-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Goose-T
veterán
válasz
kisza25 #39601 üzenetére
Leginkább programozáshoz, a Visual Studio kihasználja a rendelkezésre álló erőforrásokat. VGA-ból először RX550-et akartam venni, de rábeszéltem magam egy RX560-ra, mégis kétszer annyi CU vagy mi van benne, és nem annyival drágább. Ha néha kipróbálnék egy új játékot, akkor ne korlátozzon annyira a VGA, úgy voltam vele.
-
Mercutio_
félisten
válasz
kisza25 #39591 üzenetére
Aprón régebben egész jó árban ki lehetett fogni X-Fi HD-t ami kb. a Xonar U7-tel van pariban.
Az ennél olcsóbbak - főleg egy jobb fülessel - tényleg csak a gyenge alaplapiakhoz képest adnak pluszt, de egy spdif kimenetet rátolva egy digi erősítőre max az erősített fejhallgató kimenet szól a külső hangkari mellette. -
Oliverda
titán
válasz
kisza25 #39589 üzenetére
Az (ITX-es) integráltak többségénél szerintem jobb, de a legnagyobb előnye az amire utaltam: nem többé kell szívni alaplapcserénél a hangkártyával.
Amúgy én Thinkpadhez vettem egyet, mert azon ugye luxus a digitális kimenet. Fél év alatt semmit gond nem volt vele. Kollégám a zajos alaplapi analóg hang miatt vett ugyanilyen, azt mondja fejhallgatóval ég és föld a különbség.
-
törölt tag
válasz
kisza25 #39482 üzenetére
Az 2mm-es
Annyira nem séta a parkban, főleg kivenni a törött tüskét, és kitakarítani a furatokat az ROHS óntól. Rutinos-felszerelt szaki megcsinálja. 2-3 sörért.
(#39484) Kvelstadt:
A szerelésnek nem kell egyben megtörténnie, feltétlenül rá kell hagyni kicsit, ha az előre kitalált forgatókönyv borulni látszik. Inkább gondolkozni, legyen 10 perc szünet, levegőzés, utána meglesz a megoldás.
-
gyorol
tag
-
válasz
kisza25 #39459 üzenetére
Én meg most jól elolvastam a teszted így pár nappal vásárlás után.
Azt kell mondjam hogy a leírtak alapján ez a ház nekem készült.
Bíztam én az itt lakókban házválasztásnál és nem is csalódtam. De most a teszted olvasása után már 100%ig elégedett vagyok a házikóval.A front ventit egyébként érdemes kicserélni?
Csak a hang miatt kérdezem. Mert oké hogy le lehet szabályozni de ha van olyan ami halkabb akkor lehet megejtem. Nézelődtem valamelyik nap és nem drágák az ilyen ventik. -
Pete55555
addikt
válasz
kisza25 #37870 üzenetére
Én is most 470 vagy 1050ti között vacilálok, csak a 470 ár/teljesítmény arányban jobb egy kicsit...
Vagy lehet az lesz a vége, hogy veszek egy 460-at, aztán meglátom, legalább nem költöttem sokat. Kicsit jobb mint a 7850-em, és feleannyit fogyaszt...Jól emlékszem neked volt ref sapphire 470-ed? Mennyire volt halk/hangos idle/terhelésen?
-
Ispy
nagyúr
válasz
kisza25 #37870 üzenetére
Én először 1050ti-t akartam, de akkor jelent meg, elég rossz volt ár/érték arányban, így végül 1060 3 GB ITX lett. Aztán nem volt jó a hűtése a cooltek U2-ben, akkor cseréltem a metisre a házat. De akkor már kellett az i3 helyett egy i5. Meg akkor már a 2 dell monitort is lecseréltem egy szélesre, a silverstone táp ment gariba, helyette jött a corsair. Aztán így volt elég hely egy normál 1060-ra, a 2 hónapos kártya ment a levesbe. A kvm switch és a billentyűzet csere volt a hab a tortán.
-
cinemazealot
addikt
-
jim bcs
nagyúr
-
törölt tag
válasz
kisza25 #37445 üzenetére
Átlagfelhasználás folyik, képszerkesztés, rajzolás, de napi 8 óra felett megy a gép.
Viszonyítás képen az előző (535 előtti) SSD-m 8 évet szolgál(t), aminek akkor ~40K-ért vettem darabját.
Ez sem volt sokkal több: 43K-ért kézhez kaptam, én téphettem fel az antisztatikus zacskóját.Ekkora terheléssel ez is abszolválja a 8 évet, akkor nem olyan vészes 5-5,5K/Év ráfordítás.
Többieknek: Bíztam bennetek
-
Yiggdrasil
aktív tag
válasz
kisza25 #35896 üzenetére
Ha a Metisbe gond nélkül elfér egy GTX-1060 6GB (esetleg később egy 1070 8GB, ha elkapna a gépszíj valami új játékkal), akkor nekem tökéletes az a ház, tetszik külsőre.
Ha nagyobbat javasolnál, akkor az általam nézettek közül a Corsair 240, 250D, és mindhárom Fractal kb egyformán tetszik, amelyiket a legjobbnak tartjátok, azt választom, vagy ha mást, akkor megnézem azt is. -
Ispy
nagyúr
válasz
kisza25 #35884 üzenetére
+1 az i5+GTX1050Ti kombóra, de kicsit ésszerűsítve, aprózva 200k-ból is kijön ez a konfig.
Én meg erre írtam, hogyha van 300k, akkor nem biztos, hogy erőltetném a 1050ti, hanem mehet egy 1060 6 GB+egy drágább ház és lap.
De persze nem fogok senki zsebébe turkálni, mindenki azt vesz, amit akar
Az én alap konfigom is 220k-ból kijött, felturbózva azért már nem ilyen rózsás a helyzet
És én sem vettem semmiből sem használtat
-
Ispy
nagyúr
válasz
kisza25 #35872 üzenetére
Én nem mondtam, hogy nem lehet 200k-ból kihozni egy gépet.
A kérdés az volt 300k mire elég, arra válaszoltam, és 280k volt a max, ha mindenből a drágább opciót választottam.
Egy 1050ti 55k, egy 1060 6gb 90k, egy metis 16k, egy silverstone ház 35k, tápból is lehet venni 15k-ért és lehet venni 30k-ért is.
Innentől kezdve egyéni izlés kérdése, hogy miből mit vesz. Használtan meg még olcsóbban kijön.
-
-
Frogged
aktív tag
válasz
kisza25 #35540 üzenetére
Á dehogy
A magyar tüzoltók sosem játsznak munka időben hanem szorgalmasan képzik magukat,
legalább is azt hallotam mert ugye én nem ott dolgozomAmúgy a monitor+billentyűt nem annyira para cipelni amit néztem AOCe1759Fwu Monitor vékony mint ha egy 17colos tablet lenne és egy kis kábelen jön a kép és az áram is.
Meg vettem egy genius luxemate 100-as billt nagyon hely takarékos kis cuccok. -
cinemazealot
addikt
válasz
kisza25 #35540 üzenetére
Mobilitásról beszéltem, nem kényelemről.
A "mITX ház + monitor + bill" is lehet mobil, ha pl. már befér egy hátizsákba/táskába. A noti a kisebb tömege miatt csak kényelmesebb, de egyáltalán nem mobilabb, ráadásul ahhoz is kell(het)nek kábelek és egér, ha meg már játékra is használják, az is lehet egy nehezebb gémer modell.
Egyébként én ezért szerettem bele a mITX-be: relatíve kicsi, mégis "asztalian" erős, és csak a felszereltségtől/kialakítástól függ, mennyire lesz legalább olyan lapos és könnyű, mint egy noti.
-
Frogged
aktív tag
válasz
kisza25 #35529 üzenetére
Hát van ithon fölös 22"-os talpas monitorom csak melóban pont most volt szekrény ellenőrzés
és egyik srácnál pont volt bent egy monitor és nem dicsérték meg.
A többiek úgy szokták hogy 4kor elmegy a vezetőség és kapják is elő a laptopokat csak én ezt mini itx-el tervezem -
törölt tag
válasz
kisza25 #34873 üzenetére
Nem, már nem ott lakom, de a PC-s-bütykölős cuccaim ott vannak beraktározva, aminek a mennyiségét párom csak sejtheti...jobb ez így
mert közelharc nélkül tudok alkotni, nyugodtan, ha akad rá időm. Közben muteromra is ránézhetek, ha éppen nem dolgozik, 100%-ban idő-hatékonyra van kitalálva.
Nekem nincs ilyen jó átlagom, csak 5:1-hez az arány
-
törölt tag
-
jim bcs
nagyúr
-
kisza25
félisten
válasz
kisza25 #34192 üzenetére
szerintetek befért?(Scythe katana 4 )
Nos ha kifele fújóra rakom a CPU hűtőt akkor a tápkábel beleér a ventibe, ha megfordítom, akkor összeér a ház és a CPU hűtőakkor elfér, ha leveszem a házventit, de ezt nem akarom
Most a CPU hűtő passzívan van bent, a Bequit pure wings2 12 lett a házventi és a CPU hőfok szerint van szabályozva, idle 500rpm 40fok
Load (aida64 stessz teszt) maximum 60 fok és 1200-on pörög a venti (gyári házventi fixen ennyin pörgött)
szóval idle hangtalan, load meg annyi hangja van, mint eddig idle, de azért kicsit zavar, hogy a CPU bordán nincsen venti
Azért 2x is meggondolom szétszedjem-e, mert 16 csavart kellett kiszednem, hogy mindenhez hozzáférjek
és ebből 6db-ot 2x, mert elsőre nem dugtam rá a lapra a ventit, ezért a ház alját újra le kellett szednem -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
kisza25 #34190 üzenetére
Ezt egy az egyben megírhatod ide.
Hardverkeresőt itt nem fogsz kapni, mert PH nem webshop.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- VoLTE/VoWiFi
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Hívószám-hamisítás
- Konteó topic
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- VR topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900XTX 24GB be quiet! SB802 1000W
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG321QR 32 165Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel - használt
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged