- Telekom mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- VoLTE/VoWiFi
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mercutio_
félisten
válasz
zolikaDB #36131 üzenetére
Táp helyett inkább Zalman 350W ZM350-FX
Házból Sharkoon CA-I vagy ha mindenképpen CM akkor az Elite 130 abban a 120-as 1-2 konstrukciós hibáját javították (de szerintem feleslegesen nagy)
Lapból esetleg az MSI H110i Pro-t is nézd meg.Ha nem lesz külön VGA, akkor ramból kitet vegyél, mert a prociban lévő igp-nek kell a külön csatorna a memóhoz.
-
Cheesy
őstag
válasz
zolikaDB #16789 üzenetére
Szia
CAD/CAM téren (ArchiCAD amivel dolgozok) Intel+nVidia kombó ami leginkább bevált. ATI kártyáknál furcsábbnál furcsább rajzolási hibák, vonaltorzulások, a 3D nézetben pedig megváltozott és rendellenes színek jelentkeztek. Hozzáteszem mindig a legfrissebb WHQL driver volt fenn.
Ez az én tapasztalatom, nincs elfogultságom egyik gyártó felé sem.
üdv -
sb
veterán
válasz
zolikaDB #16757 üzenetére
Ha nem FM2 kell akkor FM1-ből használtan ki lehet fogni olcsóbb cuccokat.
Én pl. A75 + 3620-at vettem itt 26k-ért. És ez azért 4 maggal már cpu-ban is jobb, mint a G1610, IGP-ben meg nyilván sokkal.Persze használtan az Intel is olcsóbb: 20-22k körül kijön egy H61+G1610. És talán könnyebb is találni az aprón.
-
mrbig25
őstag
válasz
zolikaDB #16751 üzenetére
Intel vonalról:
Asrock H61MV-ITX + Celeron G1610 = 24-25kAMD vonalról:
MSI FM2-A75IA-E53 (vagy Asrock FM2A85X-ITX) + AMD A4-4000 = 34-36k
Ez az egyik leggyengébb integrált VGA-s proci.
Ugyanez egy komolyabb A6-5400K-val nagyjából 40-41k.Szóval ha nem nagyon játszadozol, akkor inkább Intel. Viszont az AMD 10-15k-s felárából vehetsz egy jó videókártyák az Intel mellé (HD 6670/6770 például), ami már erősebb is, mint az AMD integráltja. Szóval innen nézve is inkább Intel...szerintem
Az alaplap és proci árakat az "i" betűs boltból néztem.
-
Mercutio_
félisten
válasz
zolikaDB #16747 üzenetére
AMD fő baja, hogy nincs olcsó mITX deszka alá
ha kell némi játék, de komolyabb dvga nem lesz és / vagy cél a kisebb kuckó erősebb proci közel azonos árban akkor AMD ha csak film, netezés office, akkor Ivy magos G1610.
Kicsit lentebb az aláírásomban szereplő félkonfiggal találsz 3DMark eredményeket YouTube - on pedig videókat játékokról amit AMD APU - val tolnak.
-
szente
addikt
válasz
zolikaDB #15581 üzenetére
Köszi! Kicsit feleslegesnek érzem a konfigomhoz a 350W-os tápot. Még gondolkozok rajta, mert kicsit elkapott a hév, hogy jó lenne valami combosabb CPU(750k), meg egy HD7850-70.
Bár félek, hogy 750k-t mert nem vinnél el a Samurai ZZ passzívan, úgy hogy házat is kéne cserélnem.
Egyáltalán van olyan ház ami csak kicsit magasabb a CM elite 120 Advancednél, és belefér egy törönyhűtő? -
HookR
addikt
válasz
zolikaDB #15541 üzenetére
Cserébe a perforált lemez nyílásai nem valószínű, hogy egybeesnek az SFX táp szellőzőnyílásaival és rögzítési furataival, így valószínűleg csak rontanak a szellőzésen és megnehezítik a rögzítőfuratok pontos elhelyezését. Persze ez csak józan paraszti észrevétel és elfogadom, ha - a minden bizonnyal nagyobb gyakorlati tapasztalatodra alapozva - azt mondod, hogy mégis érdemesebb perforált lemezből kialakítani.
=======================================
(#15540) mintAdarab: A Lian Li féle megoldás bizonyosan nincs túlbonyolítva. A nyák méretét leginkább a rögzítési pontok indokolják:
- [kép_1] - kitguru.net
- [kép_1], [kép2] - tweaktown.com -
HookR
addikt
válasz
zolikaDB #15527 üzenetére
"Perforált lemez lenne az igazi!"
Nem látom, hogy miért, ha egyszer a cél egy ilyesmi, a közepének nagy részétől megfosztott lemez kialakítása.=========================================
(#15535) jilian: "Hát ez tényleg olyan amillyet szeretnék (hotswap ; usb 3.0...pici, stb.)"
A Prodigy a gumilábak/fogantyúk nélkül (tehát csak maga a téglatest) ~26,3l, míg a PC-Q18 ~21l. Ráadásul VGA-t sem szánsz bele.
Egy PC-Q07 (11,6l) nem lenne bőven elég ~15e Ft-ért? -
-
törölt tag
válasz
zolikaDB #15484 üzenetére
Nálam az a ház, amibe az első kitekeréskor már elkenődik a menet csavaron/házon, az nem ház, hanem vmi más. Különösen nem 10k-ért.
Az hogy a belső alkatrészei hiányosak voltak, azt nem írom a számlájukra, eltűnhetett bárhol.
De nem értem, miért örülsz annak, hogy belül fekete, ha úgysem szerelgeted, hiszen nem is lehet
Én egy pálcáért sem lőnék rá a vursliban...Leszabályozva nem tudom, de nálam önmagában sokkal hangosabb a házventi, mint az összes többi átlagos alkatrész együttvéve. (aka nincs egyik komponens sem halkságra kihegyezve!)
-
Pista0001
addikt
válasz
zolikaDB #15461 üzenetére
SSD-vel igen, érezhető a különbség.
Sajnos ez egy ilyen ipar. A 6-os széria alig 1-1,5 éves, de lassan jön a 8-as. i3-2xxx szériára is azért nem éri meg váltani mert (újonnan) minimális az árkülönbség, de a 3xxx szériában van néhány fontos fejlesztés, mint pl. a 24p támogatása.
-
xtevo
őstag
válasz
zolikaDB #15459 üzenetére
Azt mindkét lap viszi, újabb ivy procikat is visz régi lap biosfrissítéssel, (meg egy kis szerencsével)
Az már más kérdés, hogy megéri-e 2013-ban egy h61-es lapba pénz fektetni...szerinte nem. Az SSD-t én végigteszteltem, és van különbség sata2 és sata3 között...
@Grave444
Amit Ő linkelt, azon van usb3, ezért a két lap között 2-3k különbség van, amit viszont megér a b75m-itx. -
xtevo
őstag
válasz
zolikaDB #15453 üzenetére
A H61-es régi chipset, míg a B75 jóval újabb, utóbbi natívan (intel) támogatja az usb3-at, sata3-at. Ha jól tudom, akkor erre a b75-ös deszkára már 3 év gari van. Minden földi jóval ellátva, én csak ajánlani tudom, én is B75M-ITX-et használok.
Két modell összehasonlítása: itt
-
mrbig25
őstag
válasz
zolikaDB #15407 üzenetére
Ebben a méretben inkább a hang okoz gondot. Minőség általában rendben van, mert az SFX tápok nagy része FSP alapra épít.
Míg a jelenlegi ATX-es tápodban -ha jól gondolom- egy 120x120x25mm-es venti van, addig az SFX tápokban 80x80x15mm-es a venti. Szerintem magadtól is rájössz, hogy hangban ég és föld a kettő között a különbség.Jelenleg én is SFX tápot használok, de csak úgy tudtam elviselhetővé tenni a hangját, hogy a táp burkolatán kívülre tettem egy 92x92x25mm-es ventit, így már jó. Ehhez viszont helyre van szükség.
-
mrbig25
őstag
válasz
zolikaDB #15404 üzenetére
Az a tápegység SFX szabványú és biztos, hogy hangosabb a mostani 250-es FSP tápodtól.
Ha később bővíteni akarsz, akkor legyen a CM Elite 120 és ahhoz keress egy jófajta hűtőt...bár amíg léggel hűtöttem, addig a gyári Intel hűtő se volt rossz, szóval i3-al bezárólag simán használhatsz gyári hűtőt is. -
Pista0001
addikt
válasz
zolikaDB #15396 üzenetére
+1 a PC-Q07 mellett kis táppal. Nekem is ez van, pico táppal olyan hűtést tehetsz bele amilyet nem szégyellsz. A táp helyére csak egy 150×86-os lemez (akár plexi) kell, tehetsz oda 80-as ventit, és máris rendben lesz a szellőzése. USB3-ra meg van megoldás, én tegnap rendeltem, szerintem biztos passzol.
Ja, és a pico (vagy akár paneltáp, nem nagy kunszt helyet találni neki, Brazos+noti vinyóhoz bőven elég az is) teljesen zajtalan.
-
batagy
őstag
válasz
zolikaDB #15399 üzenetére
Szia!
Hát az én véleményem az, hogy akkor is sokkal jobban járnál ha PicoPSU-t vennél és megtartanád a Lian Li Q07 házat. Ugyanis a Brazos konfigodat az 1 db laptop vinyóval bőven elviszi egy PicoPSU-90 is, ráadásul hangtalan és sokkal kisebb méretű.
Durva számítás:
PisoPSU-90 10eFt, plusz külső tápnak LC Power ITX75W 3.6eFt. Ha szállítás is szükséges, akkor plusz 1-2 eFt, de lehet esetleg használtan is találni.
Ha eladod a 250W-os FSP-t mondjuk 4eFt-ért, akkor kb 10eFt kiadás eddig.Ha viszont másik ITX házat nézel, akkor az új ház költsége, mínusz a Lian Li Q07-, ha eladod. Szóval valóban PicoPSU-val drágább, de cserébe sokkal jobb, SZVSZ.
-
Garold
senior tag
válasz
zolikaDB #15053 üzenetére
Az "olcsó jeligé"-be valószínűleg a paneltáp/pico psu nem fog beleférni, de azért jó lenne tudni mennyit szánsz rá.
Én a helyedben egy olcsó sfx tápot vennék, 3-5k között már lehet is venni az aprón is, és ehez vagy csinálsz vagy veszel atx átalakítót.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kingston KF560C32RSAK2-32 - DDR5-6000Mhz - DualChannel CL32 - 32GB - Led
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 16GB-os SODIMM (notebook) DDR4 RAM bazár - nézz be, lesz, ami kell neked!
- ASUS x870 Hero + 7800x3D
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Dell G15 5530
- Keresünk dokkolókat
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest