Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• surami

tag

válasz HookR #25132 üzenetére

Inkább az ASUS MAXIMUS VII Impact alaplapot preferálom, egyrészt a tudása, másrészt márkahűség miatt is. Igaz, hogy jóval drágább és ennél is csinál a rendszer egy redukálást ("*1: Az M.2 bővítőhely osztozik a sávszélességen a PCIe 3.0/2.0 x16 kártyahellyel. A PCIe 3.0/2.0 x16 kártyahely sávszélessége x8-ra csökken az M.2 eszköz behelyezése után."), viszont nyitva marad az összes SATA III-as port és nem számottevő ez a sávszélesség változás a videókártya teljesítmény terén (nem ilyet tervezek venni, csak összehasonlításként linkeltem).

Újragondoltam az egészet. Így hogy tudok már erről az M.2 portról (nem ismertem, köszi az infót + a SATA Express még nagyon gyerekcipőben jár ahogy nézegettem.) és felszínre tört az a gondolat is, hogy egy új gépre sem ártana beruháznom teljesen megváltoztatott mindent.

Egy olyan duál boot-os rendszer jutott eszembe, ami 2 funkciós lenne: 1. felvétel, 2. munkaállomás.

Mindkét funkciónál adott lenne a következő:
    0/A; Alaplap: ASUS MAXIMUS VII Impact (TDP ~30W)
    0/B; Processzor: Intel Core i7-4770K 3.5GHz (TDP ~84W)
    0/C; Hűtő: Noctua NH-L9i (TDP ~10W)
    0/D; Memória: Kingston Fury Black Series 16GB (2 x 8GB) DDR3-1600 (TDP ~18W)
    0/E; SATA III/1-es porton (2 partíció a 2 rendszernek + egyéb programoknak): Samsung 840 EVO 250GB SSD (TDP ~5W)
    0/F; SATA III/2-as porton (adattárolás): Seagate Barracuda 3TB 3.5" 7200RPM (TDP ~20W)
    0/G; M.2 porton (felvétel módban buffer, kb. 6-7 percnyi 4K [UHD] RAW 50fps anyagra elég + munkaállomás módban cache és aktuális utómunka anyag): Samsung XP941 256 GB (TDP ~5W) review

az 1. funkciónál (felvétel):
    1/H; PCIe x16-os porton (adatfogadás, max. 700 MB/s sávszélesség): Magewell XI200DE-HDMI (TDP ~6W)
    ° van alaplapi videókártya, a felvételhez nem szükséges extra grafikus teljesítmény
    °kb. egy 250W-os táp ide bőven elég lenne + akkumulátor megoldás (1 óra folyamatos üzem, csere akkumulátorok)
    ° kezeléshez valami HDMI-s kisméretű (max. 7”) érintőképernyő. Ezt majd még ki kell gondolni és utána kell járni, hogy milyen csináld magad megoldások léteznek, netán HDMI inputos tablet vagy egyéb készre szerelt rendszerek

a 2. funkciónál (munkaállomás):
    2/H; PCIe x16-os porton (videókártya): MSI GeForce GTX 760 2GB ITX Video Card (TDP ~170W)
    ° 500W-os táp hálózati áramról működtetve
    ° egyéb eszközök adottak már

Az egésznek egy olyan 2 funkciós időjárásálló ház kéne, amivel könnyen megoldható a tápcsere és a PCIe x16 porton a kártyák cseréje. Itt szempont az, hogy a PCIe port ne használódjon el az alaplapon (valami gyorscsere megoldás kéne ide), valamint az is, hogy felvétel módban zárt legyen a ház, viszont munkaállomás üzemmódban átjárja a levegő. Nyilván való, hogy egyedit kell gyártani.

Sokat tudna ez a gép így, főleg hogy tele lesz a apertus° AXIOM Beta a Magic Lantern-es srácok által már lefejlesztett dolgokkal (csatlakoztak ehhez a projekthez :) ).

Költséget lehet, hogy tudunk faragni ebből, egyenlőre csak elképzelés. Direkt írtam számokat és betűket (azonosítóként), hogy könnyű legyen jelezni, hogy hol kéne a változás.

Új hozzászólás Aktív témák