-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolikaDB
veterán
Üdv mindenki!
Tesóm építene egy alap kis m-itx gépet alap dolgokra: net, filmezés, zenehallgatás. Fontos, hogy kis kompakt gép legyen, kb semmiféle tuningot nem akar, meg úgy ragaszkodna a viszonylag szabvány alkatrészekhez (nem akar kínlódni szörnyeteg VGA-val, magas RAM-okkal, hűtőkkel).
Kb fejben össze is állt a masina, de egy kérdés felmerült még: milyen lapot ajánlotok 1151 fronton? Nem kell beépített wifis.
Amire mi gondoltunk:
- Asrock B150
- Intel Core i3-6100
- FSP400 60APN 85+
- Coolermaster Elite 120
- Samsung 850 Evo
- Corsair 8GB VengeanceKöszönöm
-
zolikaDB
veterán
válasz
radi8tor #16790 üzenetére
Na ez az! Melyik platform, melyik procitól érdemes ilyenre gondolni? Tehát nem 24/7, nem főállásban. Melóban core i7-esek vannak erre, 16GB RAM-mal, nyilván nem erre a szintre gondolok! Csak annyi, h nem fossa össze magát a gép, ha egy modellt meg kell nyitni, vagy szerkeszteni.
-
zolikaDB
veterán
Ha esetleg arra adom a fejem, h CAD-CAM munkát végezzek a gépen (hobbiszinten), akkor is megfelel majd az Intel?
-
zolikaDB
veterán
Üdv mindenki!
ITX-ben "utazok" egy ideje, Brazos vonalon. Itt is jártam már, néha pedig elgondolkodok, h picivel erősebb, nem integrált megoldás is lehet jól jönne lassan.
Többen ajánlották, h vegyek valami alap deszkát, Intel 1155-ös foglalattal, és bele valami Gxxx procit használtan 10-12k körül. Öcsémnek ilyesmi konfigja van, és nincsenek az apró akadások HD-nél vagy sok-sok böngészőablakban, mint nálam néha.
Most nézegetem a kínálatot, és látom, h az FM1 és FM2 procik újonnan kerülnek ennyibe. Érdemes ezekkel foglalkozni általános felhasználásra? 1080p HD filmnézés, netezés, alap feladatok, első körben VGA nélkül (egy Gxxx-hez képest). Jövőben bővíthetőségről mit lehet tudni?
Köszönöm -
zolikaDB
veterán
válasz
Hurkaleves #15709 üzenetére
Ez engem is erdekelne!
-
zolikaDB
veterán
-
-
-
zolikaDB
veterán
válasz
glocker #15524 üzenetére
Neten sok TV csatornát tudsz nézni online, ehhez tuner sem kell. Ha úgy akarod nézni, mint egy rendes TV-t, ahhoz viszont kell, abba dugod az antennát és voilá. A gond az, h nem biztos, h erre 100%-osan elég a Brazos nyújtotta erőforrás. (olvastam már olyanoktól, akik próbálták, h kicsit combosabb gép kellene ehhez)
Trolee: hát őőőVégülis egy öreg táp hátulja is rácsos. Azon könnyedén át tudsz küldeni pár nagyobb csavart. (pontosan nem tudom mekkorát, M5, M6) Az megfogja, a menet belevágja magát a rácsba. A tápcsati, kapcsoló helye meg megvan, kiszeded és oda illeszkedik az SFX tápé. Mondjuk ez kicsit lehet kókány.
Ahogy a kollega mondja, vásárolsz valahol 2-3-4-5 mm vastag lemezt, acél, alu, mindegy. Kiméred az SFX csavarhelyeit, felkarcolod a lemezre, kifúrod, tápcsati/kapcsológomb helyeket felrajzolod, belefúrsz, kireszeled, összerakod, a lemezre felkarcolod a ház csavarhelyeit, befúrod, és mehet a helyére.
élőben könnyebb lenne, talán fél óra meló. -
zolikaDB
veterán
válasz
Trolee #15516 üzenetére
A CM hihetetlen jól szerelhető. Slim venti van benne, a swif nem fog beférni. Én kivettem, az előlap alatti 12-est is lekötöttem, bár az keresztülfújja a HDD-t, és kb 4-5 fokot jelent minuszban. De azt hiszem, nem szabályozható alaplapról, és 1200 rpm körül forog. Nem zavaró, de van halkabb is ennél. Igaz, adnak hozzá molex átalakítót.
Én úgy oldottam meg, h a 80-assal szembeni oldalra betettem egy 12-es ventit, mégpedig olyan furfangosan, hogy a meglevő lyukakhoz kábelkötegelőztem, adnak bőven a házhoz azt is. Az a lapra merőleges, 800-on ketyeg és jó így. -> [link]
Stabil és nem is látszik, h hova van erősítve. -
zolikaDB
veterán
válasz
Trolee #15513 üzenetére
A CM Elite 120-ba 65mm magas fér. Viszont kényelmes, szellős, jól szerelhető, nagyobb, mint a Codegen. Igaz, ahhoz, h kivedd a lapot, a tápot is ki kell venni.
Codegennél vmivel jobb a helyzet, bár, ott a lap fölött van a 3.5-es HDD helye, mondjuk a távolság megvan, úh normális hűtő is befér. -
zolikaDB
veterán
válasz
#22145024 #15489 üzenetére
Egy darab kérdőjelet nem látok.
FRACTAL CORE 1000 HÁZ (tolmácsolásomban utoljára) ->
Nálam az a ház, amibe az első kitekeréskor már elkenődik a menet csavaron/házon, az nem ház, hanem vmi más. Különösen nem 10k-ért. - nem tapasztaltam ilyet, minden jó volt
Az hogy a belső alkatrészei hiányosak voltak, azt nem írom a számlájukra, eltűnhetett bárhol. - említést sem érdemel, nálam sem
De nem értem, miért örülsz annak, hogy belül fekete, ha úgysem szerelgeted, hiszen nem is lehet
Én egy pálcáért sem lőnék rá a vursliban... - Nem mondtam, h örülök, csak ha ilyet látok, tetszik. Ilyen alapon sose mossuk le a kocsit, mert belülről úgy sem látjuk, milyen kint.
Leszabályozva nem tudom, de nálam önmagában sokkal hangosabb a házventi, mint az összes többi átlagos alkatrész együttvéve. (aka nincs egyik komponens sem halkságra kihegyezve!) - nálam sincs, egy coolink swif mellett nem volt zajos, a CM gyári 12-es zajosabb, mindezek együtt sem zavaróak számomra. És Noctuán "edzettem" a hallásom.
Flame ended. -
zolikaDB
veterán
válasz
#22145024 #15485 üzenetére
Nem mondtam, h örülök, csak ha ilyet látok, tetszik. Ilyen alapon sose mossuk le a kocsit, mert belülről úgy sem látjuk, milyen kint.
Nekem ilyen problémáim nem voltak a házzal, tehát nem fogom azért nem ajánlani, mert te elégedetlen vagy vele.
Ha x fórumtársnak fagy a gépe XP-vel és inteles hardverrel, nekem meg ugyanaz jó, nem fogom azt mondani, h nem, max megjegyzem, h másnak volt gondja, de részemről bátran...
Mint az Asrock: régen nagyon rossz hírű volt, mára igencsak visszaszerezték a vásárlók bizalmát, és oda elkelt pár jó szó.
OFF vége. Vissza az ITX-hez! -
zolikaDB
veterán
válasz
#22145024 #15482 üzenetére
Igazából nekem nagyon tetszik, bele feketére fújva, arra, h egy lap üljön benne, rajta a tyúkbél meg pár bekapcsológomb, megteszi, egyszerű, letisztult. Annyira nem szerelhető borzasztóan, mint egy régebbi Aerocool, onnan nekem meg jó. Gyári ventije 60-70%-ra leszabályozva rendben van. 10e HUF-ért egynek elmegy. Tény, h nem feltétlen tennék bele miniITX-et, de egy combosabb verzió elfér benne, nagyobb bordával passzívban, meg nagy VGA-val.
A Node kicsit drágább azért... -
zolikaDB
veterán
válasz
jilian #15472 üzenetére
Lapok ritkábban vannak használt piacon, most találtam egy oldalt, ahol H61-es és B75 Asrock ITX van jó áron.
- Asrock 1155-ös lap -> 20 körül
- bele vmi G840 szintű proci -> 10k
- Fractal Core 1000 házikó (ez álló, olcsó, igaz nem kifejezetten ITX) -> 10k
- táp: PH-ról vettem 4500 Ft-ért új FSP 250 HEN tápot, nagyon halk, nagyon jó, bár egy ilyen konfig nem akaszt oda a villanyórának
Ez cirka 50k postákkal. A maradékot eloszthatod, mondjuk plusz HDD-re, vagy a Prodigy-re, netán egy egyszerűbb VGA-ra, vagy hűtőre.
Igaz, az AMD jobb HD-ra, viszont használtan szinte nincs, egyelőre drága és kicsi a választék belőle. -
zolikaDB
veterán
Urak!
Egy kérdésem lenne: van-e valami kiugró, feltűnő különbség eme két lap közt, amire érdemes odafigyelni?
Asrock H61M-ITX
Asrock B75M-ITX -
zolikaDB
veterán
válasz
Freddy TNT #15435 üzenetére
Ennél a Brazos jobb, ami a procit illeti.
-
zolikaDB
veterán
Nos, megvan a CM Elite 120 házikó, nagyon tetszik, elégedett vagyok vele. Sokkal kényelmesebb, mint a Lian Li volt.
A gyári 80-as ventit leszereltem, és a vele ellenkező oldalra beraktam (átmenetileg, később csere Noctuára/Swifre) egy 120mm-es Fractalt, meg megy a gyári is az előlap mögött. A processzor fölé lett barkácsolva egy 80-as Coolink Swif, 1100 rpm-es.
A proci meg újra lett pasztázva az Ötzi pasztájával.
A hőfokok:
Film alatt a GPU 70 fölé megy.
Kérdésem: ez normális a Brazosnál, maradhat így, nincs okom aggódni, vagy változtassak valamin? -
zolikaDB
veterán
Egy indiszkrét kérdés: SFX tápot hogy lehet ATX helyre rakni?
-
zolikaDB
veterán
válasz
batagy #15401 üzenetére
A helyzet az, h azert gondoltam a CM-re, mert egy nagyon igenyes, jol kidolgozott, nagyon jo szolgaltataskinalatu kucko, es ha megvennem, akkor a jovoben is szolgalhatna, ha mondjuk marad az ITX, de a Brazos helyett egy 1155-os lap lesz benne mondjuk egy G-s vagy I-s procival, meg mondjuk tobb HDD. Es nem kellene vakarozni, h ez sem fer el, az sem fer el.
A Lian Li-nek ez a konfig, es ennyi komponenes volt a vege, ezzel volt "bezsufolva" a haz. Es igazabol eladtam mar, ugy, h nyertem is rajta.
Nem PICO, de nem tunik rossznak:ez milyen szabvanyu tap?
Egy-ket ezres a kulonbseg a Lian Li es a CM kozott... -
zolikaDB
veterán
Üdv mindenki!
Eddig a brazos topikban bóklásztam, most ide jövök egy kis segítségért.
Az adatlapomon van egy kis konfig, aminek szeretnék a hatékony hűtéséről gondoskodni, a kis Asrock E350 procija eddig gyári bordával és egy fölé applikált Coolink Swif 80mm-es ventivel mindig 43-45 fok közt volt, a GPU meg 50 fölött.
Szereztem egy Alpenföhn Ötzit, felszereltem rá a ventit, öröm, boldogság, 34-36 fok a proci. Csakhogy többé nem tudtam betenni a házba a lapot. (Lian Li PC Q07, max 70mm CPU cooler)
Kérlek segítsetek a ház kérdésben! Melyik az a kis ITX-es kuckó az alacsonyabb szegmensben, ami fogadni tudná a lapomat a 89mm-es hűtővel? Nem bánnám, ha ATX tápos lenne. Bitfenix, Fractal Node sajnos nekem drága.
Max 15k-t tudok rászánni. Elvileg a Cooler Master Elite 120-asra gondoltam, de az se sokkal jobb, mint a kis Lian Li, hisz itt max 65mm-ig jó a dolog. Az egy másik kérdés, h sokkal jobban szellőzik, jobban szerelhető, USB3 is van rajta (a jövőre gondolva) stb. Vajon gyári bordával, és jól irányított ventikkel ezeket a hőfokokat tudnám hozni ebben a házban?
Köszönöm! -
zolikaDB
veterán
Udv Urak!
A kovetkezo konfighoz milyen tapot ajanlanatok olcso jeligere, hasznalt is jo, sot!
- Asrock E350M1
- 1*750GB HDD 2.5", kesobb plusz SSD
- 2*2GB 1333 MHz RAM
Mindezt pedig egy Lian Li PC Q07 hazikoba.
Amugy milyen az a TFX tap? Ha ebben a hazban ATX taphely van, a TFX-et be lehet barkacsolni esztetikusan?
Koszonom!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Probook 650 G4 15,6 i5-8350u 8. gen. GYÁRI MAGYAR VILÁGÍTÓ BILL!!!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- Apple iPhone 13 128GB / Kártyafüggetlen 1ÉV GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest