Hirdetés
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- PC emulátorral debütált a Red Magic 10S Pro
- Egyre kevésbé érdekli az okostelefon Európát
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
szabacsik
őstag
Helló!
Szeretnék venni egy xiaomi mi router 3[link]-at. Eléggé kezdő vagyok. Ebben van modem? Szóval a digis felhasználó név + jelszó párost itt is be tudom írni?
-
kromatika
veterán
Sziasztok.Korábbi ajánlásként AC-és router ügyében kaptam ajánlást a TP-Link Archer C5v4-re. Kérdésem lenne hogy a D-Link DIR-842 AC1200 rosszabb vagy jobb e ettől hardveres téren,és úgy általában?Fontos lenne a minnél nagyobb Wifi sebesség elérése egy 90 négyzet méteres lakásban,ahol gigás netem van.
-
-
Harmaskupak
újonc
válasz
Core2duo6600 #72592 üzenetére
60 max 75.
-
La Magra
tag
válasz
Gubek-Einste #72586 üzenetére
Köszi a gyors választ, a két olcsóbb közt vacillálok (TP-Link Archer C5v4 vs Asus AC57U).
Eddig mindig TP-Linkem volt, de kicsit visszaolvasgatva itt a fórumban, manapság már inkább az Asus a nyerő, jól sejtem? -
válasz
Harmaskupak #72591 üzenetére
Inkább 2 darab AC66U B1 legyen.
-
Core2duo6600
veterán
válasz
Harmaskupak #72591 üzenetére
Mennyi zsetont szánsz rá ?
-
Harmaskupak
újonc
Sziasztok!
Sok hozzászólás átolvasása után kérdésem lenne, plusz info.
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Önálló épület 20m hossz x 15 m széles, 3 szint. Vasbeton födém 15cm falak kb. 2-3 db routerek között.
Szomszéd nem zavaró(pici jelük ér csak el).Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
250 net. (upgrade később lehetséges 500ra.)
Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
4 átlag - max(ritkán) 16 telefon
2 átlag - max(ritkán) 8 laptop
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?
Megbízhatóság.
5G nem lényeg a falak száma miatt.
kieg.:Mesh megoldás is érdekelne csak még nem baráti ár.../részlet kérdés, ha van rá lehetőség élnék vele./Mostani rendszerben, 3 router van (ebből kettő ethernettel, a fő routerre kötve)
Épület hosszra tekintve most így van elrendezve (20m hossz összesen)
1.router (két méternél) ---- 2.router (nyolc méternél) ---3.router (15méternél).A 3. router fő/szolgáltatói és megbízható az maradna.
1. és 2. router szeretném helyre rakni.
Asus AC66U-B1 x 2 db gondolkoztam VAGY
Asus AC86U x 1 db a 2.helyett az 1. router pedig off.Tudom, hogy nagyon sok mindentől függ, de mi a véleményetek?
Elég lenne lefedettségre 1 db 86U vagy inkább a 66u B1x 2 db megoldást tartanátok jónak?Vagy ha lenne alternatíva ami után érdemes lenne nézzek ilyen helyzetben kérlek jelezzétek.
(smallnetbuilder-en próbálkoztam infot gyűjteni, de az már kicsit brutális)Köszi a válaszokat előre is!
-
kali szépen megírta a hardverbeli különbséget, ami elég jelentős. Erre viszont még rátesz az Asus sokkal jobbrendszere, GUI-ja a Merlin/HGG többletlehetőségeivel.
Mindez akkor számít, ha számít.
Magyarán, ha simán csak csetelni, böngészni, levelezni akarnak, akkor elég, sőt, nagyon jó a gyengébb eszköz.
MaCS
-
ToBeY
nagyúr
A TP link C7 mennyivel rosszab mint az AC66U b1?
Panel környezetben lenne digihez egy ismerősömnek és számit az ár -
-
kromatika
veterán
válasz
Gubek-Einste #72583 üzenetére
Köszönöm.
-
La Magra
tag
Sziasztok, routert kellene vennem, mert az eddig használt matuzsálem már nagyon köhög...
Paraméterek:
- 46 nm-es panel lakás,
- 150 megás net.Csatlakozó eszközök:
- 1 PC LAN kábelen,
- 2 középkategóriás androidos mobil wifin,
- 1 Macbook pro 2012 wifin,
- néha egy HP elitebook wifin.Olcsóságra, de (ha lehet) megbízhatóságra törekszem.
Köszi!
-
-
kromatika
veterán
Sziasztok.Routert szeretnék vásárolni.A lényeg hogy 99%ban wifi lenne használva egy 90 négyzetméteres lakásban.-n.Jelenleg 500 mbps netem van,de tervben van az 1 gigabit-es csomag be vezetése is.AC-s kellene,és hogy stabil és jó hatótávú legyen,és jó ár értékű.( 12 max 17 000Ft)Más különleges igény nincs.Ha lehet több ajánlást is kérnék.Köszi előre is.
-
d.beni
aktív tag
Sziasztok!
Tp link archer c4000 elég lenne 4k filmek lejátszásához a tv-n?
Ezt vagy a c5400-at néztem, de ha a 4000 is elég a 4k filmekhez akkor nem venném a nagyobbat. -
kateb
tag
Hi!
Ez a frekvencia-dolog eszembe sem jutott. A DLink csak 2,4 sávot tud, a Linksys pedig 2,4+5+5-öt. Kíváncsiságból esetleg valamikor szerét ejtem a próbának. Kilövöm a 5 gigás sávokat, hogy csak a 2,4 maradjon, 'oszt' meglátjuk.
Bár igazándiból pont az 5 gigás sáv miatt vettem meg a routert, mert az Analyzer szerint a környékünkön mindenki csak a 2,4 GHz-et használja. Zörög is rendesen a wifi!
Egyéb elfoglaltságaim miatt még nem volt időm tüzetesebben foglalkozni a router smart wifi részével, de talán mindig az optimális csatornát használja automatikusan?? Tudja fene, a vétel óta nem foglalkoztam a csatornákkal, elég volt, hogy a 100-as net wifin is 100-as lett, nem csak LAN-on. -
Szia,
A routeren lévő több antenna előnyét akkor tudnád igazán kihasználni, ha lenne az ahhoz megfelelő, azonos MIMO képességű ellenoldali eszközöd, de pláne akkor, ha amellett az is tudna MU-MIMO-t.
Fontos, hogy a megfelelő csatorna...stb. kerüljön beállításra, pláne telefonoknál van jelentősége és nem csak sebességben, hanem más tekintetben is.
A wifi kapcsolat minősége úgy kerüljön összehasonlításra különböző eszközöknél, hogy azonos frekvencián csatlakozzanak, ellenkező esetben nincs sok értelme. -
-
ReSeTer
senior tag
Helló!
Az ASUS nt12 d1-vel belassult a videók nézegetése (próbáltam már az újraindítást, resetet, modem router összekötő kábelt, semmi se segített, router nélkül jó a net), cserélni kellene.
Mit ajánlotok 15k-ig max? A net az invitel 5mbit, de hátha bekötnek valamikor (valószínűleg soha) egy 30mbites netet, tehát azt is bírja már.
A használat, 2 vezetékes pc, 3 telefon wifin, egyik pc-ről torrent max 200db.
A wifi elfogadható volt az n12-n is, rosszabb ne legyen nála. A lényeg a vezetékes neten van, ne legyen már ilyen, hogy videózni nem tudok, mert csak 2mbitet használ a gyakorlati 4.2mbit max helyett.
Az összefoglalóban nincsen kapható router szinte, a hozzászólásokból kb az ASUS RT-AC57U AC1200 modellt olvastam ki.
Esetleg valami más, vagy a fentebb említett is ajánlott?
-
kateb
tag
Sziasztok!
Megjött a Linksys EA8300 routerem. Beüzemelés elég gyors és zökkenőmentes volt. Üzemi hőmérséklete nem magas, épphogy langyos, zajtalan működés.
Az elődjével, a D-Link DIR600-al már megcsináltam a házunk wifi térképét, ma szántam rá időt, hogy az új vasat használva ismét végigméricskéljem a helyiségeket.
Egy Asus Memo Pad 581 CL tabletet és egy Redmi Note 5 pro telefont használtam a méréshez, mint az előző alkalommal is. A jelerősség figyelésére a Wifi analyzer appot alkalmaztam, a le- és feltöltési sebességet pedig az Ookla sebességmérőjével mértem.
A net 100/10, kábeles szolgáltató.
A tapasztalatok:
A router az emeleten van. Ezen a szinten nincs drasztikus különbség a D-Link és a Linksys jelerősségge közt.
Az alsó szinten kb -3 -5 Dbm-el erősebb a Linksys jele, mindenhol. Persze ezen 4 antenna van a D-Link egy antennájával szemben. Itt egyébként nagyobb eltérésre számítottam a mértnél.
A nagy eltérés nem a jelerősségnél mutatkozott, hanem a letöltési sebességben. A D-Link 30-40 Mbit sebességet biztosított a 100-ból, a Linksys 100-ból 103- 105 Mbitet produkált.
Számomra fontos eredmény volt a két telefon közti különbség is. A Xiaomi Redmi Note 5 pro kb 15-20 százalékkal jobb értékeket mutatott az Asusnál a wifi jelerősségét tekintve. Gondolom nagyobb nyereségű antennát használnak a Xiaominál, vagy egyéb hardver erősebb a házban, nem értek hozzá. 😊 -
-
válasz
Gubek-Einste #72555 üzenetére
Nagyon köszönöm a részletes választ!
Akkor az AC66U-ból beszerzek egyet.
Szép hétvégét! -
-
Fredy02
tag
válasz
Intruder2k5 #72560 üzenetére
Köszi a gyors válaszokat, A TP-Link Archer MR200 AC750 szimpatikus.
Illetve megéri azt a pluszt az MR400?
https://www.4gltemall.com/blog/tp-link-4g-router-archer-mr400-vs-mr200/ -
Nem sok ilyen van, mert kevés oldalon csinálnak jó teszteket - a YouTube és társai is olyan tesztekkel van tele, hogy fullos routert mutatnak be, de vagy az ellenoldal vagy a net sebességer kevés a valóban jó eredmény eléréséhez, szóval jobbára nem sok értelme van azokban a teszteknek.
Talált szerencsére woodworm - köszönet érte! -, de ha nem, a következő ilyen munkámnál kellően dokumentáltam volna, csak az ritka, hogy valaki az árak hallatán sem tántorodik el az elvárásaitól.
Itthon csak 120 Mbps netem van - a gyakorlatban kicsivel több -, ha jóval gyorsabb lenne, akkor bármikor tudnám szemléltetni - mert máshol kipróbáltam a gyakorlatban -, hogy a 2*2:2 MU-MIMO 867 Mbps kapcsolaton (Linksys EA7500 v1 3*3:3 MU-MIMO + Note9 2*2:2 MU-MIMO) átmegy bőven 500 Mbps feletti hasznos sebesség úgy, hogy nem kell túl közel lógni a routerhez, a 3*3:3 MU-MIMO még jobb, a 4*4:4 MU-MIMO pedig ideális esetben simán tudja a Gb-es net maximumát. -
válasz
Fredy02 #72557 üzenetére
Üdv!
Én az USB-s router + modem stick megoldást nem javasolnám, sajnos sok a kompatibilitási probléma, a router nem ismeri fel a modemet, vagy nem úgy működik vele együtt ahogy kellene, pl. sok esetben csak 3G megy 4G helyett, stb...
Ezekből válassz szerintem:
TL-MR6400 - ~25000Ft-tól.
Archer MR200 - ~30000Ft-tól.
Archer MR400 - ~37000Ft-tól.Ha kell a Gbit-es otthoni LAN hálózat, veszel mögé egy 1000-es switch-et. Ahogy előttem is írták tapasztalat ezekkel nem sok van, de néhányan már jeleztek vissza ide a topikba is, és eddig elégedettek voltak vele.
-
válasz
Fredy02 #72557 üzenetére
A stick + router olcsóbb de figyelni kell a kompatibilitásra és az elérhető eredmény sem mindig olyan mint közvetlenül a gépbe dugva.
A SIM kártyás típus előnye, hogy nincsen kompatibilitási gondok de drágább.Ajánlható eszközök: TP-Link Archer MR200/MR400, Asus 4G-AC53U/4G-AC55U/4G-AC68U, D-Link DWR-953, Huawei B525.
-
Fredy02
tag
Hello!
Mobilnetes 4G simkártyával szeretnék egy erős stabil hálózatot kiépíteni. Hogy érdemes ezt megoldani USB-LTE stick + Router. Vagy egy olyan router amibe betehető a sim? Van ajánlott típus? (az összefoglalóban lévőkről szinte kivétel nélkül rosszak vannak írva.) -
Egy haver kölcsönadott egy TP-Link Archer C7 v5-öt tesztre a hétvégére. Beállítottam, testre szabtam, egyelőre tetszik.
5 GHz ac-n a telóm van (Samsung Galaxy S7), a ChromeCast 2, valamint 5 GHz n-re csatlakozik a tévém (Samsung UE40H6400). Két okosteló 2,4 GHz-en van. A gépem kábelen csatlakozik. Kb 1 napja megy, eddig nem tapasztaltam hibát, a jelerősség is hasonló, mint az ASUS RT-N18U-val. ac wifin Wifi Speed Test-el (gép-teló között) 330/200 (le/fel) Mbit/s körüli értékeket mértem. Pingelve a google szerverét, kábelen és wifin is stabil, nincs csomagvesztés.
Ha a hétvégén végig megy hiba nélkül, rendelek egyet én is, az ASUS-t meg eladom. Sajnos máshogy nem tudom megoldani az elhelyezését, és az ASUS ledjei éjszaka olyan erősen világítanak, hogy nem tudok tőle aludni. Fura ok a cserére, de ez van. Szigszalagon is gondolkoztam (leragasztani a ledeket), de az elég barkács megoldás.
-
válasz
Balázs0916 #72554 üzenetére
Lehet már kapni Asus AC66U C1-et is, ez jobb, mint a B1?
AC66U-ból csak B1 van, C1 az N66U-ból van.
Hardverben ugyan az az AC66U B1 és az N66U C1, csak a wifi-ben különböznek ugyan úgy mint anno az A1 esetében.A wifi kommunikáció nem csak a router-en múlik, "vissza is kell kiabálni" elv miatt, hanem a környezeti tényezők (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok), beállítások, használt kliens eszközök/adapterek, egyéb zavaró/befolyásoló tényezők (vezeték nélküli billentyűzet/egér/telefon, fém tárgyak, nagyobb bútorok, stb) függvénye is. Emiatt semmit sem lehet garantálni, csak helyszíni teszt során fog kiderülni, hogy mi is lesz a helyzet mivel minden környezet más és más.
Hatótávot/sebességet nem lehet megmondani előre, csak a helyszíni teszt során fog kiderülni, hogy mekkora is lesz, minden környezet más és más, rengeteg dolog befolyásolja az elérhető eredményt, többek között a használt kliens eszközök is.Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
Mennyi lenne a beszerzésre?
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?A három eszköz közül egyértelműen az AC66U B1 a legoptimálisabb választás.
-
Sziasztok!
2 szintes családi ház emeletek közti födémen melyik router wifije a hatékonyabb?
Asus AC58U
Asus AC66U B1
TP-Link Archer C7Lehet már kapni Asus AC66U C1-et is, ez jobb, mint a B1?
Nagyon köszönöm!
-
fudi2002
nagyúr
válasz
fudi2002 #72551 üzenetére
Még kis kiegészítés:
Ma volt időm tesztelni kicsit a hatótávot.
Nos meglepő eredmény lett (2,4ghz), 40mre a háztól kert végében Asus gyári antennákkal 400mw, 3,5-4 mbyte/s ftp.
Xiaomi r3p - 11 mbyte/s.
Nem találtam infót, hogy hány db-es antennák vannak utóbbiban, de az Asus 3x2db-esét simán lekörözi.
(ha vkinek a lefedettség fontos, gondoltam megosztom, off vége bocsi) -
-
fudi2002
nagyúr
Xiaomi Router Pro (nem HD), R3p más néven.
Láttam volt kérdés milyen korábban, senki nem válaszolt. Akkor most én, mivel rendeltem egy ilyet és megérkezett. Rövid távú tapasztalat nagyon pozitív, egy döglődő ASUS N18U-t válottt. Első blikkre megijedtem, mivel az ASUS beállításainak(finomhangolhatóságának) kb az 5ödét sem tudja, de mivel ott sem állítottam semmi ilyet, itt sem hiányzik. Egyszerűen csak jól működik ahogy van. A weboldalak betöltése is kicsit gyorsabb érzésre. Amin meglepődtem, hogy a wifi hatótávja kb mint az ASUS N18U hekkelt firmware-el 400mw adóteljesítménnyel, ez meg alapból tudja azt. Gondolom kínai a termék, nem érdekli őket az európai korlátozás. Doboz kultúrált, eszköz súlyra kb 2-3x-a az Asusnak, lényegében belül egy hatalmas borda, némi nyákkal. 5Ghz is tökjól műxik, igaz csak 80mhz-et tud. A nálam levő "legjobb" eszköz tudott így 433mbit csatlakozásit, ftp átvitelben pedig 24mb/s. 2.4-en pedig 15,5 mb/s a router közeléből persze ami egy hangyányival jobb szintén az asusnál. Qos is jobbnak tűnik. Egy hiányzik belőle, az Openvpn server, de ezt áthidaltam egy mögötte levő ubuntu serverrel. Készül reá az OpenWrt is, bár egyelőre nem érzem a késztetést.
Menüje természetesen kínai, google fordító a barátunk chrome-ban, nem gond ez sem.Részemről javasolt. (nyilván rövid távú tapasztalat, kezeljétek helyén)
-
woodworm
veterán
ASUS PCE-AC88 AC3100 Wireless PCIe Adapter Review
A 13-as képen van a lényeg. -
Jozsó
tag
Igaz, tényleg nem maiak a cikkek. Viszont ezen a ponton már tényleg érdekel a dolog. Tudnál olyan cikket mutatni, ahol valós körülmények között (az most nem érdekes, hogy 1 méterre volt a router a kártyától, az is valós) átvittek közel 1 gbitet?
Egyébként a PCE-AC88 ahogy nézem szintén közel három éves.
-
válasz
Genius007 #72546 üzenetére
Szerintem az volt itt a gond, hogy többször is kérdezték, mégpedig teljesen segítő szándékkal azt, hogy milyen ellenoldali eszközöd van, amit Te válasz helyett kétszer is leráztál azzal (72532, 72537), hogy megfelelő eszközöd van.
Aztán kiderült, hogy azoknak van igaza, akik arra gyanakodtak, hogy valószínűleg mégsem.
Ha nem lepattintod a jóindulatú kérdéseket, hanem már az elején megadod az eszközöd típusát, akkor szerintem kaptál volna egy sima választ, hogy bocs, az az eszköz nem fogja átvinni a Gbps-ot.
MaCS
-
-
Genius007
őstag
válasz
TriX2010 #72543 üzenetére
Nem tudom milyen okoskodásról beszélsz.
Tudtommal azért vagyunk itt, hogy segitsük egymást, nem pedig azért hogy fikázzuk ...
Feltettem egy normális kérdést szerintem, hogy milyen stabil wifis routert kellene venni ahhoz, hogy wifin teljes mértékben kitudjam használni a digi1000 netet. Szerintem ezzel nincs semmi probléma, nyilván ha 500-asat akarnék csak használni, akkor azt köttettem be.
Ha pedig már fizetek érte, miért ne használnám ki az egészet ... a film meg édes mindegy, hogy 2perc, vagy 12 alatt jön le, nem ez volt a kérdésem.
Nem csak 2db húhaa kamera lesz rákötve, hanem laptop, asztali gép, tv-k, tablet, telefon, nyomtató, stb.
és azt szeretném ha minden stabilan menne / mehetne, akár egyszerre is, ez minden.Ellenoldalon egy TP-Link Archer T9E AC1900 kártya van, ami úgy gondolom elegendő lesz, de ha esetleg nem az is kiderül majd, és keresek valami erősebbet.
Nem is értem miért baj, vagy miért akkora dolog az, hogy azt szeretném, hogy wifin ennyi jöjjön.
Nyilván nem értek hozzá 100%-osan, s vannak itt nálam bőven okosabbak is ilyen téren, viszont ezt kulturált módon is lehet közölni. -
TriX2010
tag
válasz
qnadam #72542 üzenetére
Szerintem el kell engedni a dolgot... Elég egyértelmű hogy emberünk nem segítségért jött ide, hiszen hiába írtok neki bármit, csak az okoskodás megy, miközben feltehetőleg azt se tudja miről beszél....
Egyébként meg hozzá tehetjük a dologhoz, hogy totál értelmetlen az egész téma...
Gigabit wifi otthon...? Minek? Miért? Mi lesz ami majd ezt kihasználja? Mi az, aminek kevés mondjuk 600mbit és mindenképpen 1000 kell? játék? ugyan... torrent? ja, hogy egy FHD film nem 3 perc, hanem 5..? azta... jajj, hát most olvasom... kamerák... méghozzá 2db...Gondolom a holdfelszínt pásztázzák... így már minden világos... adjunk neki gyorsan egy AD routert annyiért amennyiért még egy közepes AC router is alig akad
-
balhmm
tag
válasz
Genius007 #72537 üzenetére
Leírnád végre, hogy milyen gigás eszközöd van a gépben? Mert nem úgy néz ki, hogy értesz hozzá sajnos
egyébként egy macbook pro, ami 600ezertől már kapható plusz egy 80ezer forintos router simán tudja ezt mondjuk egy méteres távolságig (falak nélkül). A legtöbb mai laptopban viszont ennél sokkal gyengébb wifi van sajnos. De ha elmodod milyen eszközöd van, akkor egyszerűbb lenne a helyzet..
-
woodworm
veterán
válasz
bluemirage #72535 üzenetére
A kali által említett PCE-AC88 éppenséggel tudja a nitroqam-ot és egy hasonló tudású routerrel elérhető 900 Mbit feletti sebesség, ami kábellel sem sokkal több. A költségvonzata a router+kliens párosnak viszont 70-100e+30-40e, és nincs garancia, hogy a sebesség stabilan meglesz. Na, itt szoktak lejjebb adni az emberek az igényeikből.
(#72537) Genius007
Kérdezték már, de pontosan milyen eszköz lenne kliens oldalon? -
Genius007
őstag
válasz
Gigás eszköz lenne hozzá vevő oldali téren, de ezt már fentebb leirtam.
Gondoltam én ha 15-20k körül van olyan, ami elvisz 500-as Digit, akkor 30-35-40k körül van olyan ami az 1000-eset átviszi Wifin, de akkor ezekszerint nincs ilyen árban. -
válasz
Nem olyan vicces az, havonta többször találkozom ilyennel a gyakorlatban, így én meg sem lepődöm.
Más kérdés, hogy az árak és egyéb (hardveres) elvárások hallatán, sokan lemondanak róla aztán. -
válasz
Genius007 #72527 üzenetére
Az év legviccesebb elvárása cím eddig a Tied.
Előttem volt aki komolyan vette a választ. Respect nekik..
A gyakorlatban Neked néhány száz mbit a WiFi. Ez is csak bizonyos feltételek mellett. A dobozon lévő szám jelentését már sokszor leírtuk. Annyiban sajnos igazad van, hogy aki nem ért hozzá, az joggal érti félre.
A visszaolvasás korrekt dolog volt, de így akkor azt is láttad, hogy adott összeg mellett mit kapsz.
Megj: nem hiszem, hogy lenne Giga Wifis ellenoldali eszközöd... Így gond sincs. -
Iga, hogy 1.5 - 2 éves cikkek, de manapság nem olyan nehéz már többet is átvinni, csak megfelelő elleondali eszköz is kell, ellenkező esetben nem a router valós képességét tesztelik, hanem a szűkebb keresztmetszetét.
Mostanság 30.000 ft körül is beszerezhető már 4*4:4 MU-MIMO-s wifi ellenoldal, például a PCE-AC88, ahhoz egy megfelelő, szintén 4*4:4 MU-MIMO-s routerl és lesz ott látványosan több is a hasznos sebesség, mint 685 Mbps.
Nem beszélve arról, ha két olyan eszköz kapcsolódik össze, ahol még a magasabb QAM érték is érvényesülhet és például a 4*4:4 MU-MIMO kapcsolat nem 1734 Mbps, hanem 2167 Mbps az 1024QAM esetén.
A MU-MIMO és a nagyobb értékű QAM sokat dob a hasznos sebességen (is), ha mind a két oldalon adott. -
válasz
Genius007 #72531 üzenetére
Linksys EA8500 van már 57.000 Ft környékén, minimum egy olyan kellene - vannak persze más gyártójú és típusú megfelelő routerek, de jellemzően drágábban.
Megtennéd, hogy leírnád az ellenoldali wifi eszközödben lévő wifi modul pontos típusát?
Mert van egy olyan érzésem, hogy az szűk keresztmetszet lehet, akkor pedig hiába a jó, 4*4:4 MU-MIMO-s routert, ami tudná, mégsem lesz meg a kívánt wifi sebesség, de arról már nem a router tehet. -
Genius007
őstag
Van hozzá megfelelő eszközöm, már csak a router kellene.
Csak nem akarom körbe kábelezni a lakást, meg az úgy nem olyan ...
Plusz ha már Digi 1000-et fizetek, akkor jó lenne, ha wifin is meglenne az 1000, nem például csak 600.
Bár lehet erre csak én vagyok "háklis" de ha már ezt a csomagot fizetem, miért is ne akarnám kihasználni: )
A router nem kell hogy valami spéci legyen, inkább csak tudja az 1000-et (vagy a nagyon közelit), és stabil legyen (kamerák miatt is, mert 2db menne rá) wifin.Köszönöm kali!
-
válasz
Szia,
Van hozzá megfelelő elleoldali eszközöd, ami szinték képes az általad elvárt wifi sebesség lekezelésére?
Szerintem az lesz nálad a szűk keresztmetszet, mert router van olyan, ami megfelelő lehet, de bizony jobban a zsebbe kell nyúlni, mert 4*4:4 MIMO kell(ene) minden oldalra, az adott tekintetben is jó router 50.000 Ft felett kezdődik és akkor még nem beszéltünk az elleoldali eszközödről, ami a fehér holló esete és húzós árú.
A routerek dobozára a kapcsolati sebességek összeadott értékét írják rá, amit valóban tudnak is a két frekvencián párhuzamosan, de az közel sem egyenlő a hasznos (mérhető) sebességekkel, ráadásul az elleoldali eszközök nem is tudják párhuzamosan a kettőt, de általában még a gyorsabb (ac) kapcsolati sebességet sem. -
Genius007
őstag
válasz
Core2duo6600 #72528 üzenetére
Nem teljesen értem amit irsz
Akkor minek irják rá a routerek dobozára, hogy 2xxx mb-t is átvisz, stb stb ...
Nem hiszem el, hogy 30-35k körül nem lehet kapni olyat, ami azért egy 1000-es Digit átvisz Wifin.
Pláne hogy csak egy sima 45nm tégla lakásban használnám. -
Core2duo6600
veterán
válasz
Szeretnék WiFis Routert venni, olyat amin az 1000mb is átjön wifin!
Szóval nem a 870-es nem jó : )Felejtsd el, ilyet nem találsz, wifin semmi sem garantált
Ár / teljesitményben kellene valami frankó, ami lehetőleg nem 40-50ezer.
Kiváltképp nem ennyiért.
Lehet routert kapni 100 ropiért is, és az sem biztos, hogy az amire te vágysz. -
Genius007
őstag
Sziasztok!
Gyors segitséget szeretnék kérni, mert őszintén szólva nézegettem itt a kommenteket, de valahogy nem tiszta az egész, és elvesztem benne, plusz kulcs szavakra hiába kerestem rá, nem leltem 100%-os választ.
Otthon bekötötték az 1000-es optikai Diginetet.
Routeren kábelen jön is az 1000, de Wifin ugye értelemszerüen nem jön át annyi.Szeretnék WiFis Routert venni, olyat amin az 1000mb is átjön wifin!
Szóval nem a 870-es nem jó : )Ár / teljesitményben kellene valami frankó, ami lehetőleg nem 40-50ezer.
Olvastam itt, hogy sok olyan van ami régi alaplapra épül, meg újraindul sokszor, eldobja a kapcsolatot, stb ... ezért sem tudok dönteni, hogy melyik lenen az ideális, ami stabil, és nem csillagos áron kapható.
Köszönöm szépen!
-
-
jmuranyi
tag
válasz
dreizwanzig #72522 üzenetére
Szia, nekem volt TP-Link 841N, a 120 nm-es családi házat egész jól lefedte.
AC-s WIFI jó dolog társasházba, de 5 lakásosba talán nem annyira fontos.
Felhasználói szempontból az AC-s wifi gyorsabb, de kisebb a lefedettsége,
ezért kevésbé ütközik a szomszédokkal, és nem minden végberendezés támogatja. -
Franklin
addikt
Sziasztok,
Ha a legolcsóbb gigabites routerre van szükségem, tök mindegy milyen wifivel és hatótávval, akkor van jobb választás egy használt TP Link 1043-nál? (6-7e Ft)
-
dreizwanzig
tag
válasz
Gubek-Einste #72521 üzenetére
Thx! TP-link WR840 esetleg?
Illetve akkor ezek szerint az a lényeg, hogy AC-s legyen? -
válasz
dreizwanzig #72519 üzenetére
Megfelelő lesz az Asus N12 D1, a TP-Link 841ND vagy kínai rendeléssel a gigabites portokkal és AC wifi rendelkező Xiaomi Mi Router 3G (kínai menüvel és 2 LAN porttal rendelkezik). Itthon csak a 100-as portokkal szerelt sima 3 vehető meg.
-
dreizwanzig
tag
válasz
dreizwanzig #72519 üzenetére
Ja es 30/10-es netem van.
-
dreizwanzig
tag
válasz
Gubek-Einste #72518 üzenetére
Hello!
A hsz-ban irtam, h mik csatlakoznanak ra (5 telefon/ tablet, 1 tv, 1 kamera, 1 xbox one, 1 android tv box) es mik a kovetelmenyek (semmi extra legyen rajta lan port, meg wlan). Tegla lakas, 5 lakasos tarsashaz, olyan 10 wifi kapcsolatot latok a laksban. Kb 60 nm-t kene lefedni, a tegtavolabbi pont eseteben is max 2 tegla falaon kell atvinni a jelet. Elore is koszonom.
-
válasz
dreizwanzig #72516 üzenetére
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben? -
10k körül csak rosszabb minőségű wifi routerek vannak, inkább dobj rá még egy kicsit, 18-20k körül már elég jókat találni. Nézelődj az ajánlottak között 20k közelében. Azzal tuti nem fogsz mellé. Milyen gyors interneted van? Mert ha 100 Mbit/s felett, akkor már gigabiteset érdemes keresned.
-
dreizwanzig
tag
sziasztok!
10k korul vennek routert, elolvastam a bevezetot, de ez alapjan nem teljesen jottem ra, hogy nekem milyen kene. Nem kell semmi extra, legyen rajta LAN csati meg WLAN, ennyi. Viszont az nem lenne baj, ha a hatotavja viszonylag nagy lenne (mar ha van ilyen). 2 laptop, 4 telefon / tablet, 1 kamera, 1 okos TV, 1 xbox one, 1 android TV box szokott rajta lenni. Eddig TP-lnk routereket hasznaltam, azokkal elegedett voltam, szoval most is azt vennek. Bar ha az asus jobb, akkor azzal sem fogok osszeveszni. Elore is koszi.
-
Köszi
-
Az Archer c7-nek mennyire stabil a wifije? Mekkora a hatótávja? Kb 100 négyzetmétert kéne lefednie egy emeleten.
-
-
-
DGery
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #72507 üzenetére
Szia!
Köszi az infót, akkor még lehet várok kicsit, mert sem AC57U nem AC58U nincs az Euronics-nál, az AC66U pedig 33e ami jócskán túlvan a kereten amit pluszba rádobnék.
Esetleg még C7? vagy annak is vacak az SoC-ja?(#72508) TriX2010
Mivel Digi kedvezményben vettem, így ez az opció nem játszik, bár én is ennek örülnék a legjobban...
-
válasz
Gubek-Einste #72505 üzenetére
A meglévő ASUS legtöbb (Ai izémizé) szolgáltatását ki sem használtam, legjobban ami zavar az a ledek kikapcsolhatóságának hiánya.
1 db asztali gép van rajta 100 Mbit/s nettel, meg max 5 db okostelefon (átlagban 2-3), 1 db okos tv szokott rajta lógni. A TP-Link WR1043-assal munkahelyen jó tapasztalatom van (500 Mbit/s internet, egy időben kb 20-30 gép lóg rajta, és még sosem fagyott le kb 2 év alatt, igaz a wifi ki van kapcsolva, mert nem használjuk). Emiatt szeretném választani a nagytesót, az Archer C7-est.
Amire nekem szükségem van, stabil wifi, és stabil vezetékes kapcsolat, nyomtató szerver, fájlszerver, stb, stb nem kell. Érdemes az Archert választanom, vagy hosszabb távon jobban járok az ASUS-sal?
-
TriX2010
tag
Nézz utána a vonatkozó törvénynek, mert kétlem, hogy ha az euronics nem tudja teljesíteni a garanciát, akkor téged kötelezhetne rá, hogy ott vásárold le. Szerintem a vételárat vissza kell adniuk. Hacsak nem kapható még most is a 1043-as.. mert akkor érthető a helyzet...
-
-
DGery
aktív tag
Sziasztok!
Sajna megadta magát a TP-Link TL-WR1043N routerem még garanciaidőn belül, és nem is javítható. Digis kedvezményben Euronics-nál vettem, így csak a levásárlás játszik.
Gondoltam, hogy most veszek egy kicsit korszerűbb eszközt kis rápótolással.
Mostani Euronics árakat és elérhetőségeket nézve az ASUS RT-AC1200G+ és a TP-LINK Archer C1200 között vacilálok.
Tégla társasház, rendszerint 8 jel 2,4-en folyamatosan (5GHz-n semmi) Vezetékes hálózaton 1 tv, 1 nas, wifi-n 2 teló, 1 laptop (dualt támogatja) és 1 nyomtató. Digi 200.Vagy valakinek esetleg más tippje, ötlete, hogy dualos eszközök közül mi férhet bele a 25000ft-os kategóriába Euronics-nál?
Köszi előre is!!!
-
-
Kedves TP-Link Archer C7 tulajok! A routeren van arra lehetőség, hogy éjszakára kikapcsoljuk rajta a ledeket? Good night led vagy ilyesmi. Munkahelyemen egy WR-1043ND van, azon ki lehet, ránézésre ez a router a 1043 nagytestvére, legalábbis a dizájn hasonló.
Archer C7-est tervezek venni. Egy ASUS RT-N18U-t fog váltani, egyrészt az AC képességek miatt, másrészt az ASUS-on nem lehet kikapcsolni a ledeket. 100 Mbit/s-os nethez lesz. Remélem hasonló teljesítménye lesz vezetékesen és wifin is, mint az ASUS-nak. AC-t jelenleg a mobilom tud (Galaxy S7), asztali pc-m madzagon csatlakozik.
Köszi előre is a segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- BESZÁMÍTÁS! AOC 24P1 24 FHD 60Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- ASUS Radeon RX 7600 Dual OC 8Gb - Aqua gari 26.12.12 ig
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- BESZÁMÍTÁS! 1TB WD Black SN750 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest