Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• HookR

addikt

válasz surami #25206 üzenetére

Egy kicsit az az érzésem, hogy több problémát készülsz kreálni, mint megoldani. :)
    Amihez most így hirtelen hozzá tudok szólni:
    Az Asus Z97I-Plus manual-jában a megfogalmazás kissé zavaros (számomra legalábbis):
    "This motherboard features the M.2 slot, which shares bandwidth with PCI Express x2 slot to speed up data transfer up to 10 Gb/s."
    PCIe x2 sín ugye nincs az alaplapon, ergo az M.2 slot vagy osztozik a sávszélességen, de akkor az x16 slot-tal; vagy nem osztozik és tőle független két saját PCIe v2.0 sáv van hozzá vezetve. Ha utóbbi eset áll fenn (hajlok rá, hogy ezt gondoljam), akkor az x16 slot-ot elvileg feloszthatod magad 2db x8-as slot-ra két külön bővítőkártya csatlakoztatásához:
    - Mechanikusan kapcsolható splitter-t nem találtam.
    - Elvileg valami ilyesmi aktív riser kártyával működhet a dolog alaplaptól függetlenül.
    - Elvileg 'port bifurcation'-t támogató alaplappal ([utalás_1] , [utalás_2]) is működhet ilyesmi passzív riser-rel.
    Ez a csapásirány további kutatást igényel.

"Hogyan tudjuk leredukálni úgy a konfigot, hogy valamelyest csökkenjen a teljesítménye, de videóutómunka gépként azért pörögjön ha kell? Hány watt alá kéne lemenni? Milyen másik procit kéne választani?"
    Hogy milyen teljesítmény kell az utómunkához és azt milyen procival éred el, nem tudom (majd valamilyen gépösszerakós, vagy CPU-val foglalkozó topikban segítenek), mindenesetre ha időjárásálló zárt ház, aksiról, passzív bordákkal*, hőcsövekkel, akkor szerintem 35W TDP fölé nem nagyon ajánlatos menni.

Én továbbra is a már említett HDPlex H.1S-hez hasonló megoldást látom a leginkább járható útnak, valami alacsony fogyasztású I5/I7 procival, az említett félmagas kódolókártyával (külön dVGA nélkül).
    - Ha megfelel az M.2 slot-os SSD, akkor nem is kellene feltétlenül külön házat építeni, elég csak a gyári alj- és tetőlemezt lecserélni az időjárásállóság követelményének jobban megfelelő változatokra.
    - Ha a gyári 2db-nál több 2.5"-es hely kell, akkor meg építeni egyet az igényeidnek megfelelően.

* Végülis a ház külsejét alkotó bordáknak nem kötelező passzívnak lenniük, azokat megfújathatod külső ventilátorral, hogy ne kelljen túl nagy bordafelületet kialakítani. Akár úgy is, hogy lényegében egy második, külső burkot készítesz a belső zárt, bordás köré, ami egyben légcsatornaként szolgál a venti számára. Ez esetben persze a ház felépítése nem a H1.S-re hajazna...

Új hozzászólás Aktív témák