- Honor 200 Pro - mobilportré
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
arabus
addikt
-
törölt tag
válasz
Archttila #47088 üzenetére
Asus-nál nem szabad a default memória órajel fölé menni, mert az OC-nak számít és kisakkozza magát a lap.
Nekem volt pár ROG/DELUXE lapom, soha egyikben sem tudtam az 1600Mhz-es ddr3-as modulokat max. 1200/1333Mhz -en mentek, vagy csak a 1/2-ét tudtam használni a több-százezer forintos kit-ekknek. -
Atom_Anti
senior tag
válasz
Archttila #47088 üzenetére
Jól megadta a géped magát, kíváncsian várjuk fejleményeket hogy mi áll a rejtély mögött.
(#47080) Duracellm...
Igen, legalább kartonjuk is hozzátesz a gép hűtéséhez. A kötegelést pedig megcsináltam, jobban néz már ki.(#47083) Freddy S
Volt, de fogalmam sincs merre lehet. Szerintem a teljes gép valahol 150W alatt ehet játékokban. -
Seep
senior tag
válasz
Archttila #47086 üzenetére
Sajnolom, pedig en pont egy Asus b450 lapra szerettem volna valtani. a 2 m.2 szlot jol jonne. A RAm orajel nem votl megemelve? Mikori BIOS van a lapon? Ha regebbi probaltad mar vakon ujabbra flashelni? CPU-t mar kiszedted nincs gorbe pin? Probalj ramot csak a B1 szlotba rakna es ugy inditani.
-
Iginotus
addikt
válasz
Archttila #47052 üzenetére
Nagyon hasznosak a változások. Különösen ezek tetszettek:
- Jobban szellőző VGA
- Előlapra szerelhető táp
- Ezzel már több mATX és kicsivel nagyobb nem ITX es lapok is elférnek.
- Kivehető alsó lemez + Alaplaptálca
- VGA tartó lemezCsak ne lenne 90-100-ezer forint mire ideér már vettem volna
-
Tótotto
tag
válasz
Archttila #47018 üzenetére
Szia
Noctuat nem lattam sehol ahol lehetne venni,csak a L12S-t(az meg tuti hogy nem fer most be a helyere).
Big Shuriken 3 lett a befuto.Minden oldalon van meg hely(nem nez ki olyan batar modon rajta).A hetvegeig meglesz a proci aztan osszeszereles.Meg lehet jovok par kerdessel
Koszi a segitseget
Szep napot -
Tótotto
tag
válasz
Archttila #47013 üzenetére
Tegnap este a Shurikent is nezegettem(es meg jo nehany darabot).Talaltam rajzot meretekkel rola.Mar csak a lapomat kene megmeregetni a ramokkal egyutt.Mennyi hely marad,magassagok,stb.Egyaltalan befer oda vagy sem.Este kiderul.
Koszonom a videokat.Elmentettem oket.De azert ennel jobban is meg lehetett volna csinalnia a sracnak a csavar cserejet(azt lattam hogy a gyari venti az tul vastag es cserelni kell).
Szep napot -
kspree
csendes újonc
válasz
Archttila #46963 üzenetére
Valóban jó lenne a Black Ridge, de le kellene hozzá cserélni a memóriámat, amit nem igazán szeretnék, mert elég sok magyar pengőért vesztegették annak idején és nem esne jól nagy bukóval eladni aprón. Illetve egyes MSI és Asrock lapokkal vannak kompatibilitási bajok a felfogatásnál, meg hát az első gyártási széria is defektes volt így kicsit lutrinak érzem.
Kutattam sokat a témában SFFnetworkön meg SFF redditen, de kevés tényszerű infot találtam a prociról, főként csak a magasabb idle hőmérsékletek miatt pampognak. Több info van 3700X-ről, ami úgy tűnik hogy játékok alatt 75-80 fok közé melegszik alapon járatva, de +2mag és +4szál. Meg hát Prime 95 alatt oké, hogy elszáll a hőmérséklet, de messze nem kapna nálam ilyen terhelést a proci.
-
törölt tag
válasz
Archttila #46960 üzenetére
Ez onnantól számít, hogy a modul elérte a teljesítő képességének a határát, ha ebben az állapotában csökkented a hőmérsékletét azzal tovább fog skálázódni az elérhető órajel, szűkíthetőek az időzítések.
Szerintem ez az extrém tuningosoknak szól, nem neked.Ezt a " Hynix CJR"-t is hidegre jól skálázódó memóriának írják le: [link]
-
törölt tag
válasz
Archttila #46908 üzenetére
Ezek a soha meg nem szilárduló ragasztók úgy működnek belül mint egy nagy viszkozitású folyadék, nyíró irányban a súlyerővel terhelve lassan el fog rajta vándorolni a ventilátor, a meleg csak gyorsítja a folyamatot.
A ventilátor 4 sarkainál, egy-egy csepp teljesen kikeményedő ragacs szerintem még kell ahhoz, hogy végleges legyen a szerelés.Az alulfesz mértéke az tényleg hihetetlen, nekem kellene valami bizonyíték, hogy azon felül hogy a stabilitás teszt szerint OK, nem akaródzik akadozni.
(igaz hogy csak egy Kabini-val volt e téren AMD-s tapasztalatom. Maga a processzor stabilnak itéltetett (prime+IBT+aida), de akkor is volt valami gebasz, mert fél-egy óra elteltével eldobálta az internetes rádiót, csak úgy jött helyre a probléma, ahogy megadtam neki a default feszt.) -
törölt tag
válasz
Archttila #46856 üzenetére
Két dolog képezheti az árat: a chipsetnek átemelt I/O chip ára, illetve tervezhették a szokásosnál is kisebb darabszámra megtérülését, mert egy (ár, fogyasztás) optimalizált PCH megjelenése jó eséllyel eladhatatlanná teszi ezeket a x570-el szerelt lapokat.
Jobbára én vagyok a szűk keresztmetszet játékokban, nem a CPU okozta FPS limit akadályozza a sikert.
-
törölt tag
válasz
Archttila #46846 üzenetére
Nekem akkor még a csendes mATX házban gatya-gumin lógott a 3,5"-os HDD. Ahogy bontottam az EATX játékgépet volt lóvé SSD-re. 2010 vége körül.
Ahogy összeismerkedtem az AV-25 családdal letettem arról, hogy <500GB -ért otthon +1 egy nas-t is üzemeltessek a csend miatt.
Munkahelyen meg nem zavar senkit n+1 doboz.. -
törölt tag
válasz
Archttila #46841 üzenetére
Nekem az a tapasztalatom, hogy iszonyat fogja az OS-t a sata HDD, 3,5-ös még durvábban... Sejtésem szerint ez a sata vezérlő sávszélesség osztásának a folyománya, mert a 2.-ik SSD-is hasonló tüneteket produkál, csak lassulás helyett akadásokkal, sejtésem szerint az I/O-jával még jobban megterheli a kapcsolatot (DMI-t) vagy a PCH-t mint a HDD.
Két olyan sata SSD-vel próbáltam, aminek magas a rendelkezőre állása, gyárilag nincs kapcsolati energiagazdálkodás engedélyezve, mindig aktív a sata csatorna és azonnal jön-megy az adat.
A HDD-k: 7200-as samsung F1 desktop 1TB, 7200-as WD RE4 1 TB, 2,5"-en WD-AV-25 1 és 2 tányéros 500GB-os voltak.
Egy P67-es intel és egy X370-es AMD chipseten, teljesen azonos eredménnyel. -
herrkoser
tag
válasz
Archttila #46626 üzenetére
Igen, láttam a Black Ridge-et, csak azzal szerintem memóriát is kell cserélnem, mert a Trident Z kit nem fér be a borda alá.
Én is laikusként úgy gondolom, hogy az a Noctua nem ehhez a procihoz való, a honlapjukon is max a 9400 mellé ajánlják. PCPartpickeren pedig a buildekből az látszik, hogy bátran pakolgatták 8700k mellé is ezt a hűtőt, de azok a 70-80 fokos Prime95 mérések, amiket sokan feltüntetnek elég hihetetlennek tűnnek.
-
törölt tag
válasz
Archttila #46608 üzenetére
Én is így csináltam volna, de kábel-harisnyázás nélkül. Mert kisebb átmérőjű a köteg, nem ül meg a redőkben a por, és a színes kábelek feldobják az egyhangú belsőt.
F@sza lett, nyugalommal tölt el amikor ránézek, mert, egyáltalán nem látni alaplapot a hűtéstől.
Ez most így neked is tetszik, "célhoz értél"?
-
törölt tag
válasz
Archttila #46595 üzenetére
Az elemnek semmi baja nem lenne, ha rövidre zárod, mert belső ellenállása miatt áramgenerátorként viselkedik és 50mA-nál több nem fog folyni. Viszont a csatlakozója SMT, felületszerelt kivitel, szóval a PCB túloldalán nagy valószínűséggel nincs meg mindkét vége.
Én vagy néznék egy hosszú csipeszt ha biztonságosan meg tudom vele fogni a kis csatlakozót esetleg kábelt, vagy marad a hűtő levétel.
Szerk.: a felső oldalról nagyobb eséllyel férsz a csatlakozó lábaihoz (elég nagy felület), lehet azzal próbálkoznék.
-
viperabácsi
addikt
válasz
Archttila #45724 üzenetére
Én az új (3600 -as esetleg 3600g ) Ryzen alá keresgélek lapot , de nem tudok dülőre jtni melyik legyen.Ezért érdekel a vélemény.
(#45725) Duracellm... Osztom a véleményed , én már száműztem minden vinyót a gépből. WD blue 3d 500 gb már csak 20k . A noti vinyó meg külső házban , ha kell rádugom.A noti vinyók halkabbak , de azok is hallatszanak felpörgésekkor. Szinte a leg hangosabb részét képezik a mai konfigoknak.
-
viperabácsi
addikt
válasz
Archttila #45721 üzenetére
[Azért kérdeztem mert az MSI-nek jobb a VRM és SOC ellátása . MSI 6+2 Asus 6+1 ]
Msi egyetlen hátránya az M2 foglalat , ha azt előre teszik bordával akkor jelenleg verhetetlen lenne.
Amúgy nem is értem miért ilyen gyenge mind két oldalon az ITX lap felhozatal.Régebbi platformokon PL asus Z87i-pro 12+2 VRM volt. Mostania lapokon mág a felső kategóriában sem találni hasonlót
-
viperabácsi
addikt
-
Janby
tag
válasz
Archttila #45690 üzenetére
Egész délután keresgéltem a szavakat, de hát ez egy nagyon igényes KIS install lett. Letisztult,modern. A modern kori Pécé így néz ki kábé. Vagyis így kellene kinézzen...
Nem gondoltam, hogy ennyire aprócska ez a házikó. Igaz, összefutottam vele keresgéléseim során, de így "élőben" teljesen másképp mutat. Az meg, hogy sikerült ráduplázni, az észbontóRiszpekt a supportnak
Hogy látod a végeredményt az elvárásaidhoz képest? Így marad, vagy ...? Az SSD-re került valamilyen hűtőborda? -
-
Janby
tag
válasz
Archttila #45584 üzenetére
Teljesen jogos. Valamiért arra emlékeztem, hogy az EK magasabb...Fel is vetődött bennem, hogy miért az Akasa lett a kiválasztott
Már nem tudnám megmondani.Egyébként jó kis konfigot építgetsz
(#45585) Mercutio_: A célnak tökéletesen megfelel.
(#45586) hegegabi80 : A linkeden átsiklottam,sorry. Tény, hogy az egyik legolcsóbb megoldás, bár én gondolkodtam egy passzív low profile VGA megskalpolásán is...
-
hegegabi80
addikt
válasz
Archttila #45577 üzenetére
Igen én is gondoltam rá, hogy érdemes rátenni mindenképp valami bordát. Én spec erre gondoltam, igaz ez csak két oldalas ragasztóval megy rá. Te erre az EK-ra gondolsz igaz? NA igen ez mind a két oldalára megy borda és jól összeszorítja. Jut eszembe, ha van matrica az nvme-n, akkor azt érdemes leszedni róla.
Amúgy aprón van/szokott lenni 512-es hynx egész baráti áron. Igaz nem a leggyorsabb, de itt már általános felhasználásra nem is az a lényeg. Nálam max annyit jelent, hogy 512-es esetén 2 db sata kábellel kevesebb + 2db tápkábelt se kell kerülgetni. -
-
DanielLong
senior tag
válasz
Archttila #45564 üzenetére
Emlékszem, hogy még az első komolyabb ASUS lapomhoz járt ilyen IO csati, oda meg vissza voltam tőle, meg is tartottam magamnak, amikor eladtam a lapot. Aztán jött a meglepi, hogy a második ASUS lappal egyáltalán nem kompatibilis, meg kb semmilyen másik lappal sem. Azóta is megvan asszem, talán még egy másikat is szereztem hozzá, de sajnos nem tudtam újra felhasználni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Az áremelések és a GTA VI késése miatt nem költekeznek a játékosok?
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Tőzsde és gazdaság
- Napelem
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Path of Exile (ARPG)
- E-roller topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 4
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
- Realme 8i 64GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged