy a Lian-li PC-Q07-et tartom alkalmasnak. A 3 vinyós HTPC-re nincs ötletem. Ha a vinyók nem lesznek tömbben akkor szerintem a dokkoló megoldás, így extrém kicsi ház is jó. Ha ez a gép végzi a letöltést akkor mehet bele egy 500-as 2,5-es vinyó, aztán lehet hetente szortírozni.
-
Pista0001
addikt
Szerintem nem fogsz jobbat találni az MX-31-nél. A Ninja Mini-re nem is kéne venti, a mögé szerelt 92-es elég lenne neki. A táp helyére simán befér a kívánt HDD mennyiség, csak minimális barkács kell. Az egyik gyári 3,5-es hely pont a táp helye felett van, onnan le tudsz lógatni két lemezt amik közé be tudod fogatni a maradék 2-t.
Most nézem hogy a 3 db vinyó a powercube-ba is befér (1 az 5,25-ös helyre, egy a gyárira, agy alájuk egy pár lelógatott lemez közé),
kérdés hogy a Ninja befér-e. Ahogy számolgattam hiányzik 5-10 mm.Na ja, ezt írtad.
-
HookR
addikt
Mikrofon csatlakozó kapható 2-től 8 pin-esig - [link]. Ilyen 8 pin-es lett volna a házam hátlapján az Xbox360 AC adapteréhez, eredetileg ennek készült a kör alakú furat, ahova végül billenőkapcsoló került.
(#16216) csinturi: 45W a proci, 29W a VGA, meg mondjuk számoljunk 20W-ot az alaplapi alkatrészekre, tehát a tápnak 12V-on tartósan képesnek kell lennie ~95W (12V/8A) leadására.
Az itt ismertetett megoldásokat ajánlom. -
tthom
senior tag
Hmm, látom már. Igen, feszcsökkentés az mindenképp kellene. Picit azért húzok az FM2 fele, mert ott még egy sorozat tuti van benne, lehet kettő is, míg az 1155be kb. ez a HD4000 lenne a vége. Igaz, ha nagyon minden szakad, akkor azt át lehetne alakítani diszkrét vgaval elég erőművé későbbiekben is.. Meg 1155öt használ a fél világ, egyszerűbb bármilyen proccot szerezni a későbbiekben. Ugyanakkor a házam kialakítása olyan, hogy a 1155ös socket tökre nem a szellőzőrács alá esik, míg az Asrock FM2jében szinte pont oda.
Csak csábít a nyers procierő is, főleg kisebb TDPvel. -
Hurkaleves
őstag
ezek tök jó értékek... akkor elmondható, hogy egy 150-es pico-val és és legalább ekkora teljesítményű táppal működne a rendszer? főleg ha egy kis alulfeszkó is belefér...
HookR: ez a dell táp nem rossz... csak igen ritka. ahogy rágugliztam nem sok minden jött fel itthonról.
viszont amazonon találtam jó áron...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Gyúrósok ide!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Villanyszerelés
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Mobil flották
- Formula-1
- Android szakmai topik
- További aktív témák...
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB SSD fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest