- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Fotók, videók mobillal
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Magisk
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Megérkezett a Pixel 5 és 4a 5G
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Honor Magic V2 - origami
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
xtevo
őstag
Sziasztok!
Segítségeteket kérném, utóbbi időben kiestem az IT világból...
Szüleimnek van egy "htpc-je", de mostanság panaszkodnak, hogy akadozik, nem elég gyors. E350M1+4GB+500GB egy MX31 házban, egy 300W táppal.Ebből jó eséllyel a házat megtartanám és 100k-t ráfordítanánk, mit érdemes venni?
Egy FHD Samsung 40" TV-re lenne rákötve HDMI-vel, és többnyire youtube, netezés, online film, kevés torrent menne rajta.Előre is köszönöm.
-
xtevo
őstag
válasz
Benőke #32293 üzenetére
@Benőke
A kis fogyasztáskülönbség nem szempont. A gyorsaság, fizikai erő fontosabb.@AxBattler & Patice
Nekem valahogy szimpatikusabb az AM1, bár nagy választék nincs belőle alaplap téren...
Pico PSU-ból milyet érdemes? (Mekkorát? Jöhet akár priviben is link, hogy honnan.
)
-
xtevo
őstag
válasz
varmi2 #32279 üzenetére
@varmi2
Köszi a megerősítést, én is így gondolom, hogy elbír vele.@AxBattler
Amúgy az Arctic Alpine M1 Passive bordájával szemezek én is, hűtés gyanánt.Házhűtést megfontolom, oldalról!
A 35 cm mélység nem szűken van, gondoltam én is, hogy a kábelekkel kezdeni kell vmit, kb. 38-39 cm a szabad mélység.@Patice
Köszi a tippet! AM1 vs N3150 / N3700 párharcban kire szavaztok?@Sebaj Fóbiás
Ez nekem új, de kb. haver szétoltott, hogy ezt nem tudom... -
xtevo
őstag
válasz
Benőke #32274 üzenetére
@Benőke
Nemcsak torrentre lenne használva, hanem arra a gépre mentem a filmeket, és az lenne összekötve a tv-vel, és azt a gépet használnám filmnézésre is. Ezért gondoltam, hogy fontos lenne a vga is. FullHD filmezés, youtube ilyesmi is menne róla.@Victoryus
Meggondolandó az éjszakai kikapcsolás, csak akkor reggel meg bekapcsolni. Lusta ember lévén, ezt megspórolnám, ha van lehetőség.@Patice
A háztól én is tartok kicsit... Ez szimpatikus lenne: katt WD Green vinyó van most, az lenne használva, ami majd cserélve lenne idővel Red szériára.Gratz a rendszeredhez!
-
xtevo
őstag
Sziasztok!
Egy olyan dologban szeretném a segítségeteket kérni, hogy tervezek egy otthoni "szervert" összerakni. Amin főleg torrent menne 24/7, illetve cél az hogy bárhonnan hozzá tudjak férni az otthoni cuccaimhoz, akár teamviewer-el, akár más megoldással.
Az ár nincs meghatározva, nyilván nem szeretnék elszaladni, ésszerű keretek között maradnék. A hely, ahova menne az fix! 55 cm széles, 35 cm mély és 13 cm magas. Torrent miatt kerülne bele 1db 3,5" vinyó. A harmadik dolog pedig, hogy hálószobában lenne, így szeretném ha lehetőleg passzív lenne, vagy iszonyat csendes.Házból pedig a letisztultabb előlapos megoldások jönnek be.
Minden ötletet szívesen meghallgatok! Köszi előre is Urak!
-
xtevo
őstag
válasz
Flowtation #21794 üzenetére
Igen, ASRock E350M1. Engem nem győzött meg, bár sokan esküdnek rá. Úgyhogy hamarosan cserés lesz, már csak az utódja a kérdés.
-
-
xtevo
őstag
válasz
shteer #21780 üzenetére
Meggyőzhető vagyok.
Én Intel-t használok, de sajnos ennél próbálkoznék a budget megoldással.
S1155 ASROCK H61MV-ITX ~14,2k
S1155 Intel Celeron Dual Core G1620 - 2,70GHz ~9,2kEz így mennyivel jobb/rosszabb? A gép egy 40" Samu smart tv-re van kötve, és ugyan tudja a 3D-t, de többnyire 1080p,720p filmeket szoktak rajta nézni, meg netezni, youtube stb.
-
xtevo
őstag
Sziasztok!
Szüleimnek van egy htpc-je, de mostanság panaszkodnak, hogy akadozik, nem elég gyors. E350M1+4GB+500GB egy MX31 házban, egy 300W táppal. Ebből a hdd,ram párost megtartanám, és igencsak elgondolkoztam az új AM1 foglalatban.
SAM1 MSI AM1I ~8,7k
SAM1 AMD Athlon X4 5150 1600MHz 2MB BOX ~11,5kÍgy durván 20k-ból megúsznám a cserét, a brazos-t meg elpattintanám aprón. Szerintetek ezzel mennyivel vagyok előrébb? Kellene esetleg az 5350 proci bele?
-
xtevo
őstag
Sziasztok!
Egyik barátom szeretne otthonra egy mini pc-t (~htpc) fő felhasználás: FullHD filmezés, 3D filmek, netezés. Ezeket akadásmentesen kellene vinnie, ár annyira nem szempont. Egyetlen főbb kritérium, hogy a ház max 14 vagy 17cm magas lehet.
Mit tudnátok ajánlani, akár egész konfig is jöhet. Előre is köszönöm.
-
xtevo
őstag
válasz
szente #16697 üzenetére
Noha, a "házak Urának" ShellKretornak tetszett az N200, véleményt lásd itt - kontra én véleményem - és a válasza.
Emiatt váltottam mATX-re, mITX-ről, szóval eléggé elpattant a cérna, amikor közel 3 órán át szereltem... Nem az első gépösszerakásom, és elég pörgősen tudom csinálni, de ezt áááh, rémálom volt szerelni.
Vegyük sorban a dolgokat:
Külsőre tetszik, rácsozott előlap, mondjuk 3,5" hely teljesen felesleges, és ha abba a részbe rakod a hdd-t akkor látszik az előlapon... az 5,25" helyre elég fura bármit is tenni, révén az előlap jobb oldalán a díszítőcsík elfogy hirtelen... aztán folytatódik, szóval oda nem raktam semmit.
Belső... az a hdd keret ugyan kiszedhető, de full lemez az egész rezonál a fenébe, úgyhogy kikaptam gyorsba' és a 3,5" helyre raktam be a vinyót. A gyári ventik még level 1-es fordulaton is hangosak voltak... nem kicsit... aztán a rémálom ott kezdődött, amikor a 2 db 2,5" helyre, amit 2 db ssd-vel hirdetnek, beraktam én is, de kábelezni nem lehet egyszerűen szépen, sehogyse... nincs kivágás a 12V vezetéknek felül, így az alaplap alá kell bejátszani, ha nem akarod áthúzni az egész házon... a kábelmenedzsment meg baromi kevés... úgy pajszeroztam fel szinte az oldallapot... -
xtevo
őstag
Megmondom őszintén sikerült jóáron hozzájutnom egy 60 GB Force GT ssd-hez, mivel már fogytán volt a hely az enyémen, így előttem lebegett a RAID0 lehetősége, de ehhez h77-re tuti kellett volna váltanom (b75-nél nincs raid), de közben beleszerettem a Cooler Master N200 házba, és eladtam a AsRock B75M-ITX lapot + CM 120 házat, vettem helyette egy AsRock H77 PRO4-M lapot és az N200-at, ami óóóóriási csalódás volt számomra, 1 éjszakát bírt, utána vittem is vissza, a webshop nagy örömére...
Ha valakit érdekel, szívesen leírom, de erősen offtopic, ez is.
Ezután jött a mostani ház, amit tegnap raktam össze: Fractal Design Define Mini, mindig is nagy FD rajongó voltam, sokáig Node304-et szerettem volna, de egyáltalán nem bántam meg, nagyon jó, sok szolgáltatással, jól is szerelhető, és kegyetlen szép.Szóval effektíve gondom nem volt a CM120-al, csak elkapott a gépszíj...
Ősöknek felajánlottam, hogy átszerelem a gépüket ebbe, de Nekik a Codegen MX31 jobban tetszik.
-
-
xtevo
őstag
válasz
Pista0001 #16483 üzenetére
Tényleg... tényleg! Elfelejtettem, mea culpa.
@imibogyo
Picit azért szkeptikus vagyok a fehérrel szemben, egy idő után nem sárgul meg?! Vagy ez ilyen népi mende-monda? Nehéz ügy, mivel többnyire világos a szoba, de ahol a gép van, monitor, bill, egér, egérpad, mind fekete, így eléggé kilógna a sorból. De tény, hogy a fehér mikró is nagyon szép. -
xtevo
őstag
válasz
Ric4m0nd #16479 üzenetére
Nekem is nagyon tetszik, kinézetre, belsőre is. Lehet nem is kell többet gondolkoznom?!
Azért még meghallgatok 1-2 tippet.
Ahogy olvastam, Te Thermalright HR-02 Macho-t szeretnél belerakni, anno HookR kolléga egy elég részletes hozzászólást írt, hogy nagyon határeset elfér-e, a B75M-ITX laphoz viszonyította, a H77M-ITX ugyanaz.LanPC Node304: katt
@Rypejakten
Köszi! Volt már Prodigy-m, én nem estem hasra tőle, nálam eléggé billegett bekapcsoláskor, meg böszme nagy volt. De azt aláírom, hogy hűtésben, szolgáltatásokban top! -
xtevo
őstag
Két kérdésem is lenne felétek:
1.
Szerintetek létezik, hogy van különbség az AsRock H77M-ITX és az AsRock Z77E-ITX Raid vezérlője között? Olyasmit hallottam/olvastam, hogy állítólag Raid 0 esetén előbbinél +150%, míg utóbbinál +180-185% teljesítmény növekedés volt, a normál egy ssd-s rendszerhez képest. Gyártói oldalon nem találtam erre utaló infót...2. Olyan házat keresek, ami 2db 2,5" és 2db 3,5" vinyót képes fogadni (legalább). Árban, méretben nem szeretnék nagyon elszállni. 20-30k max. (és itthon kapható legyen). Ami talán leginkább szimpatikus: Fractal Node 304, de minden érdekel.
Köszi előre is a segítséget.
@Pista0001
Most kapható aprón egy Z77 Stinger, ha nem félsz a használt cuccoktól. -
xtevo
őstag
válasz
Rypejakten #16456 üzenetére
Még olcsóbb venti: XILENCE COO-XPF120.R 1000 Ft körül mozog, és szintén elég jó.
de, amit Pista0001 ajánlott Arctic F12 is megbízható.
-
xtevo
őstag
válasz
Ric4m0nd #16210 üzenetére
Én a helyedben elgondolkoznék egy BeQuiet Straight Power E9 400W tápegységen, baromi halk, minőségi. Esetleg egy OCZ 400W Silencer MKIII táp se rossz, sőt még színben is menne a konfighoz.
Monitorból pedig biztos, hogy Dell-t vennék, ha ennyi pénzt szeretnék rá költeni.
-
xtevo
őstag
válasz
b.bone #15771 üzenetére
Egy ilyen konfighoz én ezt venném: Be Quiet E9 400W
-
xtevo
őstag
válasz
Trolee #15516 üzenetére
Az oldalsó 8cm-es venti slim, 15mm "vastag". Én kapásból kivettem
Sokan panaszkodtak a hangjára...
Szüleimnek egy htpc-t pakoltam a codegen mx31-be, és eléggé passzentos volt belerakni az alaplapot, a CoolerMaster háza ellenben viszonylag szellős, elfér benne minden, akár 3db 3,5" merevlemez is. -
xtevo
őstag
válasz
jilian #15506 üzenetére
A Prodigy az egy olyan ház, hogy beleszeretsz, és vége...
Ez egy netezős pc-nek elég durva lesz, nem full hd-ben, persze, de simán lehet vele játszani is... de hát ha megérdemli az asszonypajti...
Tápból felesleges sfx, egy atx is bőven jó lesz a házba befér, másrészt olcsóbb is. -
xtevo
őstag
válasz
Grave_444 #15464 üzenetére
Én az olcsóságra reagáltam, hogy nem éri meg már (szerintem), de nem voltam elég bőbeszédű, hogy ez látsszon is. Mea culpa.
@zolikaDB
Itt egy kis összefoglaló a 1155ös chipset-ekről. Annyira nem avult el, nem is lehet ilyet mondani, de van már jobb/újabb chipset, amit érdemesebb megvenni. -
xtevo
őstag
válasz
zolikaDB #15459 üzenetére
Azt mindkét lap viszi, újabb ivy procikat is visz régi lap biosfrissítéssel, (meg egy kis szerencsével)
Az már más kérdés, hogy megéri-e 2013-ban egy h61-es lapba pénz fektetni...szerinte nem. Az SSD-t én végigteszteltem, és van különbség sata2 és sata3 között...
@Grave444
Amit Ő linkelt, azon van usb3, ezért a két lap között 2-3k különbség van, amit viszont megér a b75m-itx. -
xtevo
őstag
válasz
zolikaDB #15453 üzenetére
A H61-es régi chipset, míg a B75 jóval újabb, utóbbi natívan (intel) támogatja az usb3-at, sata3-at. Ha jól tudom, akkor erre a b75-ös deszkára már 3 év gari van. Minden földi jóval ellátva, én csak ajánlani tudom, én is B75M-ITX-et használok.
Két modell összehasonlítása: itt
-
-
xtevo
őstag
-
xtevo
őstag
A gyári 2x9 és 1x14 cm ventiket tuti bekötöm majd, ez csak amolyan őrületem, egy passzív hűtővel ellátott cpu, csak maga a borda. De szerintem ez is egy olyan kompromisszum, amit meg kell hoznom, hogy kénytelen leszek ventit rakni rá combosabb proci esetén (i7-2600 -ra gondoltam jövőben)
-
xtevo
őstag
Nagyon szépen köszönöm!
Borzasztóan alapos, ahogy megszoktuk Tőled!
Abszolút logikus okfejtés után kiesett a Thermalright HR-02 Macho, sajnos, bármennyire is szerettem volna ezt a böszmét
de úgy teljesen megöli az egész házat, a jövőben tervezek még 2 merevlemezt, lehet + 1 ssd-t is, úgyhogy a hely kelleni fog tutira.
Meglestem, amiket ajánlottál, ez a Prolimatech nagyon szigorúan néz kiCsak sajnos ezen nincs venti, vajon ez hogy teljesítene passzívan?!
Azért, ahogy nézem, egy böszme nagy procihűtő is kb. az ilyen előre feltöltött vizes rendszerek árát súrolja, úgyhogy meggondolandó. Bár utóbbiakról inkább rosszat, mint jót hallottam. -
xtevo
őstag
Köszi az infókat!
Szerintem legutóbb akkor használtam optikát, amikor szüleim gépét összeraktam kb. 2 éve...
Az ára az sose volt alacsony a minőségi cuccoknak, ezt el kell fogadnunk. Nekem nagyon szimpatikus ház, most már "csak" HookR kolléga segítségét szeretném kérni, hogy egy B75M-ITX lapra, (vagy H77M-ITX, szinte ugyanaz) mi a legnagyobb procihűtő amit fel lehet rakni? Cél, hogy a mostani i3-at passzívan simán vigye, illetve később egy i7 2600-al is megbirkózzon, ott már kelleni fog a venti, gondolom...
Amit én néztem a Thermalright HR-02 Macho, elvileg rámegy, kérdés, hogy nem zavarja-e a belógó hdd keretet?! -
xtevo
őstag
válasz
Black&White #15239 üzenetére
Képeket, esetleg kicsit hosszabb beszámolót szívesen olvasnék a szerelésről/házról.
-
xtevo
őstag
Köszönöm Neked is a kimerítő választ!
Bevallom azért kíváncsiskodtam, mert elég jó áron hozzá tudnék jutni egy ilyen hűtőhöz, de ahogy látom, akkor iszonyat megdrágítaná az egész konfigot, ha váltani szeretnék... Mindenképp maradnék Intel fronton, úgy viszont egyetlen lap jöhet szóba, ami 50k... le kell mondanom úgy látszik róla...
-
xtevo
őstag
Urak!
Létezik olyan mITX alaplap, amire ráfér a Be Quiet Dark Rock Pro C2 toronyhűtő? Vagy esélytelen, ha használni szeretné az ember a PCIe slotot?! -
xtevo
őstag
válasz
Black&White #15188 üzenetére
Az fura... hisz elèg sok helyen külső raktàrbòl tudják intèzni akàr 1 nap alatt.
Ha megkaptad lègyszi szàmolj majd be.Hacsak nem veszem meg addig
-
xtevo
őstag
Urak!
Mik a vélemények a Fractal Design Node 304 házával kapcsolatban? Nagyon megtetszett a letisztult, és minimalista előlapjával, stílusával.
Ahogy visszaolvastam a topic-ban: Gergi és Black&White kolléga vett ilyen házat. Ha megosztanák a saját tapasztalataikat. -
xtevo
őstag
válasz
Grave_444 #15158 üzenetére
Azért a 450W-os tápos verziónak az ára elég borsos meg kell hagyni...
A 300W-os tápegység mire elég amúgy, milyen konfigot lehet bele max belerakni, egy i5 + combosabb vga +ssd+hdd kombót elvisz?
Kinézetre nekem is nagyon tetszik, az meg a másik fele, hogy árban kb. annyi mint a Lian Li és egy 300W 80+ táp is jár mellé.
A Xilence háza meg túlárazott 25-26k-ért szerintem...A képeknek nagyon örülnék, ha küldenél, mindjárt dobok egy privit ezzel kapcsolatban.
-
xtevo
őstag
Urak!
Egy kis segítséget szeretnék kérni, kezdem megunni a mostani CM Elite 120 Advanced házam látványát, ezért a közeljövőben szeretnék váltani, nagyon tetszenek a rácsozott előlapos házak, amik inkább négyzet méretre hajaznak, természetesen usb3.0 csatit szeretnék, ODD-t nem használok. Tudtok ilyeneket ajánlani nekem? Fontos, hogy itthon kapható legyen, és árban 30k a "lélektani" határ.Amiket néztem: (nem sorrend)
- Xilence Torino
- Silverstone SG05
- Lian Li PC-Q08BKöszi előre is a segítséget!
-
xtevo
őstag
válasz
Garold #14625 üzenetére
Nekem ugyan i3-2120 procim van, de a gyári hűti is vígan elviszi, bios-ban beállítod, hogy level1 legyen a fordulatszám, és 45-47 fok körül pörögjön fel, baromi csendes. Ha ez a megoldás nem tetszik, akkor lehet másban gondolkodni.
Nekem itt fekszik a dobozában a CoolerMaster GeminII de még nem éreztem szükségesnek, hogy beüzemeljem.
-
xtevo
őstag
válasz
szente #14418 üzenetére
Azért pörög rajta a venti, de egyáltalán nem hangos, sőt. Bios szinten leszabályoztam Level 1-re, és asszem 46 foknál pörgeti fel, normál használat mellett (net, filmezés stb.) nem pörög fel. Renderelésnél, viszont megjön a hangja, tiszta sor.
Hú, most megfogtál, már nem emlékszem rá...
-
xtevo
őstag
válasz
szente #14414 üzenetére
Szerintem egyáltalán nem a hangosak a CM Elite 120 ventijei, én mondjuk a 80x10-est nem kötöttem be, tudtam pörögne, mint az őrült.
Az előlapi viszont csendes jószág, a vga-m hangosabb nála. Mondjuk azóta beszereztem egy Sickleflow-ot, kb. zajban hasonlít rá, mondjuk légszállításban azért elmarad.
Ha ezt a házat választod ajánlom a hdd blokk utáni venti beszerelését, úgy a kis ventit elhagyhatod, szerintem. Én legalábbis így csináltam(Profilomban konfigom)
-
xtevo
őstag
válasz
Krampesz #14065 üzenetére
Mit szólsz ehhez: SilverStone SST-LC06S (ha nem riadsz vissza a használt cucctól)
-
xtevo
őstag
Köszi!
Esetleg az első kérdésre is tudsz válaszolni?
Ezt találtam: "A szívások elkerülése végett a gyártó oldalán lévő datasheet pdf tartalmaz egy megkötést,ami szerint PCI slot szükséges!!!!!! Erre a táp alaplapjának rögzítéséhez van szükség! Megoldottam (köszörű, ragasztó stb.), de nagy szívás volt!" Nem is nagyon értem...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Egy helyre gyűjti az eltérő áruházak játékait a Microsoft
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Fotók, videók mobillal
- Eredeti játékok OFF topik
- Autós topik
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- LEGO klub
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 128GB , Kártyafüggetlen
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X3D Processzor! 16Mag-32Szál!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest