- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
flashpointer
őstag
Ez a két 92mm-es venti mennyire vitte lentebb a vga hőfokát és mekkora fordulaton/hanggal?Közvetlen volt rákötve a vga-ra és az szabályozta? a 7750-es is kb 55w-os mint a gtx 750, a fórumban azt olvasni hogy milyen csendes csak odahajolva hallható, de nem tudom ennyien hallássérültek-e mert rohadtul nem csendes, még minimum fordulaton is zavaró, alkalmazás közben meg kifejezetten hangos
-
surami
tag
Van bőven probléma, tudtam én ezt már az elején is.
Szerintem nem lehetetlen csak nagyobb kihívás, mint egy általános használatú Mini-ITX gép. Legalább van min agyalni.
A házat, időjárás állóságot tegyük félre egyenlőre (lesz érdeklődő bőven és lesz aki 3D-ben meg is tervezi majd az apertus° közösségen belül). A legnagyobb gond az volt, hogy túl nagy a teljesítménye, leredukáltam valamelyest (TDP ~153W-ra) + TDP ~6W a capture card fogyasztás (videókártyával direkt nem számolok, mert az felvétel módban úgyis inaktív lenne, a procit cseréltem 4770K-ról 4770S-re, így kb. - TDP 20W). Szóval olyan TDP ~159W-ot kéne aksival megoldani, ha jól számol az előbb linkelt oldal (netán ennél magasabb a teljesítménye a gépnek, mikor erőteljesen dolgozik?). Ezzel a HDPLEX 160W DC-ATX-szel (köszönet flashpointernek) + 2 x 2 db ehhez hasonló 11,1V-os 5000mAh-ás aksit sorba kötve, majd a párokat párhuzamosan kötve elérhető a 22,2V, a 10Ah így akár a 220W-os teljesítmény is. (Ha esetleg tud valaki olcsóbb és könnyebb megoldást, akkor szóljon.)
Elég zavaros az a mondat a manualban, lehetséges hogy egy elírás, hogy jobban fogyjon a másik lap
. Valószínű a Z97I-PLUS M.2-es portja csak x2 sebességen működik, viszont akkor miért írták oda, hogy 10/Gb/s-re gyorsítja az adatátvitelt? Ezt találtam és ezt eddig ezzel kapcsolatban.
-
surami
tag
@flashpointer
Felvételi eszközként állványon, vállon vagy fogantyúval tartva kézben lenne.
Fél év alatt ki lehet találni egy megoldást a házra, főleg ha még mondjuk 200-300 embert érdekel. Két külön konfigot nem fogok készíteni.
Úgy gondolom, hogy a hordozhatóvá tétel nem probléma, ha lejjebb tolom a teljesítményt valahogyan, az időjárás állóság már inkább. Nézd meg ezt a kamerát pl., ezzel az a gond, hogy a CFast 2.0 kártyákat horribilis áron méri Terike néni a piacon.
Ezek a HD Flex tápegységek tényleg érdekesek.
@HookR
A PCIe kártyák váltogatását pont hogy nem úgy akarom megoldani, mint ahogy alap esetben történik (be van fogatva a kártya egyik vége ugye + csavar), én is agyhúgykövet kapnék tőle. Ezért is kérdeztem azt, hogy van-e valami gyors csere megoldás, nekem olyan elképzelés született ezzel kapcsolatban a fejemben, hogy rádugsz egy hasonló risert a foglalatra ami állandó, viszont a két végén valami retesszel szét lehet nyitni/be lehet csukni a fekete részt, csipesz szerűen. Vagy még az is akár, hogy 1 PCIe x16 -> 2 PCIe x16 riser, úgy működne, hogy lehetne váltogatni a portok használatát egy jumperrel és ebben az esetben mindkét PCIe kártya a gépben maradhatna. Csak ugye ezzel így megnőne a gép hosszúsága a videó kártya magasságával, kb. 12 centivel. Egy ilyesmit képzelj el, csak Mini-ITX méretben és ne legyen leredukálva az x16 2db x8-ra, hanem lehessen váltogatni az éppen használni kívánt portot/kártyát.
Mindkét funkciónál a házon kívül lenne a tápegység, a ház hátsó oldalára ki lenne vezetve az ATX csatlakozás. Egy külön kis háza lenne a mobil tápegységnek + aksiknak, amit valamilyen csatlakozási móddal rá lehetne reteszelni/csúsztatni/akármi a nagy házra, úgy hogy ne legyen rés a kettő között (gumírozás, akármi). A munkaállomás-tápegységnél ez nem szükséges, csak szimplán rádugni és kész.
Mobilitást leírtam feljebb, hogy hogyan képzelem el, kamera házban gondolkozzatok.
Hogyan tudjuk leredukálni úgy a konfigot, hogy valamelyest csökkenjen a teljesítménye, de videóutómunka gépként azért pörögjön ha kell? Hány watt alá kéne lemenni? Milyen másik procit kéne választani?
Ezen az ASUS Z97I-PLUS alaplapon is gondolkoztam egyébként.
A hőt valahogyan át kéne vezetni magára a házra valami csövezéssel vagy nem tudom, hiszen elég nagy a ház, sok hőt le tudna adni.
-
surami
tag
Inkább az ASUS MAXIMUS VII Impact alaplapot preferálom, egyrészt a tudása, másrészt márkahűség miatt is. Igaz, hogy jóval drágább és ennél is csinál a rendszer egy redukálást ("*1: Az M.2 bővítőhely osztozik a sávszélességen a PCIe 3.0/2.0 x16 kártyahellyel. A PCIe 3.0/2.0 x16 kártyahely sávszélessége x8-ra csökken az M.2 eszköz behelyezése után."), viszont nyitva marad az összes SATA III-as port és nem számottevő ez a sávszélesség változás a videókártya teljesítmény terén (nem ilyet tervezek venni, csak összehasonlításként linkeltem).
Újragondoltam az egészet. Így hogy tudok már erről az M.2 portról (nem ismertem, köszi az infót + a SATA Express még nagyon gyerekcipőben jár ahogy nézegettem.) és felszínre tört az a gondolat is, hogy egy új gépre sem ártana beruháznom teljesen megváltoztatott mindent.
Egy olyan duál boot-os rendszer jutott eszembe, ami 2 funkciós lenne: 1. felvétel, 2. munkaállomás.
Mindkét funkciónál adott lenne a következő:
0/A; Alaplap: ASUS MAXIMUS VII Impact (TDP ~30W)
0/B; Processzor: Intel Core i7-4770K 3.5GHz (TDP ~84W)
0/C; Hűtő: Noctua NH-L9i (TDP ~10W)
0/D; Memória: Kingston Fury Black Series 16GB (2 x 8GB) DDR3-1600 (TDP ~18W)
0/E; SATA III/1-es porton (2 partíció a 2 rendszernek + egyéb programoknak): Samsung 840 EVO 250GB SSD (TDP ~5W)
0/F; SATA III/2-as porton (adattárolás): Seagate Barracuda 3TB 3.5" 7200RPM (TDP ~20W)
0/G; M.2 porton (felvétel módban buffer, kb. 6-7 percnyi 4K [UHD] RAW 50fps anyagra elég + munkaállomás módban cache és aktuális utómunka anyag): Samsung XP941 256 GB (TDP ~5W) reviewaz 1. funkciónál (felvétel):
1/H; PCIe x16-os porton (adatfogadás, max. 700 MB/s sávszélesség): Magewell XI200DE-HDMI (TDP ~6W)
° van alaplapi videókártya, a felvételhez nem szükséges extra grafikus teljesítmény
°kb. egy 250W-os táp ide bőven elég lenne + akkumulátor megoldás (1 óra folyamatos üzem, csere akkumulátorok)
° kezeléshez valami HDMI-s kisméretű (max. 7”) érintőképernyő. Ezt majd még ki kell gondolni és utána kell járni, hogy milyen csináld magad megoldások léteznek, netán HDMI inputos tablet vagy egyéb készre szerelt rendszereka 2. funkciónál (munkaállomás):
2/H; PCIe x16-os porton (videókártya): MSI GeForce GTX 760 2GB ITX Video Card (TDP ~170W)
° 500W-os táp hálózati áramról működtetve
° egyéb eszközök adottak márAz egésznek egy olyan 2 funkciós időjárásálló ház kéne, amivel könnyen megoldható a tápcsere és a PCIe x16 porton a kártyák cseréje. Itt szempont az, hogy a PCIe port ne használódjon el az alaplapon (valami gyorscsere megoldás kéne ide), valamint az is, hogy felvétel módban zárt legyen a ház, viszont munkaállomás üzemmódban átjárja a levegő. Nyilván való, hogy egyedit kell gyártani.
Sokat tudna ez a gép így, főleg hogy tele lesz a apertus° AXIOM Beta a Magic Lantern-es srácok által már lefejlesztett dolgokkal (csatlakoztak ehhez a projekthez
).
Költséget lehet, hogy tudunk faragni ebből, egyenlőre csak elképzelés. Direkt írtam számokat és betűket (azonosítóként), hogy könnyű legyen jelezni, hogy hol kéne a változás.
-
surami
tag
Köszönöm a tanácsokat, szóval egyenlőre úgy állunk, hogy:
- Asus Maximus VII Impact
- Asus Q87T
- ASRock Z97E-ITX/ac
- Gigabyte H87TN
- Gigabyte Q87TNLinux támogatás van mindegyikhez vajon, vagy külön kell összebuherálni a számomra szűkséges eszközökhöz majd a drivereket?
Tényleg jó áron van az a Supermicro X8SIL + a Xeon, az a gond vele hogy csak a SATA II-t támogatja (igaz mehetne bele PCIe SSD is akár) + 24cm x 24 cm (túl nagy).
-
viperabácsi
addikt
-
törölt tag
-
törölt tag
hiiiinnye a hdplex de tetszik!
viszont se nem olcsobb, mint amit en irtam, se nem tud pci-e x8-at. tudom, en felejtettem el irni. az kell, mert egy 2x10G-s halokartya lesz (rossz esetben egy 4x10-es) a meghajtando kartya.
koszonom a tippeket, nagyon jok, bar a milo-k meg belso taposakaz EMKO viszont pontosan olyasmi, mint amit keresek.
-
lazydog
addikt
Nézegettem az AXP-200-at is, de azt rögtön el kellett vetnem a +5mm magasság miatt.
Végül meggyőztem önmagam arról, hogy mindenestől 68 mm magas a Raijintek Pallas, és azt rendeltem meg.
Örömmel olvasom, hogy szerinted is valószínű, hogy jól döntöttem.
Egyébként, csak néhány milliméteren múlik, hogy lesz-e egy eladó Pallas-om, vagy egy eladó SG05-öm. -
viperabácsi
addikt
Üdv
Ha jól emlékszem Raijintek -nek volt 200 mm fannal is egy low cpu hűtője nem ?
Tévedtem ERRE GONDOLTAM
-
lazydog
addikt
Ezek közel egy árban vannak, de közülük valóban a Raijintek Pallas a legdrágább,13680 Ft.
A Xigmatek Janus 12130, a Thermalright AXP-100 Muscle ~11000 Ft. Innen messziről nekem ez tűnik a leginkább szimpatikusnak.
Kösz a segítséget.Ha szerinted se nagyon van ezeken kívül értelmes válaszási lehetőség, akkor ezek maradtak.
-
imibogyo
veterán
Köszönöm, de ettől a hegesztgetős kimenettől ódzkodom. Az előző lapomhoz vettem ilyen tüskés kivezetést és nem volt jó hozzá, pedig papíron jónak kellett volna lennie (egy nagyon picit eltért a tüskék közötti távolság a konnektoron lévőtől, azóta fázom egy kicsit az ilyen megoldásoktól.
Viszont van egy felesleges 350 W-os FSP SFX tápom (nagyon kis csendes példány) és szerintem ő lesz majd az energiaforrás a következő kis géphez. És akkor mondjuk ez a lap tökéletes lesz. Még belemegy egy 4 GB RAM, meg egy kis SSD és máris készen van a CNC vezérlő gépecske. Már csak az a PCI-E kivezetés lehetne rajta komolyabb, és akkor mehetne még bele egy passzív kis VGA is. Mondjuk ez nem tudom mennyire valós igény és tudom ne legyek telhetetlen, de a "nagyok" azt mondták, hogy meghálálja a Mach 3 a dedikált VGA-t. Nem tudom, ilyen tapasztalatom még nincs.
Nem egyszerű. A szívem az ITX fel húz, de az eszem azt súgja vegyél egy ilyen deszkát és kész. De ez már OFF topik.
-
vitezlejszlo
őstag
Most nem emlékszem pontosan, hogy idle-ben mennyi, 45 fok rémlik (24 fokos lakásban).
Tudom lehetne javítani a kupak leszedésével, újra pasztázásával is, de ilyentet a gari miatt nem eröltetnék.. Na meg az a pár kalapácsos videó jajjj
Tudom ott a pengés módszer is
Marad ez a 13-as Freezer, aztan max ha nem jön be, akkor keresek mást, de 7k-ért szerintem jó lesz az...
Köszi az infókat mindenkinek!!!!!!!
Laca
-
flashpointer
őstag
Köszi a választ, jó hír hogy nem lehetetlen utánad csinálni
Egyelőre mérlegelem a lehetőségeket.
Közben találtam még több megoldást, hátha mást is érdekel, paneltápok amiket nem lehetetlen beszerezni:
X3-ATX-300 300W, 12-es ágon 20A 60$
HDPLEX 250W 250W 12-es ágon 16 A 85$Viszont ha csak a dvga-nak kellene picopsu akkor elég lenne a 120-as amit egy dell táppal együtt kb 20ból meg lehetne úszni és még kisebb helyet foglal mint a paneltáp ami magában ennyibe kerülne.
ezt meg érdekességként, már csak egy tápot kell hozzá szerezni : )
500W paneltáp -
törölt tag
Na ez az miről nem lehet róla elsőre megmondani hogy PC, és szenzációsan néz ki!
(#23447) kisza25:
Az alu borda a tükör szélén szerintem le tudja adni a hő nagy részét, 40-50W-ig OK-lehet, ha nincs benne HDD.
Lehet hogy zavaró lehet a monitorról visszatükröződő kép a "doboz" oldalán. -
Goose-T
veterán
Mattanyahu fentebbi Jonsbo modos linkjén ez is ott volt, de továbbra sem értem, mire gondolt a költő. Már azt sem értem, miért nevezik moddolásnak azt, amikor sárkányba, autóba, transzformerbe stb. építenek gépet (az eleve nem is modding, mert nem egy meglévő házat módosítanak, hanem újat építenek). De hogy ez meg mi a retkes bráner akar egyáltalán lenni?!
-
Patice
nagyúr
Végre valakinek eszébe jutott már ez is....
Régen a fejemben volt már ez az ötlet, sosem találkoztam még gyárival és már már ott tartottam, hogy megcsinálom majd sk. De addig sosem jutottam el.
Én inkább szélesebbre csinálnám és nem középen lenne a lába, hanem két oldalt. Stabilabb is lenne + több hely maradna az egyes komponenseknek, kábelezésnek, ventinek, tápegységnek, stb.
-
törölt tag
Igen, a dobozolt méret és a súly is hiányzik még az oldalról. Később talán pótolják és akkor világos lesz, hogy mi a helyzet. De lényeg, hogy "szárazon" tudjuk mekkora, ez alapján pedig el lehet képzelni talppal együtt is.
Szerintem nagyobb kár, hogy a normál szórakoztatóelektronikai méreteknél úgy öt centivel szélesebb (fektetve). Nyilván így is elférne az állványon, csak egy kicsit kilógna a sorból.
-
flashpointer
őstag
Aa köszi kerestem de nekem nem jött elő. Jó kis ház, lehet benevezek egyre, kisebb volt a cél de közben változtak a követelmények úgyhogy muszáj két slotos vga bővítős.
Kár hogy csak 200-as hosszúságú kártya megy bele pedig 240 mély: /
Az ultimáte egy NWIN BM639 -szerű lenne legalább 250-es nem hallható táppal max egy huszasért -
Mercutio_
félisten
Jah, bár a GA-H81N-em gyakorlatilag 2 hét alatt eltűnt a hazai boltok polcairól, és mivel korábban azt írta mrbig25, hogy csak jóval drágábban lehet msata/M.2-es 1150/1155-ös lapokat beszerezni szerintem meg is tartom.
mintAdarab: Ph-s teszt szerint gyakorlatilag mindenben alulmarad a 250, én komolyabb feature-öket nem tudok amik miatt a 250-est érdemes lenne választani.
-
flashpointer
őstag
A térfogatba beleszámolta adaptert is? Mert az is van vagy egy liter tuti.
Ez az alaplap alatti dvga elhelyezés jó ötlet, nem láttam még sehol sem.
A hangja tényleg érdekes lehet, ha a noctua nem is de a videókarinak tuti gyári hűtése van, akkor már inkább legyen kicsit nagyobb de ne zúgjon. -
flashpointer
őstag
hááát, otthonra túl ipari design, iparinak túl csicsás. Meg a fogantyús hordozhatóság és a nyitott burkolat valahogy nem szoktak kéz a kézben járni ilyen érzékeny cuccoknál
Ráadásul egy csomó kihasználatlan hely van benne,főleg ha nincs ott vízhűtés radiátor.
Ezekből következtetve biztos lesz vagy 30ezer : ] -
Cold5
senior tag
Először is
Abee-vel kapcsolatban, látom, hogy van benne 5,25", de hogy férek hozzá? Le kell hajtani mindig? Vagy...
Lian Li tetszik amit küldtél, de az meg létezik, hogy nem kell bele rendszerventilátor? Így milyen lehet a hűtése? Nekem NAGYON fontos a csendesség!
Eredetileg CM Elite 130-at akartam, de valahogy jobban megfogott ez a négyzet alapú cuccok, főleg az a Nebula!
[ Módosította: radi8tor ]
-
törölt tag
Az ötlet jó lenne, de a kimeneti szellőzőknek túl kicsi a keresztmetszetük, a pórszűrő és a memóriamodulok megfogták az egész szellőzést.
AP181@3v fölött, már a doboz kialakítása akadályozza hogy tegye a dolgát.Elég egy 12cm-es venti a CPU hűtő fölé, és a körülötte maradt rácsot nem szabad kitakarni.
-
Hanok
senior tag
Nagyon nagy király vagy
Ezen matekoztam itt este de nem sikerült rájönnöm hogy állna rajta... Nekem megéri az a plusz 2k felárat ha szerinted kivitelezhető a kábelezés...Mármint hogy a 4 pines is elfér alatta rendedesen. ezzel a nagyobb vassal nem hoszem hogy annyira meg tudna melegedni hogy bármi baja lenne a hozzáérő kábeleknek hosszútávon...Mondjuk a csavarokkal is lehetnek problémák ahogy elnézem...Ezt egyszer berakom, örök darab marad
-
Honkydoo
őstag
Nagyon köszönöm a választ!
Igazából arra voltam kíváncsi, hogy mennyi az a határ ameddig megéri elmenni, ha magam készítem.
Szerintem ki tudok jönni max 10e Ft-ból, e fölött már megéri elgondolkodni a vásárláson.
Mondjuk a tervezéssel töltött munkaóra az nincs benne a 10k-ban, de időm több van mint pénzem.Szerk.: Egyébként az iStarUSA S-35 nagyon bejövős.
-
HookR
addikt
Sőt, mivel a méretlimit a dVGA hosszára vonatkozik, aminek be is kell férnie az oldalsó, élhajtott fémlemezzel szűkített nyíláson, a fém hát- és előlap között belül nagy valószínűséggel nagyobb a távolság, mint 200mm. Azaz esélyes, hogy már ezzel a belinkelt, alacsony profilú tápcsatlakozóval is elfér az említett Powercolor R9 270 a ház gyári állapotának megőrzése mellett.
Persze a beszerelés okozhat komplikációkat, ami miatt lehet mégis ildomos kivágni a ház fém részének elejét, ha más nem, legalább a tápcsatlakozónak megfelelően.
-
shteer
titán
ez melyik jonsbo?W1 -
Zull
senior tag
Valóban, komoly átalakuláson megy keresztül a PC-s piac (nagyon helyes, ideje volt).
Én már csak arra várok hogy valaki lemásolja rendesen a valve referencia steambox házának dizájnját. És bár a silverstone a belső elrendezést "lemásolta" (raven), csomó kompromisszumot hoztak, emiatt meg 2x akkora lett térfogatban mint kelleneSzámomra most a legvonzóbb a Chieftech BT-04B (aki lemaradt: [link]) kérdés hogy hogyan lehet bele VGA-t rakni, mert bár az MSI ITX-re méretezett GTX 760-ja meg R9 270x-e tök kényelmesen belefér, de a tápcsati el van forgatva rajtuk, és nem tudom be lehet-e rendesen dugni majd, nekem erős kételyeim vannak
-
agent_k
őstag
Annyiban kiegészíteném, de ez lehet csak a J1800 alacsony hőterhelése miatt van, hogy node304 házban elöl megy a hűtő és hátul a 140-es. Egyáltalán nem hallani semmit. Hallgatóztam nagyon, de semmi. A hőmérsékletek terhelve (PlexTransCoding 90-95%cpu terhelés) így alakulnak: hdd:32°C cpu: 40°C
A hátlapi szabályzó minimum és közép állása is hangtalan.
12v-on megjön a hang, de inkább lágy szélzaj, mint a venti hangja. -
ZetorGumi
addikt
Na látod, ez egy olyan kérdés, amire nem tudok választ adni.
Felrepedezett valamiért. Pedig a plexizés után újra lett festve. (Persze előtte alapos csiszolás, alapozó, és utána több rétegben a festék, majd a lakk), Tehát nem tudom mi történt vele.
Úgyis szét fogom szedni megint (mármint az oldalát), és lefestem újra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Subaru topik
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen házat vegyek?
- PlayStation 5
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- World of Tanks - MMO
- Vicces képek
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA be quiet! 650W
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Mini PC, tiny PC HP Fujitsu Esprimo i5-7500T
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest