- Honor 200 Pro - mobilportré
- Díjnyertes okosgyűrű érkezik júliusban
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Telekom mobilszolgáltatások
- Ingyen beszerezhető pár SEGA klasszikus mielőtt lekerülnek a Play Áruházból
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Milyen okostelefont vegyek?
- VoLTE/VoWiFi
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
rbalint88
addikt
válasz
AxBattler #27195 üzenetére
Közben beszéltem vele ismét, 2,5" vinyó lesz, mert elég 1TB. lap biztosan marad ez a wifis gigabyte. prociban lehet mókolni t-s végű 35w tdp intelt is, bár szép felára van, 34 vs 50k, nem semmi. Gémülés egyáltalán nem lesz, majd ha játszani akar, vesz konzolt, ezt is megbeszéltük. AMD kizárt.
szóval:
lap+ram+53W proci+ 2,5"hdd+msata ssd+külső odd+mobil töltésére alkalmas táp, minél kisebb ház.
adapter.hu-s epca3 és a hozzá tartozó paneltáp megfelelő lenne?
Apróról is csak garis dolgot vennék, viszont sokszor nem annyival drágább az új, hogy ne érje meg azt venni. -
imibogyo
veterán
válasz
AxBattler #26982 üzenetére
Ha megint a házban foglalja a helyet (és termeli a hőt), akkor kenhetem a hajamra.
Nagyjából semmi hőt nem termel. 240W-ra van méretezve a hűtése, ehhez képest konnektorból mérve 80W fölé még nem ment a fogyasztásom. Abszolút szoba-hőmérsékletű a kütyü, de ha még nem is így lenne, akkor is ott a két venti. De persze megértem a külső táp előnyeit is. Sőt én is gondolkodtam rajta, hogy csinálok ennek egy külső dobozt. De akkor meg megint ott vagyok (mivel én mozgatom is a gépet), hogy akkor egy plusz dobozt cipelgethetek. Ez nekem olyan, mint amikor az ember vesz egy külső merevlemez házat 7/24-re, de legalább tudott építeni egy mini házat, miközben ekkor meg a külső ház foglal plusz helyet, ami egy kicsit nagyobb házzal nem is kellene.Szeretem az ITX-et, mint olyat, de sokszor érzem úgy, hogy méretfetisizmus miatt többet áldoznak be egyesek, mint amit egy picit nagyobb ház megvétele/elkészítése jelentene). Ide tartozom én is.
Anno lecseréltem az ATX gépemet, ITX.re, hogy kisebb helyet foglaljon. Most már ott tartok, hogy van külső merevlemezházam, külső ODD-m (nagyon ritkán használom, de néha jól jön) és plusz az ITX ház. Lényegében több helyet foglalok az asztalon, mint az eredeti FC Core 1000-el, ami szintén nem volt túl nagy.
- úgyis a házban van a tápod
Igen, de sokkal szabadabb ennek az elhelyezés, mint azoknak.- nem mersz szellőzés nélkülit venni
Nem is vettem, egyrészt a noti tápokkal szemben ennek van saját szellőzése és fém háza, másrészt ez átalakítás nélkül kaphat egy nagyon gyenge fuvallatot amikor úgy akarom, ami pont elég arra, hogy megnyugtassam magam. Úgy vagyok vele, hogy ha arra tervezték, hogy ~200W környékét passzívan elvigyen, akkor ehhez képest egy kis minimális plusz hűtéssel biztosan jó lesz.akkor miért szenvedsz panel/pico táppal, miért nem hagyatkozol simán egy SFX-re, vagy TFX-re
Mert volt nálam 3 féle SFX (FSP, Chieftek meg még valami) és 1 fajta TFX-em is van (Silverstone) és nekem mind "hangosnak" tűnt. Értsd mivel minden más passzív volt mellettük. Valamint fent már említettem a méretbeli és elhelyezésbeli különbségeket is. Arról nem is beszélve, hogy azok nem passzívak, míg a mostani tápom netezés, filmezés stb. alatt passzív, amikor meg játszom ráindítom a két ventit. Ezt SFX/TFX táppal nem tudnám megoldani. -
imibogyo
veterán
válasz
AxBattler #26979 üzenetére
Ja, mert csak a házat linkeltem be (mert idő közben azzal is haladtam), amúgy sokszor nagyon lassan töltenek be a képek és nem tudom miért, de azért betölt.... Itt van az adapteres kép, de linkeltem már ezt is, és nem mókolt táp. Teljesen gyári, majd nyáron kap festést.
A mélysége azért nem lenne uATX...
Persze az addig tiszta sor. Mondjuk magam ellen beszélek, mert a mostani ITX házamat is nagyobbra fogom marni (ha elkészül az új marógép). Azt még nem tudom, hogy a magassághoz fogok-e hozzáadni, vagy a szélességhez. Ugye eredetileg nem terveztem dVGA-t, de most úgy néz ki majd jön egy passzív 750Ti az elkövetkező egy-két hónapban. Viszont a táptól nem férne most be. Vagy magasabbra marom egy jó 10 centivel (és akkor a vinyó is bekerül a házon belülre), vagy szélesebbre marom egy 5 centivel (hasra érték), mert most cpu hűtőböl is csak egy jó 120-130mm-es darab fér be (HR-02 Zero, vagy HR-22 a cél) és akkor a dVGA szépen elfér az állított táp mögött (plusz a vinyó ekkor is bekerülhet a házon belülre). Egyszerűbb lenne elfektetni a tápot persze, de akkor meg nem tudom elrendezni a panel-táp mellett (kb. 1 centit rálóg az oldalsó nútra a tápegység nem lehet felrakni az oldalfalat, nagyon meg nem szeretném bezsúfolni, mert ugye csak az első két 500-as venti van (ezek sem állandóan), a többi cucc passzívan leledzik). -
imibogyo
veterán
válasz
AxBattler #26977 üzenetére
Konkrétan azzal nincs tapasztalatom, de én nem szeretem kiszámolni nagyon a tápot. Ezért is én egy 20A-es 240W-os példányt használok a gépemhez és a linkelt típustól 500 Ft-al vettem drágábban. Nem mertem szellőzés nélküli tápot venni. Már 120W-hoz sem mernék, persze ez csak az én becsípődésem.
A plusz 100mm-es dologgal, meg csak annyi a bajom, hogy az már bőven uATX méretű házat eredményezne. Akkor már vehetne azt is az ember és megszabadul egy csomó kötöttségtől.
-
flashpointer
őstag
válasz
AxBattler #26903 üzenetére
Van csak nem jut el ide
1. inwin bk 639
2. 마이리플 스파이어스 블루아이 블랙i
3. inwin bk 644 (*ponon egy napig 12k volt egy hónapja táppal)
4. ABKO NCORE NBOX S2 <- ez királyság644:
-
kisza25
félisten
válasz
AxBattler #26903 üzenetére
ehhez mit szólsz? PowerCube 502 van táp nélkül is 501 néven
-
törölt tag
válasz
AxBattler #26897 üzenetére
Ez ár érték arányban az egyik legjobb "csak" ~100k. Vannak ennél komolyabb felépítésű 2 lemezesek is de az már 1,5..1.8-ös szorzó van ehhez képest árban.
Csak usb-s-böl Ebay-on találtam 90K körül jót az is 4 lemezes.
Még HP microserver-t N**L érdemes megnézni az használtan, üresen, elég jó áron szokott lenni, bár nem hinném hogy tud usb-n kommunikálni másik géppel. -
törölt tag
válasz
AxBattler #26895 üzenetére
Nézd meg mekkora + térfogatot jelent az asztalon kirakva a + doboz, és mennyi + térfogatot emésztene fel, ha a két meghajtó miatt kellene nagyobb házat/tápot venni.
Amit linkeltél abban a venti ellenére megfőhet a HDD, semmi értékelhető szellőző nyállás nincs rajta:[link]UI.: Meggondolnám hogy 20-40-60K összértékű meghajtókat milyen cuccra/tápra bízom rá.
-
Pete55555
addikt
-
HookR
addikt
válasz
AxBattler #26840 üzenetére
Igen, ezek mind ugyanarra a vázszerkezetre épülnek:
- Enermax Minimo.Q
- Raidmax Element
- Sharkoon QB One
- Sharkoon Shark Zone C10
- Xigmatek Eris
- Xigmatek Octans(#26845) tthom: Hány mm áll rendelkezésre CPU-hűtőnek a Chieftec IX-03B-ben? És hány mm a magasítóval együtt?
-
kisza25
félisten
válasz
AxBattler #26724 üzenetére
mert a gyári 20cm nem PWM-es, csak 3pines és nem tudtam, hogy a lap tudja szabályozni majd, vagy nem, eredeti fordulaton bazi hangos amúgy (ezt olvastam is korábban) és 2500pénz volt a 14-es, nagyot nem bukok rajta, de külön rendelni egyet+ postaköltség... így max eladom kicsit olcsóbban
de még a szélzaj így 380-as fordulattal is elég tetemes, szóval ha hangtalant akarok, akkor lehet marad a 14-es és a 20-ast adom el -
tresh
veterán
válasz
AxBattler #26686 üzenetére
Igazából én is ezt gondoltam anno Chieftech tápom volt nagy asztaliba az amit túl élt hát azóta nem igen hiszek másba
CHIEFTEC BT-02B-U3 nézegetem én is
Csak még mindig agyalok a belén is nem tudom eldönteni hogy am1 vagy intel legyen. 5350+asrock lap megállna 25k ból + 4gb ram 10k + ez a ház 21k de még mindig a nagy bajom a ventilátor ha lehetne teljesen kinyírnám a configból. No meg nem tudom mennyire viselné el teljesítményileg ha futna alatta 10-20 torrent + filmeznék is rajta
Ördögi kör ez hónapok óta agyalok mi legyen.
-
rewolt
csendes tag
válasz
AxBattler #26683 üzenetére
Nézegettem a 1900 ast de nem tudom hogy elég lenne e a teljesítménye.
A felada hogy -vpn-nas - sftp server - torrent -filmezés róla(hálózaton)
Olyan esetek lehetnek hogy pl full hd film nézése közben tölt 30MB/s el és felfelé meg 7MB/s, plussz 3-400 "torrent" . Még mielőtt valaki azt hiszi hogy warez szerver , elmondom hogy saját audioanyagok vannak megosztva kollégákkal. -
vannevar
újonc
válasz
AxBattler #26624 üzenetére
Köszi a tippeket!
Ha ilyen fullos lapot akarsz venni, akkor én olyat választanék, ami kezeli az M.2-es, ill. az mSATA SSD-ket, mondjuk egy ASRock Z97E-ITX/ac-t.
Erre gondoltam, ha jól tudom, az Asus H97I Plus az egyetlen H97-es alaplap, ami támogatja az M.2-es SSD-ket, és azt remélném, hogy kisebb a fogyasztása is a Z97-eseknél.
- Chieftec FI-01B-U3 250W 21k, ha tetszik a low profile, bár itt a korlátozottabb hűtés miatt nem árt egy jobb procihűtő sem.
Ez a mérete miatt jobban tetszik, de egy külső táp nem oldaná meg eleve a hűtési problémák nagy részét?
-
patomi
őstag
válasz
AxBattler #26600 üzenetére
Cooltek V6 esetleg .. 3,5" HDD 4db. fér bele. Varázslónál van is. Bár ez már közelít a kockához a 210x250x240mm-es méretével.
-
mrbig25
őstag
válasz
AxBattler #26598 üzenetére
"A 13-asban fejjel lefelé lóg a 3.5-ös HDD?"
Igen."Vajon meg lehet úgy moddolni, hogy SFX táp esetén két 3.5-ös HDD-t tudjon fogadni, amelyek nem oldalra, hanem "hátrafelé" néznek a csatlakozóikkal?"
Egyszerű matek.
Nagyjából ~260mm a ház hasznos, belső hosszúsága. Ebből lejön az SFX tápegység 100mm-es mélysége. Marad ~160mm a tápegység és a ház eleje között. Egy 3,5"-es HDD pedig ~147mm hosszú.
Szóval 90°-os csatikkal talán még megoldható...de ekkor ugyebár még nincs venti a ház elejében. -
Tidus
addikt
válasz
AxBattler #26516 üzenetére
A jövö hét elején beszerelem egy másik házba az alaplapot.
Majd belinkelem a rögzítést.Más, esetleg valaki...
AM1H-ITX alaplapra csatlakoztatva van HDMI-n keresztül a monitor.
DVI-D hátlapi csatlakozásba tettem egy HDMI adaptert. És a TV-t akarnám csatlakoztatni HDMI kábelen keresztül. Viszont képet nem tudom behozni, csak a monitor kábelen keresztül. Elvileg jó lenne mert a monitor is tudja azt a felbontást mint a TV, tehát két monitor egyidejű csatlakozásáról lenne szó. Valami beállítás kell hozzá? -
flashpointer
őstag
válasz
AxBattler #26527 üzenetére
Személyesen még nem csináltam a procilimitelést de utánakérdeztem a topikjában (i3-5-7)mit hogy érdemes, és úgy emlékszem biosban kell beállítani egy maximális procifogyasztási limitet, a többit intézi magától. Viszont az elmondások szerint ugyanúgy van mint a tuningnál hogy próbálgatni kell hol stabil, mert nem mindenhol az.
A VGA-t meg a hozzáadott zotacos programmal a zotac firestorm-al közvetlenül lehet állítgatni, hogy hány MHZ-en mennyen a GPU meg a memóriák, aztán fogyasztásmérő híján figyelni a benchmarkokat meg a hőmérsékletek alakulását.
Van GTX 750 topik ott biztosan többet tudnak róla
Csak utánuk olvastam csinálni nem csináltam egyiket sem mert az előző házam az inwin 120 W-ot bírt leadni 12V-on és gondoltam felkészülök ha valamit csökkenteni kéne de nem, azzal a kártyával és i3-3220-al +1 ssd +1 külső 2,5" simán vitte, mondjuk a táp már elég hangosan pörgött.
(#26526) viperabácsi
Ha a CPU alulfeszelésére gondoltál akkor az itteni megfelelő CPU topikba érdemes benézni, de mikor érdeklődtem csak erős érvek után osztották meg velem a titkot , úgyhogy nem tudom milyen társaság van ott -
flashpointer
őstag
válasz
AxBattler #26523 üzenetére
Vissza lehet venni a fogyasztását az órajelek és a memória állítgatásával, mint a tuning csak ellenkező irányba. Ráadásul nem is lineáris úgyhogy ha 55w helyett csak 40-et adsz neki nem olyan drasztikusan csökken a teljesítmény és egy nem T-s pl 40wattra belőtt procival simán benne van a 120-ban tartalékkal is .
-
Polllen
nagyúr
válasz
AxBattler #26521 üzenetére
Hali,
korábban létezett DDR5-s itthon is kapható, csak baromi nehéz találni. Az A4team-nél láttam még nyáron, csak a 20k+s ár eltántorított tőle. Inkább használtan vettem egy lp zotac GTX 750-t.
Amúgy szerintem ott ahol használhatóak a kártyák, nem sok előnye van a DDR5-nek, ahogy a 2GB RAM-nak sem.
-
HookR
addikt
válasz
AxBattler #26306 üzenetére
"2x 2.5" or 1x 3.5" and 1x 2.5" with optional HDD Kit MK-35DV" - IX-03B
Amúgy hogyan csavaroznál ugyanarra a rögzítőlemezre alulról is és felülről is 2 meghajtót? A már egyik oldalra felcsavarozott meghajtóktól nem tudod betekerni a másik oldalra szerelendőek csavarjait.
-
HookR
addikt
válasz
AxBattler #26303 üzenetére
Mindenek előtt tisztázni kellene, hogy mire alapozod a 4db HDD-t!
Hogy tévedsz-e? Igen is, meg nem is:
- Egyrészt Goose-T állítása igaz, a házkonstrukciók gyakorlatilag nem különböznek, csak az előlap.
- Másrészt ahova elfér 1db 3,5"-es és 1db 2,5"-es meghajtó, abba a térfogatba nyilván elfér 4db 2,5"-es is, ám ehhez már magadnak kell rögzítőkeretet készíteni, mert gyárilag csak egyszerre 2db felfogatására van lehetőség. -
kisza25
félisten
válasz
AxBattler #26289 üzenetére
ja csak a posta miatt akartam volna mindent egybe, mert egy 14cm-es AC PWM 3,5eFt, ha utólag kérem meg akkor postával már 5eFt, annyiból már vehetnék egy Aerocool 20-as ventit
-
kisza25
félisten
válasz
AxBattler #26287 üzenetére
a kártya az megvan már, a ház és annak a hűtésére szolgáló ventik a kérdésesek, mellesleg az egyetlen 750ti ami nem szabályozza a ventiét
más: az új AC ventikben az sem tetszik, hogy kék a közepük, a régi sokkal jobban tetszett és jobban is passzolnának a leendő házamba:
viszon 14cm-es az tutira nincsen ebben a fajtában, lehet ott próbaként meghagyom a gyári 20cm-est -
Pista0001
addikt
válasz
AxBattler #26277 üzenetére
Úgy emlékszek nem lehet a másik oldallapra felszerelni, de az oldallapok felcserélhetők. 2 db 2,5-est fel lehet szerelni a táprekesz elejére, meg még egyet a vinyótartók alá a padlóra is, szóval ez a műanyag bigyó szerintem kihagyható. Amúgy is macerás a kábelezés miatt.
-
Goose-T
veterán
válasz
AxBattler #26238 üzenetére
A Silverstone és az In Win táján érdemes szétnézni szerintem. Sajnos az In Win oldala nem megy most, így kicsit problémás utánanézni a pontos specifikációknak.
Szerk.: ott van még a fenti Silverstone elegánsabb tesója is.
-
Ðávid
aktív tag
válasz
AxBattler #26211 üzenetére
Az alaplap, CPU, RAM és SSD már megvan. Eddig egy normál ATX házban voltak, de változott a koncepció és csak a jelenleg is az adatlapomon látható házat tudom megtartani, a másik konfigurációnak minél kisebb házba kell mennie. Az általam kinézett ház kellően kicsi, ugyanakkor a kisebb méretű mATX alaplapok is belemennek. Ilyen az Asus B85M-G is.
(#26210) shteer
Úgy érted, hogy a felsorolt háromból egyszerre csak kettő megy együtt? -
Ðávid
aktív tag
válasz
AxBattler #26202 üzenetére
és (#26204) patomi
Van is hozzá hűtőm (dobozos verzió), csak a magassága túl nagy. Az előbb mértem le, kb. 5,8 cm. A kinézett ház teljes magassága pedig 6 cm. Ha belevesszük azt, hogy az alaplapot valamennyire megemelik a távtartók, akkor már nem valószínű, hogy be fog férni a gyári hűtő.
-
imibogyo
veterán
válasz
AxBattler #26177 üzenetére
De. Csak elírtam.
Úgy akartam írni, hogy nekem U2-m volt és mivel a ház nagyjából ugyanúgy épül fel (alu héj, kevés csavarozás stb.), így a C3-ra is hasonló tulajdonságok élhetnek, mint az enyémre. Több Cooltek házam volt már és szinte mindegyikre a már leírtak voltak a jellemzők. Nagyon masszív, nagyon "csendes" házak.
A merevlemez a GTX mellett átkerült az előlapra. Bár nekem a Mugen 2-vel majdnem szoros barátságba kerültek. De ez csak két hétig tartott, utána eladtam az egész gépet, ezért is nincs erről az állapotról fotóm (egyszerűen elfelejtettem lekapni).
-
zed1983
őstag
válasz
AxBattler #26123 üzenetére
Szerinted melyik lehet a halkabb?
Zalman ZM350-FX VS. Be-Quiet 300W SFX 2
A 100%-os terhelést pedig a következő konfig végezné
- B75N ITX
- G2020T 35W TDP
- 2x2 GB RAM
- 500 GB SSHD
- GTX 750
- 2DB 12 CM Venti -
pils00
tag
válasz
AxBattler #26123 üzenetére
ZALMAN ZM450-FX+Silverstone Raven
Kíváncsi leszek a véleményedre a ventijéről.
-
vlevi
nagyúr
válasz
AxBattler #26006 üzenetére
Hát, nemtudom, az Iponnál a legolcsóbb 1150-es foglalaltú ITX-es lap
GIGABYTE GA-H81N-D2H 19.096 Ft
Asusból pedig ASUS H81I-PLUS 23.247 Ft
MSata-ból pedig az ASUS H81T, 26 ezer.A legcsolsóbb 1150-es lap pedig egy mATX-es ASROCK H81M-VG4 R2.0, 12800Ft.
Asusból pedig ASUS H81M-K, 14200Ft.
Igaz, ezek egyike sem mSata-s, de a 14000-hez képest a 23ezer -
vlevi
nagyúr
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
AxBattler #25992 üzenetére
152000-ért meg is kapod.
-
imibogyo
veterán
válasz
AxBattler #26001 üzenetére
Szerintem jobban jársz, ha megtartod a Celeron-odat, és raksz rá egy nagy bordát, venti nélkül.
De hát az előbb linkeltem, hogy most is úgy van.Most is passzív a gépem, csak van benne (egy egyébként nagyon csendes) FSP sfx táp. Ettől gondoltam megszabadulni úgy, hogy egy beépített tápos alaplapot veszek, vagy ha marad a mostani gép, akkor meg egy jó kis passzív tápot (panel, pico stb.)...
De ilyen árak mellett 30-40.000 egy ilyen tápért + egy külső tápegységért, hát nagyon nem gyere be. Akkor már inkább legyen egy kicsit nagyobb a ház és akkor jön egy passzív Silverstone 400-as tápegység, vagy veszek egy J1900-at és akkor meg mehet a kisebb ház is (persze akkor M2 és mSata nélkül, de legalább már ahhoz is megvan az SSD-m).
Az első megoldás a szimpatikusabb, mert akkor ugye nem kell lemondanom a mostani lapom tudásáról és nem kell új memóriát sem vennem, valamint ha egy év múlva úgy érzem, hogy na nekem mégis csak kell egy bika gép, akkor elég lesz csak procit és vga-t vennem, minden más már adott lesz.
-
imibogyo
veterán
válasz
AxBattler #25995 üzenetére
Jah, pedig a thin-ITX lapok többségén megtalálható, meg a Gaming ATX deszkákon is... Én nem ezt tapasztaltam, persze láttam párat, de nem a "többségen", bár lehet rossz típusokat néztem. Az enyémen sincs. Anno a hangminőség miatt döntöttem ez mellett az ASUS M2-es lapjával szemben (a hangzásban nem is csalódtam), de mióta van külső DAC megint, azóta ez a feature totál haszontalan, ellenben muszáj vagyok külső SSD-t használni.
Van esetleg a tarsolyodban egy J1900-as passzív ITX (thin, vagy normál) alaplap, amin van mSata, vagy M2? Bevallom nem nagyon néztem utána, csak iponon, de ott nem láttam, persze lehet csak vak vagyok. És, hogy miért pont j1900? Mert ez passzív. Semmi más kritérium nincs. Most is passzív a gépem. És ezt szeretném ezután is így. Annyi különbséggel, hogy beépített DC tápos lapot keresek, hogy a tápellátás is passzív legyen és, hogy a házban még a paneltápnak se kelljen helyet keresnem.
Bár lehet az lesz a vége (mert igazából nem akarnám az alaplapot, procit memóriát stb. kukázni), hogy marad minden ahogy most van, és veszek mellé egy zed által is linkelt tápot, vagy valami hasonlót. Így akár egy későbbi komolyabb proci update-nek sincs akadálya, mondjuk kiegészítve egy 750 Ti-vel.
(#25998) zed1983: ezt én is néztem engem is érdekelnének (már ha vannak) tapasztalatok.
-
imibogyo
veterán
válasz
AxBattler #25992 üzenetére
Nekem ugyanez a bajom például a DC-tápos Asrock J1900-as ITX és főleg a thin-ITX lappal is. Adott a DC táp, adott a passzív működés és az alacsony alaplap magasság a fektetett memória elrendezés miatt. Csak egy nyamvadt mSata, vagy M2 slot kellett volna és készen is van az ideális nappali-gép nagyon komoly kis vékony házban. De nem...... Tegyél mellé és kábelezd be a külön SSD-t, vagy HDD-t. Ami azonnal bonyolultabbá teszi a miniatürizálást.
Persze tudom vegyek NUC-ot, vagy Brix-et, vagy más hasonlót, de ott meg a bővíthetőség nem olyan (például USB-k száma) esetleg egy low-profile VGA, vagy hangkártya, TV-tuner stb.. Meg aztán erre rakok egy slim 14 centis ventit és meg is van oldva a "néma" hűtés, míg a Brix-ből úgy olvastam vannak forrófejű passzív példányok és nem éppen halk aktívak. Tehát ez megint nem az igazi.
Nem is értem, hogy pont azon a területen ahol nagyon kellene, miért nem terjed gyorsabban az mSata, vagy az M2? Én a gyártók helyében ráfeküdnék erre. Bezzeg a 60 literes monstrum házakba kerülhet M2, mert ott aztán nem fér el a külön meghajtó.....
-
-
Pete55555
addikt
válasz
AxBattler #25881 üzenetére
Azt néztem, hogy ez a Chieftec csak 65mm magas, a Zalman pedig 80mm.
Nem elírás? Tervezgetek megint egy gépházat és nem lenne mindegy, hogy 80 vagy 65 mm...
Mondjuk a 350-es Zalman specifikációjánál a gyári oldalon a 450-esé van szóval...Szerk. Közben megnéztem a leírást. Tényleg 80mm
Valami jó TFX tápot ismer valaki?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Bittorrent topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Iqos cigaretta
- Renault, Dacia topik
- További aktív témák...
- Gigabyte GA-Z68A-D3-B3 LGA 1155 alaplap
- Kingston FURY Renegade 32GB (2x16GB) DDR5 6400MHz KF564C32RSK2-32
- Lenovo Legion Y540 Gamer Magyar Laptop i7 9750H 16GB DDR4 GTX 1650 Jó Akku!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- DDR4 Kingston és Corsair 2x16GB 3200MHz CL16
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- PS3 Játékok 1500Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- iKing.Hu - Motorola Edge 50 Ultra - Nordic Wood - Használt, karcmentes
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest