- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
herrkoser
tag
válasz
KaiotEch #47140 üzenetére
V2. Optimum Tech csinált a hűtőről egy tesztet, igazából az győzött meg, hogy ezt vegyem és ne egy 9400f-et a Noctua L9i-vel.
Egyébként ha valaki nem csak játszik, hanem renderel és társai, akkor azért jócskán elkél mellé a nagyobb hűtő, TDP limit nélkül a Prime 95 szépen megmutatta, hogy ez nem egy 65W-os processzor, ha fullosan kipörgeted. Ha valaki csak játszik mint én, akkor 95W TDP limittel nem lesz rosszabb a teljesítmény és láthatóan elég mellé a Black Ridge.
-
herrkoser
tag
Tudtam egy kicsit hosszabban tesztelni a non-k 9700-at a Black Ridge-el, ~23 fokos szobahőmérsékleten, silent bios venti profillal (55 fokig 30%pwm, utána szépen lineárisan 80 foknál 100%pwm). Cinebench alatt feltűnt, hogy hiába Z lapban van, függetlenül a hőmérséklettől visszaveszi 65 wattra a TDP limitet. Long Power TDP limitet Auto-ról kitoltam 95 wattra és 5 egymást követő run után hozott egy 78 fokos max hőmérsékletet. Ugyanilyen TDP limittel és 110 mV alulfesszel átlag pontszám 1%-os hibahatáron belül maradt, viszont a max hőmérséklet 70 fokra csökkent. TDP limit nélkül egyelőre még nem néztem meg mit tud.
Prime 95-öt úgy teszteltem, hogy Short Power TDP limitet kiraktam 200 wattra és 80 secre, Long Power maradt 95 watt. Így teszt elején folyamatosan 150 wattot kért a proci all core 4.4 ghz boosttal, a hőmérséklet pedig nagyjából 1 perc alatt 85 fokon stabilizálódott. 80 sec után visszavette 95 wattra, all core boost 3.9 ghz-re csökkent és 72 fokon stabilizálódott a hőmérséklet. Így hagytam futni nagyjából 25 percig.
Játékok alatt eddig bármivel próbáltam alulfesz után beállt átlag 65-67 fokra a proci. Alulfesz előtt inkább 72-75 volt 1-2 óra függés után. 95 wattos TDP limittel nem vettem észre FPS csökkenést, ráadásul Ryzen 1600X-hez képest kb 25%-kal több fps-em van azokban a játékokban, amikkel eddig is játszottam. Undervolt valszeg mehetne még tovább, full boostnál még mindig 1.3V fölött vesz fel a proci, de mivel csak játszok a gépen, így egyelőre boldog vagyok a hőmérsékletekkel.
Szerk: Asus Realbench 5 run, max 71 fok. Szerintem teljesen jó.
-
herrkoser
tag
Sziasztok,
Csatlakoztam én is az ITX brigádhoz egy Dan A4 házikóval. A konfig ami belement:
I7 9700
Asrock Fatality Z370 ITX
Crucial Ballistix Sport 3200mhz 16GB
Gigabyte RTX 2060 Super
Alpenfoehn Black Ridge
Corsair SF600 Platinum
+2db Noctua NF-A9X14 ventiEddig minden frankó, összeszerelés után pöc-röff indult a gép. Black Ridge hűtő gyári ventijét kicseréltem egy Noctua 92mm-es csodára, illetve a táp alatt is fúj ki egy ugyanilyen venti. CPU idle hőmérsékletek 33-36 fok, a proci gyönyörűen boostol all core 4.5ghz-re. Apex Legendssel bohóckodtam kicsit, alatta 58-65 fokon ment a proci, VGA 75-78 fok. Venti profilokhoz még nem nyúltam, minden úgy megy, ahogy a dobozból kikerült.
-
herrkoser
tag
válasz
Archttila #46626 üzenetére
Igen, láttam a Black Ridge-et, csak azzal szerintem memóriát is kell cserélnem, mert a Trident Z kit nem fér be a borda alá.
Én is laikusként úgy gondolom, hogy az a Noctua nem ehhez a procihoz való, a honlapjukon is max a 9400 mellé ajánlják. PCPartpickeren pedig a buildekből az látszik, hogy bátran pakolgatták 8700k mellé is ezt a hűtőt, de azok a 70-80 fokos Prime95 mérések, amiket sokan feltüntetnek elég hihetetlennek tűnnek.
-
herrkoser
tag
Sziasztok,
Gondolkodok, hogy összerakok egy Dan A4 konfigurációt és CPU hűtéssel kapcsolatban lenne szükségem kis segítségre, hátha van valakinek tapasztalata, hogy ilyen pici házban a legújabb 6-8 magos csodák hogyan viselkednek.
Három proci között megy a dilemma (9400f, R5 3600, i7 9700 non k) amiknek a hűtését egy low profile léghűtéssel (Noctua nh-l9), vagy egy táp mögé elhelyezett Corsair H55 120mm víz+noctua low profile ventivel oldanám meg. Heti 10-12 óra játékra (WoW, Apex Legends, pár AAA cím) és böngészésre, filmezésre lenne használva a gép és hát kérdés, hogy ilyen viszonylag lightos felhasználás mellett elbírna-e bármelyik hűtés thermal throttling nélkül egy i7 9700-at ebben a házban.
Nagyon köszönöm a segítséget!
-
herrkoser
tag
Sziasztok!
Számítógép csere előtt állok és komolyan gondolkodok egy itx kuckón. Eddig e bitfenix phenom és a colossus mini nyerte el a tetszésem, amelyekkel kapcsolatban lenne 1-2 kérdésem. A köv konfig menne a házba:
Asrock b85 itx
I5 4440
Msi gtx760 2gddr5
8gb corsair 1600mhz cl9kit lp mem.
Wd 1tb blue ezex hdd
Vmilyen ssd
Fsp raider 550Namost elsőként az aggaszt, hogy mennyir kielégítő a házak hűtése a fenti konfighoz, ha tuning nem lenne és igazából csak sc2-vel, moba játékokkal és nagy ritkán 1-2 mmoval játszanék? A phenom ház esetén van matx variáció, viszont elég érdekes belső felépítéssel. Hűtés szempontjából az matx vagy mitx jobb?
Köszönöm a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Hardcore café
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Synology NAS
- További aktív témák...
- Kingston Fury Renegade DDR5 6400mhz kit
- Asrock B760M PRO RS
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- több db DDR4 laptop ramok 2x8Gb (7e) 2x16Gb (18e) és 2x32GB (35e) párban garanciával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest