-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
UBO
csendes tag
válasz
#16939776 #32183 üzenetére
Hi,
Igen azt hiszem ahhoz való.
Pontosan ilyen fajtát vettem:
Xbox 360 slim e de ahol vettemkonzolszervízott most nem látom a netes oldalukon, mindenesetre bemenni megéri a szervizükbe a másik fajta kivezetés is jó és ahogy nézem egy ezressel olcsóbb is.
De így utólag nézve még lehet nem is jót választottam.
Xbox 360 másik fajta itt a két feszültség 12v(ebben nem vagyok biztos hogy minden fajta ennyi de egy utángyártottat néztem az 12v-os volt) és 5v külön kivezetést kapott már, de sztem itt is csípned kell a vezetéket ha hosszú távra tervezel.Itt egy videó az egyik fajtáról:
3sárga 3 fekete 1kék 1 piros
Gyanítom hogy ez a két külön dugaljos végű mert erről több leírás is van ha googlizol.A slimes verzió (a vége egy dugalj) a korábban említett 2sárga 2fekete 1kék 1piros 1szürke felosztás volt.
Mindkét esetben a sárga a 12V fekete földelés, piros 5V(kimérve ~5,25V) , szürke (összeforraszt a feketével) és ha összeérinted a pirosat a kékkel(én össze is forrasztottam) akkor az addig stand by-ban lévő táp bekapcsol (enélkül a 12V-os ág csak ~5,18V-ot ad, és a tápon lévő lámpa is narancs színű)
Az elfelejtettem mondani hogy Pico PSU-hoz pedig hozzá se keell nyúlni, a csatlakozója (a tápegység felőli) megegyezik a alaplapi 24tűs csatlakózójának a 4-es különállójával (nekem volt otthon egy nagyon régi táp arról lecsíptem) Pico PSU-nál Fehér(12V ide kell majd az xbox360 sárga vezetéke) és fekete(földelés, ide xbox360 szintén fekete) vezeték van.
Mivel később még jön 2x 3TB a Pico sata kivezetéséhez én még hozzáforrasztottam az igényeimnek megfelelő számú sata csatolót. -
UBO
csendes tag
Sziasztok,
Én a múlt héten vadásztam 12V tápot (pico psu-hoz). Meg kell hagyni elég macerás.
Opciók:
Korábban említett adapter áruházból számomra ismeretlen eredetű és márkájú (nem vállaltam a rizikót)
Külföldi rendelés (hosszú idő)
Wirelles bolt szintén ismeretlen márkájú és elég drágaEzek után elkezdtem alternatívát keresni és még jóval korábban itt a fórumon olvastam hogy az xbox 360-nak is van 12v tápja. Számomra ez jelentette a megoldást 8000 HUF 9,6A (azt hiszem van nagyobb is) és original xbox360, utángyártott itt sem éri meg. (erre rá merem bízni a 2x3TB Red vinyókat és az asrock n3150-es lapot), ráadásul elég nagy téglatest, ami csak jót jelent a hőleadás szempontjából (viszont nem egy néma darab) és barkácsolni is kell. Annyi rizikó van hogy én lecsíptem a végét mert elég kacifántos dugalj van a végén. 7 vezetéke van (verziótól függ): 2 sárga-12V, 2fekete-földelés, szürke-stand by (hozzá kell forrasztani a földeléshez), piros-5v, kék-power on(össze kell forrasztani a pirossal)
Ha valakinek kellene segítség szivesen segítek, nem nagy cucc ha forrasztottál már. Stabilan működik szombat óta megállás nélkül, hétvégén csinálok majd konnektoros fogyasztásmérést (asrock amh1-itx vs n3150-itx ezek vannak otthon)
-
UBO
csendes tag
Sziasztok,
Rendszerhűtés hangtalanul a következővel sikerült nekem (az asrcok proci hűtőt ki is iktattam)
Scythe Slip Stream800rmp és 400-500-ig vissza lehet venni, de én 700-800-on használom és így még szállít is levegőt. Nekem bevált.
Van belőle nagyobb teljesítmény is de nekem csak levegő mozgatásra kellett így ezt választottam.
Teszt a ventiről ezen a linken -
UBO
csendes tag
Szerintetek melyik a jobb vonal?
Amd - [asrock QC5000-ITX]
vagy
Intel [asrcok Q1900-ITX]
Adattárolás lenne a cél, egy mini NAS, de lehet hogy bepróbálnám a filmnézést is róla (de 80-90%-ban inkább NAS funkció)?
egy árban van a kettő. -
UBO
csendes tag
Köszi a válaszokat!
Codegen ház+tápot elkerülöm
sysrq
Köszi az észrevételt valóban később lesz bővítés, kell a legalább 3 sata csatlakozó.
Mercutio_
Nagy teljesítményre nincs szükségem de mindent összevetve minimális plusz befektetés lenne.
DarkByte
A kockatápos ötletedet is figyelembe véve. Ebből milyet érdemes venni?
Eredmény: [ASRock Q1900DC-ITX]
4 sata, DC-in (ilyenkor az alaplapból táplálkozik a HDD-is? sry kezdő vagyok) +4 magos proci
Arra jutottam megéri a befektetést még ha túllépi az igényeimet is -
UBO
csendes tag
válasz
DarkByte #24985 üzenetére
Köszi!
Paneltáp nem játszik
Esetleg alternatíva [FSP 85+ os 250W] ez megfelelőbb lenne? sajnos a codegen házban lévő tápról nincs információm azon kívül h 300W-os.
Alaplap: [MSI AM1I] ebben kicsivel több usb van és normál ramok vagy még [Asus AM1I-A] ehhez viszont egy kisebb proci jönne: [AMD Sempron 2650] ami csak 1,45Ghz szemben az asrock 2.41 GHz-cével. Igaz +3 ezer és kijön egy négymagos [AMD Sempron 3850]-ös -
UBO
csendes tag
Sziasztok!
Véleményt szeretnék, vagy ha esetleg valamit elnéztem javítsatok ki pls!
Tudom hogy a következő összeállítás nagyon low level de nekem a cél az, hogy kiszolgálja a HDD-t és mondjuk elketyegjen a szobától távol
Kizárólag 7/24, töltés, adattárolás, médiamegosztás.
lap: [Asrock D1800B-itx]
memória: [2x1gb Kingmax ddr3] So dimm Ez kompatibilis vele ugye?
ház:[Codegen MX-31] 300W táppal
hdd:[WD Red 2TB]
(és van még hozzá egy vinyóm amire megy majd a win)
Létezik ennél olcsóbb megoldás ár/érték arányban?
Köszi a válaszokat! -
UBO
csendes tag
Hi!
Esetleg tudnál vmi linket dobni hol találtad ezeket ennyiért!? Ugyan ezt a lapot szeretném csak G1610es procival. B75M-ITX (16k), G2020 (11k), én a lapot legkedvezőbb áron 20k-ért a procit 14,5k-ért találtam. Plusz nekem 2x4gb [Kingston DDR3-RAM 8GB PC3-12800 HyperX Kit (KHX1600C9D3B1K2/8GX)] 18k esetleg ezt láttad valahol olcsóbban?
Házat meg egy gyönyörűséget barkácsolokvan egy régi házam és hozzá minden ami kell h egy szép kicsi pofásat összedobjak belőle
(szeretem a homemade dolgokat)
-
UBO
csendes tag
Üdv ismét!
Ennek függvényében (belegondolva már tényleg nem nagyon fogok időzni játékokkal)egy SSD is bekerül. SSD tekintetében mit ajánlanátok? Win8 nem tetszik, win 7 ketyegne rajta, úgy 32 - 40 Gb megteszi? Azért egy nagyobb procinak még örülnék
általában 10-15 ablak nyitva netezéshez (főképp ha fullhdtv lesz a monitor tovább bővülhet) és nem szeretném ha megtorpanna. Illetve felbontást milyet lehet kicsikarni ezekből? Közben, még egy igény felmerült, sokat foglalkozok excellel és olykor nagyobb táblák is a kezem közé akadnak +makróírás futtatás, ezek a fránya hosszadalmas makrók a laptopom megizzasztják....(főképp ha 1000 sort kell végigvizsgálnia) vagy ehhez mit kéne erősíteni?
Illetve az általad javasolt hdd (HGST 1TB 15k) elég hangosnak bizonyult a különböző felhasználói tapasztalatok alapján. De végtérre ha nincs rossz meghibásodási aránya, megbarátkozok vele, vagyis egy nagyobb testvérével
. Még egy kérdés, sata3 megéri? ennél az alaplapnál van pl az is (bocs h csak így belekontárkodom) és van egy távirányító amin megcsillant a szemem (ami jól jönne az egyel arrébb lévő helyiséghez) + optikai hangkimenet
a közeljövőben lenne egy erősítő+hangfal kombo és ahhoz igencsak jól jönne az optikai kimenet. Vagy az megoldható úgy hogy itx -> tv (hdmi-vel) -> erősítő(optikaival), mert tvn van optikai kimenet, de ez ugye közvetett "kapcsolat" lenne... +1 hibalehetőség :-)
Válaszod előre is köszönöm(#17428) radi8tor1 Köszi az SSD-s segítséget!
-
UBO
csendes tag
Sziasztok!
Kicsit elveszettnek érzem magam. Adott 80-85e Ft. Max ennyit szánok rá.
mini itx a cél
ház nem kell (de táp igen)
hdd: megvagyok ssd nélkül is min 500 Gb (később úgyis bővítésre kerül)
proci, alaplap, ram, teljes mértékben várom a javaslatokat.Ami fontos hdmi kimenet (mivel a tv szolgálna monitorként és így hang is egyből menne).
A gép egy hűvös helységben (nyáron is max 20fok) lenne és csak hdmi kábel jönne a szobába.
Amire használnám: HD filmezés minden mennyiségben, (meg persze örülnék ha egy 20gb-s fájt nem fél óráig csomagolná ki...) és torrent (0-24)
Ha jól sejtem integrált vga is megteszi a hd-hez !? Talán néha-néha menne valami játék de bőven elég ami elmegy az integrált videokarival
De ha tévednék cáfoljatok meg
Javaslatok? -
UBO
csendes tag
Helló mindenkinek!
Egy mini itx-et szeretnék.
Amire kell:torrent, és jó lenne ha lenne rajta hdmi kimenet mert akkor összekötném a tv-mel és pár film menne rajta (elsősorban sorozatokhoz mert feliratot nem jól kezeli a tvnem lehet színt állítaniezzel kicsit pótolnám a hiányosságát).
A lehető legolcsóbb változat érdekel mivel semmi extra dologra nem kell csak h fusson.
ami van hozzá:
vinyó sata+külső
laptop tápot tudok szerezni úgyhogy jó lenne ha azzal működne, de másik táptól sem zárkózom el
ház sem kell majd fabrikálok hozzá
Valami olyasmire gondoltam ami integrált cpu-s alaplap és csak ramot kell hozzá vennem.
[pl. ilyesmi]
Költségvetés: max. 30e (alaplap,cpu,ram)
Az ötleteket előre is köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 38000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest