- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Android szakmai topik
- Operatív igazgatót vált az Apple
- Légies iPhone halvány színei
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- 8300 mAh, maradhat?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
GodGamer5
addikt
válasz
cinemazealot #42830 üzenetére
Win 10 pro
-
Seep
senior tag
válasz
cinemazealot #42813 üzenetére
Szervusz, igen azon is mukodik, probaltam.
-
choco01
addikt
válasz
cinemazealot #42653 üzenetére
+Mercutio:
A rendszerben, nem tudom hogy menne-e ugyna így a linux ha adnának egy új lapot, vagy kéne mokolni vele.. Nem vagyok nagy linuxos, eleget kinlodtam ezzel, ez volt az első..
Nagyon kevés ram volt a támogatott listán, de az egyik kingstont probaltam ami rajta van es azzal is kijott, mondom egyenként mindegyik működik, csak egyben nem..
-
Mercutio_
félisten
válasz
cinemazealot #42651 üzenetére
Tippre az lesz a válasz (ha náluk kit-tel tesztelve nincs gond), hogy a különböző gyártók/szériák ramjainak együttes működését senki nem ígérte , vegyen bele kit-et.
Ezért is célszerű lenne a támogatott ramok listájában lévő kitet keríteni előtte és megnézni azzal is produkálja-e, ha biztosra akar menni.
Persze ha nem hajt a tatár mehet vissza gariba , hátha tényleg hibás a lap . -
choco01
addikt
válasz
cinemazealot #42651 üzenetére
Az a baj hogy most minden flottul megy, meg már van benne munkám és sajnálom visszaküldeni..
-
choco01
addikt
válasz
cinemazealot #42649 üzenetére
Teljesen tisztán értem ez alatt hogy csak a táp kábel meg billentyűzet van bedugva, magában a BIOSban ha nem lépkedsz egy 5-10 percig utána lefagy megall az óra is és resetelnem kell, BIOS update után is, cmos reset után is...2 hetes, első perctől kezdve ilyen volt, de külföldi fórumokon masok is írtak ilyesmit, így belenyugodtam, de azért probalkoznek hogy veszek egy 100%ban ugyan ilyen ramot pcxtol es megnezem úgy a dualt.. Minden 2 hetes a gepben szóval zsír új konfig..
-
imibogyo
veterán
válasz
cinemazealot #42602 üzenetére
A dVGA bordája gyári (gyárilag passzív a 750Ti - Palit KalmX). A processzor borda pedig elvileg egy elő-szériás (tehát nem szériában gyártott) Alpenföhn Gotthard (legalábbis én ilyen információk birtokában kaptam itt a PH-n). Itt még a szériában gyártott bordával ellentétben egyben vannak a lamellák.
-
Pete55555
addikt
válasz
cinemazealot #42290 üzenetére
Nekem van mérőm, meg az adatlapomon lévő gép. Ha gondolod nézhetek fogyit, csak írd le milyen feltételekkel.
-
hegegabi80
addikt
válasz
cinemazealot #42287 üzenetére
Ezt progival nézted vagy konnektorból? Nekem volt 4160, lehet van is kép mentve progival én hwinfo-val néztem.
De i5-4440-el esetleg meg tudom nézni, de csak progival, konnektoros mérőm az nincs. -
Mercutio_
félisten
válasz
cinemazealot #42278 üzenetére
Ha nem lenne a garancia mániám én is így gondolkoznék, de normális felszereltebb lapot és procit újonnan boltból....
-
jokeph
nagyúr
válasz
cinemazealot #42278 üzenetére
Kb. a régebbi cuccok közül az egyetlen értelmes alternativa, CPU szinten bőven továbbfejleszthető még...
Fogyasztás, az jó kérdés... kb. a CPU-k közti különbség lesz a lényeg, a memóriák fogyasztása nem olyan vészes.
A 12W mennyire sarokszám ? És miért pont 12W ?
-
törölt tag
válasz
cinemazealot #42181 üzenetére
Az a láb nem érzékel, nincs hozzá sense bemenet sem a kodeken.
Regeditben az SPDIF(bemenet) és a Realtek Digital Output(kimenet) definiálva van, mellettük egy-egy marék reg. key Win alatt.
Ezen a néven keresd.
Ami min. meg kell tenni, hogy működjön elméletben: engedélyezni a digital kimenetet, be-pach-elni az audio mixer kimenetére, illetve a jelszintet beállítani 0-tól eltérőre. Nem feltétlen kell, hogy legyen hozzá grafikus felületed, ha eddig eljutsz.
-
törölt tag
válasz
cinemazealot #42179 üzenetére
Még annyit elfelejtettem, hogy a szoftverben is tudni kell engedélyezned azt a kijáratot, olyan drivert kell keríteni, vagy mókolni rajta*.
*Élő ember mesélte, hogy visszafejtette, és egy egy .ini file/registri stringek vannak a driver melé társítva, amivel akár parametrikus-eq-is tud az 1 dolláros kodek DSP-je.
-
törölt tag
válasz
cinemazealot #42174 üzenetére
Itt a dokumentáció: [link]
A 48-as láb az spdif kimenet, 86-os oldalon taglalja hogy milyen alkatrészeket vár el a láb és a tüske (RCA) illetve toslink csatlakozó közé.
Kövesd végig csipogóval, és ellenőrizd mi van beforrasztva. Kép alapján minden be van forrasztva 98% hogy koax-hoz jó lesz. Optikához a 48-as lábra kellene forrasztani a 10nF-os kondi "elé".
-
Patice
nagyúr
válasz
Igen.
-
válasz
Szvsz ahhoz BIOS-ban is mókolni kellene...
-
vampire17
addikt
válasz
cinemazealot #42161 üzenetére
fontebb pont irtam:
Proxmox alapon ket VM:
1 VM (Ubuntu Server 17.10) altalanos dolgok:
- Plex szerver
- Sonarr
- Radarr
- Jackett
- Rclone Mount
- Deluge torrent
- Softether VPN (ez valoszinu atkerul a 2. VM-re)
- Docker
- Portainer
- NUT szerver
- Sendmail Mail Server
- Webmin
- SSH gateway
- Wake on LAN
- TVtime java plex scrobbler
- Shinobi CCTV
- UniFi controller2. VM
Tuzfal (Untangle, vagy OPNsense)
Ebbol jelenleg is fut a Tuzfalon a Shinobi-n es a UniFi-n kivul minden egy Q5030-ason. (atlag 15%-os CPU mellett)
A Q5030 "passziv" csak akkor porog fel a venti, ha eler a CPU egy bizonyos terhelest. Tehat alapjaraton nincs semmi hangja.
Valami ilyesmit szeretnek a jovoben is.
-
Seep
senior tag
válasz
cinemazealot #42155 üzenetére
Az Asrock lapokon gyakran van dual GB Lan. valami H170/z170 lapot ki lehet fogni apron. Abba egy G4560 Pentium meg egy Arctic alpine 11 passiv. Egy csendes ventit a borda kozelebe es szerintem mukodne. De nem hiszem hogy 40 bol
-
törölt tag
válasz
cinemazealot #41825 üzenetére
-a bill. "elvesztése" arra utal hogy a tápfesze (5V) ingadozik.
-Azok a "vicc" csatlakozók jelenthetnek instabil kontaktot, és pillanatnyi nagy áramnál eshet rajta akkora feszültség, hogy 12V alá kerül a Pico-n a tápfesz, letilt. Próba képpen cseréld le ezeket egy egyszerű csokira.GND a házhoz egy ponton legyen kötve, csak a ups kimeneténél, se az akku se az AC-DC GND-je ne csatlakozzon máshol a vázhoz.
A fastON csatlakozók szoruljanak rendesen, amúgy azokat is el lehetne hagyni, meg a mini FTjr-t is a ups-psu között, ott is esik némi fesz az átmeneti ellenálláson.Ha ezzel megvagy tegyél fel egy képet, ha mersz.
-
törölt tag
válasz
cinemazealot #41823 üzenetére
-Próbáltad-e már árnyékolt kábelt használni, vagy ferritgyűrűt a bekapcs/sleep gomb kábelére húzni?
-Nincs földhurok az egységek között, amin az ébredéskor hirtelen meginduló áram zavart okozhatna?
-A szünet mentes nincs úgy beállítva, hogy alacsony feszültségnél elaltassa a gépet? -
Seep
senior tag
válasz
cinemazealot #41769 üzenetére
Drevo calibur. Kali alatt mukodik a vilagitas, mast meg nem probaltam.
-
tippm86
tag
válasz
cinemazealot #41722 üzenetére
Nem vág földhöz az az 1750ft, az nagyobb baj hogy csak ezért adtam el az alaplapom és a procim hogy ITX gépet
építsek... -
prolad
addikt
válasz
cinemazealot #41658 üzenetére
Volt egy itx/ac, az meghülyült, ha mindkét ventillátorcsatlakozónál egyedi értékeket adtam meg (vwgy ha pwn elosztót használtam, ilyenkor nem bootolt, mert boot során nem látta a rendszermeghajtót. Bios reset után jó volt, viszont ilyenkor meg egyedit kellett beállítani, mert a gyári értékeknél csinálja ezt a hülyeséget.Plusz az wifis lap volt, de a kábeleket nekem kellett csatlakoztatni, mobilokban nagyobb feje van azoknak a kis kábeleknek, de hogy könnyebb csatlakoztatni ,az biztos.
Illetve van egy másik h110 es lap (dgs talán), ott hosszabb állás után nincs boot (másodlagos gép, néha napokat, néha hónapokat áll), ilyenkor reset (ami nehézkes, mert a jumpert lesórolták róla) se mindig segít. Olcsó volt, a legolcsóbb a piacon, de olyan is. -
humilislupus
tag
válasz
cinemazealot #41651 üzenetére
Köszönöm a gyors választ. Sokat jelent mert már 2 órája googlizok,meg YouTube videókat nézek de nem tudtam meg mi ez. Egy másik kérdésem is lenne : sosem vettem még Asrock lapot nagyon vegyes tapasztalatokat hallottam neked mi a véleményed ? Lehet általánosítani ? Egy j3455 os lapot szeretnek.
-
Ispy
nagyúr
válasz
cinemazealot #41297 üzenetére
Egyébként 15-20k-ért simán lehet venni egy használt 4 éves syonologyt, problem solved.
Lejátszónak meg valami okosító boxot, bár nem tudom ezek a 4k-val mennyire boldogulnak el. Ha 4k-ról le tud mondani, akkor meg egy pi3...
Én sokáig egy pi2-t használtam OE-vel, ideglenesen, amíg a HTPC-t nem raktam össze, nos nagyon lassan raktam össze, mert teljesen bevált a pi2, a végén már csak azért fejeztem be, hogy ne legyen kidobott pénz az ablakon.
-
Mercutio_
félisten
válasz
cinemazealot #41297 üzenetére
SSD nélkül a netbook amúgy se izmos prociját a notivinyó mégjobban visszafogja
-
Ispy
nagyúr
válasz
cinemazealot #41295 üzenetére
Ja, de a netbook az nem nas, az netbook.
-
Ispy
nagyúr
válasz
cinemazealot #41293 üzenetére
Érzek egy kis ellentmondást. Akkor most NAS vagy HTPC?
szeretném ezt kihozni 40k körül
Én sok ellentmondást érzek itt....
-
tippm86
tag
válasz
cinemazealot #41162 üzenetére
Közben keresgéltem: 3,5 HDD: 3,7 W 2,5 HDD: 0,55 W
-
jokeph
nagyúr
válasz
cinemazealot #40316 üzenetére
Üdv.
270-es vezérlőhíddal szerelt alaplapoknál nem kellene hogy gondot okozzon a kaby lake CPU használata, persze ha van rá lehetőség, akkor jobb a lapot a legfrissebb BIOS-al kérni.
-
Nixon18
senior tag
válasz
cinemazealot #40316 üzenetére
A h270 chipset nem direkt a kaby lakehez van?
De egyébként van skylakebprocim, szóval nem lenne gond a biosfrissítés. Lehet, hogy ha ezt bevállalom, akkor lenne olcsóbb lap is h170-es lapkakészlettel.
Amit nem tudok még, hogy ezek a kis pentiumok mennyire bírják a 24/7 terhelést.
A node 304-ben valóban több 3,5" HDD hely van, mint a metisben. De akkor is szétválasztanám a felhőt és a médiatárat. Esetleg két 2 lemezes raid-tömbre (raid 1 és raid 0). A médiatárra amúgy is csak később kerülne sor megjelenítő hiányában. -
törölt tag
válasz
cinemazealot #40249 üzenetére
Adott egy 240x240-es alaplaptálca, a síkjában helyeznék el 2 db 120mm-es ventillátort ami a user felé a monitor alatt kinyúló három támasztó között vételezné be a levegőt, a támasztó végei két oldalt usb csatlakozóban, a középső power gombban végződne. Hátúról a puttony rész a talptól a hátlap ívesen kanyarodna fel, annyi helyet hagyva alatta, hogy a VGA tápcsatlakozóit kényelmesen be lehessen dugni. Tovább haladva felfelé újra szűkülne egészen a VGA felső síkjáig.
A hardvert fogadó rész 240x360x160mm lenne, mínusz az ívek és a lejtő a 160mm-ból.
Megcsinálom kartonból és megnézem hogy néz ki, hova kerülne a tömegközéppont, mennyire kellene a lábaknak előre nyúlni.
-
Goose-T
veterán
válasz
cinemazealot #40062 üzenetére
Ha megbízható táppal szeretnél nagyon kompakt házat, akkor szerintem csak a Chieftec IX-01B/IX-03B és az Antec ISK110 jöhet szóba.
-
Patice
nagyúr
válasz
cinemazealot #40062 üzenetére
Akkor aprón nézz körbe Intel NUC-ok után.
-
Feriboy2
aktív tag
válasz
cinemazealot #40056 üzenetére
ilyen árkategóriában van a modecom feel 302 is.
-
válasz
cinemazealot #40058 üzenetére
"Vagy az iPon-os hozzászólás óta eltelt 3 év alatt már javítottak a paneltáp minőségén?"
Valószínűleg változtattak, ha más nem mert változnak az alkatrészek amikből építkeznek. Plusz helyettesítő komponenseket is használnak. Előfordulhat szélsőséges esetben a toleranciák pont rosszul állnak össze, és kifut a működési tartományból a táp. Sajnos.
"Arról esetleg tudsz, hogy a DC csati a fent említett 5,5/2,5 mm-es átmérőjű-e?"
Valószínűleg igen. Ekkora teljesítmény mellett már 2.5 mm a belső átmérő, nem 2.1 mm.
-
válasz
cinemazealot #40056 üzenetére
iPon-nál feltüntetik (képpel mindössze), van hozzá "kockatáp" (leánykori nevén AC-DC tápegység), és senki sem panaszkodik, ne kapott volna hozzá tápot.
Ellenben szidják más okokból. Érdemes elolvasnod.
-
törölt tag
válasz
cinemazealot #39789 üzenetére
A mikrosütőt és a "középső ujjat" megkaptam a céges kollégáktól is, úgy látszik csak ezt tudja kiváltani az emberekből.
Keresek valami működő mikrót/sütőt imitáló képernyővédőt.
Egy hordozható/rackelhető lejátszó/felvevő lesz - amíg nem kell külső monitor, addig ITX alapokon -, ami szerintem elég jó minőségben eddig (~2 éve) stabilan dolgozik.
Ez már a második etap lesz, mert egy 8"-os 800*600-as ipari kijelző vs. win10 menetben a 800*600 már alul maradt, az sem volt olcsó kisérlet. Az 1280*800-at ( ami a mikrosütő jellegét adja) a legtöbb audio szoftver min. követelménynek tekinti, és a tuch rész még kifinomultabban működik Win10 alatt.A belső térfogat a tápegység és a passzív/csendes hűtés miatt esszenciális, persze negyed ekkora térfogatban Coolcube mini-ben is meg tudtam volna oldani, ha elég lett volna hozzá 8"-os kijelző (nagyon-nagyon jól nézet ki!). De gyakorlatban jobb lesz így a hangnak, - hogy nincs mm-re összezsúfolva - és lesz elegendő felület a "kényelmes" kezeléshez, mégsem egy Laptop + külső hangkártya szeszélyeit kell elviselni.
Jöhetnek a fiatalok példát mutatni
A ház bemutató darab volt, 0 beépítéssel: belül picit poros, kívül patent, a bolti árának töredékért, apróról.
-
shteer
titán
válasz
cinemazealot #39789 üzenetére
elég vastag ez a tablet
-
Nestor16
senior tag
válasz
cinemazealot #38414 üzenetére
Az lenne a reset gomb.
Több helyre tervezem, egyelőre húgomat segítem ki vele, amíg az alaplapját gariztatom...
Asztalon jobban fog kinézni. -
törölt tag
válasz
cinemazealot #38393 üzenetére
(#38392) Mukucs
Igen, engem is megihletett, és átültettem ezt, "pár apró" optimalizálással ITX méretre.
De egy ujjnyival több helyért, az oldallap és a VGA között nagyon-nagyon hálás lennék ma is.Ezért mertem ajánlani, egy OFF-topik házat arra a célra.
-
alcsa
senior tag
válasz
cinemazealot #38355 üzenetére
Hat a 2 felso befele fuj, valami kell legyen ami kifele nyomja a levegot. A ket felso meg megforditani nem tema, a video kartya miatt.
(#38356) shteer: sajnos a rozsaszin festekem elfogyott, es igy nem volna tuti
Mindegy, latom magam vagyok a problemmal. Majd meglatjatok ti!
-
Luskan
tag
válasz
cinemazealot #38241 üzenetére
Ennek a topicnak a tapasztalata jobban érdekelt.
-
Buckey
őstag
válasz
cinemazealot #38229 üzenetére
Azért ez érdekes, hogy mi ekkora tápról hajtjuk meg ugyan azokat a gépeket, konfigurációkat, amiket meg rendes ATX házakba raknak, azokat meg minimum 300 wattos ATX tápokkal. Nekem mATX az alaplapom B250 chipsettel, 2db 2,5" HDD, 1db SSD, egy G4560 és egy procihűtő ventilátor, 2 USB3 még kivezetve, de bőven elég a 60 W.
Nekem is mondták, hogy ez nem fog menni, nem elég neki. De, ha a betáp 12V-os ágon max. terhelésen 4,7 A-t vesz fel, akkor mire is kell a 300 W? Fejleszteni? Az emberek 90%-a nem fog, ha így is jó neki, meg ha az elején belerak mindent, amire szüksége van. -
Pistivi
tag
válasz
cinemazealot #38229 üzenetére
Köszönöm szépen, már rendelem is meg.
-
válasz
cinemazealot #38052 üzenetére
Milyen felárát? Aprón 5k-val olcsóbb a sima változatnál...
-
Buckey
őstag
válasz
cinemazealot #37953 üzenetére
Köszönöm szépen!
De mint írtam, még egy kicsit csinosítom majd az előlapot.És mindenkinek köszönöm a segítségét, tanácsát!
Jó kis gépet sikerült összehoznom. -
Buckey
őstag
válasz
cinemazealot #37880 üzenetére
Elég lesz a 75 W.
Eszembe jutott, hogy a konyhában LED-es a pultvilágítás. Gyorsan megnéztem és 50W teljesítményű. Gyorsan szétszedtem, rákötöttem a hálózatra, beállítottam 12,12V-ra, rákötöttem a tápra és nagy levegővétel közepette megnyomtam a gombot.
Láss csodát, indul a gép, minden rendben!
Rádugtam a 2 HDD-t, plusz a táblagépet (14%-on volt) és még minden rendben (összesen 1 táblagép, 2 db USB HDD, 1 db SATA3 HDD és 1db M.2 SSD). Elindítottam az AIDA-t, mindent bepipáltam a teljesítménytesztnél és rákattintottam a Start gombra. Terhelés 100% . És megy a gép, semmi hiba!
Na, ezután jött az újraindítás! Kikapcsolás, gép leáll, majd megnyomtam a gombot. És rendben indul a gép!
A tápegység végig síri csendben, ahogy kell. Kikapcsolva, bekapcsolva és terhelve is!
Úgyhogy kíváncsi vagyok a jövő hétre, mit produkál majd a 75W-os táp. -
Buckey
őstag
válasz
cinemazealot #37880 üzenetére
Hát, szerintem nem fogja elvonni, mert induláskor is néztem, de 3A-nál akkor sem ugrott feljebb.
Ha nem ciceregne kikapcsolva, vagy ha nem ilyen hangosan, akkor hagynám.
De ha nincs terhelés, akkor szinte nincs is hangja, 0,9 A fölött elcsendesedik. Nem gondoltam, hogy 0,07A-ral kell kipróbálnom, mikor megjött. Most meg már cseszhetem.
Sebaj, ismerős átveszi. -
Buckey
őstag
válasz
cinemazealot #37560 üzenetére
Rendben, majd dokumentálom az építési folyamatot.
-
Buckey
őstag
válasz
cinemazealot #37552 üzenetére
Szép, gratulálok hozzá!
Én meg ide paszíroznám be, az üveg alá (persze üveg előlappal és megfelelő szellőzéssel).
26 cm mély, 60 cm széles és 11 cm magas. De a magasságból még lejön az alátét bakelit (0,5 cm a távtartó az alalplapnak és a proci magassága, így lesz kb. 8 cm a hely.
(a kép még tavalyi, éppen hogy elkészült a nagy mű
)
(#37553) kisza25 , én annyira nem akarom összezsúfolni, főleg, hogy passzívat tervezek.
A nagy gépem is szellős, hogy legyen helye a melegnek távozni (max. 47 °C) -
kisza25
félisten
válasz
cinemazealot #37552 üzenetére
-
Buckey
őstag
válasz
cinemazealot #37550 üzenetére
Igen, amennyire értek hozzá, én is észrevettem, de azért mások véleményére is kíváncsi vagyok.
Csak azt a ventilátort kellene eltüntetnem és akkor meglenne a befutó.kb. 8 cm magas hűtőborda fér el, az meg passzívnak karcsú 54W-hoz.
Szerintem. -
Buckey
őstag
válasz
cinemazealot #37547 üzenetére
Akkor megnyugodtam.
Mondjuk csütörtökön még felhívom a boltot és akkor derül ki, hogy kell-e változtatnom a tervemen.
No, meg ha már viszi az 51 W-ot, akkor az 54W sem lehet probléma ( [link] ), és mégis csak olcsóbb és állítólag nem sok különbség van az i3-6100-hoz képest.
-
Buckey
őstag
válasz
cinemazealot #37542 üzenetére
Nekem ilyen ( [link] ) tápegységem lesz/van, csak még nem hoztam el a havertól, amíg nem biztos a dolog. De ahogy látom, nyugodtan elhozhatom, nem lesz gond vele, ha Neked egy 55W-os táppal is sikerül meghajtanod.
Főleg a J4205-el.
-
Buckey
őstag
válasz
cinemazealot #37540 üzenetére
Akkor az még éppen belefér a 72 W-ba, ugyanis ha jól tudom, az ipari tápok 90%-ig terhelhetőek tartósan. Mondjuk egy-egy pillanatra 100%-ig lazán el fogja viselni ezt a 67W-ot. Tartósan egy ilyen procit úgysem tudom terhelni átlag használatban.
De remélem megjön azért a J4205.
-
tomi5244
őstag
válasz
cinemazealot #37512 üzenetére
Megnéztem, nem nagyon hallok ki sercegést, vagy egyéb torzítást. Több zenével is próbálkoztam. Bár tény, hogy nem vagyok profi, nem nagyon van hozzá fülem.
-
jim bcs
nagyúr
válasz
Az a szabályzó
-
tomi5244
őstag
válasz
Letesztelem persze, de ma lehet nem lesz rá alkalmam. Igyekszem
-
tomi5244
őstag
válasz
cinemazealot #37507 üzenetére
"valamilyen jelprocesszor, ami kiszűri a sztereó jelből a sub-nak szánt frekvencia tartományt."
- valószínű ez lesz, mert a harmanon nincs más bemenet csak a jack, tehát, valahogy ki kell szűrnie a mély jelet.
"~70% alatt vagy még?"
- igen, alatta.
-
törölt tag
válasz
cinemazealot #37507 üzenetére
10 pont.
A tápfeszültségeket, munkapontokat lehet a környékbeli kondenzátorokon is mérni, miután kikapcsolt állapotban kicsipogtad hova vezet az adott láb. Nem kötelező a tokon manőverezni bekapcsolt állapotban.
-
törölt tag
válasz
cinemazealot #37503 üzenetére
HA mindkét oldala egyformán csinálja akkor megnézném mennyit kap 5V helyett az analóg része, melegszik-e a kodek.
Szoftveres és analóg rész hibáit kizárandó SPDIF kimeneten keresztül is ki kellene próbálni, az 3,3V-ról megy.
HA csak az egyik oldala produkál ilyet akkor kapott valamit, vagy gyárilag hibás valamelyik kötés/kondenzátor.Itt leírnak mindent:[69. oldaltól]
analóg részét egy multiméterrel és biztos kézzel végig lehet ellenőrizni.ui.:Ha a 1000FT-os USB-dac-ot is ki kell hajtani 0-ra hogy "tisztán" szóljon, akkor az 5V-on lesz gebasz.
Táp, földelés, földhurok ebben a sorrendben ellenőrizendő. -
tomi5244
őstag
válasz
cinemazealot #37503 üzenetére
Analógot használom, egy harman kardon soundsticks társaságában. Ebben van valami DAC szerűség a mélynyomó része miatt. Win10.
Nem tapasztaltam problémát, merem remélni, hogy ez így is marad.
-
törölt tag
válasz
cinemazealot #37475 üzenetére
-
Patice
nagyúr
válasz
-
sajby
senior tag
válasz
Ha abból indulsz ki,hogy milyen méretben létezik pendrive és m.2 SSD,egyből nem új
-
Buckey
őstag
válasz
cinemazealot #37405 üzenetére
Akkor még nem felejtettem el a tanultakat, ha más is ilyent használ.
-
törölt tag
válasz
cinemazealot #37071 üzenetére
Igazad van olyannak kell lennie amit nem ver vissza, és a kék az a szín.
Pl.: csoki-barna színes bőrű egyént zöld fényből nem ver vissza semmit.
-
djnice
veterán
válasz
cinemazealot #36941 üzenetére
Köszi, akkor jó lesz
-
Archttila
veterán
válasz
cinemazealot #36916 üzenetére
Igen, a másik oldalt.
(#36915) Duracellm...
Nem akarok butaságot írni de olyan 65-68C-ra emlékszem 4.5GHz-es Delid nélküli Haswell. Természetesen Prime alatt és maga DAN postolta/tesztelte. Ha lesz időm megkeresem
(#36916) cinemazealot
Szerintem félreértettél, ez nem az én vasam
-
válasz
cinemazealot #36903 üzenetére
Ja, kb. Google fordítós.
Viszont pár ITX házon megakadt itt a szemem: ML08B, ML09, SilentiumPC Brutus Q20, de leginkább a Brutus Q30 tetszett meg. Utóbbi nagyjából akkora, mint egy Metis, mATX lap is elfér benne, de sajna vágni kell 1-1 ventinyílást az aljára, illetve a tetejére. Egy ilyen ATX/SFX átalakítóval felülre is mehetne 120*120*25mm-es venti.SilentiumPC Brutus Q20 - gyári oldal
SilentiumPC Brutus Q30 - gyári oldal -
burny
aktív tag
válasz
cinemazealot #36886 üzenetére
Filctoll a legegyszerübb
-
tomi5244
őstag
válasz
cinemazealot #36886 üzenetére
Alul van, úgyhogy marad így. A lapra még várnom kell egy hetet, úgyhogy most nézegethetem itt üresen
-
Ispy
nagyúr
válasz
cinemazealot #36871 üzenetére
Én pont az ilyen esetekre szereztem be egy dremel 3000-et, azzal remekül szét lehet vágni mindent kis darabokra
-
tomi5244
őstag
válasz
cinemazealot #36869 üzenetére
Igen, úgy lenne elegáns, de kizárt, hogy flexel ilyen pici helyen csak a megadott határig tudjak vágni. Amúgy elég masszív az adapter, 2-es lemezből van. Tartani kell úgy is, ráadásul így még mindig stabilabb lesz, mintha nélküle, csak simán két csavaral raknám be a tápot.
-
törölt tag
válasz
cinemazealot #36842 üzenetére
A benne lévő folyadék csapágy azt szereti, hogy álló állapotban a süllyedő rotor felpumpálja az olajat a csapágyazás pereméig, amitől lebegő és központos állapotban indulhat a motor.
Ez csak lemezek vízszintes elhelyezésénél valósul meg.
Élére állítva, sokáig álló motornál nagy felületen, fémesen érintkezhet a két amúgy nem találkozó felület, és csak akkor alakul ki rendes kenés, ha az olaj jelentős sebességgel áramlik köztük, amitől újra központos tud lenni a motor.Nem kell ecseteli hogy melyik esetben bírja tovább a csapágyazás a sok indulást/leállást.
De ha meg a fejet nézzük, azok meg a fektetett HDD-kben esélyesebbek, hogy esetleg belemarnak a lemezfelületbe, úgyhogy egyik se a legjobb megoldás.
Szerintem ennek a két dolognak nincs összefüggése, mindkét esetben pontosan ugyan akkora erővel nyomja a fejszerkezet a fejet a lemeznek.
Statisztikailag nagyobb esélye van egy oldal irányú erőhatásnak(amit a fejszerkezet kikorrigálhat) mint egy lemezre merőlegesnek (ami a fejet a lemezbe csapja), ha rendeltetés szerűen, vízszintesen van beépítve a lemez, egy stabil, nehéz házba, ami egy stabil szerkezet támaszt alá. -
válasz
cinemazealot #36836 üzenetére
De igen, csak abban nem vagyok biztos, hogy menetesek, vagy sem?
-
tomi5244
őstag
válasz
cinemazealot #36828 üzenetére
Pick pack pontra kértem, amúgy az alaplap 16.-ra lesz csak raktáron, addig csak tudják módosítani.
-
Ispy
nagyúr
válasz
cinemazealot #36773 üzenetére
Dobjál már róla fel egy képetAzt hiszem el kell mennem szemészetre, a tiedet is látom mostmár -
Csokilama
tag
válasz
cinemazealot #36771 üzenetére
Egyébként én ilyen gombot vettem :[link]
-
ZP67
tag
válasz
cinemazealot #36761 üzenetére
Köszi a választ és ezer bocsánat, ezt a hozzászólást a tápos topikba szántam...
-
Pete55555
addikt
válasz
cinemazealot #36609 üzenetére
Köszi
Nem, egyrészt nem fért be, másrészt épp most sikerült beszereznem egy másik SWIF2 120P-t
(Értsd, 2 perce
)
Az lesz majd berakva alá, viszont a tápot át kell alakítani, mert a kis "dudor"-tól ahol a táp venti van, nem fér be a 120-as. Vagy esetleg egy komplett új házat csinálok a tápnak, lehet végül ez lesz, mert még talán egyszerűbbnek tűnik.
A szélzajt teszteltem előtte. Van videó is. Gyakorlatilag csak valami "fehér zaj" hallatszik, sajnos ennyire képes a Redmi 3Pro mikrofonja, viszont élőben alig hallottam valamit, a Z9 Neo egy hangyaf*sznyit hangosabb volt.
Ezek miatt én is inkább arra gondolok amit te is írtál, a tép nagyon közel van a VGa-hoz - nincs köztük 1 cm sem. Ha meglesz a táp átalakítás, akkor egy kicsit lentebb kerül a táp, és remélem megszűnik ez a hang, de egyébként egyáltalán nem zavaró, minimális szélzaj. -
turbuczn
tag
válasz
cinemazealot #36605 üzenetére
Az ubuntu próba eredményes, ott rendben van a sebesség. Így tovább kutatok a driver probléma után, de ha valaki tud valamit javasolni, ne fogja vissza magát. Jelenleg akkor csak a Windows 10-nél van ez a probléma.
-
turbuczn
tag
válasz
cinemazealot #36605 üzenetére
Mbit/s a netsebesség, azaz Digi 500-as netem van, a MB/s meg amiben az átviteli sebességet mér a windows másoláskor. Ugyanaz a két gépen lévő torrent verzió, a legújabb. A régivel sem jobb a helyzet, ezt már próbáltam.
Még nem próbáltam ubuntuval, az lesz a következő, megírom az eredmény. -
Pete55555
addikt
válasz
cinemazealot #36586 üzenetére
Gondoltam már erre, elég kicsik a lyukak... De egyelőre nem vágnám meg, meglátom mennyire lesz zajos. Első körben lehet csak kibővíteném a lyukakat egy nagyobb átmérőre - erre bőven van hely. Ha így sem jó, akkor jön a flex
-
válasz
cinemazealot #36568 üzenetére
Köszönöm a segítséged.
-
válasz
cinemazealot #36565 üzenetére
Köszönöm a válaszod.
Igen, kapok hozzá.
Nem akarom házi-mozizásra használni.
Ha kellene akkor elhoznám a másik szobában a plazma tv-től az O!Play HDP-R1-t.
A TV csak kijelzőnek lesz hozzákötve.
A TV okos és egy sharkon rack-ben csücsül egy 500GB laptop HDD.
Azon mennek a filmek a TV beépített médialejátszójával.Ez csak torrentre és letöltésre kellene a hónap 8-10 napján 0-24-ben.
Kicsit azért félek a melegedéstől. -
energy4ever
addikt
válasz
cinemazealot #36502 üzenetére
most igy hangos. Nincsenek benne uveglapok, mindent lehet hallani. Olyan hangja van, hogy ha felveszem a zart razer fejhallgatot, akkor pont nem hallani, de amugy igen.
Ha benne lesz az uveg, majd csinalok videokat is. -
Archttila
veterán
válasz
cinemazealot #36441 üzenetére
Jó kérdés, valamelyik TKL Keyboard a sok közül
formájából ítélve talán Razer
From left to right:
M1 Bag (coming soon)
LG 31MU97 Monitor, TKL Keyboard, 13" MacBook Air
M1
SideArmD Prototype
Razer CoreNCASE M1 Bag: (Coming soon) [link]
-
Pete55555
addikt
válasz
cinemazealot #36392 üzenetére
Azt viszont továbbra sem értem, hogy amíg nem tudod, pontosan mi a melegedés oka, miért tervezed máris egy másik hűtő vásárlását, amikor a feltehetően tökéletlen légút miatt talán azzal sem lesz jobb?
Ezért:
(#36371) tomasekbobo ...Ez AMD-nél normális? Intel párti vagyok...Egyszerűbb a gyártót hibáztatni ahelyett, hogy végig nézné a user, nem-e nála van valami gebasz.
-
tomasekbobo
csendes tag
válasz
cinemazealot #36390 üzenetére
A faragást a házra értettem. Nem szeretném, hogy gányolásnak tűnjön.A procihűtő nem látszik benne. A bordák pedig sorja mentesek. Szép munka lett. Magam is csodálkoztam, hogy szinte nem is látszik rajta. Itt-ott azért meghullámosodott a borda, de nem vészes. Akkor megpróbálkozom a Kodati rev B.-vel, az a prici felől fúj felfelé, ugye?
-
tomasekbobo
csendes tag
válasz
cinemazealot #36388 üzenetére
Holnap este tudok majd ránézni. Most nem vagyok otthon a gép közelében, viszont van idő agyalni és nézelődni... talán ez a legrosszabb!
-
tomasekbobo
csendes tag
válasz
cinemazealot #36379 üzenetére
A jelenlegi hűtőm (ARCTIC Alpine M1 Active) magasságából 0,5cm-t faragtam le, ami kb. 3,7cm magas így ventivel együtt. Esetleg, ha megpróbálkoznék egy Scythe Kodati Rev.B hűtővel? Hátha megoldást jelentene a melegedési gondomra. Vélemény?
-
tomasekbobo
csendes tag
válasz
cinemazealot #36377 üzenetére
Igen. Hasonló az én házam is, csak kicsit magasabb és a hűtő fölött foglal helyet a konzolon a HDD. Gyárilag így van tervezve... elég csalódott vagyok. Mindenből szépen megvettem az újat, de ez így nem fog beválni, eddig úgy tűnik... Faragni én meg nem fogok. A házban meg máshová nem tudom rakni a 3,5-ös 3TB-os HDD-t.
-
tomasekbobo
csendes tag
válasz
cinemazealot #36366 üzenetére
Nem, ez egy Chieftec IX-05B-OP.
-
cinemazealot
addikt
válasz
cinemazealot #36280 üzenetére
Üresjáratban 12 W, terhelve 66 W. Mégis lehetett egy kis akku töltés, most viszont már lenyugodott.
-
törölt tag
válasz
cinemazealot #36280 üzenetére
Továbbá hosszabb teszt esetén egy normál proci sokkal kevésbé fog leszabályozni, mint egy T végű proci, ami akár eszelős throttling-ba is kezdhet, amint eléri a max. TDP-t vagy hőmérsékletet.
Ha állandósult terhelésre kiosztotta a szorzókat a magok között, utána végig tartja ezt az órajelet, egészen addig amíg valamelyik mag el nem éri a 96C°-ot. Ezt 1610T és 3570T-n próbáltam ki.
-
törölt tag
válasz
cinemazealot #36268 üzenetére
Ezeket használom kis teljesítményhez DC tápcsatlakozónak: Stabil, menetes gyűrűvel biztosítható, nem olyan bumszli, könnyű kezelni és szerelni.
[link] (rajzok pdf-ben, a táblázat alján)
Ha kisebb átmeneti ellenállás kell, vagy 5A feletti terhelő áram/kontaktus, arra Amphenol-nak vannak olcsóbb/drágább csatlakozói, a legkisebbek ~20mm-es átmérőtől indulnak :[link]
-
törölt tag
válasz
cinemazealot #36264 üzenetére
Itthon csak ezeket kapod meg ebből a típusból: @farnell
A amit keresel dugót ezen láttam, alatta fel van sorolva pár modell szám (Compatible Mainbody AC Adapter Numbers: ), azokra is lehet keresni:[link]
Amúgy ez a csatlakozó rendszer nem a legmegbízhatóbb típus, volt szerencsém átélni (miatta csontra fagyott buli közben a fénypult) hogy 12V 2A-es névleges terhelés mellett is tudott produkálni ~1,5 év után KH-t, pedig le volt párhuzamosítva 2-2 pin-je az ajzatnál és a dugónál is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Érkezik az OpenAI saját böngészője
- Milyen TV-t vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- A Windows 11 lett az úr az asztali PC-k piacán
- SONY LCD és LED TV-k
- Google Pixel topik
- Milyen alaplapot vegyek?
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Erdély története I-II-III egyben 3990 ft
- Eladó megkímélt állapotban levő Apple iPhone 13 Pro Max 128GB / AKKU 84% / 12 hónap jótállás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest