- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ant@
senior tag
Az iponnál jól dolgoztak mert sokkal előbb megjött a cucc mint amire ígérték. Össze is pattintottam működik minden és egyáltalán nem kellett fúrni-faragni. Ha valaki netalán az intetech jx-500-on gondolkodna tudnia kell, hogy 8 ezerért van benne paneltáp.
Azt ne kérdezzétek milyen, nem próbáltam, nem tudom, de van. Köszi a helpet még egyszer.
-
Ant@
senior tag
Köszi az infókat. Ezek szerint a rögzítéssel lehet némi gond de nem vészes. Amúgy már tegnap megrendeltem a cuccokat. Végül az inter-tech jx-500 lett a nyerő. Itt a ramok meg a 24 pin csati fölött elvileg pont van hely egy ssd-nek ahol külön rögzítés nélkül a helyén marad majd. Egy ilyen tápot rendeltem hozzá. Az adapter noname 12V 5A. Ezt könnyű lesz cserélni ha mégis kellene. Bele fog telni némi időbe mire minden megjön. Majd megírom mire jutottam.
-
Ant@
senior tag
Közben már lecsekkoltam elvileg a régi kocka is 5.5x2.5-ös meg a táp is amit kinéztem. Még ami nem tiszta az az aljzat rögzítése. A képen az látszik, hogy csavaros a vége szóval ha jól gondolom ezt csak simán bele kell csavarnom a lyukba. A régi háznál van hely mellette két pici csavarnak ami egy kis műanyag keretet rögzít. Na ilyen nincs a képen de ez valószínűleg annyira nem fontos. Meg ahogy nézem ezeken az ici-pici pico tápokon nincs föld kábel, bár ha kéne rá valszeg lenne.
-
Ant@
senior tag
Csak még egy kérdés. Ezeknél a DC-DC pico PSU bemeneti fejeknél mire kell figyelni? A fizikai méretezésre? Ezek nem egyformák mind?
-
Ant@
senior tag
Asszem ez végül egy frankeinstein lesz. A külső 60W-os kockát megtartom. Veszek egy kisebb paneltápot mert ezen egy csomó floppy meg mindenféle kábel lóg feleslegesen. Kell még egy jól szellőző ház és akkor a procihűtőn kívül nem is kell más venti. Halk lesz hűvös és olcsó, ha minden jól megy. Mindenkinek köszönöm a tippeket. Sokat segítettetek.
-
Ant@
senior tag
válasz
AxBattler #53056 üzenetére
A proci nem is de a paneltáp melegszik piszkosul. A ház egyik alsó sarkán ahol a legjobban hevül már konkrétan lepattogott a festék ezért is akarok újat. Ha már beleölök még 25-öt ebbe akkor legalább legyen jó vagy marad ez megvárom míg megdöglik és jöhet egy új STX rendszer.
-
Ant@
senior tag
"Ez" alatt a chieftechre gondoltam. Arra is beugrott veszek még egy ugyan ilyet ami most van de sajna már rég nem kapni sehol.
Asus AM1I-A a lap, ARCTIC Alpine M1 Active a hűtő.
Tápból nem biztos, hogy új kell. Pár napja elkezdett random hibákat dobálni bootolásnál. cpu overvoltage, cpu fan error meg ilyenek, de amúgy ment restart után nem volt gondja. Elsőre arra gondoltam a táp lesz az, aztán feltűnt hogy a bios elfelejtette az időt. Kicseréltem az alaplapi elemet, azóta semmi gondja csak én meg már közben belevetettem magam a témába aztán úgy maradtam. De azért ha észerű áron megoldható inkább veszek egy új tápot is ez meg jó lesz tartaléknak.
-
-
Ant@
senior tag
válasz
AxBattler #53043 üzenetére
Igen pontosan, a táp meg a csati fölött van a keret. Szellőzés szempontjából ez sem a legideálisabb de legalább van hely egy kis ventinek ami némileg segít rajta. Anno eredetileg az volt az elképzelés, hogy keveset fogyasszon és mehessen 24/7-ben. A HD filmeket játssza le zökkenőmentesen de ennél több nem kell. Egy erősebb ATX tápos gépet nem szívesen járatok egyfolytában már csak a rengeteg venti miatt is. Barkács dolgokban kifejezetten béna vagyok. Szóval mielőtt bárminek nekiállnék előbb próbálom megkeresni a "legfájdalommentesebb" megoldást, de lehet mégis meg kellene tartanom a tápot azzal bővülnének a lehetőségek csak annyira már nem bízok benne mert már több mint 8 éves és elég sokat ment.
@PROTRON
Ott is van keret ha megnézed a gyártó oldalán. Két sarok közül választhatsz hova csavarozod. Lehet pont elférne de nagyon necces. Valszeg pont hozzáérne a procihűtő tetejéhez a felesleges negyedik kis rögzítő fülecske. Meg az ár alapján ehhez biztos nem jár táp. -
Ant@
senior tag
válasz
PROTRON #53039 üzenetére
Igen őket már néztem. Ahogy látom az összes jelenlegi doboznál felül van a tálca vagy az egyik oldalon vagy a legtöbb esetben hosszában középen. Én olyat próbáltam találni ahol a front panel felőli oldalra teszik. A jelenlegi is ilyen és 23x19-es alapterületen minden kényelmesen elfér. Olyat sem találtam ahol az alaplap alá megy az SSD pedig ezt pár hosszabb távtartó csavarral szerintem viszonylag egyszerűen meg lehetne oldani. Ahogy most látom a dolog alapvetően két lehetőség közül választhatok. Vagy megbarátkozok vele, hogy nem lesz új házam vagy keresek valami alternatív megoldást az SSD elhelyezésére. 40 ezret nem akarok elkölteni erre a projektre mert kicsit drágábban már komplett gépet kapni kisebb méretben.
@hegegabi80
Igen lehet, hogy meg kéne emelni az alaplapot egy centivel és és kétoldalúval beragasztani alá az SSD-t. A bekábelezés így kicsit problémás lesz de elvileg megoldható.Fekvő lesz. Ez egy kicsit nagy. Paneltápos megoldásban gondolkodok mert a teljes rendszer csúcsteljesítménye kb 30/35 W.
@Duracellm...
Ilyet hol lehet venni? -
Ant@
senior tag
Kicsit körüljártam a dolgot. A 1350-nél az a baj, hogy nálam középen van a proci, a hűtő 8x8 cm ezért egyik rekesz sem maradna épen ha szeletelni kezdenék. A 1340 lenne legjobb méretben de ott mindenképpen belelóg a tálca. A 1360-nál nem kellene egyáltalán vagdosni, szóval ez akár is jó lehet csak kicsit nagyobb az eredeti elképzelésnél. Meg azon is gondolkodtam, hogy nem is rögzítem az SSD-t csak berakom valahova a házba aztán kész.
@HookR
Az Antecet én is néztem. Jó lenne csak ezt az árat enyhén túlzásnak érzem. Ennyiért már inkább megveszem az In Win Chopint. Az Asrock sem rossz. A jelenlegi tapasztalatokból kiindulva a következő valószínűleg már valami ilyen lesz.@Seep
Nem támogatja az alaplap, meg a komplett belső már megvan, csak új házat és tápot szeretnék. -
Ant@
senior tag
Üdv Urak! Bár már kezdem feladni, de itt hátha tud nekem valaki segíteni. Szeretnék egy kis ITX házat amibe belefér egy SSD és egy 41 mm-es procihűtő ami fölött lehetőleg van valami rés. Egy 60W-os paneltáp bőven elég lenne az egészet meghajtani. Akárhogy erőlködök nem bírok ilyet találni. Minden ilyen kis kuckóban a proci fölött van az SSD tartó tálca, ami miatt egyrészt nem fér be hűtő meg légáramlás szempontjából sem a legideálisabb. Eddig még a legéletképesebb alternatíva az In Win Chopin de igazából semmi szükségem 150W-os ventis tápra meg szálcsiszolt designra. Szeretném kb fele ennyiből megoldani. Felőlem ronda is lehet csak beleférjen aminek bele kell.
-
Ant@
senior tag
válasz
Mattanyahu #17501 üzenetére
Amikor nekem kellett volna akkor még nekik is csak előrendelhető státuszban volt.
-
Ant@
senior tag
Üdv!
Tud valaki olyan 4 cm-es házhűtő ventillátort ami maximium 7 mm vastag?
-
Ant@
senior tag
Nálam egy G530-at hűt a Noctua. A proci volt 10k a hűtő 12k.
Első hallásra elég vadul hangzik ez tény, de nyilván nekem se ez volt alaphelyzetben az elképzelésem. Nagyjából 20 órát töltöttem különböző hűtők specifikációinak és tesztjeinek olvasgatásával. Amik végül fennmaradtak a rostán pont azok amiket HookeR is ajánl:
Alphenföhn Silvretta - nem kapni itthon
Thermalright AXP-200 - egy ligával feljebb játszik, >15k és necces ,hogy befér-e
Thermaltake Slim X3 - halkabb de teljesítményben nem sokkal van előbbre mint a gyári
Arctic Alpine 11 - ez 7 cm magas, szintén a vagy befér vagy nem kategóriaEsetleg néz körül az Arctic cuccai között, azok elég jó árban vannak. Pl ez
-
Ant@
senior tag
Ebben a lapos kategóriában nem fogsz ezeknél jobbat találni. Minimum a Thermaltake Slim X3 árát ki kell fizetned ha kell hűtő. Ilyen Spire meg Xilence 2000 Ft-os csodákkal nem érdemes kísérletezni. Én elég sokat rugoztam ezen a témán annó végül megvettem a Noctuát. Nem volt olcsó, de nem is indokolatlanül ilyen drága. 37 mm magas tokkal vonóval, nem lóg rá se a ram-ra se pci expressre. 9cm-es venti 6 év garanciával egy rakat kiegészítő extrával. Azonos fordulaton sokkal halkabb a gyári megoldásnál és 6-7 fokkal hűvösebb.
-
Ant@
senior tag
Egy 120 W-os paneltáp ami a 12 V-os ágon 4 A-t ad le megbirkózik hosszútávon egy T szériás celeronnal aminek 35 W a TDP kerete? Meghajtók: 1 db SSD.
-
Ant@
senior tag
Van valakinek infója vagy tippje, hogy mikor jönnek ki a jaguár platformra építő itx lapok?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- BESZÁMÍTÁS! ASUS A520M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Enermax 650W
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest